2022-12-28
黎到大南街通常都係飲杯咖啡就走~但居然發現新開間日本野,原本只想食D野墊肚但出乎意料真係味道幾好!一黎到店主同我地講未落單得住、要等幾分鐘后先可以,我地仲好好奇係咩事( ̄_, ̄ )但都好好人送左兩罐果汁比我地坐住等~岩岩係福岡返黎表示都未見過呢個日本牌子果汁🍹!但味道真係超濃又好飲!好中意酸酸甜甜的橙汁~好天然又無好假的甜味!點知比我地見到司機送貨 材料全部都係真日本貨!~即刻對出品好有信心~當然好快我地都可以落單了~都係好簡單手機落單就可以男朋友試左個吉列廣島蠔烏冬 $98揀左日式辛辣湯,味道不算太辛辣反而係惹味多D!而重頭戲廣島蠔!脆到咬落索索聲!炸得完全不油膩之餘入面生蠔都大大粒!全不會只得炸粉味道~~而最神奇還有炸洋葱,味道頗爲鮮甜!搭配烏冬一齊食又幾惹味!我就試左午市套餐 三文魚+日式清湯烏冬 還配埋前菜~~三文魚厚得來幾有鮮味同魚油香而日式清湯烏冬上面又加左好多櫻花蝦!所以食起身味道完全不單寡,反而好豐富跟餐又可以自選多一罐果汁!蘋果汁都一樣好新鮮好飲!雖然已經飽飽地 但本貪食蛇實在太好奇名古屋風味粟米係咩味道!所以就試埋!\( ̄︶ ̄*\))外表有少少似港式避風塘粟米、上面
當然好快我地都可以落單了~都係好簡單手機落單就可以
男朋友試左個吉列廣島蠔烏冬 $98
全不會只得炸粉味道~~而最神奇還有炸洋葱,味道頗爲鮮甜!
我就試左午市套餐
三文魚+日式清湯烏冬 還配埋前菜~~
三文魚厚得來幾有鮮味同魚油香
外表有少少似港式避風塘粟米、上面都係一堆炸蒜,但再加上一堆日本香葱超香、除🌽外忍不住一直夾葱粒食🤣~
烤過🌽好貼心分成一口大細~雖然58蚊體落唔算平,但足足成十塊粟米認真分量多🤣食粟米都可以食到飽曬....但調味又忍不住令人一舊接一舊!所以成碟都好快比我地清曬!
以日式小店由食材、服務態度同味道都可以見到誠意十足!!下次又多個理由黎大南街!