1K
2022-12-16 52 瀏覽
大南街有啲咩?Coffee shop同cafe,正解。多數人嚟親呢頭都係食呢啲,其實有時都可以試下第二啲,換下口味,重點係支持小店(當然係講緊啲認真做嘅小店啦)久唔久就會物色新店滿足好奇心,喺OP留意到大南街呢間由舖面到內在環境都好似好日系好IGtaloe 嘅小店,主打吉列炸物、手打烏冬同蕎麥麵。本身唔太食吉列同炸嘢嘅我都真心要畀個LIKE,因為師傅炸功真心了得,吉列炸粉好透薄,新鮮炸起做到外酥脆而內裏食材仲好細嫩。想試真個感覺大力建議order 吉列西班牙豬扒,豬肉味騷香味濃,厚薄適中咬落去肉滑細嫩好juicy,加埋個秘製嘅芥末醬,CLS真心驚喜!!另外吉列車海老都唔錯,但比起個蝦反而冬菇同南瓜🎃兩款配菜,好__好食!真係好__好食!!!!另外主食有話難唔難話易唔易嘅手打烏冬同蕎麥麵話難整唔係難整,兩款食過就正常發揮,重點係個湯底有咖喱、辛辣同清湯3個選擇,最「日仔」嘅我覺得係咖喱,同烏冬好夾!再講多次我真係好少食炸嘢,所以係真心推介XD👍🏼🍜!