2022-12-16 57 瀏覽
今日去太子經過大南街見到呢間裝修得好靚好突出嘅日式餐廳,叫八不,個名都好特別,就入佐去試吓,一坐低就見到啲餐具好得意😎,餐牌有好多炸嘢單點,好吸引,不過我哋用QR code落單見到有套餐嗌,所以落佐一份吉列蠔烏冬,一份吉列千層豚肉蕎麥麵,見到有三文魚刺身,即刻又落咗單,仲有壽喜燒揀,不過食唔到咁多,要留返下次先得,好多就上佐三文魚刺身,一份有成八件咁多,全部都好厚身,味道好鮮甜,好正,之後就到主角,試佐吉列蠔先,有三件,好大件,炸得好好味😋,好香脆,蠔又够大隻,最特別嘅係一碟吉列蠔仲包括埋一件炸洋蔥🧅,一件炸菇,好多野食,之後到吉列千層豚,出面真係比較少見啲,好特別,真係有好多層豚肉係入邊,口味非常之豐富,好好味😋,但一人食兩件就夠啦,再多就會膩架啦,配埋烏冬同蕎麥麵,好正,不過我自己鍾意烏冬多啲,好彈身,食到好飽,呢間日式小店真係值得一黎再黎

,配埋烏冬同蕎麥麵,好正
,不過我自己鍾意烏冬多啲,好彈身
,食到好飽
,呢間日式小店真係值得一黎再黎

三文魚刺身
蕎麥麵