難得約到終於唔使ot嘅朋友k食飯,當然要遷就下佢,食佢最鍾意嘅嘢啦。呢位朋友有兩大最愛,分別係帶子同鮑魚,佢對帶子有一種莫名嘅執著,寧願冇女朋友,都不能夠冇帶子食。所以我哋當然要一如佢所願,同佢去試下倫哥最出名嘅海鮮火鍋,同埋前菜嘅花膠炆鮑魚啦。任食嘅火鍋配料選擇都幾多,不過為免浪費,我哋決定先食咗所有前菜,同埋第一輪嘅火鍋料先,再決定係咪需要加單。好快就上咗刺身拼盤,有朋友k心愛嘅帶子,相當鮮嫩可口,佢都忍唔住食咗唔少。如果帶子係佢女朋友,我諗佢一早係人生贏家。而甜蝦質素都唔錯,都幾大隻,入口亦鮮甜味美,相對街外嘅日本餐廳都唔輸蝕。跟住亦都係重頭戲,有滋味嘅花膠炆鮑魚 作為前菜,朋友k對於品嚐鮑魚有一種執著,太嫩口太細嘅,佢係拒絕擺入口的。經爐火同醬汁炆煮炮製過嘅鮑魚,就好似有經歷嘅女人一樣咁有韻味。若以鮑姐同Ali為例,識食嘅食家已經心中有數。所以倫哥嘅花膠炆鮑魚絕對合格,除咗醬汁入味香濃,鮑魚味道層次豐富,有種稠密嘅膠質鎖緊鮑魚,食落好惹味。仲有香脆嘅鹽燒海蝦,燒得好香口好惹味,調味唔會太重,味道剛剛好。再試下個雞煲,秘製嘅醬汁香濃,但唔會太辣,食起嚟無出面鋪頭嘅麻辣化學味,雞肉

再試下個雞煲,秘製嘅醬汁香濃,但唔會太辣,食起嚟無出面鋪頭嘅麻辣化學味,雞肉嫩滑人,不過切得略嫌細粒,但就好入味,加上魷魚同豬皮吸收曬醬汁,簡直可以撈飯。

呢度嘅燉湯都係必試,相當足料,飲落好滋潤,入面仲有茶樹菇、雞腳、瘦肉,味道清甜,好想飲多碗。

終於到主角出場,是日重點嘅海鮮拼盤同牛肉,海鮮拼盤入面真係好多款,有龍躉、蟶子王、大蜆、蚌仔等等,非常豐富。

而且仲好新鮮,尤其是蟶子,食落好爽口好甜,龍躉肉厚而嫩滑,咁樣打邊爐真係好正。

再試埋咁多雪花嘅牛肉,非常香嘅牛味,但油脂分佈均勻,輕輕灼十秒就食得,入口滿滿都係肉香,真係好滿足。

配料方面必食嘅係 即炸嘅炸魚皮同埋手打嘅墨魚滑。

尤其係個墨魚滑,除咗彈牙之外,亦都好多墨魚粒粒,食落好有口感同嚼頭,忍唔住encore咗幾次。

Overall呢度嘅好多質素真係幾高,價錢亦都唔算太貴,都係三百零蚊一位,下次再想打邊爐,呢度都係一個唔錯嘅選擇。
2019-01-29 747 瀏覽
之前兩口子試過倫哥火鍋,分量款式都有驚喜。趁住爸爸生日帶屋企人黎試吓,貪其大堆頭唔洗就住叫~今次選咗佐敦分店,亦係倫哥火鍋嘅新店。位於廟街牌坊對面,好易搵,地面係接待處,先拎檯號上去有服務員帶位。第一件事先到雪櫃取飲品,呢度嘅飲品係任飲,款式仲好多有韓國樂天、道地等等嘅選擇!先來一份刺身拼盤有大蝦、帶子、三文魚、北寄貝、八爪魚~花膠鮑魚,會放上電磁爐上熱騰騰咁食燉湯都非常足料味濃!係蟲草花淮山圓肉杞子雞腳湯,天氣開始凍,打打底提高免疫力,補而不燥,啱哂! 之後到雞煲出場啦~先煲2分鐘,炒一炒再煲,要少4次先食得,墊紙都有圖教。最後加埋豬皮魷魚,真係香噴噴! 雞煲真係要辣先好味,因為我唔太食得辣,所以只係點左BB辣,但醬汁已經好惹味~食完雞煲已經飽了1/3 呢個時候火鍋湯底都黎到我地揀既係北海道牛乳3.6豬骨鍋~湯底充滿奶香,幼滑中帶豬骨湯既甜味。用黎配其他食物都好夾好夠味,唔洗點豉油都好正!再送上一大盤牛頸脊,油脂平均肉質鮮嫩,入口爽滑味濃。最期待既海鮮拼盆真係不得了呀!大大盤,入面有部份仲可以再點既~一次性既有蟶子,肉蟹, 蠔,象拔蚌bb可任食: 龍躉片,脆肉鯇,蝦, 花甲等, 貝類
之前兩口子試過倫哥火鍋,分量款式都有驚喜。
趁住爸爸生日帶屋企人黎試吓,貪其大堆頭唔洗就住叫~
今次選咗佐敦分店,亦係倫哥火鍋嘅新店。
先來一份刺身拼盤有大蝦、帶子、三文魚、北寄貝、八爪魚~

花膠鮑魚,會放上電磁爐上熱騰騰咁食
燉湯都非常足料味濃!
之後到雞煲出場啦~
先煲2分鐘,炒一炒再煲,要少4次先食得,墊紙都有圖教。
最後加埋豬皮魷魚,真係香噴噴!

食完雞煲已經飽了1/3
呢個時候火鍋湯底都黎到
我地揀既係北海道牛乳3.6豬骨鍋~
湯底充滿奶香,幼滑中帶豬骨湯既甜味。
用黎配其他食物都好夾好夠味,唔洗點豉油都好正!
再送上一大盤牛頸脊,油脂平均肉質鮮嫩,入口爽滑味濃。
最期待既海鮮拼盆真係不得了呀!
大大盤,入面有部份仲可以再點既~
一次性既有蟶子,肉蟹, 蠔,象拔蚌bb
可任食: 龍躉片,脆肉鯇,蝦, 花甲等, 貝類都幾款揀,全部都好新鮮
其他配料有自家包既雲吞,水餃 ,菜肉餃~
特別要讚既係手打蝦滑, 墨魚滑,有粒粒既蝦肉, 墨魚肉,好鮮好有咬口,用料十足

每樣少少都好大堆頭,火鍋料大部分可以再添,不過太多野食既關係,只係加點了炸魚皮。
薄脆又唔咸,真係好味!
最後仲有甜品:冰粉
雖然我地唔係食麻辣窩,但火鍋過後食埋呢個冰粉,可一散熱氣
慶祝紀念
生日
2019-01-27 69 瀏覽
倫哥又有新搞作,當然要試試啦!拉埋同事去了位於佐敦的新店。依個套餐十分抵食,有曬我最愛嘅雞煲、刺身、花膠鮑魚、串燒同火鍋。飲品方面,則是任飲。一坐底就有開胃小食,香辣雲耳及四季豆,同埋湯,天寒地凍可以暖一暖身實在好窩心。同時,味道濃郁嘅花膠鮑魚亦會上碟,炆得好入味,超有誠意!之後,就係食雞煲啦!雞煲分量十足,如果唔夠食,更加可以無限追加。我哋呢就叫咗小辣,辣度適中。雞煲上碟後,大概要多煮10分鐘,每2分鐘就攪勻雞煲一次並且將火力較低一度。煮出來的雞味道香滑,而且不會太”鞋口”。由於仲有超多嘢食,所以好克制地沒有追加。加埋魷魚一齊食超正!當食完雞煲後,就可以叫職員加湯同上火鍋料,火鍋料亦都好豐富,有靚肥牛、響鈴、餃子,同埋不同海鮮🦞。另外,侍應亦會將刺身拼盤同埋串燒上碟。刺身拼盤有牡丹蝦、三文魚、北寄貝同帶子,鮮甜美味;一個價錢多種享受實在冇得頂!店員服務一流,會自動上菜完全唔使追單!食完咁豐富嘅一餐,一定可以過返個肥年
倫哥又有新搞作,當然要試試啦!拉埋同事去了位於佐敦的新店。依個套餐十分抵食,有曬我最愛嘅雞煲刺身、花膠鮑魚、串燒同火鍋。飲品方面,則是任飲。

加埋魷魚一齊食超正!

食完咁豐富嘅一餐,一定可以過返個肥年

2019-01-24 58 瀏覽
今晚凍凍地最啱就係約埋一班朋友打邊爐早幾日已經book左倫哥之前食過深水埗個間 都覺得唔錯今次試下佐敦呢間上到去發現都幾大 乾淨企理Staff做野都算幾快手飲品任飲 除左罐裝飲品仲有五花茶 清熱解渴最啱先食雞煲 可自己選辣度我地要左bb辣 朋友唔太食辣 佢食落都okStaff仲好貼心咁教我地每2分鐘就要炒一炒然後8分鐘後就食得雞肉食落去都幾嫩滑 而且好惹味雖然雞煲可以refill 但我地幾個都唔食得多所以淨係refill左牛柏葉同魷魚 2樣都好爽口刺身份量都唔少 食落樣樣都好新鮮 當中最鐘意帶子 好鮮甜燉湯飲落好滋潤有蟲草花同雞去燉冬天飲就最啱鮑魚花膠 滋補養生可選擇放落去雞煲 或就咁整熱佢鮑魚彈牙好juicy 花膠夠滑最後打埋邊爐要左豬骨牛乳鍋牛肉鮮嫩 墨魚滑同蝦滑都好好食好爽口食埋甜品 黑糖冰涼粉超級飽超級滿足既一餐
今晚凍凍地

墨魚滑同蝦滑都好好食好爽口

食埋甜品 黑糖冰涼粉
超級飽超級滿足既一餐
2019-01-24 40 瀏覽
今日同朋友嚟倫哥Dinner, 咁啱見到TVB artist 嚟慶功,好熱鬧!倫哥啲套餐好抵食,先會有刺身、串燒、花膠等,其實未到主菜都已經5成飽。刺身2人份都有唔同款,三文魚、帆立貝,應有盡有,夠晒鮮甜。串燒亦燒得香口,唔會擺到凍晒先上菜花膠鮑魚炆得入味,亦唔會好硬再嚟雞煲,份量都唔少,雞肉嫩滑,但係略嫌有啲過鹹。食完雞煲,仲有邊爐,叫咗芫茜湯底同幾樣招牌菜,最緊要係碟牛,牛肉雪花分佈均勻,淥一淥放入口口感剛好。炸魚皮新鮮,唔會有油益味。海鮮拼盤算新鮮,有好多唔同類型嘅海鮮,都算生猛呀!食晒呢度啲嘢真係飽到捧住個肚走!

刺身2人份都有唔同款,三文魚、帆立貝,應有盡有,夠晒鮮甜。

串燒亦燒得香口,唔會擺到凍晒先上菜

花膠鮑魚炆得入味,亦唔會好硬

再嚟雞煲,份量都唔少,雞肉嫩滑,但係略嫌有啲過鹹。

炸魚皮新鮮,唔會有油益味。

海鮮拼盤算新鮮,有好多唔同類型嘅海鮮,都算生猛呀!

食晒呢度啲嘢真係飽到捧住個肚走!
2018-12-17
2019-01-24 78 瀏覽
天氣開始凍了, 又到火鍋時間. 今次揀咗倫哥火鍋私房菜. 原本想去返之前去過嘅尖沙咀店. 但見到佐敦搬咗新店舖. 所以就改去佐敦. 火鍋店全層, 好大, 座位亦好寬敞. 職員個個都好有禮貌首先放低一碟麻辣雲耳+四季豆再嚟一盅茶樹菇雞腳湯. 湯唔會太油膩. 都幾好飲仲有仲有…又再嚟每人一份蠔皇炆鮑魚花膠. 鮑魚SIZE都唔錯. 花膠夠入味. 仲有呀! 有抽獎. 抽簽. 我地抽到燒蟹籽丸. 都好好味呀!首先嚟咗個刺身拼盤(2人份量),有牡丹蝦,三文魚,三文魚腩, 北寄貝,八爪魚, 帶子,刺身好新鲜,牡丹蝦及三文魚腩最正,帶子和北寄貝亦好鲜甜之後就係食阿麻雞煲, 雞煲為咗要就我朋友, 所以只叫咗BB辣. 職員會講解雞煲食法. 仲有隻雞仔幫手睇時間. 先煮2分鐘. 雞仔響起就打開蓋炒幾炒(基本上係職員做的)再閂蓋又等2分鐘又再炒炒佢, 如是這做3次. 就食得喇. 食到一半就可以放埋水魷魚及豬皮一邊食一邊等魷魚及豬皮入味又可以食了. 雞肉好嫩滑,味道辣(係好徹辣)中帶甜,好惹味. 伴菜的洋蔥及芫茜好甜好香. 雞煲係任食的. 如果想再食. 可以添加. 不過我要留肚食火鍋. 所以冇加到. 食完雞煲,
首先放低一碟麻辣雲耳+四季豆
再嚟一盅茶樹菇雞腳湯. 湯唔會太油膩. 都幾好飲

食完雞煲, 職員會問我地要咩湯底. 有4款免額外收費, 有4款要加錢的. 我地就揀咗蕃茄薯仔湯底. 都幾足料

海鮮拼盤的海鮮種類都好豐富,有草蝦,脆鯇片,龍躉片,蟶子皇,蟹,貴妃蚌,魷魚,鑽石蜆, 刀貝。除咗蟶子皇,蟹,貴妃蚌之外, 其他海鮮都可以任食. 所有海鮮都好新鮮,好美味
無與 “倫”比牛頸脊, 肉質嫩滑,牛味濃,雪花分佈均勻,份量亦足夠2人份量
黑松露蝦滑和墨魚滑~ 黑松露蝦滑有粒粒蝦肉,黑松露味濃,好食, 墨魚滑都樣都有墨魚肉的. 彃牙爽口,
炸響鈴~鬆脆香口
阿媽雲呑水餃 ,水餃餡料豐富,多菜和雲耳絲,皮薄餡多,但我覺得雲吞一般般。
田園有機時蔬
不同種類的蔬菜, 都有4-5款,嫩綠新鮮 ; 菜浸入湯裡,吸收湯嘅精華.
飲品及自家制涼茶任飲
食飽飽, 最後仲有糖水,黑糖冰涼粉,涼粉係晶瑩剔透,滑嘟嘟的,再加入黑糖製成的糖水及葡萄乾,味道清甜爽口,特別又好味。
備註: 大家記得等齊食物, 再唔夠先好再加叫其他食物. 因為我剛才所提及的食物. 全部都係由職員自行送上. 所以大家唔好心急. 先食完第一ROUND, 先好叫第二ROUND. 以免浪費呀! (可能我地細食. 所以我地唔需要再加食物. 已經飽到唔想郁….哈哈)
2019-01-24 63 瀏覽
倫哥私房菜聽過好多人講話正黑洞今日都係第一次食餐廳環境好大 每張枱都超大張特別值得一讚 侍應服務非常周到坐低冇耐侍應就上碟鮑魚花膠同老火湯鮑魚煮得好入味好冧 老火湯非常足料 濃而不咸食完呢轉就有雞煲 因為朋友仔唔食得辣 所以揀咗唔辣醬汁甜甜地好惹味 雞肉完全冇雪味 雞煲食完一轉係可以再加 抵之後仲有大大盤刺身拼盤三文魚 北寄貝 帶子 甜蝦 八爪魚樣樣齊黑洞特別推介帶子同甜蝦 入口好鮮甜好西一浪接一浪 開始打邊爐既同時就上海鮮拼盤我哋揀嘅係3.6牛乳豬骨湯真係有大大件豬骨蝦蟹 花甲 蜆肉 蠔 象拔蚌 全部都係新鮮海鮮食到呢都其實都開始飽飽地不過仲有好多款火鍋配料可以任叫特別推介炸魚皮 新鮮炸起暖暖地重點唔會太咸 食多幾塊都唔會太膩手打蝦滑同墨魚滑真材實料食多幾次都回本自製魚蛋超彈牙 仲有各款特色丸飲品除咗有汽水任飲黑洞鍾意佢自製五花茶 甜度適中又可以下火整體成餐所有食物都超級高質人均三百幾蚊可以食到咁多野真係抵食
倫哥私房菜聽過好多人講話正

黑洞鍾意佢自製五花茶 甜度適中又可以下火

整體成餐所有食物都超級高質
人均三百幾蚊可以食到咁多野真係抵食

2019-01-24 41 瀏覽
好耐之前食過深水埗倫哥經開佐敦見佢開左係到就帶朋友再去食一嚟就有前菜木耳同四季豆小小辣好野味老火湯好清甜勁足料鮑魚花膠好surprise 燜到好入味好冧雞煲有得揀麻辣度我地揀左BB辣雞肉幾嫩滑食落好香口又野味食到一半加埋牛栢葉、豬皮同魷魚落雞煲好perfect冇得彈唔夠喉仲可以添食!魚生有大蝦、三文魚、八瓜魚、北寄貝、帶子全部都好新鮮好甜到打邊爐揀左牛乳豬骨濃湯底好足料好濃郁牛頸脊好有口感滾雨滾就食得入口好有牛味同多汁海鮮不得了有好多種類最鐘意個大蝦超級甜蝦滑同墨魚滑一定要食好煙韌彈牙雲呑同韮菜餃都唔錯沙律丸is always my favourite 打邊爐又點少得響鈴!最後仲有個黑糖涼粉添!
好耐之前食過深水埗倫哥

雞煲有得揀麻辣度
我地揀左BB辣
雞肉幾嫩滑
食落好香口又野味
食到一半加埋牛栢葉、豬皮同魷魚落雞煲
好perfect冇得彈
唔夠喉仲可以添食!

魚生有大蝦、三文魚、八瓜魚、北寄貝、帶子
全部都好新鮮好甜

蝦滑同墨魚滑一定要食
好煙韌彈牙
雲呑同韮菜餃都唔錯
沙律丸is always my favourite
打邊爐又點少得響鈴!

最後仲有個黑糖涼粉添!
好開心同幾個朋友去食倫哥佐敦有一間新開架 叫做尊尚倫哥喺佐敦地鐵站附近 好方便二百零蚊一個人任食超抵入到去環境都幾舒適幾光猛,相當唔錯 ,岩哂我地邊食邊吹水!一開始我地先食雞煲,雞煲係任食嫁!啲雞肉嫩口入味,夠哂惹味💕而呢到除咗雞煲之外個餐仲包左好多嘢食,所以我哋食咗一輪就轉做打邊爐啦!店員推介我哋食溫泉雞湯底,其實我哋本身仲諗住食普通嗰啲麻辣沙嗲,但係聽佢極力推介我哋就試吓啦!其實幾得意,因為隻雞係冬瓜入面而冬瓜入邊嘅湯係滾嘅,冬瓜外面係唔滾嘅,呢個就係傳說中嘅溫泉雞。個湯底好好飲好甜有椰子香味,隻雞好滑。另外仲有好多其他野食,刺身,肥牛,一大盤海鮮,數之不盡!店員仲送咗串燒,每人一隻鮑魚花膠俾我地。嚟到呢度其實已經好飽啦我哋個餐仲有丸同埋菜,我哋叫佢唔好上丸,夠晒。🤣🤣🤣太飽啦如果有一個男士一齊食我哋一定食得晒!哈哈
好開心同幾個朋友去食倫哥
佐敦有一間新開架 叫做尊尚倫哥
喺佐敦地鐵站附近 好方便
二百零蚊一個人任食超抵
入到去環境都幾舒適幾光猛,相當唔錯 ,岩哂我地邊食邊吹水!

一開始我地先食雞煲雞煲係任食嫁!
啲雞肉嫩口入味,夠哂惹味💕

如果有一個男士一齊食我哋一定食得晒!哈哈
2019-01-24 709 瀏覽
呢排天氣咁凍,打邊爐癮又發作😂決心要狠狠打個邊爐,順便慶祝新一年。朋友推介食倫哥,有雞煲,有海鮮,仲有火鍋放題,雖然只係半任食,但絕對高質兼夠食咁話喎👍🏻食雞煲前先食前菜,就係每人一隻原隻鮑魚😍鮑魚炆得入味,煙煙韌韌又夠淋。仲有每人一盅燉雞湯,飲完覺得個人暖哂,冬天飲真係正👍🏻每枱仲有個籤筒,係抽小食用,有得食有得玩😂我地抽中咗腸仔😜喺正式開始打邊爐前,已經有好多嘢食🤤有涼拌四季豆/雲耳,仲有刺身。剌身件件厚切啖啖肉,仲好新鮮,鮮甜!呢到嘅雞煲係提供生嘅配料,上枱之後需按時攪拌同煮一陣,好快就可以食到最新鮮滾熱辣嘅雞煲喇😋而且雞煲都係任食㗎,鐘意嘅可以再加雞,我地就冇加,因為已經有好多嘢食,要留返啲位食其他嘢😂食完雞煲唔係加湯落雞煲到打邊爐,係另外揀湯底再換煲打,咁就唔會油冧冧。我地揀咗個清清地嘅皮蛋芫茜湯。每枱限定一碟嘅牛頸脊,油脂分佈平均,入口好有好油香同重肉味😋海鮮盤 : 有海蝦/蟹/蠔/蜆/鱔片/龍躉/魷魚,每樣海鮮都好新鮮唔腥。仲有鯇魚/蝦滑,雜菜籃,響鈴,雲吞水餃,好豐富👍🏻仲有汽水、涼茶任飲👍🏻

仲有每人一盅燉雞湯,飲完覺得個人暖哂,冬天飲真係正👍🏻

每枱仲有個籤筒,係抽小食用,有得食有得玩😂我地抽中咗腸仔😜

喺正式開始打邊爐前,已經有好多嘢食🤤

有涼拌四季豆/雲耳,仲有刺身
剌身件件厚切啖啖肉,仲好新鮮,鮮甜!

我地揀咗個清清地嘅皮蛋芫茜湯。

仲有鯇魚/蝦滑,雜菜籃,響鈴,雲吞水餃,好豐富👍🏻

仲有汽水、涼茶任飲👍🏻
2019-01-02
2019-01-19 181 瀏覽
成日聽人講「倫哥邊爐」、「倫哥私房菜」好正,今次就嚟試下佢有幾正!🤔 半任食海鮮火鍋套餐,估唔到會咁豐富,勁飽!😆·坐低冇耐,職員就送上前菜,辣辣地,幾開胃!·轉眼就到刺身拼盤,好新鮮!個人非常喜歡厚切嘅三文魚同帶子,好正!😍·魚皮可以就咁食,脆卜卜,或者快淥幾秒先食!·同朋友每人一隻鮑魚,好入味!😋·燉湯都幾足料,大大舊雞肉同豬肉,唔算好油,啱晒少飲湯水嘅朋友!·重點嚟喇!雞煲🥘!我哋叫咗小辣,職員教我哋要每2分鐘炒1次,總共要炒5次。雞件份量非常多,2個人完全食唔哂!可以refill,不過我哋嘅戰鬥力唔夠強...... 🙈·緊接住係打邊爐,我哋揀咗芫茜皮蛋湯底,好快就上齊火鍋配料,有海鮮盤、牛頸脊、墨魚滑、蝦滑、響鈴、栢葉、蔬菜盤。🙆🏻‍♀️ 值得介紹下海鮮盤,好大盤,好多款式嘅海鮮,有蚌、蠔、蝦、蟹、蜆等,就連龍躉都有!😱 另外特別推介墨魚滑,非常彈牙,有口感之餘,仲食得出好足料!👍🏻·汽水任飲,自己去雪櫃揀!·最後有黑糖冰粉做甜品,今餐大滿足,值得再encore!🙌🏻
坐低冇耐,職員就送上前菜,辣辣地,幾開胃!

魚皮可以就咁食,脆卜卜,或者快淥幾秒先食!

同朋友每人一隻鮑魚,好入味!😋

汽水任飲,自己去雪櫃揀!

最後有黑糖冰粉做甜品,今餐大滿足,值得再encore!🙌🏻
  • 墨魚滑
  • 海鮮盤
2019-01-16 1324 瀏覽
呢排天氣凍,食雞煲打邊爐係最正既選擇,今日放工同一個大食同事去挑戰一下同事間推介既倫哥任食海鮮雞煲,3 百幾蚊既價錢,究竟點解同間仍然強烈推介? 7 點幾去到已經人山人海,睇嚟真係唔係講笑!呢度地方闊落,坐位多,仍然幾近坐滿就知道人氣殊不簡單!坐底無耐,熱情招待既侍應姐姐先放底左辣辣地既雲耳,豆角前菜俾我哋,都幾開胃!任飲罐裝飲品汽水,果汁擺滿成個雪櫃,除左呢d之外,仲有5 花茶無限添加!拎完飲品返嚟,一碟賣相吸引既刺身已經放左喺我哋檯上,有三文魚腩,大蝦,帶子,赤貝等,份量十足,厚切三文魚腩同帶子尤其出色,非常甜美!食緊刺身既同時,已有兩隻鮑魚加熱定等我哋繼續搏殺,我終於明白點解3 百幾蚊都可以吸引咁多人嚟食,未食到雞煲都已經咁豐富!講返隻鮑魚,size適中,兩至三啖食得晒,幾爽滑彈牙!除左鮑魚外,仲有估你唔到既燉湯,入面大大隻雞腳,瘦肉同不同既配料,呷一口鮮甜既燉湯暖暖胃,幫個胃熱熱身,一陣可以全力搏命食小辣雞煲份量十足,賣相唔錯,等緊熟既時間嗰幾分鐘d麻辣香味搞到人好期待!呢度d雞煲同出面好唔同,會加入爽口既牛柏葉,吸索麻辣汁勁好食既豆腐卜,仲有吸汁爽滑既豬皮同魷魚,真係非常驚喜

講返隻鮑魚,size適中,兩至三啖食得晒,幾爽滑彈牙!

呢度d雞煲同出面好唔同,會加入爽口既牛柏葉,吸索麻辣汁勁好食既豆腐卜,仲有吸汁爽滑既豬皮同魷魚,真係非常驚喜!
麻辣味幾香,小辣就唔係好辣,食得辣不妨叫辣d, 嫩滑既雞肉份量都幾多,唔夠可以再添加!

食完雞煲我哋諗住叫佢加湯之際,原來好戲在後頭,雞煲係會拎走,換上想要既湯底,再變海鮮打邊爐!餐廳會跟人頭奉送一盤海鮮,份量唔少,有蠔,海斑,檉子,蜆,蟹,蝦等等,真係有d後悔添加左一次雞煲!好驚食唔晒!

除左海鮮盤仲有非常高質比肥牛更滑既牛頸脊,滾兩滾就好食,千祈唔好過火!

除左上面嗰兩樣外,仲有蝦滑同黑墨魚滑,同蔬菜盤跟上,真係唔駛再點野食都夠晒飽了!特別推介一定要食既係黑墨魚滑,彈牙都不得了,第一次食到口感彈牙既墨魚滑,呢餐真係非常驚喜!

其實食晒d跟嚟既食物,都差唔多夠鐘,同待應話安排埋單之際,原來仲有甜品送!真係驚喜不斷有!今晚既甜品竟然係。。。四川冰粉!淡淡黑糖味配上香甜滑漏既冰粉真係無得彈!我而家終於明白到點解價錢唔係平都依然咁多人幫襯,咁鬼多同事推介!因為真係好抵食!

• 黑墨魚滑
  • 冰粉
  • 海鮮盤
  • 牛頸脊
  • 雞煲
2019-01-13 327 瀏覽
倫哥火鍋店有好多分店!係半任食形式的。.我第一次食,估吾到有咁多種類既野食!😋首先店員話送一樣串燒,係抽籤形式,我地抽到羊肉串✌🏻然後有鮑魚、花膠,都幾好味。仲有猴頭菇老火湯飲❤️.之後食秘製雞煲,揀左bb辣,味道非常惹味!雞肉係好入味架!!肉質幾嫩滑😍好多雞,好似食極仲有咁😂辣度就辣多少少就更正,下次試下小辣先,食晒可以再添雞的!👏🏻.之後轉打邊爐,有幾個湯底選擇,我地揀左蕃茄湯底。個湯底就普通啦,有好味既火鍋豉油搭夠👌🏻個牛格斯牛好吾錯!牛味幾濃有幾juicy !份量夠慷慨👍🏻有多款海鮮選擇,我有中意既聖子!蝦、蜆都好新鮮,魚腩又滑又好味🤤部分海鮮可以任食的。.食左二人份量既刺身拼盤。最後會送糖水🤣飲品方面係任飲的。埋單每位$330
倫哥火鍋店有好多分店!係半任食形式的。

我第一次食,估吾到有咁多種類既野食!😋
首先店員話送一樣串燒,係抽籤形式,我地抽到羊肉串✌🏻
然後有鮑魚、花膠,都幾好味。

仲有猴頭菇老火湯飲❤️

食左二人份量既刺身拼盤。

最後會送糖水🤣飲品方面係任飲的。
埋單每位$330
2019-01-12 203 瀏覽
抵食雞煲加火鍋之選突然心血來潮想食雞煲同火鍋,諗都唔諗上去OpenRice睇吓邊間最就腳,之前食過倫哥雞煲啱啱就係我哋想要嘅火鍋加雞煲之選,原來佐敦開左分店!又近近我哋,二話不說就去咗先。坐低就即刻黎個餐前開胃小食陳醋雲耳同炒肉豆。主角雞煲係無限任食,仲教埋你要撈埋魷魚牛柏葉一齊煮八分鐘,勁辣好味,正。當然兩條友食一個雞煲都已經夠晒唔係真係唔使打邊爐同食其他野。之後就上左刺身拼盤,三文魚,帶子,八爪魚,北寄背,之後仲有兩隻鮑魚嘆下,鮑魚大隻彈牙夠淋仲要好入味添。食完就開始打邊爐,湯底叫咗麻辣貪佢夠入味打邊爐至啱。海鮮拼盤有蝦、聖子、花蛤同埋蠔,多肉新鮮再襯埋麻辣火鍋湯底超入味!其他食材有一半任食有一半係俾錢追加嘅,我地點左好多平時打邊爐都會食嘅嘢,金姑、蝦滑、響鈴、蔬菜魚皮汽水。嗌到成枱係真係眼闊肚窄,冇所謂啦任食係要試晒全部野,好彩佢每次都係好少好少咁上,唔會食濟左食唔到其他嘢。最後我哋仲食埋甜品係佢哋嘅自家出既冰糖涼粉,驚喜就係呢款涼粉係透明既同出邊啲涼粉唔同,好滑又爽,完美既句號。好少火鍋雞煲有咁水準,因為通常任食嗰啲都係俾啲唔係咁新鮮嘅嘢食材,但係倫哥真係唔吝嗇佢嘅材料算係出色
抵食雞煲火鍋之選
突然心血來潮想食雞煲火鍋,諗都唔諗上去OpenRice睇吓邊間最就腳,之前食過倫哥雞煲啱啱就係我哋想要嘅火鍋雞煲之選,原來佐敦開左分店!又近近我哋,二話不說就去咗先。

坐低就即刻黎個餐前開胃小食陳醋雲耳同炒肉豆。

食完就開始打邊爐,湯底叫咗麻辣貪佢夠入味打邊爐至啱。

好少火鍋雞煲有咁水準,因為通常任食嗰啲都係俾啲唔係咁新鮮嘅嘢食材,但係倫哥真係唔吝嗇佢嘅材料算係出色嘅火鍋雞煲店之選,推介!
2019-01-11 158 瀏覽
公司 gathering, 揀左好多間食肆,條件係唔算貴得黎要夠大夠坐15人,而且重點係唔限時,又有多多食物選擇,最後揀左倫哥。有雞煲,有湯飲,有得打邊爐,再有送甜品。7點入座最後食到10點鬆 d 先走,完全唔會食到趕頭趕命咁先最好。員工好有禮貌,超有耐性又有笑容,抵讚一坐底就係炒雞煲啦,花椒辛辣味道好香。定期都要翻炒一下,員工都成日黎 check 住,咁就唔會焦啦,好細心。d 豬皮索曬 d 汁超正,好惹味。一邊等住炒住,就有個足料靚湯嘆,好鮮味,無乜味精,正啊!同場加映黎個花膠鮑魚 ( 無得 refill ) 好淋又入味,真係無得頂。食不停又上左個刺身併盤 ( 無得 refill ) 都係大約每人一件咁,但質素好好。食左2 round 雞煲之後就轉打邊爐啦。叫左牛乳同蕃茄湯底,鴛鴦戲水~跟住就上一大盤海鮮併盤 ( 無得 refill ) 有部份貝殼類帶點沙,但整體都好新鮮,唔錯!再來一碟靚牛肉 ( 無得 refill ) 肉質夠曬正,有牛味!成程我最鍾意食就係炸魚皮,蝦滑同墨魚滑。因為炸魚皮佢係會炸熱再上,好香口,薄脆,加分。而兩款滑就好鮮味,有大舊舊肉混係入面的。食左4次黎食,超正
公司 gathering, 揀左好多間食肆,
條件係唔算貴得黎要夠大夠坐15人,
而且重點係唔限時,又有多多食物選擇,
最後揀左倫哥。
雞煲,有湯飲,有得打邊爐,再有送甜品

7點入座最後食到10點鬆 d 先走,
完全唔會食到趕頭趕命咁先最好。

員工好有禮貌,超有耐性又有笑容,抵讚

一坐底就係炒雞煲啦,花椒辛辣味道好香。
定期都要翻炒一下,員工都成日黎 check 住,
咁就唔會焦啦,好細心。
d 豬皮索曬 d 汁超正,好惹味。

一邊等住炒住,就有個足料靚湯嘆,好鮮味,無乜味精,正啊!

同場加映黎個花膠鮑魚 ( 無得 refill )
好淋又入味,真係無得頂。

食不停又上左個刺身併盤 ( 無得 refill )
都係大約每人一件咁,但質素好好。

食左2 round 雞煲之後就轉打邊爐啦。
叫左牛乳同蕃茄湯底,鴛鴦戲水~
跟住就上一大盤海鮮併盤 ( 無得 refill )
有部份貝殼類帶點沙,
但整體都好新鮮,唔錯!

再來一碟靚牛肉 ( 無得 refill )
肉質夠曬正,有牛味!

成程我最鍾意食就係炸魚皮,蝦滑同墨魚滑。
因為炸魚皮佢係會炸熱再上,
好香口,薄脆,加分。
而兩款滑就好鮮味,有大舊舊肉混係入面的。
食左4次黎食,超正啊。

今次食得開心又稱心,哈哈哈,
有機會下次會再黎既