2019-01-24
呢排天氣咁凍,打邊爐癮又發作😂決心要狠狠打個邊爐,順便慶祝新一年。朋友推介食倫哥,有雞煲,有海鮮,仲有火鍋放題,雖然只係半任食,但絕對高質兼夠食咁話喎👍🏻食雞煲前先食前菜,就係每人一隻原隻鮑魚😍鮑魚炆得入味,煙煙韌韌又夠淋。仲有每人一盅燉雞湯,飲完覺得個人暖哂,冬天飲真係正👍🏻每枱仲有個籤筒,係抽小食用,有得食有得玩😂我地抽中咗腸仔😜喺正式開始打邊爐前,已經有好多嘢食🤤有涼拌四季豆/雲耳,仲有刺身。剌身件件厚切啖啖肉,仲好新鮮,鮮甜!呢到嘅雞煲係提供生嘅配料,上枱之後需按時攪拌同煮一陣,好快就可以食到最新鮮滾熱辣嘅雞煲喇😋而且雞煲都係任食㗎,鐘意嘅可以再加雞,我地就冇加,因為已經有好多嘢食,要留返啲位食其他嘢😂食完雞煲唔係加湯落雞煲到打邊爐,係另外揀湯底再換煲打,咁就唔會油冧冧。我地揀咗個清清地嘅皮蛋芫茜湯。每枱限定一碟嘅牛頸脊,油脂分佈平均,入口好有好油香同重肉味😋海鮮盤 : 有海蝦/蟹/蠔/蜆/鱔片/龍躉/魷魚,每樣海鮮都好新鮮唔腥。仲有鯇魚/蝦滑,雜菜籃,響鈴,雲吞水餃,好豐富👍🏻仲有汽水、涼茶任飲👍🏻
仲有每人一盅燉雞湯,飲完覺得個人暖哂,冬天飲真係正👍🏻
每枱仲有個籤筒,係抽小食用,有得食有得玩😂我地抽中咗腸仔😜
喺正式開始打邊爐前,已經有好多嘢食🤤
有涼拌四季豆/雲耳,仲有刺身。
剌身件件厚切啖啖肉,仲好新鮮,鮮甜!
我地揀咗個清清地嘅皮蛋芫茜湯。
仲有鯇魚/蝦滑,雜菜籃,響鈴,雲吞水餃,好豐富👍🏻
仲有汽水、涼茶任飲👍🏻