2023-12-04
呢間火鍋店主打成都火鍋🔥裝修古色古香,恍如置身宮廷入面打邊爐一樣,呢度嘅座位都幾闊落,一大班人嚟仲可以訂VIP房,可以唱k盡興🎤調料 $18/位呢度嘅醬料選擇都唔少😎有芫荽、蔥花、蒜蓉、麻醬、沙茶醬等等,好特別嘅係仲有花椒油可以自己加入醬料入面😝除此之外醬料吧上要亦都有西瓜同埋橙,可以當飯後果食🍉經典鴛鴦湯底(芫荽/招牌牛油紅鍋)$116嚟到食麻辣火鍋就梗係要試吓經典嘅紅鍋,我哋叫咗最細嘅辣度,所以唔會好辣🌶️啲芫荽湯底都幾足料,入面仲有大量嘅皮蛋同埋豆腐🤓羊肉串(小份) $36除咗打邊爐之外,呢度都有幾款串串可以叫,羊肉串好惹味🐐中間仲會有一小塊脂肪,食起嚟更加香😈四菌子 $116呢個拼盤嘅擺盤都好fancy😆四菌子分別係金耳,黑皮雞樅菌,繡球菌同埋竹笙,頭三款嘅菌類都比較少見🍄個人最鍾意就係金耳,煮熟咗之後好似塊海綿咁軟淋淋,吸晒啲湯汁🍲傑出三寶 $125三寶分別係鵝腸,黃喉同埋毛肚,三款都係比較爽口嘅食材😗鵝腸亦都比平時見到嘅粉紅,已經清乾淨晒啲脂肪😌火箭魷魚 $46呢款魷魚好有心思😝將一大片嘅魷魚切到好似原隻魷魚嘅形狀咁,食起上嚟亦都特別有口感🦑麻辣牛肉(小份)$53小肥羊(小份
調料 $18/位
麻辣牛肉(小份)$53
小肥羊(小份)$63
蔬菜拼盤 $46
響鈴(小份)$18
我哋仲嗌左幾款火鍋料,麻辣牛肉幾入味🐮羊肉切成圓形一片幾特別,蔬菜拼盤就有油麥菜、生菜、娃娃菜同埋粟米🥬粟米清甜冇渣,響鈴就同平時食到嘅一樣,都係用嚟吸個湯底啲味😋
百香果手打檸檬茶 $32
估唔到最近好興嘅手打檸檬茶呢度都有🍋可以見到一絲絲嘅檸檬纖維,入口好清新唔會好甜,仲有啲新鮮嘅百香果可以一路飲一路咬下🤩