2023-11-15
最近見到朋友係social media係去左食呢間火鍋,見到個裝修幾有特色, 就諗住去試下啦,上到去發現原來有好多打卡位,最出面仲有古裝出借俾人影相,所以我都唔執輸即刻試下影下相。 🟠 湯底我地叫左鴛鴦鍋,一邊係胡椒豬骨高湯,一邊係牛油紅湯(小辣);胡椒豬骨高湯既胡椒味好濃,而且入面勁足料;牛油紅湯湯底辣椒滿滿,愈食愈入味就愈辣!唔係好食得辣既朋友記得注意下哦。 🔴 鴨血鴨血係打麻辣湯底邊爐必備既,而且心型碟好靚,打卡一流。⚫九宮格呢個真係好eye catching,擺盤好有心思,裡面有九款唔同既野食,包括有九宮格裡面有魚片、丸、海帶、毛肚等等, 我就最鍾意入面個珊瑚蚌,又爽口又新鮮,讚👍 🔵 牛運亨通各位鍾意食牛既人士一定要叫呢個,一送過黎既時候我地全部都好震驚,擺盤好誇張好搶眼,圈住晒成個火鍋既爐,而且有好多牛唔同既部份可以食,有肥牛、黃喉、牛胸爽、牛柏葉等。份量新鮮肉質鮮嫩,記得要叫。 🟢 響鈴、蔬菜拼盤、糖心滋粑我地仲散叫左少少唔同既食物,打邊爐又點可以少左響鈴呢,吸晒D麻辣汁好香口;食完咁多肉梗係要食下蔬菜拼盤中和下,而個糖心滋粑夠晒煙韌,好味道。 🟡 飲品
🟠 湯底
🔴 鴨血
鴨血係打麻辣湯底邊爐必備既,而且心型碟好靚,打卡一流。
⚫九宮格
🔵 牛運亨通
🟢 響鈴、蔬菜拼盤、糖心滋粑
🟡 飲品
我地叫左百香果手打檸檬茶同黑糖珍珠牛乳奶茶,百香果手打檸檬茶酸酸甜甜夠晒開胃,黑糖珍珠牛乳奶茶好香奶味,而且夠甜(岩晒我),就算溶晒冰都唔會淡到好似水咁😋