2018-04-24 59 瀏覽
同A朋友食飯每次都要食日本菜,今次食丼飯,見到圖片已經流晒口水丼瀛龍蝦刺身爆丼,龍蝦已經佔了飯面三分二,非常震撼,旁邊還有一隻流心蛋,外面很少丼飯會附送的龍蝦已經一開二,大大條龍蝦肉仲有龍蝦膏,原條拿起沒有難度龍蝦的另一邊放滿了各款刺身,三文魚/ 墨魚 /白玉豚 /帆立貝/ 油甘魚 / 吞拿魚等底層的壽司飯份量多,兩個人share 絕對可以,午市前來可以有75折香桃蟹籽沙律,蘋果切成一條條,加入西米,芒果沙律醬,整體好有口感,每一口都「索索聲」,必點北極光海膽杯,海膽,海葡萄,海膽豆腐,蟹膏海膽,最底層紫薯蓉顏色最sharp 我們還點了北海道海鮮拼盤,自己動手燒此店各式日本菜都有,點了燒鱔,每一串都好厚肉,外層燒得好脆口最後還點了一份鰻魚飯,原條鰻魚夠霸氣,下層是炒飯底,非常有誠意

龍蝦已經一開二,大大條龍蝦肉仲有龍蝦膏,原條拿起沒有難度

我們還點了北海道海鮮拼盤,自己動手燒

2018-04-21 131 瀏覽
本人都知道工廈多美食,今日放工同好友黎觀塘呢度食好西,雖然話係工廈入邊,但都吾會好難搵。入到去環境好清潔,啲枱都好闊落,吾會好逼。服務員即刻就俾張Menu,都好多選擇,第一時間梗係點呢度的招牌菜菜喇。(服務員姐姐態度好好,有問必答,好笑容)丼瀛龍蝦刺身爆丼將原隻龍蝦上,配上其他新鮮既刺身,啖啖肉,真係好爆好足料。北極光海膽杯新鮮既海膽,配上有魚子,紫薯,三文魚籽,海葡萄,松葉蟹肉,蟹膏碎蛋,口感好豐富,值得推介,正!松葉蟹肉甲羅燒蟹膏爆一啖蟹肉加一啖蟹膏,食落好鮮甜,份量十足。築地壽司杯五種唔同既口感,岩哂我同朋友,細細個好精緻,好吸睛。BBQ北海道海鮮拼盤好多款既海鮮,當中我最鐘意就係蟹膏,味道好濃郁,又鮮甜。。。yummy餐廳送上呢杯cocktail好香芒果味配上啤酒,味道不錯!

入到去環境好清潔,啲枱都好闊落,吾會好逼。

丼瀛龍蝦刺身爆丼
將原隻龍蝦上,配上其他新鮮既刺身,啖啖肉,真係好爆好足料。

松葉蟹肉甲羅燒蟹膏爆
一啖蟹肉加一啖蟹膏,食落好鮮甜,份量十足。

築地壽司
五種唔同既口感,岩哂我同朋友,細細個好精緻,好吸睛。

BBQ北海道海鮮拼盤

餐廳送上呢杯cocktail
好香芒果味配上啤酒,味道不錯!
  • 北極光海膽杯
  • 丼瀛龍蝦刺身爆丼
2018-04-21 69 瀏覽
S2最近愈來愈多花臣,繼中環海膽杯及佐敦鐵板燒兩處走高檔路線後,終於在觀塘這工業區開設首間以丼為主題的貼地居酒屋🍢🍶丼飯價格由$108至$228都有選擇,而午市有75折就最抵食!最平大概$80有交易!!而其他時段呢?最有吸引力一定係極光杯及加$10全雪櫃內紙包飲品任飲!同朋友食完飯吹極水都唔怕口乾啦由於新張期內只得龍蝦丼做試食價,一於就試一試!份量真唔講得少,如果唔想反艇又或者想食其他就真係要搵人share,因為實在太大碗!全隻開邊波龍紅噹噹固然搶眼,但其他位置都放滿多類大大片魚生蓋過飯面,碗內放有三文魚、呑拿魚、油甘魚、白拖羅、北寄貝、魷魚等等,整碗丼都好豐富、賣相吸精。另叫了極光杯兩份share,外型跟中環的海膽杯相似,但內容作了點改變,而價錢都差一大截。極光由底層紫薯蓉及綠色的蟹膏豆腐組成,其他位置由一絲絲鱈場蟹肉、海膽豆腐、晶瑩剔透三文魚籽、馬糞海膽、海葡萄、白帆魚乾、黑魚籽等做成。感覺新鮮,味道好有層次感,試食期內不要錯過啊不得不提這裹還有露天雅位,適合吸煙食客

北極光海膽杯

不得不提這裹還有露天雅位,適合吸煙食客

2018-03-17
2018-04-19 59 瀏覽
I made a booking on a thursday night at 7pm, to earn some asia miles. When I arrived with my friend, the place was literally empty except for one table. We ordered a hokkaido sea urchin and salmon sashimi rice, a lobster sashimi rice and 2 grilled oysters. The portion was quite big, a lot of rice. The rice didn't taste japanese though, and it was pretty hard too so that was a downside. The Salmon sashimi was pretty fresh but nothing spectacular. The sea urchin was creamy and nice. Grilled oyster were really nice. Added up to $444 for 2 people to share. It was a nice experience given we basically had the whole place to ourselves. Imagining if it were more crowded, I wouldn't especially make the trip to come here again. If you're thinking about coming here on a weeknight monday - thursday, that would be a good idea. Service was polite and nice.
2018-04-19
  • Grilled Oysters
2018-04-18 73 瀏覽
今次約左朋友來到觀塘工廈間日本野吃,這店最新開的就在APM 後的一條街, 位置好方便。食完可以再APM 一田買野。 我同朋友都好鐘意食日本料理,大家都好快決定食這一間。 門外都是日式裝飾為主 吊著兩個日式燈籠 是由 S2 Kitchen 樂師傅開設 近店舖門口更有一間VIP 房 約埋一班好朋友聚下就岩曬 有室內室外選擇,座位都不錯 環境舒適地方都夠大。店員很有禮又細心。 丼瀛午市自取外賣爆丼一律$48還有附送飲品。 堂食各式午市套餐由$66起 午市免收加一服飾費 築地壽司杯 細細杯一排有不同築地壽司杯共6款食材 (蝦、蟹籽魷魚、三文魚、海膽、吞拿魚手卷)。 杯杯海膽淡淡金黃色每片海膽大塊,味道甜而不胜。 蝦刺身大隻肉質爽口彈牙很鮮甜。 新鮮既刺身,店員更提醒我地吃了手卷先。 BBQ北海道海鮮拼盤 $138又幾抵食 就像在居酒屋用的小爐自已動手燒海鮮,又可以邊吃邊玩。 有長腳蟹腳、生蠔、蟹膏、燒菇 邊燒已聞到海鮮香氣撲鼻。 連殼一起燒出來的蟹膏特別香,入口鮮甜十分滋味。 Corona Cocktail這杯cocktail 讓啤酒倒流入杯,與冰粒混和酒味輕微清怡易入
位置好方便。食完可以再APM 一田買野。
我同朋友都好鐘意食日本料理,大家都好快決定食這一間。

門外都是日式裝飾為主
吊著兩個日式燈籠
是由 S2 Kitchen 樂師傅開設

近店舖門口更有一間VIP 房
約埋一班好朋友聚下就岩曬

有室內室外選擇,座位都不錯

環境舒適地方都夠大。店員很有禮又細心。

丼瀛午市自取外賣爆丼一律$48還有附送飲品。
堂食各式午市套餐由$66起
午市免收加一服飾費

細細杯一排有不同築地壽司杯共6款食材
(蝦、蟹籽魷魚、三文魚、海膽、吞拿魚手卷)。

杯杯海膽淡淡金黃色每片海膽大塊,味道甜而不胜。
刺身大隻肉質爽口彈牙很鮮甜。

新鮮既刺身,店員更提醒我地吃了手卷先。

BBQ北海道海鮮拼盤 $138又幾抵食

就像在居酒屋用的小爐自已動手燒海鮮,又可以邊吃邊玩。
有長腳蟹腳、生蠔、蟹膏、燒菇
邊燒已聞到海鮮香氣撲鼻。

連殼一起燒出來的蟹膏特別香,入口鮮甜十分滋味。

Corona Cocktail
這杯cocktail 讓啤酒倒流入杯,與冰粒混和酒味輕微清怡易入口。

丼瀛龍蝦刺身爆丼
來到爆爆丼飯整碗很多刺身, 最特出的就是大大隻原隻波士頓龍蝦

流心蛋
蛋蛋黃呈膏狀蛋黃味濃郁又香

龍蝦大大隻而且師傅細心來到前已切開一半,完全吃到啖啖肉
爽口彈牙的龍蝦肉,更增添口感。

新鮮刺身有帶子、三文魚、三文魚籽,北寄貝等等
丼飯用了珍珠米口感十分煙軔
 整店食物款式多又夠新鮮,最出位是丼瀛龍蝦刺身爆丼不得不吃
而店內更有另一款都是必點的是北極光海膽杯。
整體食物水平很好、價錢合理。Lunch 下次再來點過外賣爆丼去吃先。
2018-04-16
2018-04-17 741 瀏覽
自從知道觀塘多樓上食店後, 我相隔一排也會去覓食, 早前趁復活節假期去了丼瀛食野。 這裡有近期勁HIT的爆丼, 我地也選了丼瀛龍蝦刺身爆丼. A先生愛食刺身, 所以特別選了北極光海膽杯和築地壽司杯. 而我唔食生嘢, 所以選了BBQ北海道海鮮拼盤和牛肉壽喜鍋. 丼瀛龍蝦刺身爆丼. 賣相相當吸引, 份量十足. 我第一時間食龍蝦. 肉質幾彈牙, 又夠鮮美, 啖啖肉, 食得特別滋味. 而隻流心蛋掌握不錯, 帶點流心. 北極光海膽杯. 賣相好精緻. 我唔食也覺得一層層好靚, 材料夠豐富, 當中包括魚子、海膽、海葡萄、三文魚籽、松葉蟹、蟹膏豆腐等…. 每一層口感不錯, 這樣交錯下, 多重口感. 築地壽司杯. 這款最適合想一次過想試多幾款的朋友食. A先生最欣賞蔥粒吞拿魚蓉. 唔食生嘢的朋友也不錯擔心, 這裡也有不少熟食. BBQ北海道海鮮拼盤. 有多款海鮮, 當中我最鍾意食甲羅燒. 蟹膏夠濃郁, 入口帶有甘香味道. 這個餐仲送Corona Cocktail. 牛肉壽喜鍋. 牛肉尚算嫩滑, 再配上大量蔬菜, 可以起中和作用. 而烏冬軟硬適中, 啱我口味. 我

這裡有近期勁HIT的爆丼, 我地也選了丼瀛龍蝦刺身爆丼.

A
先生愛食刺身, 所以特別選了北極光海膽杯和築地壽司.

而我唔食生嘢, 所以選了BBQ北海道海鮮拼盤和牛肉壽喜鍋.

丼瀛龍蝦刺身爆丼.

丼瀛龍蝦刺身爆丼

賣相相當吸引, 份量十足.

我第一時間食龍蝦.

肉質幾彈牙, 又夠鮮美, 啖啖肉, 食得特別滋味.

而隻流心蛋掌握不錯, 帶點流心.

北極光海膽杯.

賣相好精緻.

每一層口感不錯, 這樣交錯下, 多重口感.

築地壽司.

這款最適合想一次過想試多幾款的朋友食.

A先生最欣賞蔥粒吞拿魚蓉.

唔食生嘢的朋友也不錯擔心, 這裡也有不少熟食.

BBQ北海道海鮮拼盤.

有多款海鮮, 當中我最鍾意食甲羅燒.

蟹膏夠濃郁, 入口帶有甘香味道.

這個餐仲送Corona Cocktail.

牛肉壽喜鍋.

牛肉壽喜鍋

牛肉尚算嫩滑, 再配上大量蔬菜, 可以起中和作用.

而烏冬軟硬適中, 啱我口味.

我對這裡的串燒也有興趣, 但太飽未有機會試, 留待下次.
午餐
牛肉壽喜鍋
2018-04-16 59 瀏覽
觀塘嘅工廠好多都係西餐,今次就去間日本野試下丼飯。午餐時間黎到,幾乎坐滿哂,好彩有book位!佢餐牌上面選擇都好多,熱食定食都有,但黎呢度緊係食丼飯啦,自己嗌左海膽油甘魚飯,魚油充足,大大件都幾新鮮,海膽就一般,但反而唔太鍾意個飯,因為份量太多,而且無醋飯個種酸香,但整體都不錯,最主要係因為有7折!

2018-04-16 112 瀏覽
係工業區返工食黎食去都係果d野,食到好悶,咁岩落去見到佢個易拉架就同同事上左去食。環境一般,位置唔多,餐牌選擇都好少,就求其揀左個午餐食。我就叫左個丼飯食,前菜有個沙律,細細碗都幾清新。然後個丼飯比較細碗,三文魚有少少筋,個海膽食落都幾creamy,但飯量比較少,同個飯係冇乜汁,食到後面有d哽住哽住咁,有d難吞。男士食個份量應該唔夠。而朋友就食左炸薯餅飯,佢都覺得好難呑好卡喉嚨咁。我地2個人加埋食左差唔多200蚊,lunch來說算貴。服務方面基本係冇服務,試一次應該唔會再食第二次。

環境一般,位置唔多,餐牌選擇都好少,就求其揀左個午餐食。

我就叫左個丼飯食,前菜有個沙律,細細碗都幾清新。

而朋友就食左炸薯餅飯,佢都覺得好難呑好卡喉嚨咁。

我地2個人加埋食左差唔多200蚊,lunch來說算貴。
服務方面基本係冇服務,試一次應該唔會再食第二次。
2018-04-12 93 瀏覽
叫左板加拿大海膽$198再加一,兩件size 一般,但配的紫菜超軟冇口感,燒青魚定都係一般啦,但以呢度個價錢可以很多好質素選擇,唯一一讚係服務員態度不錯,不過冇下次,sorry
與無飯不歡的朋友在想想吃些甚麼,即時想到近期好爆的丼灜龍蝦刺身爆丼,一定能夠滿足我倆。不過,最吸睛的,我覺得是北極光海膽杯$198 ,一共有10層,層層鮮味無窮,黑魚子、加拿大海膽、海葡萄、三文魚籽、松葉蟹和紫薯、特別自家配方製造蟹膏豆腐及海膽豆腐。那肥美的海膽,甜甜的帶點甘味;juicy的松葉蟹肉,好味到停不到口﹗丼灜龍蝦刺身爆丼$228,非常震撼的爆丼﹗原隻龍蝦爆多蝦膏,雖然略欠鮮甜,但肉質夠爽彈;爆多刺身,4款魚生、帶子、北寄貝等,再加上流心蛋,飯餸比例一樣多,而飯粒本身也加入了少許壽司醋,我好像吃了十幾件壽司似的,飽到上心口﹗ 再來,是築地壽司杯$148,以杯裝代替手握壽司,可以吃得更優雅﹗每款都是我至愛,黑魚子海膽、蟹籽墨魚、三文魚籽三文魚、蔥粒吞拿魚蓉、甜蝦、吞拿魚手卷,鮮甜美味﹗ 想不到這裡也有浜燒,不過就要自己燒了﹗這裡的甲羅燒沒有鵪鶉蛋,但反而更能吃出蟹膏與蟹鮮;廣島蠔與扇貝都清洗得乾淨,賣相討好,而蠔味也較重,不過不失啦﹗

龍蝦刺身爆丼

築地壽司杯

2018-03-28
2018-04-03 160 瀏覽
好耐冇去食日本野😍前幾日見到呢間好似幾正就去左食🤤一上到去見到佢有室內又有户外已經覺得幾正 仲有記得book定枱去😚築地壽司杯七個細細杯咁好可愛😍仲要款款都好吸引 每一杯底下都會有珍珠飯既 一次過滿我幾個願望咁🤣店員仲好貼心咁提我地要食左紫菜卷先👍唔係淋左會唔好食架喇 我最中意係三文魚🍣同甜蝦🍤好新鮮 北極光海膽杯聽個名已經覺得好特別 黎到見到佢一層層唔同野好精緻🤤又有海膽又有大大粒三文魚子又有蟹肉等等 最驚喜係底層既紫薯 岀奇地夾😯而且一啖可以食到唔同既口感 好特別丼瀛龍蝦刺身爆丼滿滿一碗好豐富 隻龍蝦特別搶鏡😋入面真係啖啖肉架 仲有我最愛既溏心蛋啊😍好好味 另外有好多唔同既魚生 全部都好新鮮 咁多樣野呢個必定要嗌🤣BBQ北海道海鮮拼盤一路食上面啲野一路燒海鮮😚介紹下有咩先 有蠔、長腳蟹、帶子、蟹膏 佢提供左牛油比我地 落左之後特別香 啲員工好好 間中會行過黎提下我地邊啲燒好食得👍唔洗怕自己燒會燒得唔好Corona Cocktail飲品方面就有呢杯好大杯既cocktail 佢有溝左橙汁😀所以唔怕會苦 而且酒精含量都偏低既 得4.5%🙈味道唔錯架好滿意佢地呢度既服務質素☺️員工好有禮貌

BBQ北海道海鮮拼盤

Corona Cocktail

好滿意佢地呢度既服務質素☺️員工好有禮貌 而且會成日主動行埋黎問有冇咩需要 有機會會再黎試下其他野💕
2018-04-02 936 瀏覽
難得黎到觀塘都就想行下工廈,同埋最緊要搵到好野食~呢間新開既丼屋,本人覺得唔錯喔XD有圖有真相,想食咩就嗌咩,食物同相片相符~工廈地方,入夜後人流唔算多,大部份都招待會員~ 北極光海膽杯  賣相十分精緻, 集唔同顏色既食材在一身, 非常奪目!由多種昂貴既海鮮在一身既有趣食物, 裡面有馬糞海膽, 三文魚子, 蟹肉等等~每一啖都係海鮮既甜味! 試幻想下, 清甜既蟹肉, 咬落去會爆既三文魚子, 再加上濃味既海膽, 裡面有幾多層既口感!? 正呀!而且最特別就係底層有紫薯, 雖然表面上同海鮮好似唔夾咁, 但係入口反而有好特別既味道, 海鮮既鮮甜味配合淡淡既紫薯鹹味帶黎味覺上既衝擊! 牛油果金龍卷呢道菜絕對係又睇得又食得! 送到上黎既時候, 可以見到六件金龍卷好整齊咁放張係個木盤道~因為乾冰既關係, 可以見到有好多霧氣不停向上流~ 令到呢六件金龍卷變到非常夢幻! 香脆既『金龍』加上炙燒既芝士, 再配合蟹子既鮮味~ 牛油果醬既清新~ 熱辣辣1啖過送入口,甜中帶鹹既感覺, 真係味覺上既享受!築地壽司杯超精緻既設計, 6種唔同既魚生飯遍佈面前!分別有海膽,大蝦,三文魚,吞拿魚等等~ 每一種都可以按自己個
難得黎到觀塘都就想行下工廈,同埋最緊要搵到好野食~
呢間新開既丼屋,本人覺得唔錯喔XD

有圖有真相,想食咩就嗌咩,食物同相片相符~

工廈地方,入夜後人流唔算多,大部份都招待會員~

北極光海膽杯
賣相十分精緻, 集唔同顏色既食材在一身, 非常奪目!

牛油果金龍卷
甜中帶鹹既感覺, 真係味覺上既享受!

築地壽司
超精緻既設計, 6種唔同既魚生飯遍佈面前!
分別有海膽,大蝦,三文魚,吞拿魚等等~ 每一種都可以按自己個人喜好加醬油同wasabi落去
令到個刺身同飯更加入味! 例如: 大蝦既鮮甜同爽口, 三文魚綿綿既口感, 6種完全唔同既刺身可以改變你既味覺6次!
而且刺身既質素都好高, 入口鮮甜, 而且個飯都係一口份量既珍珠米, 好似食左多個唔同種類既魚生飯咁!

海膽醬燒原隻帆立貝
有海膽獨特既鮮味之外, 我估仲加左清酒同芝士去調配, 令到個海膽醬非常非常有特色,
對味覺既衝擊感好大, 因為味道非常濃烈!
而且加上肥美多汁既帆立貝, 爽口彈牙既口感, 真係好值得食

日本蟹蓋麵鼓燒
整個蟹蓋都係蟹膏同蟹肉撈埋~ 加上面頭既一粒大蛋黃! 整穿佢就可以將濃濃既流心蛋醬撈埋一齊食!
啖啖都充滿蟹既味道! 因為蟹肉既份量非常多! 啖啖都係蟹肉不在話下, 蟹膏加上蛋香味, 鹹中帶鮮甜~
真係一試難忘! 而且佢既價錢十分便宜, 令我覺得1個都唔夠我食呀!

野菜牛肉讚岐烏冬
一碗看似簡單平淡, 但食落就係第2回事既一配烏冬~
首先最重要既一點, 一碗相當健康既烏冬, 因為蔬菜類既食品非常多~ 有娃娃菜, 冬菇等等~
而個湯底就唔油唔膩, 但味道就好足好夠! 我估應該係清甜既雞湯! 加上幾塊少油脂既肥牛,
連埋煙韌彈牙既讚岐烏冬, 令到整個烏冬都非常出色
2018-04-01 177 瀏覽
丼瀛,顧名思義主要係賣丼丼,款式都算多,仲有刺身同燒物等。松葉蟹第一次食甘多蟹膏,原來松葉蟹既蟹膏係甘樣既!呢個丼飯有好多料,蟹肉好多。糖心蛋甜甜地,limlim地,生熟程度剛剛好!蟹膏好香!好有蟹味!撈埋啲飯食好正!一大享受!海膽醬燒凡立貝個面有一層厚厚既醬,好似千島醬甘,酸酸地,但原來佢係撈左好多既海膽!食落好特別,好好味!唔洗次次都食芝士焗既味yummy!蒜香燒牛柳有少少辣粉係面,好香蒜味!十勝豚豚肉超級林,個面好香口,超中意食!楊枝甘露卷佢真係有楊枝甘露既材料,好得意!首先,佢個飯用米紙包住,多左一重口感!個底有啲楊枝甘露醬汁,食落酸酸甜甜,好開胃!丼飯唔算貴,午餐更是抵添,有75折,外賣$48就有一個!食物質素唔錯,值得推介!
丼瀛,顧名思義主要係賣丼丼,款式都算多,仲有刺身同燒物等。

松葉蟹
第一次食甘多蟹膏,原來松葉蟹既蟹膏係甘樣既!
呢個丼飯有好多料,蟹肉好多。
松葉蟹肉甲羅燒蟹膏爆丼

糖心蛋甜甜地,limlim地,生熟程度剛剛好!

蟹膏好香!好有蟹味!撈埋啲飯食好正!一大享受!

海膽醬燒凡立貝

海膽醬燒原只凡立貝

yummy!

蒜香燒牛柳
有少少辣粉係面,好香蒜味!

蒜香燒牛肉

十勝豚
豚肉超級林,個面好香口,超中意食!

日本十勝豚

松葉蟹肉甲羅燒蟹膏爆丼
海膽醬燒原只凡立貝
蒜香燒牛肉
日本十勝豚
2018-04-01 723 瀏覽
朋友同我講佢公司樓上開左間日式料理店,今日放工就特登一齊上黎試下啦!前菜-牛舌本身唔食牛舌,但朋友叫我試下,話幾好味的。本著人一世物一世,物都試下既心態,就試左舊,口感好似牛肉甘,但實肉啲,都幾入味。如果唔諗佢係牛舌都ok既,但一諗起就一舊起兩舊止啦中意食既應該會覺得唔錯既。五色刺身有海膽、帶子、三文魚、甜蝦同中拖。賣相好得!有啲乾冰係底,仙氣十足啲刺身超新鮮!食落真係可以用甜美去形容!有啲人唔中意食海膽會話因爲佢苦。但新鮮既海膽絕不會係甘!呢個海膽面有啲黑松露,好香。海膽超清甜,完全無腥味!超級好味!正呀!三文魚肥美,相比平時食既更鮮甜!帶子爽口、滑溜!中拖好林,亦係無腥味,好新鮮!海膽炒飯份量唔算好多,但炒得幾有鑊氣,啲飯粒粒分明,海膽燒過,相比刺身多左一重燒香味!一樣甘正!日本蟹蓋麵豉燒呢個推薦大家食!!面頭黃色既係蛋黃,下面充滿蟹肉同蟹膏!!甜甜的,好香蟹味!食完呢個一定會愛上,回味無窮!正!燒鵝肝燒到兩邊都脆脆的,好香口,而內裡軟軟的,濃濃既鵝肝味,好食!佢午餐個外賣丼都幾抵食!仲有甘多款選!食物質素好好既一間餐廳!尤其是刺身,超級新鮮,令人食到刺身應有果種鮮甜味!正!一定會

前菜-牛舌
中意食既應該會覺得唔錯既。

五色刺身
有海膽、帶子、三文魚、甜蝦同中拖。
賣相好得!有啲乾冰係底,仙氣十足
刺身超新鮮!食落真係可以用甜美去形容!

特上5點雜錦刺身

正呀!

三文魚肥美,相比平時食既更鮮甜!

帶子爽口、滑溜!

中拖好林,亦係無腥味,好新鮮!

海膽炒飯

黑松露海膽炒飯

日本蟹蓋麵豉燒
呢個推薦大家食!!

燒鵝肝

鵝肝

佢午餐個外賣丼都幾抵食!
仲有甘多款選!

食物質素好好既一間餐廳!尤其是刺身,超級新鮮,令人食到刺身應有果種鮮甜味!正!一定會再黎!
特上5點雜錦刺身
黑松露海膽炒飯
鵝肝
2018-03-30 95 瀏覽
之前lunch都有食過,老婆話想過嚟試,所以收工就同佢同埋兩個朋友過嚟食!!7點令鐘過到嚟,唔算太多人,見到menu上面都幾多嘢揀,上次嚟食下午,今次食夜晚,個menu分別唔大。呢個海膽沙律幾清新,加埋乾冰煙,好靚,啱影相用。再嚟一個海膽杯,呢個值得推介,海膽加埋紫薯好好味。7色杯,真係有時食飯多啲人可以叫多啲唔同嘢食,細細杯,可以大家分。主角龍蝦刺身飯,成隻龍蝦上,好豪氣。油甘魚海膽手卷價錢食夜晚就預咗會貴過食lunch, 不過咁嘅200令300蚊呢個價錢,性價比都唔錯,值得推介。

呢個海膽沙律幾清新,加埋乾冰煙,好靚,啱影相用。

再嚟一個海膽杯,呢個值得推介,海膽加埋紫薯好好味。

主角龍蝦刺身飯,成隻龍蝦上,好豪氣。

油甘魚海膽手卷

• 北極光海膽杯