2018-04-24
同A朋友食飯每次都要食日本菜,今次食丼飯,見到圖片已經流晒口水丼瀛龍蝦刺身爆丼,龍蝦已經佔了飯面三分二,非常震撼,旁邊還有一隻流心蛋,外面很少丼飯會附送的龍蝦已經一開二,大大條龍蝦肉仲有龍蝦膏,原條拿起沒有難度龍蝦的另一邊放滿了各款刺身,三文魚/ 墨魚 /白玉豚 /帆立貝/ 油甘魚 / 吞拿魚等底層的壽司飯份量多,兩個人share 絕對可以,午市前來可以有75折香桃蟹籽沙律,蘋果切成一條條,加入西米,芒果沙律醬,整體好有口感,每一口都「索索聲」,必點北極光海膽杯,海膽,海葡萄,海膽豆腐,蟹膏海膽,最底層紫薯蓉顏色最sharp 我們還點了北海道海鮮拼盤,自己動手燒此店各式日本菜都有,點了燒鱔,每一串都好厚肉,外層燒得好脆口最後還點了一份鰻魚飯,原條鰻魚夠霸氣,下層是炒飯底,非常有誠意
龍蝦已經一開二,大大條龍蝦肉仲有龍蝦膏,原條拿起沒有難度
我們還點了北海道海鮮拼盤,自己動手燒