2018-05-06
是日星期一,決定同朋友去觀塘食野!今次就去左丼瀛,👍👍👍👍有意外收獲。😀😀坐低,我哋就叫左一個露天日式BBQ嘅海鮮拼盤,雖然,我之前都食過呢一種,但今次佢哋就以海鮮為主打,仲會有其他調味料俾我哋自己落,自由度好高,好似自己煮緊咁。而且佢嘅材料亦都有好多唔同嘅蟹,正呀!🔥😀👍😀之後第二個我哋叫咗一個龍蝦刺身爆丼,一嚟到隻龍蝦真係好大呀👍👍二龍蝦執側邊亦都有三文魚,帶子,哈,😋希靈魚等等嘅刺身,仲有一隻糖心蛋𠻹!😋完全係符合晒唔同鍾意日本嘢食嘅人嘅口味啊!😀👍👋之後,我哋又叫咗一個好出名嘅築地壽司杯,係佢樂師傅👍👍👍👍自己創作出嚟㗎,👍😋👋👋首先,佢是好有創意👍👍而且,有唔同嘅種類,品種也多呀!👍👍👍有三文魚同埋海膽等等,全部都好新鮮,由於係用杯裝嘅原因,所以,那種鮮味更加可以鎖住,唔似普通嘅壽司咁,一擺低就好快流失嗰種鮮味。嗰個露天日式BBQ套餐,唔單止有八折優惠,仲有一杯雞尾酒餸,佢以一個好濃郁嘅雞尾酒,都專輯係一啲新鮮榨🍹嘅橙汁,加上雞尾酒,兩種好唔同嘅嘢,果汁同埋啤酒,卻有意想不到嘅效果,你飲橙汁嘅時候有更加能夠對比出雞尾酒嗰種味道。👍👍總括來講,雖然係日本嘢,但係佢嗰種用食材嘅專
總括來講,雖然係日本嘢,但係佢嗰種用食材嘅專業,就算連一块牛油都唔馬虎,全部都係用丹麥嚟嘅。同埋值得一提嘅係,佢哋員工嘅服務真係好好😀👍😀👍所以,大家其實可以喺星期一放工之後就去觀塘呢度試吓啦,雖然係喺工業中心入邊,但完全唔難搵,喺地鐵站行3分鐘就到㗎啦!