嗰日我爸爸生日,見到負評得2個,又想食日本野,本身有睇openrice餐牌既價錢,都知食物都係比較偏貴,但冇諗過食物質素係極之麻麻,魚生冇鮮味,炸野又偏油。仲要有一個唔知係唔係老闆娘既女人,好似覺得我唔捨得叫野咁,好多時令價錢係冇標價,問佢就覺得好似我比唔起咁,唔會再有下次,謝絕幫襯
本來居住在九龍城的日子,可以享受各式美食,不過最近傳來噩耗,九龍城區將大規模重建,未來號稱小曼谷的九龍城,是否會淹沒,實在未知之數,不過九龍城的美食實在太多,趁著未搬遷之前,記下每日吃在九龍城吃的美食。歡迎關注,以便獲得最新九龍城飲食資訊。伊左目刺身$488,來自日本的伊左目,味道鮮甜,肉質細緻而且帶點清爽的口感,加一點酸汁或者辣蘿蔔蓉,既可帶起鮮甜味道,亦可增加味道層次感。炸伊左目魚骨,炸醬不會過後,外表香脆,加點檸檬可以減少油膩感。Suntory生啤$58,麥味十足,冰凍可口。京姫柚子梅酒$65,平時多數飲梅酒或者柚子酒,不過這裏有混合的,都是第一次喝,味道層次比平時的更加豐富,梅子和柚子味道中和了,酸中帶甜,用來吃刺身就更加一流。

Suntory生啤$58,麥味十足,冰凍可口。

2022-08-28 56 瀏覽
今日放工嚟到九龍城呢一間日式居酒屋,裝潢設計好有和風格調,座位好寬敞舒適。前菜-蔬菜條呢個新鮮蔬菜條,有青瓜條、沙角、紅蘿蔔條,另外用火爐暖住鯷魚醬,可以將蔬菜條蘸呢個醬食,將味道提鮮。金目鯛刺身(原條) 到刺身出場,我們點了呢個時令金目鯛刺身,新鮮薄切鯛魚,口感比較實正,味道鮮甜。北海道海膽手卷另外點了一客北海道海膽手卷,海膽超級足料,鍾意食海膽嘅過足癮。鐵板原隻龍蝦熟食方面,我們點了這個鐵板龍蝦,即叫即整。原隻龍蝦夠大隻,又新鮮,啖啖龍蝦肉用牛油鐵板燒,香味四溢。金目鯛魚頭一開始我們點了刺身,食完金目鯛魚刺身,師傅好好人留返魚頭,二食製成炸物,一道菜有兩種食法。呢個炸魚頭炸到金黃色,外層卜卜脆,魚肉卻相當嫩。此外我們點了這個煙燻串燒,賣相好有氣勢,而且滲透著濃烈煙燻味,香氣十足。串燒包括煙燻鳽胸、煙燻沙白、煙燻一口蕃薯和煙曛秋葵。個人最愛係沙白和一口蕃薯。第一次食串燒係食蜆,今次試呢個煙燻沙白,十分有驚喜,估唔到以煙燻串燒而言,燒沙白係好甜,好juicy。而煙燻蕃薯,用上日本蕃薯,本身質地已經好綿滑好甜。鍾意食串燒既朋友一定要試下。十分喜歡這間居酒屋的菜式,從擺盤至食物質素都相當唔

前菜-蔬菜條

金目鯛刺身(原條)

北海道海膽手卷

鐵板原隻龍蝦

金目鯛魚頭

煙燻鳽胸、煙燻沙白、煙燻一口蕃薯和煙曛秋葵。

十分喜歡這間居酒屋的菜式,從擺盤至食物質素都相當唔錯,下次黎九龍城可以再嚐嚐看其他菜式。
Happy Friday接老婆收工,試試佢想食好耐嘅居酒屋。我哋試咗時令活蠔刺身($88/隻),配原味、酸酢汁。第一次食西班牙生蠔,海水味道唔重,但又幾鮮甜。原味、酸酢汁口味各有特式。酸酢汁做到提鮮作用。難得見到日本象拔蚌,餐廳推介一蚌兩食($588)。象拔蚌刺身爽脆鮮味,好值得試。象拔蚌膽炒蘆筍同樣有特式。象拔蚌膽味道濃郁,口感軟身少少。店員仲同我哋推介咗佢最新嘅煙燻系列。所以我哋就試下煙燻五重芝士Pizza($107)。芝士鹹香又有拉絲效果,仲有煙燻香味。煙鴨胸($88)亦比起平時食開嘅味道更有層次。我哋仲嗌咗兩款燒飯團($48/個)三文魚同明太子兩款口味都幾有鹹香,仲有啲醬油甜味。😆

象拔蚌膽炒蘆筍同樣有特式。象拔蚌膽味道濃郁,口感軟身少少。

2022-08-23
2022-08-27 28 瀏覽
👫放假去啤啤佢🍻~揀咗間喺九龍城超有人氣嘅居酒屋🏮,未七點就幾乎全場爆滿🫣。氣氛超好,好似去咗日本咁😍。✨日本象拔蚌刺身(原條)$588✨日本象拔蚌膽炒蘆筍切片嘅虹吸管爽脆帶海潮味。裙邊位軟身啲又鮮甜啲。象拔蚌膽鮮嫩冇異味,完全唔似食緊內臟。✨鐵板牛油刀貝 $128爽彈鮮甜,足部特別有咬口。貝肉充滿海水味。✨煙燻五重芝士Pizza $107餅底鬆軟,芝士濃郁鹹香,加埋櫻花木嘅煙燻香氣幾得意。✨牛油雜菌赤雞肝 $48雞肝有濃郁嘅鐵質味道。就咁食有啲難入口,但餸酒超正🤪。✨鐵板豆腐 $58豆腐先炸後加醬汁,外面少少脆,裏面滑捋捋。醬汁甜甜地幾好味。📍上戶酒場 (九龍城)九龍城龍崗道33-39號龍翔閣地下A號舖

✨日本象拔蚌刺身(原條)$588
✨日本象拔蚌膽炒蘆筍

✨鐵板牛油刀貝 $128
爽彈鮮甜,足部特別有咬口。貝肉充滿海水味。

✨煙燻五重芝士Pizza $107
餅底鬆軟,芝士濃郁鹹香,加埋櫻花木嘅煙燻香氣幾得意。

✨牛油雜菌赤雞肝 $48
雞肝有濃郁嘅鐵質味道。就咁食有啲難入口,但餸酒超正🤪。

✨鐵板豆腐 $58

📍上戶酒場 (九龍城)
九龍城龍崗道33-39號龍翔閣地下A號舖
2022-08-25 28 瀏覽
宋皇臺站開通咗之後,九龍城個邊既餐廳多咗好多人食同介紹!今次黎到”上戶酒場”食日本料理呀裝修以木系為主調,十足日本居酒屋🏮餐牌,圖文並茂好多都好想食前菜野菜條-提魚多春魚醬咸香十足,一黎就刺激咗我胃口了!金目鯛刺身(原條)肉質Q嫩,魚甜香濃郁肌理緊實,口感肥而不膩食完之後個魚頭仲可以拎去炸 又另一種食法!北海道海膽手卷想講黎到影相個時已經多到流晒出嚟Creamy唔腥!必點鐵板原隻龍蝦龍蝦肉已起,夾就係啦 唔需要再慢慢拆肉 好方便肉質彈牙加上魚子 濃濃既龍蝦味煙燻沙白煙燻味好重,蜆肉冇沙唔腥,大大粒煙鴨胸,煙一口蕃薯(兩串),煙秋葵(兩串)幾特別,煙又保留返個水份 唔會搞到好乾總結,去九龍城食飯又多一個地方了!
裝修以木系為主調,十足日本居酒屋🏮

餐牌,圖文並茂好多都好想食

前菜
野菜條-提魚多春魚醬
咸香十足,一黎就刺激咗我胃口了!

金目鯛刺身(原條)
肉質Q嫩,魚甜香濃郁
肌理緊實,口感肥而不膩
食完之後個魚頭仲可以拎去炸 又另一種食法!

北海道海膽手卷
想講黎到影相個時已經多到流晒出嚟
Creamy唔腥!必點

鐵板原隻龍蝦
龍蝦肉已起,夾就係啦 唔需要再慢慢拆肉 好方便
肉質彈牙加上魚子 濃濃既龍蝦味

煙燻沙白
煙燻味好重,蜆肉冇沙
唔腥,大大粒

煙鴨胸,煙一口蕃薯(兩串),煙秋葵(兩串)
幾特別,煙又保留返個水份 唔會搞到好乾

總結,去九龍城食飯又多一個地方了!
2022-08-17 67 瀏覽
今日在九龍城附近工作,完成了一日工作,便在附近吃午飯。這家餐廳裝修以木為主,木椅子和木檯,感覺很原始,很自在。午市有不少套餐選擇,奉送湯和前菜。⭐️巨峰梳打$42奶粉紅色好飲又冰爽。香甜的碳酸口感很解渴。⭐️上戶刺身盛杯迷你烏冬$208豐富的刺身,有油甘魚、三文魚、帶子、赤蝦。帶子有蟹子做點綴,入口更添口感。厚切刺身,入口冰爽,油脂豐富,赤蝦也很新鮮,實在很新鮮好吃。海鮮味噌湯味噌湯有豆腐、海帶、蝦和蜆。鮮味十足。⭐️紫蘇葉海膽天婦羅$22紫蘇葉炸得香脆,咬一口,裏面藏著海膽,海膽甘甜,外脆內軟,實在很可口。⭐️一口蕃薯串$36蕃薯串以煙燻的形式燒,入口有陣煙燻味,很美味。⭐️ 煙鴨胸$88煙鴨胸同樣有陣煙燻味,入口鹹香,入口鬆化,陪酒吃最佳。

今日在九龍城附近工作,完成了一日工作,便在附近吃午飯。

這家餐廳裝修以木為主,木椅子和木檯,感覺很原始,很自在。

午市有不少套餐選擇,奉送湯和前菜。

⭐️巨峰梳打$42

奶粉紅色好飲又冰爽。香甜的碳酸口感很解渴。

⭐️上戶刺身盛杯迷你烏冬$208
上戶刺身盛杯迷你烏冬

豐富的刺身,有油甘魚、三文魚、帶子、赤蝦。

海鮮味噌湯
味噌湯有豆腐、海帶、蝦和蜆。鮮味十足。

⭐️紫蘇葉海膽天婦羅$22
紫蘇葉海膽天婦羅

⭐️一口蕃薯串$36
一口蕃薯串

蕃薯串以煙燻的形式燒,入口有陣煙燻味,很美味。

⭐️ 煙鴨胸$88
煙鴨胸
煙鴨胸

煙鴨胸同樣有陣煙燻味,入口鹹香,入口鬆化,陪酒吃最佳。
紫蘇葉海膽天婦羅
2022-08-16 68 瀏覽
去九龍城唔一定係食泰菜ge呢間日本菜都好正呀!首先 呢到環境好舒服😌以木系為主的裝潢設計風格配合日本style 旗仔🇯🇵好適合三五知己談談心👯‍♀️今日來食午餐套餐價格大約$100-200最抵係可以好抵價錢加小食一個套餐加幾多個小食都得🤩先來一杯乳酸梳打超正酸酸甜甜尤其係而家大熱天時飲一啖好解渴而且好開胃😍前菜有中華沙律同味噌湯你會明白一分錢一分貨個湯係超多料有2隻好彈牙的蝦🦐同2隻蜆肉飲湯已經覺得好感動🥹我叫左個上戶海鮮總共有6款魚生每樣都係我最愛🤤海膽鮮甜帶子鮮味厚肉拖攞油香鮮蝦肥美仲有三文魚、蟹腳同蟹膏簡直係豪華餐😋我加左$30要個黑松露帶子手卷極鮮味而且加入黑松露的點綴恰到好處有提鮮的效果❤️另外加$20有個櫻花蝦炸豆腐香脆可口外脆內軟😘一定要介紹呢個紫蘇葉海膽天婦羅!!一碟有4件本身我都擔心紫蘇葉會好大陣味但食落一啲都唔覺我覺得似紫菜味每件天婦羅嘅海膽超足料大大嚿完全可以滿足我呢個海膽控而且外脆內軟,啖啖大嚿海膽肉🥳最後仲有呢個煙燻厚切三文魚又係分量十足👍三文魚的油香溢出加上外層燒得香脆啱晒鍾意食煙熏三文魚嘅人食完真係10分滿足🥰
去九龍城唔一定係食泰菜ge
呢間日本菜都好正呀!

首先 呢到環境好舒服😌

海膽鮮甜
帶子鮮味厚肉
拖攞油香
鮮蝦肥美
仲有三文魚、蟹腳同蟹膏
簡直係豪華餐😋

我加左$30要個黑松露帶子手卷
極鮮味
而且加入黑松露的點綴恰到好處
有提鮮的效果❤️

另外加$20有個櫻花蝦炸豆腐
香脆可口
外脆內軟😘

一定要介紹呢個紫蘇葉海膽天婦羅!!
一碟有4件

本身我都擔心紫蘇葉會好大陣味
但食落一啲都唔覺
我覺得似紫菜味
每件天婦羅嘅海膽超足料大大嚿
完全可以滿足我呢個海膽控
而且外脆內軟,啖啖大嚿海膽肉🥳

最後仲有呢個煙燻厚切三文魚
又係分量十足👍
三文魚的油香溢出
加上外層燒得香脆
啱晒鍾意食煙熏三文魚嘅人
食完真係10分滿足🥰

2022-08-15 53 瀏覽
去完啟德區見完客之後就去咗九龍城食飯估唔到咁多人耐冇嚟到九龍城呢度都已經變咗好多發現九龍城呢度除咗泰國蒲日本店都非常之咁多所以今日就揀咗日本店來做呢個午餐一坐低嘅時候就叫左佢哋嘅午市套餐就係一個鐵板牛油日本響螺因為同行嘅朋友非常之鍾意食響螺所以就叫咗呢一呢度嘅響螺完完全全用上一一隻嘅份量因為佢係玄學上開首先相響螺片肉再配合埋其他配菜炒成呢一個鐵板燒上嘅時候用上了鐵板所以呢個餐嘅溫度仲係非常之咁高所以好多時都話如果呢個食物嘅溫度仲係keep住熱嘅話所以好多時都非常之咁好食呢個就係完完全全呢種感覺牛油嘅味道非常之甘香最配合埋黑椒令到響螺爽口大力嘅感覺更加提升而且不得不提響螺嘅內臟都非常之咁好食食咗佢嘅肝臟簡直好似食咗有鵝肝嘅感覺但係就又冇鵝肝箇中油膩感覺呢個午餐果然冇介紹錯之後就叫咗一條金目鯛全條刺身呢款刺身係有兩色嘅首先食佢嘅刺身魚肉肉質相當滑而且魚肉具有甜香濃郁嘅味道顏色成淺粉紅色再加上魚皮係非常之咁旦啦廚師用上了火槍令到個魚皮輕輕咁樣燒一燒令到魚油本身鎖住咗喺魚皮下可以利用火嘅時候釋放咗出嚟令到口感肥而不利果然係非常之高級嘅新鮮刺身料理之後叫咗一款牛燒舌博燒配三文魚炒飯區先切到博博一
去完啟德區見完客之後就去咗九龍城食飯

估唔到咁多人耐冇嚟到九龍城呢度都已經變咗好多

一坐低嘅時候就叫左佢哋嘅午市套餐就係一個

之後就叫咗一條金目鯛全條刺身
呢款刺身係有兩色嘅首先食佢嘅刺身
魚肉肉質相當滑

之後叫咗一款牛燒舌博燒配三文魚炒飯
區先切到博博一片再配合埋鐵板燒上面仲有咋向左嘅蒜蓉一個爽口一個脆卜卜嘅口感完完全全係口感上嘅衝擊去過三文魚炒飯都炒得非常之甘香粒粒分明魚肉嘅味道完全入咗米香上面都係非常之咁出色完完全全唔覺得呢個係午市套餐

最後師父會將金目鯛魚骨及魚頭去脆炸, 魚骨十分之香脆好味,一試愛上
2022-08-15 41 瀏覽
因為近期知道九龍城將會變成一個大變遷所以就特登同朋友去到睇吓睇吓呢個最後嘅時光行到冇幾耐之後覺得肚餓就揀咗呢間日本餐廳食呢度嘅嘢食都非常之唔錯見到到佢哋都係非常之新鮮所以一坐低之後就選擇左店員介紹嘅金目鯛刺身,金目鯛一向都係標榜油份重呢度設成咗刺身之後依然識得出去爽口彈牙嘅質感證明佢嘅魚油分非常充足再點上去特製嘅醬汁之後而家見到魚油泛起左陣油係啲醬汁上面所以我見到啲條魚嘅魚飯非常之金鐘石蠟口之後原味充足完完全全係白身魚一個極致嘅味道而且廚師再將金目鯛嘅被解開所以就會令到金目鯛嘅皮容易入口容易打開再加上用火輕輕炙過魚皮嘅表面令到如有更加深入左魚肉入面跟住叫咗個午餐set就係一個壽司食一個壽司城裏面有八款是零嘅壽司包括有三文魚吞拿魚左口魚仲有我最鍾意食嘅鰻魚仲更加有葡萄蝦同埋有帆立貝壽司每一款壽司都非常之咁出色食得出佢嘅新鮮味道完完全全滿足晒今個午餐嘅慾望而去跟餐嘅海鮮味噌湯都係唔可以忽略嘅環節因為呢個味噌湯唔會有出邊死鹹嘅味道只係足夠嘅味道已經帶出左海鮮所以唔好粵語串串掩蓋左海鮮嘅味道裏面有一隻大蝦而且仲有幾隻蜆蜆肉都係非常之咁滑完完全全唔係好似滾完湯煮到老晒嘅蜆肉呢個午餐都非常之咁滿足

呢度嘅嘢食都非常之唔錯見到到佢哋都係非常之新鮮

所以一坐低之後就選擇左店員介紹嘅金目鯛刺身

,金目鯛一向都係標榜油份重

完完全全係白身魚一個極致嘅味道

跟住叫咗個午餐set就係一個壽司食一個壽司

而去跟餐嘅海鮮味噌湯
都係唔可以忽略嘅環節

呢個午餐都非常之咁滿足希望九龍城keep住有呢啲咁出色嘅小店繼續生存到
2022-08-07 73 瀏覽
放工同同事落咗九龍城覓食,原先諗住食泰國菜,點知經過呢間上戶酒場,我哋就突然都係想食返日本菜,見有位就即時轉軚XD店內裝潢非常日系,難得嘅係座位寬躺,座位之間有足夠距離,唔會坐得迫澀,好啱傾計gathering!一坐下,店員先送上野菜條前菜,呢道前菜頗有驚喜,因為鯷魚醬都係師傅每日新鮮即整!鯷魚醬充滿鹹鮮,估唔到同爽甜嘅野菜條好夾!完成咗大project,我哋都決定食好D!點咗一條鯛魚刺身,整條鯛魚片成刺身,份量好多呢!鯛魚肉質紮實,味道鮮甜,配sake一流!食完刺身之後,店員亦幫我哋將魚頭及魚身攞去整天婦羅,一魚二食!蒜片赤雞腎都唔錯,雞腎口感爽彈,面頭鋪滿黑椒蒜片,蒜香十足,調味啱啱好,唔會太鹹,又係送酒恩物!明太子奄列值得一試。奄列煎至表面金黃,內裡仍然好嫩滑,仲見到蛋汁呢!包住明太子,更添鹹鮮,配埋面頭嘅木魚絲,充滿和式風味!

2022-08-07 65 瀏覽
呢排真係成日都好想食日本菜,哈哈,去咗九龍城呢間木系居酒屋-上戶酒場,坐得舒適,店員服務非常友善,菜式整體好有驚喜!野菜條伴鯷魚醬($32)一坐下店員就送上前菜,鯷魚醬絕對係highlight,充滿鹹鮮,配搭清爽嘅青瓜蘿蔔條等,出奇地配合,送酒一流!金線鯛刺身($588)呢度嘅海鮮以時令飛機貨為主,呢晚就試下日本直送嘅金線鯛刺身!金線鯛非常新鮮,魚味淡雅甘甜,肉質結實彈性。剩下嘅魚肉都唔浪費,店員會攞去炸成天婦羅,天婦羅炸得脆卜卜,唔會太厚粉,食落都有少少肉,好惹味!煙鴨胸($88)煙燻香魚($78)煙燻帆立貝($56/2串)嚟呢度點可以唔試下呢度出名嘅煙燻料理呢?雖然串燒價錢稍貴,但煙燻味道真係好突出,唔單止開蓋時聞到,連食落口都好濃烈嘅煙燻香!好正!特別推薦香魚及鴨胸,好入味!鐵板原隻龍蝦($588)龍蝦拆肉在鐵板肉質彈牙,用料新鮮,無需太多調味已經鮮味十足,加埋慷慨嘅蟹子,口感更加豐富!巨峰梳打($42)乳酸梳打($42)

野菜條伴鯷魚醬($32)

金線鯛刺身($588)

煙鴨胸($88)
煙燻香魚($78)
煙燻帆立貝($56/2串)

鐵板原隻龍蝦($588)

巨峰梳打($42)
乳酸梳打($42)
2022-08-05 46 瀏覽
位於九龍城的日式居酒屋🎐木系裝修🏮佈置充滿和風色彩✨➖📌時令原條池魚刺身🐟 $368📌時令活蠔刺身🦪 $176前菜叫咗兩款刺身😍池魚刺身肉質彈牙,鮮而不膩,亦唔會腥,份量亦好足夠👅活蠔味道亦都好鮮甜➖伊比利亞豬配三文魚炒飯🐖 $98來自西班牙的伊比利亞豬🤩肉汁豐富👍🏻三文魚炒飯亦有驚喜,三文魚碎🍣配櫻花蝦🦐,令炒飯口感更豐富✨➖📌壽喜燒定食🍲 $138🐄 牛肉一上枱仲係半生熟😍肉質鮮嫩,鍋中亦有好多唔同嘅配料🥬🧅大滿足👅➖📌 巨峰梳打🍇乳酸梳打🧉
位於九龍城的日式居酒屋🎐
木系裝修🏮佈置充滿和風色彩✨

📌時令原條池魚刺身🐟 $368
📌時令活蠔刺身🦪 $176

伊比利亞豬配三文魚炒飯🐖 [午餐] $98

📌壽喜燒定食🍲 [午餐] $138

📌 巨峰梳打🍇乳酸梳打🧉

2022-08-01 74 瀏覽
以為九龍城淨係食泰國菜原來日本菜都非常高質呢間上戶酒場的午市定食CP 值幾高見到佢啲刺身咁靚忍唔住叫咗個深海池魚刺身同生蠔原條嘅深海池魚十分鮮味食完池魚之後,師傅會將魚頭同骨整成炸物可以俾我哋享用完條嘅池魚生蠔大大隻好creamy 😃😃仲有好重嘅海水味,夠晒新鮮👍👍👍飲品叫左巨峰梳打同乳酸梳打夏天熱辣辣飲呢個夠晒透心涼啦😎伊比利亞豬配三文魚炒飯來自西班牙的伊比利亞豬肉口感極具柔軟肉汁豐富 , 回味甘香🤩🤩🤩三文魚炒飯都好足料,有大大粒嘅三文魚肉仲有櫻花蝦做配料,好味到我食晒成個飯🤣壽喜燒定食基本嘅牛肉一上台都係半生熟牛肉肉質鮮嫩,食得出係高質靚牛有菜有肉好滋味🤪海鮮味噌湯呢個味噌湯真係好足料🤪有蝦有蜆仲有滑滑嘅豆腐

以為九龍城淨係食泰國菜
原來日本菜都非常高質
呢間上戶酒場的午市定食CP 值幾高

見到佢啲刺身咁靚
忍唔住叫咗個深海池魚刺身同生蠔
原條嘅深海池魚十分鮮味
食完池魚之後,師傅會將魚頭同骨整成炸物
可以俾我哋享用完條嘅池魚

生蠔大大隻好creamy 😃😃
仲有好重嘅海水味,夠晒新鮮👍👍👍

飲品叫左巨峰梳打同乳酸梳打
夏天熱辣辣飲呢個夠晒透心涼啦😎

伊比利亞豬配三文魚炒飯
來自西班牙的伊比利亞豬肉口感極具柔軟
肉汁豐富 , 回味甘香🤩🤩🤩
三文魚炒飯都好足料,有大大粒嘅三文魚肉
仲有櫻花蝦做配料,好味到我食晒成個飯🤣

壽喜燒定食
基本嘅牛肉一上台都係半生熟
牛肉肉質鮮嫩,食得出係高質靚牛
有菜有肉好滋味🤪

海鮮味噌湯
呢個味噌湯真係好足料🤪
有蝦有蜆仲有滑滑嘅豆腐
2022-07-30 82 瀏覽
聽日嚟到九龍城食lunch又唔想食泰國嘢於是就食其他日本嘢🤣-🍣 壽司盛 $168壽司拼盤有九格 其中一格用嚟擺Wasabi同酸薑壽司有八款 🍣 分別係三文魚、帶子、吞拿魚、生蝦、劍魚、鰻魚、左口裙邊、八爪魚🐙店員我哋食咗炙燒壽司再食魚生壽司🍣味道💯 加上呢個拼盤簡直係藝術品😍又靚又有內涵(好味)😝-🍚 火炙吞拿魚腩筋丼 $158不嬲唔係好鍾意食吞拿魚但係呢個丼真係好驚喜 好好食🥹雖然佢叫魚腩筋丼 但係其實完全冇筋🤣而且啲飯充滿油香 十分推介👍🏻-🧀 炸芝士年糕 $20芝士湧晒出嚟😝新鮮熱辣炸起一定好食😋 -午餐配:海鮮味噌湯-巨峰梳打

聽日嚟到九龍城食lunch
又唔想食泰國嘢於是就食其他日本嘢🤣