餐廳: 三郎。燒肉
優惠: 國泰會員經「連結里賞」綁定信用卡,於指定夥伴餐廳消費即賺高達HKD4 = 2里數。受有關條款約束。
條款及細則:
  • 國泰會員如希望使用「連結里賞」賺取里數,必須將符合要求的 Visa 及 MasterCard 信用卡及扣賬卡綁定至其會籍賬戶。
  • 國泰會員可通過 Apple Pay、Google Pay 及 Samsung Pay 以已綁定付款卡為符合要求的餐飲消費付款,從而透過連結里賞賺取「亞洲萬里通」里數。然而,利用支付寶、微信支付及 Paypal 等第三方平台,將無法透過「連結里賞」賺取「亞洲萬里通」里數。
  • 惠顧特定推廣套餐或不可賺取「亞洲萬里通」里數。請預先向個別餐廳查詢。
須受其他國泰條款及細則約束。
2022-12-03 84 瀏覽
壽司Omakase食得多🍣今次呢間餐廳就主打高級日式燒肉加入Omakase元素🎌,用上日本4款名貴和牛包括伊賀牛、姬路牛、宮崎牛及鹿兒島牛及7大和牛稀有部位🐃,晚市套餐價錢$680~$1480💸,預訂吧枱位置更有師傅代為燒肉,享受高級燒肉體驗😎套餐包括以下:·前菜三點·刺身三點·牛五點·燒野菜三點·酒餚·湯·食事·甜品前菜先附上大豆芽、小女子同蒜頭醬油漬,小女子其實喺小魚乾🐟,蒜頭經過醃製完全無辛辣感反而幾開胃🧄。刺身就有三款,特別赤蝦大隻又夠爽甜。重頭戲主角燒肉分別有五款✨每款和牛都按當日來貨而有所不同,今次我就試到極上厚切牛舌、和牛西冷、三角腹肉同和牛肉眼等等🐮⋯每款肉質口感都唔同肥仔就特別鍾意三角腹肉有咬口之餘,油花非常充足入口油脂四溢,非常正🤤!厚切牛舌就軟嫩爽彈,和牛西冷脂肪比例好均勻同時有濃濃肉香😍燒野菜就分別有冬菇、蘆筍同秋葵酒餚方面就喺赤蝦鍋巴🦐加上魚子醬點綴底部喺鍋巴,再淋上玻璃蟹肉芡。湯品用牛骨熬煮過而成再送上一碗蕎麥麵做結尾🥢最後甜品就喺抹茶雪糕解膩~
壽司Omakase食得多🍣
預訂吧枱位置更有師傅代為燒肉,享受高級燒肉體驗😎

套餐包括以下:
·酒餚
·湯
·食事
·甜品

刺身就有三款,特別赤蝦大隻又夠爽甜。

重頭戲主角燒肉分別有五款✨
厚切牛舌就軟嫩爽彈,和牛西冷脂肪比例好均勻同時有濃濃肉香😍

燒野菜就分別有冬菇、蘆筍同秋葵
再送上一碗蕎麥麵做結尾🥢
最後甜品就喺抹茶雪糕解膩~
2022-12-03 138 瀏覽
開在尖沙咀H Zentre的三郎燒肉.地理位置優越.第一次吃燒肉的omakase之前都是吃刺身店主打日本名貴和牛.價格$680-$1480不等.有前菜.燒肉.湯.主食.甜品.也可單點.點$1280omakase女仔慎點.有點油.吃到後面悶到了.份量也吃不完.不得已打包.雖然和牛吃到後面會很悶.但因為經理的熱情.你還是會想再去.是一間非常有溫度的燒肉店.經理會熱情來幫你燒肉.並且連送我兩杯10年梅酒.還送一份夏多布里昂價值$200多.兩個女生吃建議單點.和牛吃多了打腦殼😭去之前可提前聯繫訂吧台.會有廚師幫你燒.每日有限.
開在尖沙咀H Zentre的三郎燒肉.地理位置優越.
第一次吃燒肉的omakase
之前都是吃刺身
店主打日本名貴和牛.
雖然和牛吃到後面會很悶.但因為經理的熱情.你還是會想再去.
是一間非常有溫度的燒肉店.經理會熱情來幫你燒肉.
兩個女生吃建議單點.和牛吃多了打腦殼😭
去之前可提前聯繫訂吧台.會有廚師幫你燒.每日有限.
刺身
和牛
刺身
踏入十二月份, 天氣開始轉涼, 四周圍開始充滿聖誕氣氛, 尤其係喺尖沙咀, 同朋友行完街之後,好想食啲暖笠笠嘅嘢, 就入咗嚟呢間 三郎燒肉, 店舖裝修精美, 既有日式感覺, 又有聖誕佈置, 十分舒適棉花糖壽喜燒套餐食物跟環境一樣, 十分精美, 灑上金箔嘅棉花糖, 一滴一滴咁融入去壽喜燒鍋入邊, 未食嘢已經試過享受飽滿, 加上一片片新鮮和牛, 放落壽喜燒鍋10秒左右, 入口即溶, 而且還大有壽喜燒加棉花糖嘅甜味, 仲有其他食材食材做配菜, 整個壽喜燒套餐絕對能令你喜出望外A5和牛,牛舌涮涮鍋御膳一整盤新鮮A5和牛和牛舌, 脂肪分佈均勻, 粉粉嫩嫩, 入口即溶, 和牛味齒頰留香, 加上有其他新鮮蔬菜, 既清甜又健康, 仲有蟹肉玉子, 鮮甜十足, 蛋香味濃而滑, 配合烏冬一齊食, 真係食到暖笠笠

棉花糖壽喜燒套餐

A5和牛,牛舌涮涮鍋御膳
本來想要預訂較為著名的日式燒肉店來慶祝朋友的生日,但因為我們忘了提早預訂,其他餐廳都沒有位置,所以最後選擇來到了這家開業近一年的燒肉店來試一下😆他們午市的餐單選擇也挺多,有著各式各樣的刺身、定食和燒肉套餐任君選擇👍🏻 如果同行有選擇困難症的朋友應該要花點時間選擇喔🙈 三朗市場季節刺身御膳 $328 套餐包括七款刺身、沙律、蒸蛋、麵豉湯、白飯和甜品,而刺身亦出乎意料之外的新鮮,尤其是他們的馬糞海和炙燒喜知次是挺不錯的😙日本產和牛燒肉御膳 $498套餐包括四款時令和牛、沙律、蒸蛋、麵豉湯、白飯和甜品,質素ok,但餐廳說到午時並不會提供幫忙燒烤的服務,那只會在晚上order Omakase Set才會幫忙燒烤😥 明白午時可能較為忙碌,但員工回答的態度有點不禮貌,令我們覺得有點被訓話的感覺🫠開心果雪糕和柚子雪葩 $352 ($88 Each) 最後職員問我們是否需要再點甜品來為朋友慶祝生日,那我們便分別order了他們的雪糕和雪葩,但是當時職員並沒有告知我們價錢,如果我們知道每球雪糕需要近百元,應該都不會order四份🫠 價錢都不在話下,但最令人失望的是他們竟然用蠟來寫生日快樂的祝賀句子,感覺

三朗市場季節刺身御膳 $328

日本產和牛燒肉御膳 $498

開心果雪糕和柚子雪葩 $352 ($88 Each)
最後職員問我們是否需要再點甜品來為朋友慶祝生日,那我們便分別order了他們的雪糕和雪葩,但是當時職員並沒有告知我們價錢,如果我們知道每球雪糕需要近百元,應該都不會order四份🫠 價錢都不在話下,但最令人失望的是他們竟然用蠟來寫生日快樂的祝賀句子,感覺有點像中秋節煲蠟的月餅盒,可說是非常「唔老黎」😵‍💫 我們連忙跟生日的朋友稍為道歉,快快吃完就算了,尷尬得很😮‍💨😮‍💨

💭總括來說,他們的食物質素還好,但服務真的很一般,總之千萬不要來慶祝生日就可以了🫣
2022-10-18 597 瀏覽
經理Ricky不停介紹套餐, 即使已經下單了, 也走回來問為什麼不吃套餐. 確實令顧客感到煩厭. 食物質素不錯. 牛肉新鮮, 但有些單點項目有兩個價錢, 建議和店員先確認當天是收取那一個價錢才下單, 免得有誤會. 當天是朋友生日, 麻煩餐廳在雪糕甜品碟上寫上Happy Birthday (和其他餐廳一樣, 用朱古力在碟上寫字的那種), 餐廳經理Ricky並沒有預先提及需要額外收費, menu上也沒有列明此項收費, 到結帳時發現被餐廳收取desert plate $50+10%, 感覺取巧和不誠實. 餐廳職員應先主動詢問客人, 讓客人有選擇的空間. 而且該項收費也太進取了, $68的雪糕一球+$50用朱古力寫字+10%服務費, 那麼這球雪糕即是要$130? 第二天本人就有關事宜聯絡餐廳, 但餐廳職員說謊, 指已事先知會有關收費. 本人追問是那一位職員, 但餐廳卻說不出來. 最後Ricky願意向本人退回$50+10%的收費, 但一句為不誠實和說謊的行為道歉的說話也沒有, 是一次極差的用餐體驗!

2022-10-14
生日
吞拿魚他他脆餅比教清新醒胃,層次豐富而不會太突出。不需要10分複雜的調味就可以品嚐到吞拿魚魚生的鮮味。三郎燒肉的和牛也十分突出,肉類來自伊賀牛、姬路牛、宮崎牛及鹿兒島牛。不管order任何—款燒肉,均有師傅為食客烤肉。口感最豐富且入口即融的是和牛西冷,油脂量剛好,口感嫩滑,也有鮮甜的牛味。大理石的花紋分布也十分平均。其次是牛柳,肉香又不失嚼勁,唔鍾意食太肥嘅部位可以考慮。同時牛柳是和牛最嫩處,肉汁不會太重口,質感也比較細軟,烤香後也不會覺得油膩。至於外側後腿和肉眼芯則沒有太大驚喜。

吞拿魚他他
和牛盛盒
和牛西冷
2022-10-11
吞拿魚他他
和牛盛盒
和牛西冷
2022-10-08 277 瀏覽
今天與家人去呢個富貴醫廈複診,平時多數喺地下食拉麵。今日就選擇左試吓烤肉 —> 三郎。一早已經上OpenRice睇咗環境同埋午餐餐牌,價錢唔平不過覺得值得一試。400鬆啲蚊一個人頭,咁就有expectation。先講座位 / 今日係一個卡位。枱底下面嗰個唔知係爐定係抽風機(?),好大座!根本對腳就放唔到,要好似一字馬咁坐。大家表示無奈 -_-食物方面,冇乜驚喜正正常常。午餐牛肋骨烤肉set嚟講,其實份量過多。可考慮吓收返平少少比少啲份量。魚生set就正常OK水準。食日本和牛,除咗比燒汁之外會比鹽。咁通常都係俾啲質素好嘅岩鹽或者有味嘅、特別D嘅鹽。呢度就好奇怪好似比普通煮飯嘅嘅鹽,食落個層次差咗,拉低水準。服務方面,麻麻哋。比呢個價錢食午餐唔係呢種服務有啲似旺角。

服務方面,麻麻哋。比呢個價錢食午餐唔係呢種服務有啲似旺角。

2022-10-08
2022-10-06 236 瀏覽
肉係好食,不過最想講係員工真係好友善,會主動教你點樣燒先好食,又好勤奮咁成日幫你加水。食物好味固然重要,但好嘅服務係會令成餐飯錦上添花。食得好滿足,一定會再去。
食得好滿足,一定會再去。
今次同朋友去咗位於尖沙咀新商廈H Zentre三郎燒肉,方便就腳,地方夠大,燈光昏暗有情調,座位寬躺舒適。呢度嘅和牛相當高質,餐廳有燒肉omakase提供,仲設有吧枱專人燒肉服務,俾食客有尊貴嘅體驗,更可以品嚐多款日本和牛稀有部位,當中包括夏多布里昂等特選部位,肉質鮮嫩、牛味香濃!相約三五知己朋友嚟飲吓清酒食下燒肉係唔錯嘅選擇,入座後店員主動殷勤介紹各款和牛。前菜-甘酢溫室番茄溫室番茄預先脫咗外皮,表面放咗金箔盡顯矜貴,再配上日本梅子啫喱上面,味道酸酸甜甜,作為前菜真係十分開胃!牛-燒肉(3點)上菜時擺盤好精緻,和牛3點包括和牛肉眼、和牛橫膈膜、和牛牛肋條。和牛肉眼肉味濃郁,脂肪紋分佈均勻,燒完後點啲日本岩鹽就已經好香。和牛橫膈膜牛味濃郁,入口即溶,有好濃郁的肉汁。和牛牛肋條口感韌度高,和牛豐富嘅油脂香配上嚼勁十足嘅口感,好爽。鑽石切法厚切和牛一打開寶箱仙氣滿滿咁包住塊和牛西冷,用嚟打卡一流。店員會好細心咁幫我哋落埋油,幫忙燒埋呢塊西冷,再幫我哋剪開塊扒可以分享,服務好好。西冷油花均勻,咀嚼個陣有入口即溶嘅感覺。海鮮-2點今次嘅海鮮提供咗帆立貝 、白鱔。帆立貝每隻都好幾新鮮大隻,店家已

前菜-甘酢溫室番茄

牛-燒肉(3點)
和牛橫膈膜牛味濃郁,入口即溶,有好濃郁的肉汁。

鑽石切法厚切和牛

海鮮-2點
今次嘅海鮮提供咗帆立貝 、白鱔。帆立貝每隻都好幾新鮮大隻,店家已經落左牛油,燒好左之後,咬落淡淡肉;白鱔每件都好大件,將魚皮魚肉燒至香口脆皮,魚肉肉質彈牙,最後點啲燒汁就成為美味嘅燒白鱔。

燒野菜-2點
食咗咁多牛肉要食蔬菜一解牛肉嘅油膩,呢度嘅野菜用上日本新鮮蔬菜,日本南瓜夠爽脆,冬菇好重菇味而且燒出嚟好香。

食事-和牛冷素麵
免治和牛加上蔥花用嚟拌冷素麵好入味,調味做得唔錯,味道唔會好鹹,口味清新,冷素麵條嘅口感亦好彈牙。

甜品-芝麻雪糕
食完一輪豐富嘅和牛燒肉之後,食返個芝麻雪糕作為結尾,芝麻味好香濃,為今次晚餐畫上完美句號。
2022-09-17
  • 鑽石切法厚切和牛
2022-10-05 138 瀏覽
朋友生日 揀左呢間 去到就叫三個$980嘅set 食呢間其實已經知道唔會食飽嘅 所以事前都食咗少少嘢打底 😝 因為之前就睇到OpenRice 朋友見到可以幫手燒 因為始終我哋講真出去食嘅燒肉係普通平民價位未試過食「燒肉omakase 」雖然燒過和牛 但係香港物以罕為貴 都唔想嘥咗咁自己燒😅哥哥仔遲疑咗一陣 但又冇即時話幫唔幫我哋😅跟住轉個頭就過嚟幫我哋燒 哥哥仔問我哋「會唔會成日出面食燒肉 ?」「係人哋燒定係自己燒 ?」可能講者無心聽者有意 就咁聽就覺得佢串咁我哋叫佢燒 坐咗喺度咁耐 另外一個四眼哥哥應該係專門幫人燒 見到佢都好Helpful 咁周圍幫人燒😅 前菜正常 但冇乜嘢食來講 個「羅宋湯牛」覺得個份量都算多🫣刺身方面 對比下 隻蝦就最好食三角腹肉 油脂最多所以每人兩舊真係差唔多和牛西冷都有油脂 不過對比冇咁多外側後腿肉係最難食 介紹嗰陣都話比較有咬口😀 (即係靭) 冇乜肉味唔好食鱔建議真係唔好燒咁耐 如果唔係會好硬 蘿蔔湯加冷麵 但係覺得嗰個冷麵質地偏淋「自創」既火箭菜蝦鍋巴幾好食 總括嚟講覺得呢間舖頭嘅服務一般 麻麻哋 呢個價位寧願食附近既大阪燒肉開心啲 唔會介紹朋友
朋友生日 揀左呢間
去到就叫三個$980嘅set

食呢間其實已經知道唔會食飽嘅
所以事前都食咗少少嘢打底 😝

因為之前就睇到OpenRice 朋友見到可以幫手燒
因為始終我哋講真出去食嘅燒肉係普通平民價位
未試過食「燒肉omakase 」
雖然燒過和牛
但係香港物以罕為貴 都唔想嘥咗咁自己燒😅

哥哥仔問我哋「會唔會成日出面食燒肉 ?」
「係人哋燒定係自己燒 ?」

可能講者無心聽者有意 就咁聽就覺得佢串咁我哋叫佢燒

鱔建議真係唔好燒咁耐 如果唔係會好硬

蘿蔔湯加冷麵 但係覺得嗰個冷麵質地偏淋

「自創」既火箭菜蝦鍋巴幾好食

總括嚟講覺得呢間舖頭嘅服務一般 麻麻哋

呢個價位寧願食附近既大阪燒肉開心啲 唔會介紹朋友嚟食 唔啱食😅
2022-09-24 330 瀏覽
食物質素好高質,非常好吃,又多選擇,就連隨牛肉附上的生菜都好新鮮美味。醬汁方面一般,燒汁,鹽同埋醬油。個人最喜歡「牛もも肉 」。其他部份其實都非常好吃。三郎係一間非一般嘅燒肉店。除咗肉類繁多及高質之外,今日來一轉,驚喜發現這裡歡迎客人來瘋狂飲酒,當然不少得大聲喧嘩啦!你會發現這𥚃非常非常非常之熱鬧!聲浪大到分分鐘會忘記自己在哪𥚃,以為自己身處龍蛇混集的地方。好特別嘅體驗呢!喜歡熱鬧的,一定要嚟試!

個人最喜歡「牛もも肉 」。其他部份其實都非常好吃。

2022-09-23 203 瀏覽
木系裝修加上柔和嘅燈光, 將呢間餐廳襯托出更高格調! 地方相當闊落, 有可以直接睇到廚師手藝同製作過程嘅吧枱, 又有私隱度高嘅卡位!今晚決定食好d、食高質d... 揀嘅呢間【三郎。燒肉】正合心意! ♨️三郎。燒肉✨前菜 3點白粟米 ~ 即食, 唔使燒! 口感清甜爽脆!合桃小女子 ~ 好香口!和牛燉肉 ~ 肉質嫩滑軟腍!✨牛(燒肉) 4點三筋 ~ 稀有部分! 雪花紋理非常靚, 食落口咁細膩!和牛肉眼 ~ 有香濃嘅肉味、油份較重、幾乎入口即溶!牛肩肉 ~ 軟嫩適中!和牛牛肋肉 ~ 比較厚身、帶嚼勁!✨燒野菜 3點鮮冬菇、南瓜片、小洋蔥 ~ 全部日本進口, 食完燒肉再食野菜中和返d油膩感!✨湯蘿蔔牛骨湯 ~ 用牛骨煮出嚟嘅湯底一d都唔油膩, 白蘿蔔又夠清甜、而且冇渣!✨食事肉碎拌麵 ~ 用咗和牛肉碎特別香嫩, 同冷麵撈埋食好滋味!✨甜品柚子雪糕伴日本蕨餅 ~ 夾雜著細細粒嘅柚子皮喺雪糕入面, 口感非常清新! 蕨餅Q彈美味!

♨️三郎。燒肉

✨前菜 3點
白粟米 ~ 即食, 唔使燒! 口感清甜爽脆!
合桃小女子 ~ 好香口!
和牛燉肉 ~ 肉質嫩滑軟腍!

✨牛(燒肉) 4點
三筋 ~ 稀有部分! 雪花紋理非常靚, 食落口咁細膩!
和牛肉眼 ~ 有香濃嘅肉味、油份較重、幾乎入口即溶!
牛肩肉 ~ 軟嫩適中!
和牛牛肋肉 ~ 比較厚身、帶嚼勁!

✨燒野菜 3點

✨湯

✨食事
肉碎拌麵 ~ 用咗和牛肉碎特別香嫩, 同冷麵撈埋食好滋味!

甜品
2022-09-20 2488 瀏覽
/三郎。燒肉🇭🇰/#sa尖沙咀篇 #sa日式篇➖➖➖<燒肉omakase 初體驗🥩> ➖➖➖平時大家食omakase 多數都係壽司刺身嘛今次去到 @hzentre 呢邊食燒肉omakase 佢地有幾set 可以揀 視乎大家想食幾多✨價錢$680-$1480不等 今次有前菜、燒肉、野菜、湯、主食同甜品➖➖➖1️⃣前菜京都腐皮、小女子、蒜頭醬油漬 腐皮賣相似豆腐 幾嫩滑 而且有豆香✨小女子其實係合桃 有焗過 更香口 仲會食到啲魚乾平時唔太敢原粒蒜頭拍🤣怕口臭但呢款幾爽口 而且唔會好大味 容易入口🥰➖➖➖2️⃣燒肉四點 牛肩肉、牛胸腩、三角腹肉同埋牛頸脊部位😆牛肩肉質較扎實但同時都幾嫩口 油脂分佈平均牛胸腩 油脂較豐厚 油香四溢😋😋三角腹肉肉質軟嫩 紋理清晰 有較明顯嘅網狀油花 最鍾意呢款☺️☺️最後牛頸脊係稀少部位~ 牛味濃厚 有明顯嘅大理石紋✨配燒肉汁更惹味🙌🏻➖➖➖3️⃣野菜三點 南瓜、冬菇、洋蔥 食到肉咁上下食番呢啲中和下油膩感🙌🏻難得洋蔥幾甜👍🏻➖➖➖4️⃣湯 湯係牛骨湯😆幾清下 唔會好油/飲到有羶味!而且仲有湯渣tim ✨蘿蔔唔會食到有筋👐🏻➖➖➖5️⃣主食: 和牛素麵 麵條幼身 有彈性
/三郎。燒肉🇭🇰/
#sa尖沙咀篇 #sa日式篇
<燒肉omakase 初體驗🥩>
平時大家食omakase 多數都係壽司刺身
今次去到 @hzentre 呢邊食燒肉omakase
佢地有幾set 可以揀 視乎大家想食幾多✨
價錢$680-$1480不等
今次有前菜、燒肉、野菜、湯、主食同甜品

1️⃣前菜
京都腐皮、小女子、蒜頭醬油漬
腐皮賣相似豆腐 幾嫩滑 而且有豆香✨
小女子其實係合桃 有焗過 更香口
仲會食到啲魚乾
平時唔太敢原粒蒜頭拍🤣怕口臭
但呢款幾爽口 而且唔會好大味 容易入口🥰

2️⃣燒肉四點
牛肩肉、牛胸腩、三角腹肉同埋牛頸脊部位😆
牛肩肉質較扎實但同時都幾嫩口 油脂分佈平均

食到肉咁上下食番呢啲中和下油膩感🙌🏻
難得洋蔥幾甜👍🏻
野菜三點

4️⃣湯
湯係牛骨湯😆幾清下 唔會好油/飲到有羶味!
而且仲有湯渣tim ✨蘿蔔唔會食到有筋👐🏻

5️⃣主食: 和牛素麵
麵條幼身 有彈性
鋪面嘅係免治和牛同蔥花❤️
整體調味適中 唔會太過膩~
和牛素麵

6️⃣甜品
當日係開心果雪糕🥰入面會食到開心果碎粒
味道濃郁✨好滿足!
開心果雪糕

📍三郎燒肉
10 分鐘 (堂食)
燒肉四點
野菜三點
和牛素麵
開心果雪糕
2022-09-16 245 瀏覽
好耐都冇食過日燒趁住今日男朋友可以早收工梗係要試吓啲好西啦仲要係大行其道嘅Omakase 日式和牛燒肉地方非常之寬闊,而且幾舒服店員亦都好耐心解釋每個牛肉嘅部份前菜蒜頭淹🧄本身其實我好怕蒜頭既味道,但經過醃製咗之後有少少酸酸甜甜反而好開胃白粟米🌽非常之清甜可口豆腐味道超級濃郁,勁香豆味,燒肉四品牛西冷、牛肉眼、牛橫膈膜、牛舌芯質素非常之高檔,肉質呈鮮紅色肉眼肉質非常之嫩滑,入口即溶牛舌芯帶着豐滿嘅油脂,完全感受到爽口彈牙嘅質感牛橫膈膜肉質濃郁帶韌性口感牛西冷肉味濃郁,脂肪紋分佈平均野菜三品都係同樣用上日本嘅蔬菜,一解牛肉嘅油膩牛骨湯非常之清甜既牛骨湯,湯底非常之清澈,而且蘿蔔冇渣,非常之入味。和牛拌麵免治和牛調味做得非常之好,麵條亦有彈性,實在令我想食第二碗嘅衝動。甜品芝麻雪糕食完熱辣辣嘅燒肉之後,食返杯冰凍嘅芝麻雪糕中和一下油膩感,完美既結尾
好耐都冇食過日燒
趁住今日男朋友可以早收工

梗係要試吓啲好西啦
仲要係大行其道嘅Omakase 日式和牛燒肉

地方非常之寬闊,而且幾舒服
店員亦都好耐心解釋每個牛肉嘅部份

白粟米🌽非常之清甜可口
豆腐味道超級濃郁,勁香豆味,

燒肉四品

牛西冷、牛肉眼、牛橫膈膜、牛舌芯
質素非常之高檔,肉質呈鮮紅色
肉眼肉質非常之嫩滑,入口即溶

牛舌芯帶着豐滿嘅油脂,完全感受到爽口彈牙嘅質感

牛橫膈膜肉質濃郁帶韌性口感
牛西冷肉味濃郁,脂肪紋分佈平均

野菜三品
都係同樣用上日本嘅蔬菜,一解牛肉嘅油膩

和牛拌麵

甜品芝麻雪糕

依到主打日式和牛燒肉Omakase,除咗可以品嚐到和牛嘅稀有部位~仲設有專人代燒服務🔥 幫食客將靚肉燒到最靚最正💗而且就係喺我哋面前燒,好有視覺效果~同時亦感受到極上嘅享受😌內部裝潢以黑灰作主調顯露出低調優雅,富有氣派!我哋今次join咗 Omakase Menu B 😋 如果鍾意飲清酒的話,呢度都有好多酒款選擇。🔶前菜是日前菜係一客「梅甘酢溫室蕃茄」~冰涼小蕃茄🍅底下配了少許甜甜酸酸嘅啫喱,上面灑上了少許金箔作點綴,賣相靚!入口多重口感,非常清新,爽甜舒心。🔶和牛西冷用了一 個大型寶箱盛載着,一打開煙霧從盒中散發出來~仙氣十足!好有視覺效果!裡面是一大片厚切和牛西冷,上面同樣灑上了金箔,充滿華麗感~有專人代為燒烤🥳 他先把牛脂肪塗在爐上起爐~然後燒至5成熟,看到他火候控制得非常好喔!燒好之後替我們剪成小塊,裏面好粉嫩~入口油脂豐富,肉質鮮嫩可口。🔶和牛肉三款那天分別有和牛西冷丶牛外橫膈膜丶極上厚切牛舌~呢幾款燒烤唔太難,所以我哋自己慢慢燒,享受一下燒烤嘅樂趣🔥和牛西冷入口油香四溢,我就特別喜歡極上厚切牛舌~入口十分鮮嫩爽彈~🔶海鮮二款當日有扇貝和白鱔 ~扇貝大大隻,我上了少少充滿酒香

🔶前菜

🔶和牛西冷

🔶和牛肉三款

🔶海鮮二款
當日有扇貝和白鱔 ~扇貝大大隻,我上了少少充滿酒香的醬汁,上面有片小牛油,燒過之後~鮮甜彈牙。而白鱔好肥美,由專人代燒🥳燒過之後皮脆肉嫩,充滿鮮香。

🔶燒野菜二款
有冬菇與南瓜~超過後冬菇厚肉味鮮,而南瓜香甜粉嫩,很具口感。

🔶 食事
然後來了一客「和牛碎冷麵」~把碎牛跟冷麵拌好之後,入口冰涼清爽,帶有和牛肉香,完美平衡了燒烤之膩感。

🔶甜點
最後來一客冰淇淋作結!點了開心果和柚子口味各一客,開心果口味入口軟滑充滿果仁香~而柚子清爽宜人🥳