2022-10-05
朋友生日 揀左呢間 去到就叫三個$980嘅set 食呢間其實已經知道唔會食飽嘅 所以事前都食咗少少嘢打底 😝 因為之前就睇到OpenRice 朋友見到可以幫手燒 因為始終我哋講真出去食嘅燒肉係普通平民價位未試過食「燒肉omakase 」雖然燒過和牛 但係香港物以罕為貴 都唔想嘥咗咁自己燒😅哥哥仔遲疑咗一陣 但又冇即時話幫唔幫我哋😅跟住轉個頭就過嚟幫我哋燒 哥哥仔問我哋「會唔會成日出面食燒肉 ?」「係人哋燒定係自己燒 ?」可能講者無心聽者有意 就咁聽就覺得佢串咁我哋叫佢燒 坐咗喺度咁耐 另外一個四眼哥哥應該係專門幫人燒 見到佢都好Helpful 咁周圍幫人燒😅 前菜正常 但冇乜嘢食來講 個「羅宋湯牛」覺得個份量都算多🫣刺身方面 對比下 隻蝦就最好食三角腹肉 油脂最多所以每人兩舊真係差唔多和牛西冷都有油脂 不過對比冇咁多外側後腿肉係最難食 介紹嗰陣都話比較有咬口😀 (即係靭) 冇乜肉味唔好食鱔建議真係唔好燒咁耐 如果唔係會好硬 蘿蔔湯加冷麵 但係覺得嗰個冷麵質地偏淋「自創」既火箭菜蝦鍋巴幾好食 總括嚟講覺得呢間舖頭嘅服務一般 麻麻哋 呢個價位寧願食附近既大阪燒肉開心啲 唔會介紹朋友
去到就叫三個$980嘅set
食呢間其實已經知道唔會食飽嘅
所以事前都食咗少少嘢打底 😝
因為之前就睇到OpenRice 朋友見到可以幫手燒
因為始終我哋講真出去食嘅燒肉係普通平民價位
未試過食「燒肉omakase 」
雖然燒過和牛
但係香港物以罕為貴 都唔想嘥咗咁自己燒😅
哥哥仔問我哋「會唔會成日出面食燒肉 ?」
「係人哋燒定係自己燒 ?」
可能講者無心聽者有意 就咁聽就覺得佢串咁我哋叫佢燒
鱔建議真係唔好燒咁耐 如果唔係會好硬
蘿蔔湯加冷麵 但係覺得嗰個冷麵質地偏淋
「自創」既火箭菜蝦鍋巴幾好食
總括嚟講覺得呢間舖頭嘅服務一般 麻麻哋
呢個價位寧願食附近既大阪燒肉開心啲 唔會介紹朋友嚟食 唔啱食😅