餐廳: 三郎。燒肉
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2022-09-16 234 瀏覽
好耐都冇食過日燒趁住今日男朋友可以早收工梗係要試吓啲好西啦仲要係大行其道嘅Omakase 日式和牛燒肉地方非常之寬闊,而且幾舒服店員亦都好耐心解釋每個牛肉嘅部份前菜蒜頭淹🧄本身其實我好怕蒜頭既味道,但經過醃製咗之後有少少酸酸甜甜反而好開胃白粟米🌽非常之清甜可口豆腐味道超級濃郁,勁香豆味,燒肉四品牛西冷、牛肉眼、牛橫膈膜、牛舌芯質素非常之高檔,肉質呈鮮紅色肉眼肉質非常之嫩滑,入口即溶牛舌芯帶着豐滿嘅油脂,完全感受到爽口彈牙嘅質感牛橫膈膜肉質濃郁帶韌性口感牛西冷肉味濃郁,脂肪紋分佈平均野菜三品都係同樣用上日本嘅蔬菜,一解牛肉嘅油膩牛骨湯非常之清甜既牛骨湯,湯底非常之清澈,而且蘿蔔冇渣,非常之入味。和牛拌麵免治和牛調味做得非常之好,麵條亦有彈性,實在令我想食第二碗嘅衝動。甜品芝麻雪糕食完熱辣辣嘅燒肉之後,食返杯冰凍嘅芝麻雪糕中和一下油膩感,完美既結尾
好耐都冇食過日燒
趁住今日男朋友可以早收工

梗係要試吓啲好西啦
仲要係大行其道嘅Omakase 日式和牛燒肉

地方非常之寬闊,而且幾舒服
店員亦都好耐心解釋每個牛肉嘅部份

前菜

白粟米🌽非常之清甜可口
豆腐味道超級濃郁,勁香豆味,

燒肉四品

牛西冷、牛肉眼、牛橫膈膜、牛舌芯
質素非常之高檔,肉質呈鮮紅色
肉眼肉質非常之嫩滑,入口即溶

牛舌芯帶着豐滿嘅油脂,完全感受到爽口彈牙嘅質感

牛橫膈膜肉質濃郁帶韌性口感
牛西冷肉味濃郁,脂肪紋分佈平均

野菜三品
都係同樣用上日本嘅蔬菜,一解牛肉嘅油膩

牛骨湯

和牛拌麵