2022-12-26
行完屯市見到新開有間台式火鍋膽粗粗就試下,聖誕就到就食好啲!呢度係一人一鍋既,湯底我揀咗個”麻油雞”😬原隻雞髀咁上,最正係啲炸過既蒜頭放落去一齊滾,麻香好出又有蒜香我哋叫咗個$399 “M8和牛+西班牙伊比利亜豬梅花吃到飽”餐 (限90分鐘) 淨係食多兩盤M8和牛油花好靚夠嫩滑,食2碟已經回到本,個豬半肥瘦都好好食,仲有240日穀飼牛都係任食既火鍋配料係自取既,竟然有王子麵同新竹米粉,甜不辣同台式咸蛋丸呢啲平時少見既配料,係幾得意既,但唔建議攞太多丸打飽自己台式小食(熟食) 都可以任點,好似去咗夜市咁,地瓜球、台式香腸、鹽酥雞、鹽酥杏鮑菇、皮蛋豆腐、鹽水雞,全部細細碟 可以食多幾款最回本既除咗M8和牛,肯肯定係佢跟餐既台式飲品,每人至少order兩至三杯 “爆檸”真係好特別一定要試,另外個奶蓋青妍(綠茶) 飲落好清香舒服唔甜,飽飽地飲杯茶又可以食多兩碟小食-好彩我哋早入座 一開始出餐都快,店員都好有禮貌,用餐時間剩20分鐘就無得再落單 所以記得睇時間last order,希望下次去 食物水準依然keep到啦,性價比算高既!
膽粗粗就試下,聖誕就到就食好啲!