餐廳: 一鼎‧台式火鍋 (屯門時代廣場北翼)
資訊:

好耐都冇出街食晚餐,朋友同我講先知屯門嘅時代廣場開咗一間新嘅台式火鍋😲趁今日早收工,即刻過嚟試下先😚😚舖頭裝修得好靚,簡潔得嚟又有啲設計感,而且環境好乾淨,坐得舒服😌今次叫咗澳洲M8純和牛+西班牙伊比利亞豬梅花嘅套餐 $399全包,台式飲品仲可以任飲添一入座即刻叫咗杯芒芝芒芝,呢個係芒果芝士奶蓋嚟嘅,估唔到裏面真係有好多芒果果肉!!湯底叫咗紅燒牛肉鍋,經理好貼心咁提咗我哋話呢個鍋會越煮越辣嘅,一上枱真係有少少嚇親😂😂咁多辣椒嘅🙈 不過其實又唔係好辣,係幾惹味🤤不過呢個湯底裏面冇牛肉嘅,我另外嗌咗啲鴨血加落去😄澳洲M8和牛食落口感軟化,有少少咬口,好夾個湯底😝西班牙伊比利亞豬肉質同一般嘅豬真係好唔同,肉質特別細膩,食落絕對唔油膩呢度大部份嘢食都係一碟一件,啱晒啲眼闊肚窄嘅人🫢大部份嘢食都可以經電話app落單,仲有少部份嘅可以喺自助區度拎飲品區,仲有啲特色嘅茶飲,消滯一流😁😁聽講呢度嘅師傅咩茶都識沖😲😲臨尾食返個3.5牛乳埋尾就最Perfect😚

澳洲M8和牛食落口感軟化,有少少咬口,好夾個湯底😝

呢度大部份嘢食都係一碟一件,啱晒啲眼闊肚窄嘅人🫢

臨尾食返個3.5牛乳埋尾就最Perfect😚