餐廳: 一鼎‧台式火鍋 (屯門時代廣場北翼)
資訊:

( ͡° ͜ʖ ͡°) 一鼎 ∙ 台式火鍋 [ @toppotasia ]——台灣嘢——❝ 屯門時代新開張性價比高 台式一人一火鍋 ❞天氣咁凍緊係要打邊爐!見到屯門時代新開吃到飽,當然要同朋友試吓啦~特式湯底麻痹鴨、呷醋豬、QQ骨膠原等,一人一鍋自己揀自己湯底,唔使爭~QR code落單,夠晒方便 座位舒適空曠 景觀開揚 食完唔會成陣味 唔錯👍主打澳洲240穀飼牛、澳洲M8純和牛、西班牙伊比利亞豬梅花、海鮮、前菜、小食、鍋物、主食、滷水,就連台式茶飲都有任飲!✿ 澳洲M8純和牛+西班牙伊比利亞豬梅花 $399位🥘自選湯底 每日新鮮熬製:✿ 麻痹鴨我揀咗台灣麻辣鴨血鍋超級足料 湯底香濃 絕不馬虎一滾起已經飄來陣陣麻辣香氣麻辣唔會死麻令到你食唔到再加埋必encore嘅鴨血 真係Perfect match!✿ 紅燒火牛朋友揀咗呢一個 紅燒牛湯鍋神還原台灣紅燒牛肉麵嘅湯底 好有風味湯底夠味 就算再加湯都重keep到食完唔會有口渴感 唔錯!✿ 西班牙伊比利亞豬梅花平時好少食豬嘅我 試咗哩個好有驚喜豬肉鮮甜冇雪味 豬梅花入口即溶一試難忘 會令你不斷係咁食!✿ 澳洲M8純和牛和牛油脂比例平均 牛肉薄切軟
——台灣嘢——

❝ 屯門時代新開張
性價比高 台式一人一火鍋

天氣咁凍緊係要打邊爐!
見到屯門時代新開吃到飽,當然要同朋友試吓啦~
特式湯底麻痹鴨、呷醋豬、QQ骨膠原等,
一人一鍋自己揀自己湯底,唔使爭~
QR code落單,夠晒方便
座位舒適空曠 景觀開揚 食完唔會成陣味 唔錯👍

✿ 紅燒火牛
朋友揀咗呢一個 紅燒牛湯鍋
神還原台灣紅燒牛肉麵嘅湯底 好有風味
湯底夠味 就算再加湯都重keep到
食完唔會有口渴感 唔錯!

✿ 西班牙伊比利亞豬梅花
平時好少食豬嘅我 試咗哩個好有驚喜
豬肉鮮甜冇雪味 豬梅花入口即溶
一試難忘 會令你不斷係咁食!

✿ 澳洲M8純和牛
和牛油脂比例平均 牛肉薄切軟嫩
輕輕灼一灼就食得 入口即化 好食~

✿ 澳洲黑安格斯榖飼封門柳
封門柳係我打邊爐必選之一
濃厚嘅牛味 食落比較有口感但不會靭
正!又係encore必點!

🦐海鮮:
✿ 爽脆白鱔片
新鮮魚肉晶瑩剔透
灼一灼好快熟 爽脆口感佳!

✿ 台灣鯛魚片
比較有台灣特色魚片 新鮮好味

✿ 大帶子
鍾意食帶子一定要點!
大大粒,夠晒新鮮~

✿ 爽口鮑魚仔
非常推介,我哋叫咗幾轉~
新鮮爽口彈牙 就算煮完都唔會縮到好細 好食😋

✿ 澎湖墨汁花枝滑
咬到粒粒花枝同蟹籽好有咬口
新鮮足料彈牙 好食~

✿ 一鼎啖啖蝦滑
每一啖都有好多蝦嘅蝦滑
唔會得啲粉漿 唔錯~

🍖台式小食:
鹽酥雞、豆腐、酥炸菇、滷肉飯、台灣腸都有

🧋台式飲品:
台式飲品可以任飲,真係好少見
真係忍唔住要試多幾款~

✿ 芝士・綠研

✿ 芝芒芝芒
超足料嘅芒果楊枝甘露
再鋪滿芝士晌面 真係好滿足~

✿ 黒糖珍珠牛乳
黑糖珍珠煙煙韌韌好有口感
配埋牛乳都唔算太甜~

✿ 冷泡茶
有菊普 茶玄米茶等等
我就試咗金萱烏龍
味道清甜又可以解膩 香濃好飲!

宜家去呢到食嘢,下載app登記做會員仲可以儲分,$1有1分啊,儲到2023年1月2日前最多積分嘅首三位會員,即有機會獲贈 Alan Walker Walkerverse The Tour 香港站門票兩張*!嘉賓有Mirror,仲有好多其他優惠!

╰☆* 推介指數:🌕🌕🌕🌕🌑

🤤跟我搵食~請follow: @when_she_bites

✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿

#toppotasia #一鼎台式火鍋 #吃到飽套餐 #飲到爽茶飲
#屯門火鍋放題 #屯門美食 #屯門 #屯門食好西
#火鍋 #打邊爐 #放題 #任食
#吃貨 #吃貨女孩 #吃貨日常 #相機食先 #whenshebiteshk
#tuenmunfood #tuenmunhotpot #tuenmun
#hkfood #hkdinning #hkfoodie #hongkongfood
#instafood #getinmybelly #eatinhk #foodwanderer