2018-02-20
🕰⏲⏱等位呢間火鍋放題一定要講一講,出名夠抵食,但未免真係太多人排隊!我想講我已經好醒目用app(App 名: The gulu) ‼️‼️‼️黎排隊拎飛,但我就算拎左飛都要排!一係就太早拎然後我人都未到,就超高速飛走左我!.實測過星期六7點15分禁,係要到10點幾先到您張飛🤨😒點等?!尤其是您係4人位,基本上您6點幾未禁飛,您果晚都唔好諗住有得食.👩🏻🍳👨🏻🍳服務佢點菜好方便,一入座就會俾個QR code您,一掃就會redirect您去點菜既網址,iphone用戶就咁用相機對住qr code就得!而且亦好環保,唔好side晒啲點菜紙。唯一問題係,如果個食客無或者唔識用智能手機,咁點算呢?.入座後計兩個半小時任飲任食,落完單之後,啲野食係極速就會送到,,而且完全無漏單,仲要砌得好靚仔,真係要讚!唔止送野食快,佢收盤既速度都好高!.🍲食物🍲普遍食物質素都高,好新鮮,蝦🦐呀,菜呀,肉類都好新鮮!而且為左迎合一衆芝士控口味,好多配料都有芝士,例如有芝士蟹柳,芝士獅子狗,芝士丸等等😍😍.配料同飲品選擇都幾多下!只係菜都有6,7款。可惜點既醬汁唔係好多野揀,得普通生蒜,葱,辣椒,炸蒜,芫茜,豉油同
👩🏻🍳👨🏻🍳服務
🍲食物🍲
配料同飲品選擇都幾多下!只係菜都有6,7款。
特別既配料有平時少見啲既
🐷豬肺: 唔算好出衆,不過中間氣管位幾脆!
🐚台式響鈴: 會比平時既響鈴厚身,可以吸多啲汁
🍠紫薯: 唔係特別甜,但幾粉
🥒秋葵: 新鮮,不過我平身唔中意食
🥦三星葱貢丸: 超級爆汁,食既時候小心啲
🐟潮州魚蛋: 超級脆同彈,但本身無乜味
🥠台式蘭花干: 即係長啲大條啲既豆卜
🐸田雞: 幾鮮甜,都算有肉
🦑墨魚牛扎糖: 外形好似牛扎糖,糖既部分係墨魚汁丸,果仁位係墨魚粒,幾好食
抹茶湯丸,奶黃湯丸
💚💚最最特別既,一定要數奶黃湯丸同抹茶湯丸,奶黃湯丸得手指尾咁細粒,無乜味,抹茶湯丸就正常size, 個餡幾好食,不過放佢地係咸湯度滾,外皮始終有點怪怪的,幾得意既,可以試下
手打三寶丸
手打丸唔係特別出色,不過有好多款可以揀!雞丸不推薦,無咩味,係幾嫩滑囉
🍜湯底🍜
有成18款可以揀,兩款季節限定,鴛鴦鍋要加$50, 鍋底幾好飲,麻辣鍋以放題黎算係好高質,藥膳就淡左少少
💰💰💰價錢 (成人)
星期一至四
17:00-21:30 $158
21:30後 $138
星期五,六,日,假期
17:00-21:30 $168
21:30後 $148
19:30前結賬離席可減$10
🌀⚠️⚠️總結⚠️⚠️🌀
您問我係咪勁好食呢?我覺得係水準之上既,但無咩野食特別深刻,但以呢個價錢,仲要任食,就真係好抵食,兩個半鐘又岩岩好!要數最值得讚應該係佢上菜真係好快,又無漏單!
唯一一個大問題就係排隊,所以記得用app拎飛!