2020-01-18 42 瀏覽
晚上去荃灣食火鍋,友人大力推介「一鍋堂」!跟住去食下先!去到好多人在等位,幸好預約了7時,不用等位!價錢是定價,任食!先選好了湯底:莞茜皮蛋湯,沙爹湯!一鍋堂是自助形式,坐低左後,先用手機掃描QR code, 再order 想食的食物!同時,外面有前菜區,可以食小紫薯仔,蕃茄仔等!菜也是自己去拎,有生菜,菜心苗等!已經分好了一份一份,方便食客取食!飲品是罐裝的,可樂雪碧,也有些少見的台式/日式飲料!最喜愛「真係花膠」!好少打邊爐都有埋火膠食!大大啖!友人同我叫左幾round!另外「長腳蟹柳」,「芝心獅子狗」都好正!Dessert有雪糕食,2種味我都食左2杯!
先選好了湯底:莞茜皮蛋湯,沙爹湯!

另外「長腳蟹柳」,「芝心獅子狗」都好正!

Dessert有雪糕食,2種味我都食左2杯!
2020-01-14 86 瀏覽
🥢荃灣人氣爆燈的任食火鍋店 🥢大鴻輝中心這棟火鍋大廈,有一間長期爆滿的任食火鍋店,如果食開任食火鍋應該對呢個名都唔陌生,呢間火鍋店出名是食材新鮮,而且可以食兩個半鐘,一定夠曬時間食🥢成人火鍋$168 起/位🥢落單方式是用手機掃QR code 夠曬方便,火鍋湯底共有17款,今次就試試春季限定的野生珍菌湯,湯底顏色比較深,內有茶樹菇,准山杞子,味道較淡🥢肉類: 牛有兩款,美國肩胛肉眼及法式牛肉兩款,羊肉片,西班牙黑豚肉,亦有豬肺豬粉腸的內臟選擇🥢海鮮: 有大大隻蝦是好重要的,呢到的蝦新鮮爽口又彈牙,另外仲有沙白蜆,聖子仔,都算幾鮮甜🥢蔬菜: 特別題到蔬菜洗得好乾淨,呢到除了有普通的唐生菜,菠菜等,特別市面少有的冰菜同羽衣甘藍,如果鐘意食菜呢到一定會好開心🥢飲品除了有汽水之外,仲有提供蝶豆花,洛神花茶,仲有熱陳皮燉檸檬,好多選擇🥢出面仲有沙律吧可以自己夾沙律同小朋友最鐘意的雪糕機🥢最唔鐘意呢到就係等位唔係人咁問,如果你唔想等最好down load 佢的app 預約,一係要在開店5:00 前去食第一輪,因為我5:30 去到已經要第第一輪食完走先有位,太約等
🥢荃灣人氣爆燈的任食火鍋店

🥢成人火鍋$168 起/位

🥢出面仲有沙律吧可以自己夾沙律同小朋友最鐘意的雪糕機

🥢最唔鐘意呢到就係等位唔係人咁問,如果你唔想等最好down load 佢的app 預約,一係要在開店5:00 前去食第一輪,因為我5:30 去到已經要第第一輪食完走先有位,太約等左一個鐘左右,如果晚市就需要更長時間

🥢cp 值算抵食的一間放題,材料新鮮,但牛肉的選擇不多,湯底味道都較淡,覺得有少少選錯湯底,如果個湯底再鮮味啲就更好,總括來講都算幾抵食

一鍋堂
地址: 荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心11樓
2020-01-09 118 瀏覽
呢一餐真係食得好滿足,雖然等位等了半小時,完全值得,難怪人山人海等食火鍋任食放題,多個湯底任選,各類新鮮海鮮任食,花膠,海蝦,蜆類,蟶子,肥牛,各種丸類,多不勝數,而且所有丸類,新鮮手打而成新鮮蝦,來到檯上仍然喐動,好新鮮花膠大大件,好彈牙新鮮蟶子,今晚食咗六碟火鍋配料,實在太多了,而且用電話apps落單,省下侍應落單時間,十分方便快捷,一效率十分高,一邊落完單,轉頭食物就到,無論食物質素,員工工作效率,環境舒適程度,都十分出色真係好抵讚不單止火鍋配料食材新鮮,飲品也多不勝數,也有自家製健康飲品供應,細心周到埋單價錢十分十分超值,今晚大約七點入座,食咗兩個小時左右,每人只是200元這個價錢自己買材料絕對買不到過幾晚必定會再去

新鮮蝦,來到檯上仍然喐動,好新鮮

花膠大大件,好彈牙

新鮮蟶子,今晚食咗六碟

真係好抵讚

這個價錢自己買材料絕對買不到

過幾晚必定會再去

2019-12-29 191 瀏覽
咁凍嘅天氣打邊爐真係一流 一鍋堂真係好食到返唔到轉頭 任食火鍋黎講佢水準高出行家 唔怪得咁多人排隊湯底方面揀咗麻辣 無得揀辣度 真係好麻好辣 鐘意食辣會覺得好正👍🏻食物有好多選擇,用手機點食物。蔬菜、甜品、小食自助式,最鐘意食咸蛋炸魚皮!👍🏻 海鮮都好新鮮 👍🏻👍🏻 我地無book位 食1700-1900八折時段 等咗半個鐘1730入座 但因為要1900前離座先有折所以食得個半鐘 食得好趕 而且啲staff係會不時行過黎提你就黎要交枱🥺

咸蛋炸魚皮
2019-12-07
30 分鐘 (堂食)
2019-12-26 141 瀏覽
荃灣出名多野食,今日咁岩係荃灣返工,放左工就同朋友去覓食!天氣凍凍地就想打邊爐,見到一鍋堂幾吸引價錢都唔貴就決定食呢間!湯底選擇都幾多幾特別,有櫻花蝦湯、胡椒豬肚湯、芫茜皮蛋湯、麻辣湯等等。加$50可以揀鴛鴦鍋,而我地就揀左馬來喇沙湯底同櫻花蝦湯底!呢兩款都幾特別,喇沙湯好香既椰汁味,而家喇沙味好濃好開胃,值得一試!而櫻花蝦湯係店鋪推介,材料有紫菜,櫻花蝦同味噌,味道濃郁!食物係用手機落單,方便又環保!座位出面仲有啲前菜同沙律比客人自己拎!火鍋食物都幾多選擇,海鮮類有蝦,沙白蜆,魚腩等等。而最特別有8吋長既蟹柳,食落超飽滿!還有必食的墨魚滑,食落超彈牙!今次食呢間cp值很高,值得再encore!

今次食呢間cp值很高,值得再encore!
2019-12-26 136 瀏覽
今日與同事到荃灣辦完公事,已是收工時間,現在天氣比較凍,食火鍋是首選,所以決定與同事一於去食火鍋,一鍋堂是我們的首選。餐廳很寬敞,卡位舒適。放題$168 及加一服務,價錢很平民。自助吧有多款蔬菜及飲品,還有最愛的麻辣鴨血,及有灼蝦、沙律菜…等。先要了個鴛鴦鍋。美國肩胛肉眼放題當然少不了我再愛食的牛肉,美國肩胛肉眼切得很薄,有牛味又好味。羊肉片羊肉片也是我的最愛之一,感覺滋補又好味。其中最愛的海鮮,鮮蝦、白鱔片2款都非常新鮮,鮮蝦肉質帶爽又鮮甜。大魚頭,我最愛那魚頭暈,特別滑。白鱔片帶爽又帶鮮味,好味,必食。田雞田雞足有一隻,看得見的新鮮,肉質鮮甜。還要了聖子仔、蜆、餃子.牛柏葉及鯪魚滑....等,材料新鮮又鮮甜,且還有非常多款式。與朋友都食得非常盡興又開心,典著肚子而歸。

餐廳很寬敞,卡位舒適。

放題$168 及加一服務,價錢很平民。

先要了個鴛鴦鍋。

美國肩胛肉眼

羊肉片
羊肉片也是我的最愛之一,感覺滋補又好味。

其中最愛的海鮮,鮮蝦、白鱔片
2款都非常新鮮,鮮蝦肉質帶爽又鮮甜。
大魚頭,我最愛那魚頭暈,特別滑。
白鱔片帶爽又帶鮮味,好味,必食。

田雞
田雞足有一隻,看得見的新鮮,肉質鮮甜。

與朋友都食得非常盡興又開心,典著肚子而歸。
2019-12-23 5261 瀏覽
想出街打邊爐,自然諗起一鍋堂,任叫任飲任食,每人200蚊有找😙,最緊要食物質素有保證,去過旺角店幾次,今晚試下荃灣店。入座前先叫咗藥膳煲,坐好用電話落單,跟住出去攞菜,攞嘢飲,自己調製調味料。藥膳湯底有杞子,黨參,當歸,紅棗,雞肉,蒜子,京蔥,薑片,補氣補血,飲咗啖湯,感覺好補海鮮肉類樣樣叫啲,爽脆鯇魚片,白鱔片 ·雞件,仲有比較少有嘅豬肺,淋淋地,好好食海蝦,聖子,海蝦唔係流嘅,好彈牙帆立貝,蜆,夠新鮮真係花膠,牛肉,嚟呢度一定要嗌花膠,好大塊, 好多骨膠原 牛肉滑溜黑豚肉,好快有得食,一啲都唔韌肩胛肉眼,鴨血,胡椒麵,呢度啲胡椒麵係自家製,每次必叫,煙煙韌韌,又帶點胡椒味,第二度冇得食手打三寶丸,手打墨魚滑, 打邊爐又點少得呢兩樣,好鍾意食手打丸, 靈舍彈牙好味仲有自助沙律吧,雪糕,基本上同旺角店嘅佈局,食物質素都差不多。一個價錢, 唔使怕 over budget,叫嗰陣時唔使就住就住,好暢快而我哋都同去旺角店一樣,次次都食到捧住個肚走大鴻輝裏面有好多食肆,記住要預啲時間排隊搭𨋢。
,去過旺角店幾次,今晚試下荃灣店。

海蝦,聖子,海蝦唔係流嘅,好彈牙

帆立貝,蜆,夠新鮮

真係花膠,牛肉,嚟呢度一定要嗌花膠,好大塊, 好多骨膠原
牛肉滑溜

黑豚肉,好快有得食,一啲都唔韌

而我哋都同去旺角店一樣,次次都食到捧住個肚走

大鴻輝裏面有好多食肆,記住要預啲時間排隊搭𨋢。

2019-12-19
2019-12-21 3114 瀏覽
香港人365日都喜歡吃火鍋 , 火鍋放題 , 任飲任食兩個鐘 $168, 材料新鮮, 食材款式 選擇多, 認真超值, 餐廳地方寬敞, 卡位舒適, 冷氣強勁, 手機落單, 快捷又環保。多款湯底提供, 選擇我的至愛 杏汁豬肺湯底, 水滾後, 湯底呈現奶白色 , 還散發出陣陣香味, 喝一口湯 , 入口香濃杏汁味, 感覺冇咁肥膩,更加健康, 仲有大量我喜歡的肺片, 十分回味。醬料區提供多款醬料, 憑自己喜好調配自己DIY嘅醬料。肥牛、牛頸脊, 雪花油脂分佈平均, 肉質滑溜軟稔,牛味 突出。 蝦大隻用竹籤串起 , 肉質紮實,新鮮爽口彈牙。我最欣賞花膠 , 花膠大大塊又厚身, 爽口、彈牙, 是女士的恩物, 充滿骨膠原 ,滋補和養顏。 手打墨魚丸、 花姿丸、 牛肉丸, 肉質彈牙和緊緻, 鮮味十足 。 黃金炸魚皮, 脆卜卜, 表面的鹹蛋黃,入口甘香怡人, 最啱送啤酒。 手工餃子, 皮薄餡靚, 外形飽滿, 肉同菜比例剛好, 充滿肉汁 ,口感不錯。 白鱔片, 切成薄片, 無骨啖啖肉, 只需灼數秒, 十分鮮味。水魷魚發得剛剛好 , 厚實彈脆, 吸收上湯, 令平平無奇的水魷魚 ,增添鮮味。蔬菜保存在雪櫃裏

香港人365日都喜歡吃火鍋火鍋放題 , 任飲任食兩個鐘 $168, 材料新鮮, 食材款式 選擇多, 認真超值, 餐廳地方寬敞, 卡位舒適, 冷氣強勁, 手機落單, 快捷又環保。

醬料區提供多款醬料, 憑自己喜好調配自己DIY嘅醬料。

肥牛、牛頸脊, 雪花油脂分佈平均, 肉質滑溜軟稔,牛味 突出。 蝦大隻用竹籤串起 , 肉質紮實,新鮮爽口彈牙。我最欣賞花膠 , 花膠大大塊又厚身, 爽口、彈牙, 是女士的恩物, 充滿骨膠原 ,滋補和養顏。 手打墨魚丸、 花姿丸、 牛肉丸, 肉質彈牙和緊緻, 鮮味十足 。 黃金炸魚皮, 脆卜卜, 表面的鹹蛋黃,入口甘香怡人, 最啱送啤酒。 手工餃子, 皮薄餡靚, 外形飽滿, 肉同菜比例剛好, 充滿肉汁 ,口感不錯。 白鱔片, 切成薄片, 無骨啖啖肉, 只需灼數秒, 十分鮮味。水魷魚發得剛剛好 , 厚實彈脆, 吸收上湯, 令平平無奇的水魷魚 ,增添鮮味。蔬菜保存在雪櫃裏,保持新鮮和衛生, 特別喜歡西洋菜, 最合時令, 吸收了湯底精華,特別清新爽甜。 粟米、 山根 、響鈴, 南瓜片, 絕對是火鍋最佳拍檔。

甜品有雪糕機,可以自製乳酪 雪糕, 仲可以添加七彩朱古力碎 、朱古力豆, 新奇又好玩 , 最受歡迎火鍋後的甜品

2019-12-18 144 瀏覽
上一次跟爸爸吃個一鍋堂之後,覺得性價比好高,佢就嚷着要再吃。今日到荃灣工作,知道附近有一間分店,便預先卜定枱,帶他再吃。一如既往,去到嘅時候已經係人山人海,全場坐無虛席,勁如果冇book位的話肯定要排半天火鍋配料選擇多,基本上想吃嘅都全部有齊。飲品和菜可以自己於大雪櫃中取,款式亦有很多。店採用手機落單,非常方便,下單不久,火鍋食材便送到所點嘅野一目了然。杏汁豬肺湯潤一潤先。墨魚滑新鮮彈牙海鮮亦很新鮮魚皮脆卜卜,淥一淥就食得!豚肉一啲都唔嚡口,必食!牛肉油花均勻,都好好味😋最愛嘅冰菜,新鮮爽甜。本身想食原味,只淨下焦糖味,但都不錯。
上一次跟爸爸吃個一鍋堂之後,
覺得性價比好高,
佢就嚷着要再吃。
今日到荃灣工作,知道附近有一間分店,
便預先卜定枱,帶他再吃。
一如既往,去到嘅時候已經係人山人海,
全場坐無虛席,勁

如果冇book位的話肯定要排半天

火鍋配料選擇多,基本上想吃嘅都全部有齊。
飲品和菜可以自己於大雪櫃中取,
款式亦有很多。

店採用手機落單,非常方便,
下單不久,火鍋食材便送到

所點嘅野一目了然。

杏汁豬肺湯潤一潤先。

墨魚滑新鮮彈牙
海鮮亦很新鮮

魚皮脆卜卜,淥一淥就食得!

豚肉一啲都唔嚡口,必食!

牛肉油花均勻,都好好味😋

最愛嘅冰菜,新鮮爽甜。

本身想食原味,只淨下焦糖味,但都不錯。
👣一鍋堂荃灣眾安街55號大鴻輝中心11樓🔸海鮮類超級多款海鮮:凡立貝,7吋長蟹柳,聖子仔,鮮蝦,花甲,魚雲,脆魚骨腩,鱔片,最值得讚係脆魚骨腩同鱔片,兩者鮮味最突出!🔸特色食物👍羽衣甘藍 - 呢到竟然有超級食物!平時食通常都係沙律菜,今次可以試下碌熟佢🤪!個人覺得正過就咁食沙律菜,呢到仲有好多款菜揀,而且全部雪住,食先拎一盤,超級衛生乾淨💓👍雞軟骨餃子 - 好少見到出面有得食,超鍾意食雞軟骨既我一定唔會放過😋佢將大骨剪成小骨先放入餃,口感就無平時雞軟骨咁有咬口🤔👍黑松露蝦滑 - 上菜個時係幾香黑松露味,碌熟左就差咁d香味不過都不錯吃!🔸打邊爐最緊要係湯底超過16款湯底任你點,今次揀左沙參竹鯊魚骨湯,超級鮮甜!佢話係用日本還原水煲,雖然唔知係咩😂就咁飲個水其實就無咩特別,但佢個湯底堅feel到係足料煲!我飲左2大碗先開始碌野食😋😋唔會熱氣,而且健康又養顏!🤟小貼示:9:30pm 後$148 加一一位,9:30pm前90分鐘食完有9折,120分鐘食完有95折!記得前一日book位唔使等!環境乾淨度:8.5/10食物好味度:7/10值回頭率:8/10 呢到打邊爐環境好舒服,好乾淨,下次要再試

👣一鍋堂
荃灣眾安街55號大鴻輝中心11樓

🔸海鮮類

🔸特色食物

🔸打邊爐最緊要係湯底

環境乾淨度:8.5/10
食物好味度:7/10
值回頭率:8/10
呢到打邊爐環境好舒服,好乾淨,下次要再試其他湯底,性價比超高!
  • 花膠
  • 湯底
2019-12-14 158 瀏覽
老媽子喜歡打邊爐,大部份火鍋店都是散叫,二人食又不能太多選擇。這間任食打邊爐正合我老媽子心意,可以食盡其他火鍋料老母子不吃辣,我喜歡吃辣,鴛鴦鍋(杏汁豬肺湯/麻辣湯)正合我地心意除了可以火鍋配料任點外,亦有很多熱盤,菜類,飲品,沙律等選擇菜單選擇很多,最喜歡配料都是二人份量,我們可以試其他不同配料,不用浪費食物,太好喇老媽子在愛食蝦,冷盤亦有蝦任食,新鮮蝦很鮮甜,食不停口最後當然要食我最喜愛的雪糕作總結,老媽子和我吃得滿足坦白講,這間火鍋店比其他散叫既火鍋店配料選擇還要多 $168 加一,任食任飲真係抵到爛

老媽子在愛食蝦,冷盤亦有蝦任食,新鮮蝦很鮮甜,食不停口

最後當然要食我最喜愛的雪糕作總結,老媽子和我吃得滿足

坦白講,這間火鍋店比其他散叫既火鍋店配料選擇還要多

$168 加一,任食任飲真係抵到爛

2019-12-11
2019-12-10 149 瀏覽
食過幾次一鍋堂都係咁高水準,抵食又多款式。今次我哋嗌咗藥饍湯,好濃郁又有藥材淡香,豉油都唔洗落。之前都冇乜食到前菜,今次試左涼拌雲耳、咸蛋魚皮同泡茶蘿蔔,最中意蘿蔔,好好食又爽口,微辣非常過癮。嘢飲都好多選擇,洛神花茶都好濃郁,微酸,罐裝茶解膩。我地急不及待咁食左菜先,油麥菜好靚,淥下就食得,之後食左娃娃菜同唐生菜,一樣咁甜。我地基本上拎素菜同海鮮多,鮮腐竹配依個湯底係絕配,菇好新鮮,仲有好好好好味嘅萵筍。韭菜水餃出色,多菜少肉得黎個皮又QQ。今次有兩種貝類,細花甲同沙白,唔會太細隻。鯪魚滑同墨魚滑一樣咁高質,最重要係個蝦,生猛彈牙,同埋自製魚腐,係順德魚腐類型,好甜。環境乾淨,上菜快,又唔貴,連水都咁講究,真係抵佢咁多人又抵咁難訂枱。

2019-12-10 126 瀏覽
一入到去,我地就見到成排唔同嘅配料係餐廳中間,真係令人目不暇給。主要都係一啲熟食,有鹹蛋魚皮,沙律菜,各類醬汁,出前一丁,蕎麥面,意粉。一轉彎就有一個大雪櫃,擺滿曬唔同種類嘅蔬菜,例如有好少有嘅羽衣甘藍,總有一款菜啱你食!除左菜之外,仲有好多款飲品,雪糕機同埋火鍋豉油嘅底料,包括辣椒,蔥芫茜,蒜蓉,沙茶醬等。而呢個火鍋豉油嘅底料,唔單止係餐廳中間,係唔同角落都有,十分方便!湯底方面,我地加左$50要一個鴛鴦鍋,分別係藥膳湯同麻辣湯。藥膳湯就有啖啖藥材味,亦都有呢個補血嘅功效。麻辣湯就有滿滿嘅辣椒同花椒,食落去非常惹味同刺激。野食方面,除左有普通嘅肥牛,豬肉同雞件,仲有得嗌羊肉食!海鮮除左有普通嘅蜆,魷魚,仲有特別啲嘅魚雲,長腳蟹腳,帆立貝。各種豐富嘅食材,就係令人非常滿足嘅。.
2019-12-08 171 瀏覽
最近天氣持續地凍, 邊爐鋪生意越黎越好, 當中連夏天都好生意既一鍋堂, 當然係排到出等電梯位啦但一鍋堂又平又好味, 等下又有咩所謂?全場爆滿已經唔洗講, 但一鍋堂唔會為左做生意而搞到位同位之間勁逼, 有良心!新增左前菜位, 令你等鍋底, 等食物熟果陣可以有野食, 越黎越貼心!有炸魚皮!任扲!我地扲左凍蝦, 豬耳, 同魚皮, 都幾好味, 令我地更開胃天氣咁凍我地就叫左個微辣既胡椒豬肚湯底, 飲少少, 已經令全身暖返晒有超長既蟹捧, 正, 而魷魚都幾爽口咁抵既打邊爐都有花膠食, 正, 而脆肉鯇真係脆既! 口感超好!牛肉又係一鍋堂必食的, 肥廋比例適中, 牛味重健康人生當然一定要食菜啦, 菜既款式多又新鮮, 索有湯汁令菜更好味食左咁多好野令身體唔只暖, 係熱呀!點算好, 梗係食返杯自拉雪糕啦, 又好味又透心涼, 正呀總結一鍋堂又平又好味, 真係好唔錯, 值得一來再來!
最近天氣持續地凍, 邊爐鋪生意越黎越好,
當中連夏天都好生意既一鍋堂, 當然係排到出等電梯位啦
但一鍋堂又平又好味, 等下又有咩所謂?
有炸魚皮!任扲!
我地扲左凍蝦, 豬耳, 同魚皮, 都幾好味, 令我地更開胃
有超長既蟹捧, 正, 而魷魚都幾爽口
牛肉又係一鍋堂必食的, 肥廋比例適中, 牛味重

總結一鍋堂又平又好味, 真係好唔錯, 值得一來再來!
2019-12-05
30 分鐘 (堂食)
2019-12-07 3966 瀏覽
如果有去過荃灣大鴻輝食過嘢嘅都知道嗰度出名排長龍,所以我一直覺得香港經濟冇差過,皆因每次嚟排隊搭lift都要排10分鐘。最近幾日凍到得返10幾度,最好就係圍爐取暖。今晚加完班放工,出咗去荃灣打邊爐,揀咗食一鍋堂,當然因為呢度食嘢價錢好親民,CP值都高啦!埋單$200人頭計,超抵食!《鴛鴦湯底》首先選好湯底,冬天可以食得刺激啲都唔怕流晒汗!我必點麻辣湯底,朋友唔食得辣所以叫野生珍菌燉湯俾佢滋補下。麻辣湯夠刺激,夠香又夠麻,我最喜歡滾牛肉食,令肉更惹味。野生珍菌燉湯 就一於一人飲番兩碗湯先,最近冬天咁乾燥,這個燉湯潤心潤肺。《海鮮》種類繁多同埋都有特別嘢食,帆立貝、生猛海蝦、真係花膠!花膠我哋鍾意食,都幾矜貴嘅料喎!是晚推介海鮮有沙白蜆,令到湯底更加鮮甜。白鱔片,肉質食落爽脆,整體上不錯!《肉類》首選當然係牛肉啦!我哋兩個都係牛魔王,咁平嘅價錢都可以食到美國肩胛肉眼,雪花分布平均,入口結實牛肉味濃郁。法式牛肉,口感就好似我哋平時食開嘅滑牛。配合埋我個麻辣湯底,真係食到渾身是勁,好味道!除咗牛之外仲有豬、羊、雞,不過我哋冇叫啦因為個胃唔夠大。《自家製》另外佢嘅墨魚滑、蝦滑亦係必叫之選,食落去

《鴛鴦湯底》

《海鮮》

《肉類》

除咗牛之外仲有豬、羊、雞,不過我哋冇叫啦因為個胃唔夠大。

《自家製》
另外佢嘅墨魚滑、蝦滑亦係必叫之選,食落去好彈牙,味道又夠鮮甜。仲有蓮藕雞肉餃、雞軟骨餃;都係比較特別又有創意嘅自家製水餃,飽滿又多肉汁。

《配菜類》
食咗咁多肉再食下唔同嘅蔬菜平衡一下。

《自助沙律吧、黃金炸魚皮》
食飽飽可以行出去自助沙律吧,最吸引我嘅就係鹹蛋黃魚皮,真係食過返尋味。就連簡單嘅泡菜蘿蔔都醃得好好味。

仲有乳酪雪糕機,雪糕任食!好多罐裝飲品任飲,仲有自家製飲品健康啲。

總括而言,QR code 落單快捷方便,又唔會有漏單情況,火鍋配料款式選擇多,由我入座到離開座位,門口仍然係堆滿等位嘅人,就知道呢度有幾受歡迎啦!

15 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
聖誕節