2019-12-23 5261 瀏覽
想出街打邊爐,自然諗起一鍋堂,任叫任飲任食,每人200蚊有找😙,最緊要食物質素有保證,去過旺角店幾次,今晚試下荃灣店。入座前先叫咗藥膳煲,坐好用電話落單,跟住出去攞菜,攞嘢飲,自己調製調味料。藥膳湯底有杞子,黨參,當歸,紅棗,雞肉,蒜子,京蔥,薑片,補氣補血,飲咗啖湯,感覺好補海鮮肉類樣樣叫啲,爽脆鯇魚片,白鱔片 ·雞件,仲有比較少有嘅豬肺,淋淋地,好好食海蝦,聖子,海蝦唔係流嘅,好彈牙帆立貝,蜆,夠新鮮真係花膠,牛肉,嚟呢度一定要嗌花膠,好大塊, 好多骨膠原 牛肉滑溜黑豚肉,好快有得食,一啲都唔韌肩胛肉眼,鴨血,胡椒麵,呢度啲胡椒麵係自家製,每次必叫,煙煙韌韌,又帶點胡椒味,第二度冇得食手打三寶丸,手打墨魚滑, 打邊爐又點少得呢兩樣,好鍾意食手打丸, 靈舍彈牙好味仲有自助沙律吧,雪糕,基本上同旺角店嘅佈局,食物質素都差不多。一個價錢, 唔使怕 over budget,叫嗰陣時唔使就住就住,好暢快而我哋都同去旺角店一樣,次次都食到捧住個肚走大鴻輝裏面有好多食肆,記住要預啲時間排隊搭𨋢。
,去過旺角店幾次,今晚試下荃灣店。

海蝦,聖子,海蝦唔係流嘅,好彈牙

帆立貝,蜆,夠新鮮

真係花膠,牛肉,嚟呢度一定要嗌花膠,好大塊, 好多骨膠原
牛肉滑溜

黑豚肉,好快有得食,一啲都唔韌

而我哋都同去旺角店一樣,次次都食到捧住個肚走

大鴻輝裏面有好多食肆,記住要預啲時間排隊搭𨋢。

2019-12-19