2019-12-10 149 瀏覽
食過幾次一鍋堂都係咁高水準,抵食又多款式。今次我哋嗌咗藥饍湯,好濃郁又有藥材淡香,豉油都唔洗落。之前都冇乜食到前菜,今次試左涼拌雲耳、咸蛋魚皮同泡茶蘿蔔,最中意蘿蔔,好好食又爽口,微辣非常過癮。嘢飲都好多選擇,洛神花茶都好濃郁,微酸,罐裝茶解膩。我地急不及待咁食左菜先,油麥菜好靚,淥下就食得,之後食左娃娃菜同唐生菜,一樣咁甜。我地基本上拎素菜同海鮮多,鮮腐竹配依個湯底係絕配,菇好新鮮,仲有好好好好味嘅萵筍。韭菜水餃出色,多菜少肉得黎個皮又QQ。今次有兩種貝類,細花甲同沙白,唔會太細隻。鯪魚滑同墨魚滑一樣咁高質,最重要係個蝦,生猛彈牙,同埋自製魚腐,係順德魚腐類型,好甜。環境乾淨,上菜快,又唔貴,連水都咁講究,真係抵佢咁多人又抵咁難訂枱。