2020-06-18 106 瀏覽
依間火鍋店係荃灣數一數二的長龍店,經常全店滿座,基本上唔係上網預訂咗都食唔到。店舖門外裝咗自動體溫探測器,場內長期噴出消毒氣體,所以較安心打邊爐。餐廳鍋底選擇多有16款,我和朋友選了一鍋麻辣湯+沙參肉竹鯊魚骨湯的駌鴦鍋,湯好甜真係食到鯊魚骨,麻辣香口又夠辣。食物大致上都非常新鮮,落單後5分鐘左右便送到,大愛美國安格斯牛小排、封門柳及美國安格期牛板健,雪花紋靚牛味濃,是優質靚牛👍🏻手打三寶丸及黑松露手打墨魚滑彈牙必試,真係花膠好厚身好大片。飲品種類都算多,較特別的有一系列自家製花果茶,養生洛神花茶落足料酸酸的可消濟,滋潤冰糖燉檸檬容易入口,可下火降熱氣。
2020-06-17
5 分鐘 (堂食)
  • 美國安格斯牛小排
2020-06-18 96 瀏覽
兄弟約左今晚喺「一鍋堂」火鍋,正! 幾個月冇見,而家疫情放 緩大家見下面吹下水,圍埋火鍋正確之選! 每次約喺火鍋都係咁盡慶,啲料優質!又抵食! 今次來好似改變左,分有A,B,C餐,牛肉種類配搭有唔同,當然收費有所不同喇,我地點左個B餐,肉嘅種類有~美國安格斯精選牛板腱,牛小排,封门柳,牛脷心托,西班牙粟飼豬肉,紐西蘭羊捲肉等。 任飲任食,每位 218元蕃茄牛粒湯底牛肉,豬肉,任叫冇限食!食得好痛快!QR code點料,快捷冇甩單!鳝片好肥美!一鍋堂自家製飲料好清新!脆鯇好新鮮!的蝦真係好爽口!魚頭夠鮮甜!除左任飲任食夠暢快外,最重要係啲食物夠質素!一鍋堂真係做到!今次又係一樣咁盡慶!
兄弟約左今晚喺「一鍋堂」火鍋,正!
每次約喺[一鍋堂]火鍋都係咁盡慶,啲料優質!又抵食!
任飲任食,每位 218元
蕃茄牛粒湯底

牛肉,豬肉,任叫冇限食!食得好痛快!
QR code點料,快捷冇甩單!

鳝片好肥美!

一鍋堂自家製飲料好清新!

脆鯇好新鮮!

的蝦真係好爽口!魚頭夠鮮甜!

除左任飲任食夠暢快外,最重要係啲食物夠質素!
一鍋堂真係做到!

今次又係一樣咁盡慶!

2020-06-18
2020-06-18 3834 瀏覽
朋友約到荃灣大鴻輝"一鍋堂"打邊爐,差不多有半年沒光顧了。 來到依然的人氣旺盛,氣氛熱鬧,入座前揀選好湯底,連同一張有QR code的單入座,朋友各自掃一掃便可落單,方便快㨗! 最喜歡這裡乾淨衛生,餐飲食物蔬菜擺放企理,食物種類一樣的多選擇,今晚選了B套餐 ; 特選安格斯牛 $218/位按時段收費 17:00~21:30 $ 218 21:30~23:00 $19819:00前 or 23:00 後$ 188小童,長者 $138 任何時段收費非常合理!量度了體溫後入座即開始點配料……湯底選了~番茄牛粒湯湯濃郁有鮮味,多有筋牛粒又淋又滑,還有紅蘿白,薯仔,多料!淨飲湯都很好味!B餐配上;美國安格斯牛小排精選牛板腱封門柳,牛脷心托,西班牙粟飼豬肉,紐西羊捲肉等等。每樣配料無限量供應!脆鯇骨腩肥美爽口!滑滑魚雲!從凍櫃取出的新鮮蔬菜特長蟹柳啖啖肉!飲品種類多,任飲任食真的大滿足!鮮蝦彈牙爽口!真的很新鮮!每樣配料都有質素!最後食杯乳酪雪糕作結!
朋友約到荃灣大鴻輝"一鍋堂"打邊爐,差不多有半年沒光顧了。
特選安格斯牛 $218/位
按時段收費 17:00~21:30 $ 218
21:30~23:00 $198
19:00前 or 23:00 後$ 188
小童,長者 $138 任何時段
收費非常合理!
量度了體溫後入座即開始點配料……

湯底選了~
番茄牛粒湯
湯濃郁有鮮味,多有筋牛粒又淋又滑,還有紅蘿白,薯仔,多料!
淨飲湯都很好味!

B餐配上;
美國安格斯牛小排
精選牛板腱
封門柳,牛脷心托,西班牙粟飼豬肉,紐西羊捲肉等等。

每樣配料無限量供應!

脆鯇骨腩肥美爽口!
滑滑魚雲!

從凍櫃取出的新鮮蔬菜

特長蟹柳啖啖肉!
飲品種類多,任飲任食真的大滿足!

鮮蝦彈牙爽口!真的很新鮮!
每樣配料都有質素!

最後食杯乳酪雪糕作結!

2020-06-11
2020-06-15 2147 瀏覽
去荃灣想打邊爐一定會去大鴻輝,吃過幾間之中對一鍋堂既感覺最好,環境衛生乾淨,用手機落單方便,上菜又夠快,食材又豐富,所以食過翻尋味又吃一次養生藥膳湯這次跟媽媽吃,媽媽要了養生湯,滋補一下,看到湯底滿滿的藥材,感覺很健康😋🤩牛肉🤩平時去打邊爐都只是吃肥牛,但這裏居然有高質的安格斯牛,肥瘦勻稱,色澤十分令😋😋絕對要吃上幾盤才行😚八吋長腳蟹棒😚肉質非常鮮甜,而且真的很長一條,必定一試😋🤗丸類🤗芝心丸,芝士豆腐是芝士控必叫的另外也推介潮州牛丸(沒估錯應該是),咬一口,油脂香即四散,有點驚喜,但建議要剛開始吃,不然食滯了會覺得膩😜😊海鮮😊海鮮也有很多選擇,蝦,蜆,帆立貝都很新鮮❤花膠❤女人恩物,花膠十分肥美😜要把滿滿的膠原蛋白吃入皮膚😎金蟲草孢子😎這種食材在火鍋店很少見,養生的我當然也要嚐嚐,但吃這個不是吃他的味道,而是他的營養🙆‍♂️😃飲品😃這裏有四種自製飲品,瓶裝寫上各種功效,健康又好喝特別喜歡碟豆花茶,內裏還有爆珠,上面還提示可以拿飲筒喝❤😎甜品有三種口味既乳酪,我最愛原味乳酪😋即使吃飽了還能多吃兩杯😙人均$240,媽媽都說值又好吃❤

養生藥膳湯

養生藥膳湯

🤩牛肉🤩

牛肉

😚八吋長腳蟹棒😚

肉質非常鮮甜,而且真的很長一條,必定一試😋
八吋長腳蟹棒

🤗丸類🤗

芝心丸,芝士豆腐是芝士控必叫的

😊海鮮😊

海鮮也有很多選擇,蝦,蜆,帆立貝都很新鮮
海鮮

❤花膠❤

女人恩物,花膠十分肥美😜要把滿滿的膠原蛋白吃入皮膚
花膠

😎金蟲草孢子😎

金蟲草孢子

😃飲品😃

這裏有四種自製飲品,瓶裝寫上各種功效,健康又好喝
飲品
特別喜歡碟豆花茶,內裏還有爆珠,上面還提示可以拿飲筒喝❤😎

甜品

有三種口味既乳酪,我最愛原味乳酪😋即使吃飽了還能多吃兩杯😙

人均$240,媽媽都說值又好吃❤
牛肉
花膠
2020-06-11 175 瀏覽
餓火鍋餓了很久,今日有機會行開荃灣,醒起大鴻輝上面有間一鍋堂,係我心目中最穩陣嘅火鍋放題,食物質素穩定,更加唔會漏單,叫幾多,嚟幾多,夠晒均真入座前先揀選湯底,每次都眼花撩亂,事關有成十幾款咁多,每次我都會諗今日食咩為主題,再配合一個啱口味嘅湯底店方好細心,每檯都準備好口罩套,方便客人保護口罩,亦用上即棄木筷子,更加衛生。行一圈拎飲品,發覺有唔少特別適合火鍋嘅飲料,例如薄荷烏龍茶,碟豆花茶,而我今日就揀咗冰糖燉檸檬,味道既酸帶甜,幫助消化,特別開胃湯底到了,豐富而濃郁嘅蕃茄湯底,搭配牛尾極重嘅牛肉粒,味道酸酸甜甜易入口之餘又帶點肉香,配合肉食特別適合揀咗個218嘅套餐,可以叫安格斯牛小排,牛肉味濃郁之餘,入口嘅質地亦都好嫩滑,有口感有味道,油花分布均勻,肉質夠鮮紅除咗食牛之外,海鮮亦都係我最愛,尤其是係一碟四隻嘅爽口彈牙大蝦,以放題質素來講,呢度海蝦嘅質素真係冇得輸,好難得肉質煮完仍然保持結實,蝦頭飽滿,有蝦膏,必食之選繼續上海鮮,有白鱔片任食,放落湯底灼幾灼,保留了白鱔油脂感豐厚嘅口感,魚肉又軟又棉而皮帶煙靱咬口,一啖食盡兩個層次另外叫了一個蝦滑,用鮮蝦打成,仍能保持彈牙口感炸魚皮不

另外叫了一個蝦滑,用鮮蝦打成,仍能保持彈牙口感

炸魚皮不可缺少,夠香脆已經無敵。食火鍋,落竹笙完全可以吸收湯底嘅精華,整個湯底嘅味道同竹笙混而為一,通常我都係打咗一半之後先落,等佢可以盡吸湯底精華

除咗牛肉,仲食得落嘅話,豚肉片都不可錯過,肉質比較爽口,有一種清淡而深刻嘅肉鮮

巨型蟹柳真夠巨型,塑造得有如一疏疏嘅蟹肉,唔會剩係得團粉,有質素嘅蟹柳

要食菜嘅話,喺雪櫃裏面有唔同款式嘅蔬菜任攞,有經典嘅唐生菜油麥菜,仲有菠菜同羽衣甘藍,喺雪櫃裏面夠晒新鮮

臨離開之前記得食埋呢杯乳酪,冰涼清甜可以清一清口腔,最適合嘅飯後甜品

兩個人埋單四百幾蚊,絕對物有所值
2020-06-11 2209 瀏覽
太耐沒有見的朋友,終於可以約到出來食飯了,我個朋友想係荃灣買GAME,所以順便係荃灣食,之後約左去荃灣食打邊爐。我地到了之後入場之前去選食咩餐同湯底先,牛有三種選擇ABC餐,我們選了B餐的安格斯牛,湯底都好多選擇,到最後選了鴛鴦湯底"沙參肉竹鯊魚骨湯"+"檳城喇沙湯"。除了打邊爐的食材,其他會在出面的自助bar自取,例如飲品、蔬菜、熟食小食等,飲品都有好多種類,另有不小自家製茶類飲品。點餐是用先掃描QR Code就可點餐,十分方便"沙參肉竹鯊魚骨湯"+"檳城喇沙湯"鯊魚骨湯同喇沙湯底覺有特色,湯底香濃。在攞飲品附近有熟食區,有麻辣鴨血&黃金炸魚皮,麻辣鴨血比想像中出色,質地帶點煙韌除了安格斯之外,仲有牛肉選擇,牛肉花紋不錯,肉質都幾符合要求,又不會切得太厚,煮完又夠淋。除了安格斯牛,仲有又大又厚的花膠、新鮮彈牙大蝦、竹笙等等必食,食完值回票價。蟹柳的味道同形狀同出面食有所不同,叫一個份糧好多。食完所有野,食返杯芒果味乳酪雪糕,表面再可加朱古力醬、紅豆蓉。

點餐是用先掃描QR Code就可點餐,十分方便

"沙參肉竹鯊魚骨湯"+"檳城喇沙湯"
鯊魚骨湯同喇沙湯底覺有特色,湯底香濃。

蟹柳的味道同形狀同出面食有所不同,叫一個份糧好多。

2020-06-03
5 分鐘 (堂食)
  • 花膠
  • 麻辣鴨血
2020-06-10 1278 瀏覽
想食一餐超值火鍋當然有好多選擇,係我返工呢頭都有幾間任飲任食放題火鍋店,是日晚就去咗呢間人氣高企火鍋店一鍋堂開飯可以慢慢品嚐一餐美味火鍋,任食套餐都有三款不同肉類配搭,價錢都係貴少少視乎大家想食邊款套餐,我哋就點呢款特選安格斯牛套餐,已包括幾款肉類任食一定食得滿足,而且用QR code落單夠晒方便,仲有多款火鍋配料任食係自助區仲有熱食前菜同蔬菜區連飲品供應,等一陣湯底同埋各款火鍋配料逐一送上,湯底要咗鴛鴦兩款特色湯底咁食先夠滋味一邊食住各款前菜麻辣鴨血入口爽彈香滑,泰式香茅魚餅同炸腐皮角呢D惹味小食,火鍋配料終於滾起係時候食啖安格斯小牛排,入口肉質香嫩又多汁另一款牛板腱肉味更香濃,封門柳食落一樣咁色,鐘意食肉嘅我地當然繼續Encall 咁食先夠開心,輪到品嚐一下其他食材,手打蝦滑同墨魚滑食落彈牙多汁用料十足另一款必食嘅真係花膠食到香滑骨膠原,唔少得生猛海蝦再食埋是日推介海鮮沙白蜆特別滿足唞一唞再食杯乳酪,又繼續享受一餐超值火鍋。

唞一唞再食杯乳酪,又繼續享受一餐超值火鍋
  • 美國安格斯小牛排
2020-06-04 1026 瀏覽
小妹係一個火鍋控,今次嚟到荃灣一鍋堂嚟個火鍋飯聚。早幾年一鍋堂開設時成為咗一輪的熱潮,以日本還原水成為焦點。記得當時要食要起碼排隊排一個多小時才可入座。現在人流沒有那時這麼瘋狂,但食客仍然不少,就算今天疫情影響下,門处排隊既一龍亦不少。幸好小妹從社交平台參早訂位,盡時到達就不用等了。所以大家想食記得預早訂位。用餐時限為120分鐘,若能夠個半鐘內結帳離座可獲9折優惠。當然90分鐘不夠小妺痛快地館,不竟是火煱放題,小妹當然會食盡到最後一秒鐘。火鍋火題分為3種價錢,小妹選擇了中級價錢的套餐b,$218一位特選安格斯牛。肉的種類與較平的套餐a分別是多了小牛排,封門柳及牛利心托。餐廳設有自助區,蔬菜,飲唔,甜品可自行選取。小妹最欣賞的是蔬菜方面,菜類種類多之餘,有少見的羽衣甘藍及波菜苖,重點是非常新鮮。小妹一吃就吃了4盆。飲品方面有岀名的日本還原水稱可抗氧化同消滯,火鍋完記得飲返杯先走啊。除此之外,要推薦自家制花茶,碟豆花茶清甜,檸檬味突岀,解渴清熱之選。火鍋湯底一共有16款可選擇,小妹揀了杏汁豬肺湯,湯底清甜,杏汁味道沒有太突出,火鍋時沒有太油膩,算是很好的選擇。下訂更選用QR Code 電子
小妹係一個火鍋控,今次嚟到荃灣一鍋堂嚟個火鍋飯聚。
早幾年一鍋堂開設時成為咗一輪的熱潮,以日本還原水成為焦點。

,重點是非常新鮮。小妹一吃就吃了4盆。

下訂更選用QR Code 電子下單,更環保更快捷。火鍋配料種類凡多,除肉類外,更有熱食前菜,海鮮類,丸類,餃類。

火鍋料分量按人頭分配,分量剛好。配料太多,小妹不能逐款評價,只好推薦小妹最愛的幾款吧。

醬油麻香秋葵

最給小妹驚喜的是醬油,醬油帶點麻香辣味非常開胃,秋葵剛好,夾口質感!前菜一流。

海蝦

火鍋海蝦最緊要係新鮮,雖然沒有很大隻,但肉質爽口,沒有岀現蝦肉貼殼的情況,非常新鮮!

牛脷心托

牛脷串燒就食得多,火鍋真的很少見。非常有咬口,而且是厚切且爽彈!驚喜!值得一試!
要食就要選套餐b或c才有。

封門柳

封門柳原來係牛橫隔膜肌肉,罕有之處就係每隻牛只有一條。肉味較重,適合喜歡牛肉味濃的小妹。
要食就要選套餐b或c才有。

吃飽後記得飲反杯還原水消滯同食反杯乳酪雪糕咁就夠完滿。

2人套餐b放題,埋單連加一共$480!
放題任飲任食,配料選擇多又新鮮,性價比極高!

最後不得不提,服務態度很好,送菜快捷,抵有咁多人幫襯!
  • 麻香秋葵
  • 海蝦
  • 牛脷心托
  • 封門柳
  • 蝶豆花茶
2020-06-03 160 瀏覽
趁着平日夜晚,特意相約朋友打邊爐聚聚。朋友在荃灣工作,最後左思右想,決定到一鍋堂試試。電梯一開,沒想到平日晚市,店內竟然熱鬧非常。放眼望望,幾乎滿座,打邊爐果然係要熱鬧啲好!我哋選擇了120鐘火鍋放題特選B餐,跟餐有十多款湯底任君選擇我們選了胡椒豬肚湯及芫茜皮蛋湯。胡椒豬肚湯帶微微的胡椒辛辣,豬肚件同酸菜份量十足。而芫茜皮蛋湯亦是足料的一大扎芫茜,配埋皮蛋,絕對是芫茜控至愛。用手機掃QR code落單,火鍋料很快就送到。兩份牛肉都借得一再Encore!封門柳肉味重,口感厚實,適合我呢啲重口味人士。而牛小排就油感重一點,口感較嫩,兩隻牛肉梅花間竹咁食,絕對感覺滿足!竹笙夠長,用黎吸湯汁一流,入口一刻湯汁滿溢。雞件新鮮大件,食落嫩滑,唔會有雪味。打邊爐點少得海鮮!今日的是日海鮮是沙白,雖然細細隻,但勝在夠鮮甜。脆鯇魚腩亦係我嘅最愛之一,同樣係細細件,但爽口又彈牙,食過返尋味。一鍋堂係我少數見到有羽衣甘藍同冰菜食的火鍋店。冰菜唔係人人喜歡,但它的口感特別,真是一試難忘。除咗食物,我覺得全晚最令我印象深刻的是這樽自家製飲品。這樽冰糖燉檸檬帶微酸,甜度剛好,加上外型極之igable,朋友們都爭相

用手機掃QR code落單,火鍋料很快就送到。

竹笙夠長,用黎吸湯汁一流,入口一刻湯汁滿溢。

雞件新鮮大件,食落嫩滑,唔會有雪味。

除咗食物,我覺得全晚最令我印象深刻的是這樽自家製飲品。這樽冰糖燉檸檬帶微酸,甜度剛好,加上外型極之igable,朋友們都爭相用來打卡。
整體而言,是晚十分滿足,絕對是高質的火鍋放題
2020-06-02 143 瀏覽
疫情下的日子,不敢在外吃飯,不過朋友介紹這間餐廳的防疫衞生措施做得幾好,所以試一試,果然令我放心。餐廳在你進入之前已經會幫你量體溫,還有已經轉用木筷子,又有一對鐵筷子作為公筷,衛生程度頗高。餐廳亦提供了PH2.5次氯酸水,方便食客消毒食具,這樣便吃得放心了!今次一行四人,所以選擇了兩個湯底,第一個就是芫荽皮蛋湯,第二個就是酸菜豬腸湯底,個人比較喜歡後者,因為酸菜份量不少,啱晒鍾意食酸野嘅我!原來餐廳的飲品已經轉用樽裝,而且設計精美,樽裝既方便我們,又符合衛生,值得一讚!另外,蔬菜有我最鍾意嘅羽衣甘藍同埋冰菜,唔多餐廳同時供應呢兩款蔬菜。肉類方面,上菜時會有一個小牌清晰顯示該盤是甚麼肉,咁就不怕廚房俾咗啲唔係你落單嘅肉類了!我哋今晚揀咗B餐,肉質都幾符合要求,唔會切得太厚,打邊爐食就一流!食物選擇多,而且用QR code scan 網頁下單,又方便又環保呢~總結來講,餐廳衛生十分令人放心,而且平日都有不少捧場客,證明質素有保證,絕對值得大家來試一試!

2020-05-30 156 瀏覽
「一鍋堂」的好評一向不少,被許多網民稱為「高質任食火鍋」。餐廳提供多達16款火鍋湯底,例如韓式泡菜湯、藥膳湯、櫻花蝦湯、沙參肉竹鯊魚骨湯等,款式多樣。很多網民都表示食材十分優質,海鮮亦非常新鮮,當中脆肉鯇魚片和白鱔片的人氣非常高。除了一般蔬菜,餐廳更供應羽衣金蘭及冰菜,並寫明全部蔬菜都經過出農藥處理。飲料方面,除了基本的罐裝汽水外,還有冰糖燉檸檬及蝶豆花茶,非常特別,亦能幫助清熱下火。

3K
2020-05-29 1694 瀏覽
一鍋堂咁出名,我估都唔使點介紹,哈哈,平價優質火鍋放題,講真,二百幾蚊個人就可以任飲任食,其實真係好抵,唔怪得長時間book唔唔到位,walkin又等好耐。是日就黎打個邊爐,揀左B餐$218一位,再加左$50去轉鴛鴦鍋。Book左枱,埋去同收銀店員講返就得,執埋枱好快就有得入座了。宜加用QR Code落單,我覺得方便左又慳左紙,仲無暢易漏單添,幾好呀。鴛鴦鍋揀左麻辣同葯膳,麻辣湯底係麻多過辣,對我呢啲食辣初哥黎講就啱啱好,而葯膳湯又真係好香葯材味,兩款湯底都無越打越鹹,正。B餐嘅牛肉有好幾款,預先放定名牌唔怕上錯肉啦,哈哈。牛小排我覺得佢幾滑,好食吖。封門柳感覺牛味重啲,又係好好味。牛舌略硬,可能係放湯太耐影響左。羊肉片正,好有羊味,哈哈。各式蔬菜~有紫淮山幾特別,但食落同白色淮山差不多,仲有竹笙都任食,爽口,吸飽湯好正。鱔片同鴨血無腥味,encore~蝦鮮甜爽口,又係encore之選。飲品除左罐裝同紙包,而加多左冷泡茶,有四款口味,個人至愛薄荷烏龍茶,佢無糖同茶味濃,好好飲呀!雪糕機就無驚喜啦,原味乳酪同芒果雪糕,不過打完邊爐點都要食杯雪糕先完美嘅。埋單,店員特別講明鴛鴦鍋要加錢,哈

封門柳感覺牛味重啲,又係好好味。
牛舌略硬,可能係放湯太耐影響左。
羊肉片正,好有羊味,哈哈。
鱔片同鴨血無腥味,encore~
蝦鮮甜爽口,又係encore之選。
埋單,店員特別講明鴛鴦鍋要加錢,哈哈,莫非好多人唔知成日問點解唔係入座價?

放題火鍋啲肉越黎越高質,食物款式又多,真係好過自己搞,呵呵。
2020-05-26
15 分鐘 (堂食)
2K
甫坐下,店員便遞上一個信封,可以放入口罩,方便又衛生。🔸任飲任食2.5小時😍 有16款湯底比你揀😝 我揀左店內推介嘅 #潮汕湯🐟 同 麻辣湯🌶 潮汕湯入面相當豐富,配上原條大地魚、酸菜、蝦米、冬菇、豆卜、蔥、胡椒碎,打邊爐前先喝一碗湯,味道非常鮮甜。 麻辣湯以多種配料新鮮熬製,麻香辣味一應俱全。 自助調味吧非常乾淨 店內還供應鹹蛋黃炸魚皮和麻辣鴨血,客人可以自行到調味區旁邊取。🔸多款新鮮食材任點任食👅 🍗熱食前菜、🥗自助沙律吧、🐄肉類、🥟手工餃丸類、🦐新鮮手作海鮮類、🍢肉丸類、🍜粉麵類、🍹飲品、🍧甜品花膠是必食的,厚肉又大塊 另外還推介蝦滑、墨魚滑,爽口彈牙,非常好吃 肉類 海鮮類 魚類 魷魚和牛柏葉鴨血丸類 餃類 小食(豬耳和蝦餅) 胡椒冷麵非常開胃👍🏻🔸備有大雪櫃提供多款新鮮蔬菜🥗連平日火鍋罕見的冰菜🌱和羽衣甘藍🍀也有提供🤩 🔸自家製涼茶 #冰糖燉檸檬🍋 #洛神花茶🌸 #碟豆花茶🦋 #薄荷烏龍茶🍁 還細心地提供濕紙巾給客人 總括來說非常抵食,一定會和朋友再來試試其他湯底。🐄特選安格斯牛餐($218)🥩美國安格斯牛小排 🐂封門柳 🐮牛脷心托

甫坐下,店員便遞上一個信封,可以放入口罩,方便又衛生。

麻辣湯以多種配料新鮮熬製,麻香辣味一應俱全。

自助調味吧非常乾淨

花膠是必食的,厚肉又大塊

另外還推介蝦滑、墨魚滑,爽口彈牙,非常好吃

肉類

海鮮類

魚類

魷魚和牛柏葉

鴨血

餃類

小食(豬耳和蝦餅)

胡椒冷麵

非常開胃👍🏻

還細心地提供濕紙巾給客人

總括來說非常抵食,一定會和朋友再來試試其他湯底。

🐄特選安格斯牛餐($218)

🥩美國安格斯牛小排

🐂封門柳

🐮牛脷心托

🐄美國安格斯常精選牛板腱

🇪🇸西班牙粟飼豬
2020-05-21
  • 特選安格斯牛餐
2020-05-25 136 瀏覽
今天放半日假,约埋家人去食吓火鍋,食肆位於荃灣大雄輝中心,下午五時便來個晚餐,以避開晚市人潮。用手機以QR code落單,效率快靚正。選擇白汁杏肺湯湯底,鲜甜美味兼潤肺。安格斯牛肉嫩滑美味,淥幾吓就熟,超正!牛小排牛味香濃,鲜甜而有嚼勁,好食!海鱔片薄切,爽脆鲜甜又無骨,當然不能錯過。鲜蝦雲吞饀料豐富,蝦肉彈牙,比起雲吞麪舖毫不遜色。蔬菜放於櫃內,一碗碗分類清潔盛載。連賣相獨特嘅冰菜都有得食,一灼即食,爽甜可口。其他如菠菜和西洋菜,都係鲜嫩清甜,健康又美味。高質多元化火鍋,值得捧場。
用手機以QR code落單,效率快靚正。
選擇白汁杏肺湯湯底,鲜甜美味兼潤肺。
安格斯牛肉嫩滑美味,淥幾吓就熟,超正!
牛小排牛味香濃,鲜甜而有嚼勁,好食!
海鱔片薄切,爽脆鲜甜又無骨,當然不能錯過。
鲜蝦雲吞饀料豐富,蝦肉彈牙,比起雲吞麪舖毫不遜色。
其他如菠菜和西洋菜,都係鲜嫩清甜,健康又美味。
高質多元化火鍋,值得捧場。

2020-05-25 104 瀏覽
荃灣大鴻輝中心向來是食客熱點,各式美食俱備。今晚來個火鍋放題,由於時間尚早,稍作排隊便有位入座。湯底選擇多,來個滋潤嘅杏汁豬肺湯底。先來點開胃小食,豬耳爽脆惹味,炸魚皮鬆化香脆,醬油炒飯也十分美味,夠晒鑊氣。火鍋食材豐富,牛肉,雲吞,肉丸,鯇魚片,花膠等多不勝數,尤其推介安格斯牛肉,薄切鲜色嫩滑,賣相吸引,灼幾秒已啱食,鲜嫩幼滑,欲罷不能!貢丸大粒兼彈牙,十分juicy,超正!猪粉腸乾淨有嚼勁兼膻香,牛柏葉新鲜爽脆。唐生菜,西洋菜等新鲜蔬菜放於潔柜內,任君選擇。如此美味火鍋放題,豈能錯過。
湯底選擇多,來個滋潤嘅杏汁豬肺湯底。
貢丸大粒兼彈牙,十分juicy,超正!
猪粉腸乾淨有嚼勁兼膻香,牛柏葉新鲜爽脆。
唐生菜,西洋菜等新鲜蔬菜放於潔柜內,任君選擇。
如此美味火鍋放題,豈能錯過。