餐厅: YAKINIKU KAKURA (Tower 535)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
位於銅鑼灣的日本過江龍燒肉,環境及氣氛一流,十分適合朋友聚餐。大判燒!黑毛和牛西冷食燒肉必點大判燒,一大片薄身黑毛和西冷,牛肉質嫩滑,在店員巧手下燒到剛剛好,再配日本月見蛋汁,簡直令人一試難忘。黑毛和牛上肋骨中肉一大條醃製好牛肉,燒時滿滿牛香氣爆發。雖然肥美大條,食落卻細嫩多汁,肉質鬆軟。黑毛和牛腹柳小排牛肉薄切,配上勁多汁,醃得好好。牛腹柳腹柳小排的油花分佈均勻, 厚薄亦適中,肉嫩而牛味香濃。黑毛和牛上嫩肩理肉肉味很豐富,入口慢慢化開來,牛味久久不敬。鹽味上牛舌薄薄一片,獨特牛舌香,即使調味簡單, 但也已經夠好吃。黑毛豚脛似吃起來除了爽口外比一般的豚肉更有香氣,而且吃起來帶軟身, 略有點驚喜的一道。若雞雞脛柳雞頸肉肉質特別嫩滑爽脆,燒到燶燶地,食落又滑又脆。一輪肉食後,送上滑溜杏仁凍解膩剛剛好。

黑毛和牛上肋骨中肉

黑毛和牛腹柳小排
牛肉薄切,配上勁多汁,醃得好好。

黑毛和牛上嫩肩理肉
肉味很豐富,入口慢慢化開來,牛味久久不敬。

鹽味上牛舌
薄薄一片,獨特牛舌香,即使調味簡單, 但也已經夠好吃。

黑毛豚脛似

若雞雞脛柳
雞頸肉肉質特別嫩滑爽脆,燒到燶燶地,食落又滑又脆。

一輪肉食後,送上滑溜杏仁凍解膩剛剛好。
2023-08-15 18 浏览
這次,我有幸品嘗到了一家日式燒肉店,讓我覺得有必要寫下這篇食評,與大家分享這份美食的喜悅大判燒!黑毛和牛西冷燒得恰到好處的牛肉,表面呈現出淺淺的焦黃色,而裡面卻仍保留著粉紅的嫩度。最令人驚艷的是點上的蛋黃,它的濃郁與滑順爲牛肉的口感增添了一份豐富的層次感。吃一口,就能感受到和牛的鮮嫩和蛋黃的濃厚相互交織,給味蕾帶來了一場豐滿的盛宴塩味上牛舌這道菜的獨特之處在於舌頭的厚度和燒烤的時間控制得恰到好處,使得牛舌在口中有著一種既有嚼勁又有柔軟度的美妙感覺。烤過後的牛舌,表皮微焦,而內部卻保留著肉汁,口感鮮美,讓人回味無窮黑毛和牛上肋骨中肉則是另一道令人讚不絕口的菜品。先將牛肉用醬汁醃制,再放入壺中,使得牛肉的肉質更加滑嫩,肉汁也更加豐富。而那醬汁的滋味也完全滲透進了肉裡,使得每一口都充滿了醬香KAKURA牛肉飯是一道簡單但味道豐富的菜品。配上溫泉蛋的牛肉飯,口感極其鮮美。打開溫泉蛋,黃色的蛋液與白色的米飯和深色的牛肉相結合,形成了一種色彩鮮明,口味獨特的美食體驗黑毛和牛腹柳小排滋味得讓我感到驚喜。肉質緊實,每一口都有著濃厚的肉香,並且搭配上燒烤的香氣,讓人感到飽滿而滿足

塩味上牛舌

黑毛和牛上肋骨中肉

KAKURA牛肉飯

2023-08-11 14 浏览
好耐都冇食過燒肉啦!黃埔嗰間Yakiniku Kakura 一向都好高質,佢嘅lunch set係我嘅自愛!原來佢銅鑼灣都開咗間分店,今晚試吓佢個晚餐先!你間餐廳主打日本直送和牛燒肉,有唔同價位同部位選擇,價錢都唔算太貴,性價比好高!👍🏻👍🏻 銅鑼灣分店面積非常大,有好多大枱,適合一大班朋友聚會,一路燒一路傾偈一路飲杯啤酒,爽😆 今日我都叫咗好多款唔同嘅牛,款款質素都好高,重點推介:🍴和牛大判燒 - 呢款係唯一一款侍應會燒埋俾你食嘅和牛,因為佢size都幾大,薄切,自己燒好難掌握火候,佢肉質超鮮嫩,點埋個日本雞蛋一齊食,完全係我喺日本食嘅壽喜燒😍😍😍 推介!🍴牛舌 - 佢切得啱啱好,唔會太口又唔會太薄,口感一流,入口勁爽脆👍🏻👍🏻🍴黑毛和牛上嫩肩里肉 - 必食!呢個完全係日式燒肉必點嘅菜式,睇個樣都知好靚,油脂分布同肉非常平均, 入口鬆軟又保持到肉味,極高質👍🏻👍🏻👍🏻🍴黑毛和牛腹柳小排 - 係今餐最肥嘅一碟,有A5和牛嘅感覺!一放落爐就已經爆油,燒三十秒左右就食得。一入口,完全係食拖羅嘅感覺!入口即溶,油香極重,如果鍾意食A5和牛,呢個就一定啱你😍我哋重點咗少少其他肉試吓,豬腩肉同普

我哋重點咗少少其他肉試吓,豬腩肉同普通牛小扒都比一般餐廳高質,買單一日都唔使$500 ,個人認為好抵食!👍🏻👍🏻👍🏻
2023-08-11 19 浏览
呢間人氣日本燒肉店過左黎香港,就緊係要試下佢啦,燒肉既種類花多眼亂,有好多唔同種類既黑毛和牛選擇。椿 (2人前) $698呢份二人餐既份量都幾多,包括有特上牛胸腹肉,黑毛和牛小排,和牛赤身,蝦,牛腸,鹽味牛舌,若雞雞胸柳同若雞雞腿,除左蝦之外基本上每樣每人都有兩塊以上。特上牛胸腹肉口感紮實,肉味適中,配合醬汁之後越咬越好食。黑毛和牛小排黑色和牛既油脂當然十分豐富,入口即溶,脂香感十足,呢度幾塊岩岩好。和牛赤身赤身既油脂當然係最少,但係肉味最香濃,最有驚喜反而係佢。蝦蝦十分新鮮,燒完既肉仲係結實,唔會霉,蝦頭仲有蝦膏。鹽味牛舌牛舌既口感爽彈,鹽既調味提升牛舌既風味,沾埋醬汁會更加好。大判燒!黑毛和牛西冷 $178餐廳既必食推介,緊係要試下啦!牛既油脂分佈十分靚,雪花紋唔洗食都知係正。西冷唔會切得太薄,咬落有返咁上下既口感,放入口真係有種入口即溶既感覺,再加埋佢地配有日本蛋沾埋一齊食,蛋汁包住成舊牛真係好好食。三得利啤酒&青森蘋果乳酸梳打 $48/$42食燒肉就一定要配炭酸飲品,呢杯梳打既味道酸酸甜甜咁,非常解膩。啤酒夠哂凍同泡,一飲落去爽哂。最後仲有甜品送,係杏仁豆腐同雪米糍,食到呢度真

椿 (2人前) $698
特上牛胸腹肉
口感紮實,肉味適中,配合醬汁之後越咬越好食。
黑毛和牛小排
和牛赤身
赤身既油脂當然係最少,但係肉味最香濃,最有驚喜反而係佢。

蝦十分新鮮,燒完既肉仲係結實,唔會霉,蝦頭仲有蝦膏。
鹽味牛舌
牛舌既口感爽彈,鹽既調味提升牛舌既風味,沾埋醬汁會更加好。

大判燒!黑毛和牛西冷 $178

三得利啤酒&青森蘋果乳酸梳打 $48/$42

最後仲有甜品送,係杏仁豆腐同雪米糍,食到呢度真係非常飽。
2023-08-07 27 浏览
去日本畀佢地既A5/A4和牛燒肉縱壞左,返到黎香港覺得食極都食唔到果一隻質素同香味既牛。今次畀我搵到位於銅鑼灣Tower既Yakiniku Karura !地方寬大舒適,店員服務唔錯!開心新發現!Omakase Course $498@ (二人起)套餐包括:* 前菜OMAKASE沙律及泡菜三點盛* 塩味上牛舌* 海老* 蔥鹽味若雞精選2種* 大判焼!黑毛和牛西冷* 黑毛和牛精選2款* KAKURA冷麺小* 甜品佢地既牛舌同黑毛和牛質素非常不錯,肉質新鮮,油香充裕!特別係黑毛和牛腹柳小排(A4),油脂非常香口,食落十分滿足,期待下次食店員建議既既黑毛和牛裏腹小排(A4)!另外份和牛西冷大判燒,超級大塊而且肉質鬆軟,沾生雞蛋食簡直一流!

Omakase Course $498@ (二人起)

套餐包括:

* 大判焼!黑毛和牛西冷
* 黑毛和牛精選2款
* KAKURA冷麺小
* 甜品

銅鑼灣一間高質嘅日式燒肉店🤩 餐單單點為主,主打黑毛和牛,亦都有套餐選擇。食物質素👍🏻👍🏻👍🏻️✿ 大判燒!黑毛和牛西冷($178)熱門必點嘅一款和牛單點頂目,呢款係薄切和牛西冷扒,油花多又均勻,輕輕燒就聞到油香👍🏻 再點埋半熟蛋汁食落好滑溜😋😋✿ 鹽味上牛舌 ($128)牛舌厚切,黑椒同鹽調味,選用牛舌芯位置所以質感好軟滑😋✿ 海鮮拼盤 ($178)豐富嘅海鮮拼盤有帆立貝、海老、烏賊,份量多2-3人食都足夠。最欣賞係烏賊,有心機嘅切花而且質地好軟淋,完全唔韌~✿ 黑毛和牛腹柳小排 ($148)牛腹柳小排肉味幾濃,油脂比西冷少啲但都好平均同足夠,好食👍🏻✿ 華味鳥肩肉 ($78)雞肉幾滑,主要鹽調味清清地都唔錯。✿ 宮崎黑毛豚香腸 ($68)香腸有陣煙燻味道,幾好味☺️✿ 辣牛肉湯 ($88)牛肉片、海帶、蛋花、菇菌等材料好充足,味道好香又唔會好辣,唔食得辣嘅朋友都可以試。✿ 辣冷麵 小 ($38)水冷麵可選細Size實在太好了😙 醬汁帶點酸酸辣辣,十分開胃。麵質煙韌,配料都比得幾多~✿ Suntory Premium Malt’s Beer ($48)點咗啤酒配燒肉,好冰涼🤩 Draft

️✿ 大判燒!黑毛和牛西冷($178)

✿ 鹽味上牛舌 ($128)
牛舌厚切,黑椒同鹽調味,選用牛舌芯位置所以質感好軟滑😋

✿ 海鮮拼盤 ($178)

✿ 黑毛和牛腹柳小排 ($148)

✿ 華味鳥肩肉 ($78)
雞肉幾滑,主要鹽調味清清地都唔錯。

✿ 宮崎黑毛豚香腸 ($68)
香腸有陣煙燻味道,幾好味☺️

✿ 辣牛肉湯 ($88)

✿ 辣冷麵 小 ($38)

點咗啤酒配燒肉,好冰涼🤩 Draft beer好夠氣,泡沫份量適中~

✿ 杏仁豆腐 & 雪米糍
每位隨餐都有甜品送🥰 杏仁豆腐好滑,杏仁味道好濃,另外仲有雲呢拿雪米糍。

2023-07-30 36 浏览
✨大判燒! 黑毛和牛西冷Sliced Wagyu Sirloin with Egg Yolk油花分佈均勻,西冷厚度適中,食落口感柔軟不會過膩,沾過溫泉蛋液的和牛連同豐富的肉汁一併享用口味更香濃。✨黑毛和牛上嫩肩里肉Wagyu Deluxe Beef Chuck肉質軟腍幼滑,油脂甘香,肉汁豐富。✨黑毛和牛腹柳小排Wagyu Premium Flank油脂甘香,肉質軟滑又不失咬口。✨黑毛和牛內橫隔膜Wagyu Inside Skirt肉質較厚實有咬口,口感煙韌。✨特上牛胸腹肉Premium Outside Shirt油脂相對其他部位較少,肉質緊緻軟腍。✨黑毛和牛上肋骨中肉Wagyu Rib Finger油脂豐富,醃過的肋骨肉份外鬆軟,份量十足。✨鹿兒島和牛他他Kagoshima Wagyu Beef Tartare和牛拌以蛋黃、生洋蔥和蔥花,味道清新,口感有層次。✨KAKURA 冷麵Cold Noodle冷麵汁帶點微酸,十分清爽解膩。✨佐賀紫菜飯Rice with Saga Seaweed

肉質軟腍幼滑,油脂甘香,肉汁豐富。

✨黑毛和牛腹柳小排Wagyu Premium Flank
油脂甘香,肉質軟滑又不失咬口。

✨黑毛和牛內橫隔膜Wagyu Inside Skirt
肉質較厚實有咬口,口感煙韌。

✨特上牛胸腹肉Premium Outside Shirt
油脂相對其他部位較少,肉質緊緻軟腍。

✨黑毛和牛上肋骨中肉Wagyu Rib Finger
油脂豐富,醃過的肋骨肉份外鬆軟,份量十足。

和牛拌以蛋黃、生洋蔥和蔥花,味道清新,口感有層次。

✨KAKURA 冷麵Cold Noodle
冷麵汁帶點微酸,十分清爽解膩。

✨佐賀紫菜飯Rice with Saga Seaweed

2023-07-30 26 浏览
#日式燒肉自在燒出咗糧🥳 要食餐好嘅 相約閨蜜 食高質日式燒肉-🥓黑毛和牛西冷大判燒 $178必食單品‼️ 西冷好大塊又薄薄地 我哋要七成熟 每邊受熱均勻 食嗰陣再溝蛋黃同燒汁 嗰種入口即溶嘅滑溜口感好正😊-🔥「椿」二人前 $698餐廳供應佐賀和牛 有唔少罕見嘅牛肉部位 連內臟都有 牛胸腹肉嘅牛味濃 我最like嘅 都係牛腹柳小排 肥瘦各一半 燒嘅時候逼出部份油脂 火勢熱紅紅夠晒氣氛 食入口更係油脂豐腴😋 最後嚟一個滑嘟嘟杏仁豆腐🍧做甜品 真係very good😘-🥘石燒肉泡菜鍋飯 $88撈飯醬汁惹味 有大量蔬菜🥬 減低燒肉油膩 飯粒熱騰騰 底下仲有飯焦𠻹😍-📍Yakiniku Kakura銅鑼灣謝斐道535號Tower 535 1樓101-102號舖
#日式燒肉自在燒
出咗糧🥳 要食餐好嘅 相約閨蜜 食高質日式燒肉

🥓黑毛和牛西冷大判燒 $178

🔥「椿」二人前 $698

🥘石燒肉泡菜鍋飯 $88

📍Yakiniku Kakura
2023-07-28 28 浏览
日本過江龍燒肉店,地方好大,空間感一流,抽風不錯,食完完全沒有味,坐得好舒服。大判燒!黑毛和牛西冷一定要食的黑毛和牛大判燒配日本月見蛋汁,黑毛和牛的肉質嫩滑多汁唔洗講,全程仲有店員幫手燒,配上日本蛋,更見滑溜。黑毛和牛腹柳小排牛肉薄切,配上勁多汁,醃得好好。蔥鹽味上牛舌牛舌配上蔥花,薄薄一片,配白飯一流。牛肋肉醃製好的牛肋肉,肥美大條,大到要用剪刀剪細。食燒肉一定要配白飯,飯內更有一顆大大粒半熟蛋,好滿足。食完仲有甜品贈送,滑溜杏仁凍解膩。

黑毛和牛腹柳小排
牛肉薄切,配上勁多汁,醃得好好。

蔥鹽味上牛舌
牛舌配上蔥花,薄薄一片,配白飯一流。

牛肋肉
醃製好的牛肋肉,肥美大條,大到要用剪刀剪細。

食燒肉一定要配白飯,飯內更有一顆大大粒半熟蛋,好滿足。

食完仲有甜品贈送,滑溜杏仁凍解膩。
今日和朋友來銅鑼灣逛街無意之中發現到一間日式燒肉好正,佢而家做緊優惠$498就可以享有omakase烤肉套餐,真心抵食!推介必食:和牛赤身牛肉爽口不油膩,好滑嫩好正!黑毛和牛上嫩肩里肉滿滿的油脂口感,好濃牛肉味好肥美!海老有一隻手掌咁大隻,蝦頭好鮮甜勁多汁,蝦肉爽口彈牙!鹽味牛舌口感q彈,肉汁飽滿,喜歡吃內臟的人必點大判燒!黑毛和牛西冷油花分佈平均,入口即溶,配上生蛋黃汁,口感更順滑,真係好好食!糯米糍雪糕·杏仁奶凍奶凍好香滑,杏仁味超濃,滿足!

推介必食:

和牛赤身
牛肉爽口不油膩,好滑嫩好正!

黑毛和牛上嫩肩里肉
滿滿的油脂口感,好濃牛肉味好肥美!

海老
有一隻手掌咁大隻,蝦頭好鮮甜勁多汁,蝦肉爽口彈牙!

鹽味牛舌
口感q彈,肉汁飽滿,喜歡吃內臟的人必點

糯米糍雪糕·杏仁奶凍
奶凍好香滑,杏仁味超濃,滿足!
2023-07-27
庆祝纪念
纪念日
  • 大判燒!黑毛和牛西冷
  • 牛舌
  • 和牛赤身
  • 大判燒! 黑毛和牛西冷
2023-07-26 30 浏览
Hibiki 盛り合わせ 拼盤 ($998) + 黑毛和牛西冷($178) (晚市/送甜品/另加一)感覺香港近排越開越多燒肉店🥩呢間 yakinikukakurahk係日本過江龍🇯🇵總店喺佐賀県,共有5間店,香港就有銅鑼灣、黃埔、沙田3間分店;今晚去銅鑼灣分店,餐廳地方大而整潔,服務態度正常;餐牌選擇算多,研究後決定叫份拼盤乜都有啲唔駛煩,再加塊西冷🙂黑毛和牛西冷,鹿兒島県產,油花豐富,店員主動過嚟幫忙燒thx😌燒幾十秒食得,肉質軟嫩,點生蛋黃正;盛り合わせ拼盤,有6款唔同部位嘅牛肉、2款雞肉、1款豚肉、加豚肉腸合共10款🔥豬牛雞肉靚新鮮,切得厚薄恰好,醃汁調味唔會過鹹,燒烤爐火候容易控制;一氣過食太多牛有啲膩,超飽,本身仲諗住嗌碗冷麵最後放棄🤫飯後每人送一客甜品,杏仁豆腐+樂天雪米糍🍨.
Hibiki 盛り合わせ 拼盤 [和牛背末脊肉、和牛赤身、特上牛胸腹肉、壺漬無骨牛小排、塩味牛舌、黑毛豚無骨小排、若鷄雞腿、若鷄雞胸柳、牛腸、宮崎黑毛豚香腸]($998) + 黑毛和牛西冷($178) (晚市/送甜品/另加一)

2023-07-24 30 浏览
朋友愛吃燒肉,跟他來一個來自佐賀人氣燒肉晚上,店子氣氛很棒,主打高質之和牛,感覺很棒。大判燒黑毛和牛西冷必吃之推介!店員會細心的慢慢燒,大大塊西冷肉上,燒好混入溫泉旦,旦汁滿滿,肉質入口非常軟淋,鮮嫩,非常有肉味!黑毛和牛西冷是店子名物,燒兩燒好好吃喔 是日本過江龍感覺~高質和牛燒肉店!朋友加的豆腐沙律亦令人難忘,味道非常清新!地方闊落,朋友也坐得舒服。餐廳之招牌人氣菜式~是黑毛和牛~細嫩肉汁滿滿~店子的火候也易去控制,原味~肉味濃郁黑毛和牛上嫩肩里肉油花多,相對亦軟嫩多汁,沒有筋入口即溶,沾上檸檬醬汁~更有風味若鷄雞脛柳朋友和我第一次點的,呈長條形,脂肪少瘦肉多,口感非常特別!彈牙,味亦濃有驚喜黑毛和牛腹柳小排豐富!店子的招牌菜式,牛雪花油脂分佈很美,粉嫩粉嫩的,薄薄燒,滋味,檸檬汁會令感覺清新,推薦呢!試了後朋友非常喜歡!入口即溶就是這款~將剛燒好之牛小排,牛脂亦快溶化海鮮、燒肉、和牛、壽司、炸物~多款食物!絕對新鮮又高質~ 水冷面彈牙又好吃~和牛腹柳小排夠軟夠淋,燒後有咬口,好吃~兩種肉的油脂都非常重,好味道,比腱肉厚身又多汁,口感軟嫩,有肉汁 若雞雞腿鮮美,肉鮮又軟,大隻又肥美

大判燒黑毛和牛西冷

黑毛和牛上嫩肩里肉

若鷄雞脛柳

黑毛和牛腹柳小排

海鮮、燒肉、和牛、壽司、炸物~多款食物!絕對新鮮又高質~

水冷面彈牙又好吃~

和牛腹柳小排

若雞雞腿
鮮美,肉鮮又軟,大隻又肥美,肉質超軟超彈牙。又一大驚喜~

甜品
杏仁豆腐布丁,杏仁味濃,雪米糍皮薄,配上日本感滿之食物盒,打卡一流,棒
2023-07-24 25 浏览
今晚與好友一起體驗到了極致的和牛燒烤美食🥰🙌在入座後,我們選擇了$498二人行的套餐。首先上來的是一道美味的前菜,由新鮮的蔬菜和沙拉組成,搭配了餐廳特製的醬汁,味道鮮美、清新,讓人胃口大開。接下來是主菜的登場,服務員在我們面前放上了一盤精選的和牛肉,包括了不同部位和不同等級的肉品,每一塊肉都經過了精心的處理和調味,讓我們可以在品嚐時感受到不同的口感和風味。餐廳提供了一個燒烤爐,我們可以自行將肉品烤至自己喜愛的程度,烤至外表金黃酥脆,內部鮮嫩多汁,肉質的鮮美和濃郁的香氣令人流連忘返。還有一碗冷麵配酸湯汁, 起到解油膩之用💛最後一道是雪糕糯米糍,甜度適中,口感極為細膩,另外亦有杏仁豆腐,深深感受到一份甜蜜的餘韻✨總體而言,YAKINIKU KAKURA餐廳的OMAKASE套餐是一個絕佳的美食體驗,優質的和牛燒烤,服務員的細心、熱情服務也讓我們倍感溫馨。如果你是一個燒烤愛好者,YAKINIKU KAKURA絕對是一個值得一試的餐廳❣️
今晚與好友一起體驗到了極致的和牛燒烤美食🥰🙌

還有一碗冷麵配酸湯汁, 起到解油膩之用💛

📍Yakiniku Kakura 銅鑼灣Q:又咩理由吖~A:生酮囉🙃 呢期興話唔食澱粉齋食肉減肥嘛💁🏻‍♀️算吧啦我😌 都翻頭食第3-4次,好食咪理由囉😆🎵話曬:愛你不需理由,我卻知~ 錯過後哪可回頭🎤為咗唔好錯過,就等我加多幾錢肉緊講解吓💰呢度係食質素嘅食肉獸天堂👼🏻兩個人嚟食建議議擺低一張金牛🐮叫呢個「雅」套餐:⁃鹽味牛舌⁃和牛腹前小排⁃黑毛和牛橫隔膜🌟⁃和牛西冷180G⁃特上牛胸腹肉⁃黑毛和牛肋骨中肉用我嘅詞彙嚟講就係「牛魔王開心樂園餐」😄由於肉本來就真材實料,所以無需要用啲奇怪重醃料欲蓋彌彰❤️肉本體同脂肪比例理想(1:1,好啦如果你怕肥可能會唔鍾意😝)建議另外叫埋大判燒!黑毛和牛西冷🐄 - 有專人幫你燒埋,口感好似棉花糖☁️我個friend話好食到反白眼喎(咩形容嚟)🙄怕太油膩可以叫個辣冷麵中和吓🍜食完之後可以胃口🆙,有力量繼續挑戰成座牛肉山⛰️#yakinikukakura #雅套餐 #鹽味牛舌 #和牛腹前小排 #黑毛和牛橫隔膜 #和牛180G #特上牛胸腹肉 #黑毛和牛肋骨中肉 #銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #causewaybay
📍Yakiniku Kakura 銅鑼灣
Q:又咩理由吖~
A:生酮囉🙃 呢期興話唔食澱粉齋食肉減肥嘛💁🏻‍♀️

算吧啦我😌 都翻頭食第3-4次,好食咪理由囉😆
🎵話曬:愛你不需理由,我卻知~ 錯過後哪可回頭🎤

為咗唔好錯過,就等我加多幾錢肉緊講解吓💰
呢度係食質素嘅食肉獸天堂👼🏻

⁃和牛西冷180G
⁃特上牛胸腹肉
⁃黑毛和牛肋骨中肉

用我嘅詞彙嚟講就係「牛魔王開心樂園餐」😄
由於肉本來就真材實料,所以無需要用啲奇怪重醃料欲蓋彌彰❤️
我個friend話好食到反白眼喎(咩形容嚟)🙄

怕太油膩可以叫個辣冷麵中和吓🍜
食完之後可以胃口🆙,有力量繼續挑戰成座牛肉山⛰️

「雅」套餐
「雅」套餐
  • 大判燒!黑毛和牛西冷
  • 杏仁豆腐
  • 辣冷麵
2023-07-19 2757 浏览
睇完別叫我賭神 黎試下呢間燒肉😋✨黑毛和牛腹柳小排 $148超好食🤤🤤🤤 非常推介👍👍👍 入口好有油脂感但都會有肉嘅質感 兩方面比較平衡😋😋 ✨黑毛和平上嫩肩里肉 $198呢個油脂感再重啲 真係好嫩 比頭先嗰個更入口即融 都好好食🤤 ✨蔥鹽味牛舌 $98牛舌都幾韌🙈🙈 唔推薦 唔知貴啲嗰個上牛舌會唔會好啲✨若雞雞頸柳 $80超級juicy 好有雞味 好好味🤤🤤🤤✨冷麵(小)$38推薦!麵條非常彈牙👍👍 比較適合就咁食 如果配燒肉就都係飯夾啲✨佐賀紫菜飯 $48紫菜飯黎講都係覺得牛角嗰個正啲🤔 不過呢個攞黎送燒肉都唔錯嘅 🍺三得利優質麥芽啤酒 $48🍹檸檬威士忌梳打 $58總括黎講我覺得呢間CP 值都好高👍 啲野好好食 價錢都合理 最後仲要有甜品送🤤 環境都坐得好舒服味道❤️❤️❤️❤️💔抵食❤️❤️❤️❤️服務❤️❤️❤️❤️環境❤️❤️❤️❤️💔✅再幫襯💰晚餐人均~$394(收+1)
睇完別叫我賭神 黎試下呢間燒肉😋

抵食❤️❤️❤️❤️
服務❤️❤️❤️❤️
環境❤️❤️❤️❤️💔

✅再幫襯

💰晚餐人均~$394(收+1)
  • 黑毛和牛腹柳小排