餐厅: YAKINIKU KAKURA (Tower 535)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-09-22 28 浏览
YAKINIKU KAKURA 位於銅鑼灣主打食燒肉 餐廳內氛圍好好 帶日式風格 座位寬闊 而且好乾淨點左兩個Omakase course 好處就係唔使諗 而且每一樣都可以試到沙律沙律菜新鮮 內裏仲有銀魚仔 加上大量木魚絲 充滿日式嘅前菜泡菜三點盛泡菜蘿蔔青瓜 三款都好好食 為食肉獸做足準備鹽味上牛舌 爽口 嫩滑 蔥鹽味若雞雞件上放上大量蔥 入口幼嫩 唔會乾淨淨海老 大隻 蝦身上已經加上調味料 燒烤後 蝦肉仍然彈牙 無梅的 大判燒(必食)黑毛和牛西冷非常期待 職員會協助燒烤 時間拿捏得更好 等待時已經流口水 放入蛋汁 滑一滑不在下話 牛味更特別 每一啖都好滿足黑毛黃牛精選和牛赤身+黑毛和牛有種感覺 就好似 無論用咩方法燒 都一定會好食 不出所料 黑毛和牛 脂肪分布平均 入口都唔需要咬 就食了 至於和牛赤身 我就更愛 脂肪分布更多 牛油味更重 帶爽口冷麵 比起熱飯 熱湯麵 冷麵真係至好不過 麵質有點點似芋絲 湯汁又唔會過淡 十分消暑又冇咁熱氣甜品杏仁豆腐 雪米糍真係為愉快晚餐畫上句號 個人覺得性價比高 每樣食物 都放上心意職員細心👍🏻
YAKINIKU KAKURA 位於銅鑼灣

杏仁豆腐 雪米糍
真係為愉快晚餐畫上句號
個人覺得性價比高 每樣食物 都放上心意
職員細心👍🏻
今次相約朋友到銅鑼灣的「Yakiniku Kakura」食日式燒肉慶祝她的生日。餐廳位於Tower 535,環境寬闊,亦不斷播放動漫歌,適合慢慢坐低食燒肉。我和朋友均選擇了omakase ($498/1),餐點本來已經pre-assigned,不用煩惱要吃甚麼肉類!Omakase沙律&泡菜三點盛一開始會先上沙律及泡菜三點盛,味道清新開胃。大判燒!黑毛和牛西冷店員可以幫手代燒大判和牛燒,先燒熱鐵板,再抹上脂肪,入口食到和牛油脂香,但又保留了肉片本身滑嫩的質感。蘸上蛋汁食令口感更滑順!黑毛和牛精選二種&蔥鹽味若雞精選二種那天提供的是和牛小排和和牛赤身,和牛小排油脂感重,滿口油香;牛赤身油脂口感較結實。雞肉肉質同樣嫩滑,不錯🌟海老X2, 鹽味上牛舌大蝦鮮甜,牛舌口感爽脆,建議可以配泡菜消除油膩感。kakura冷麵(小)冷麵份量雖然為小份,味道偏似韓式冷麵,清新酸甜。麵條彈牙,燒肉期間食返一啖冷麵最好不過。套餐最後還有杏仁豆腐和糯米糍作甜品。

Omakase沙律&泡菜三點盛
一開始會先上沙律及泡菜三點盛,味道清新開胃。

大判燒!黑毛和牛西冷

黑毛和牛精選二種&蔥鹽味若雞精選二種

海老X2, 鹽味上牛舌
大蝦鮮甜,牛舌口感爽脆,建議可以配泡菜消除油膩感。

kakura冷麵(小)

套餐最後還有杏仁豆腐和糯米糍作甜品
  • 黑毛和牛腹柳小排
2023-09-12 70 浏览
同屋企人慶祝生日,再帶佢去銅鑼灣tower 535 食呢間「Yakiniku Kakura」我哋點咗:黑毛和牛腹柳小排、黑毛和牛特上嫩肩里肉、大判燒!黑毛和肉西冷、日本蠔、帆立貝、泡菜、KUKARA 牛肉飯每枱都有一塊牛脂肪提供俾客人起爐用,保證個網唔會痴住啲肉黑毛和牛腹柳小排:油脂分佈平均,肉和油脂比例剛剛好,牛肉味好濃,沾上特製醬油,超正黑毛和牛特上嫩肩里肉:油脂超多,重油香,每啖都好滋味,鍾意享受油香嘅朋友,一定鍾意。因為嫩肩里肉油脂多,所以烤肉嘅時候,好搶火,要小心啲大判燒!黑毛和牛西冷:店員細心幫我哋燒,火喉控制得好好, 超香,肉質一流,本身大判燒已經有調味,所以唔需要再點醬汁,只要拌勻溫泉蛋,味道提升,推介牛肉飯:大推,靚牛肉加上醬汁,日本飯+洋蔥+溫泉蛋,very yummy 日本蠔、帆立貝:兩種燒海鮮都用錫紙兜放好,再有一細舊牛油,燒完嘅蠔超級鮮美,帶子都大隻,鮮甜泡菜:非常開胃,完全可以幫助化解油膩最後,店員送上的雪米糍及杏仁布甸,完美作結。店員服務態度親切有禮,主動更換網爐,整餐晚飯家人同我都非常滿意

每枱都有一塊牛脂肪提供俾客人起爐用,保證個網唔會痴住啲肉

泡菜:非常開胃,完全可以幫助化解油膩

2023-09-08 72 浏览
人人北上消費, 唔通真係人人都北上消費咩. 我就留港食好野啦, 今日去左銅鑼灣Tower 535 食燒肉. 入座後, 店員見到我地有選擇困難症, 於是介紹各款套餐比我地, 咁就唔洗自己揀啦.我地揀左個 Omakase Course套餐有: 沙律, 泡菜三點盛, 海老, 鹽味上牛舌, 蔥鹽味若雞精選2款, 大判燒!黑毛和牛西冷, 和牛赤身, 黑毛和牛腹柳小排, 甜品.飲品: 白桃乳酸梳打, 青森蘋果乳酸梳打.沙律, 泡菜三點盛: 新鮮, 泡菜好食, 辣度夠, 醒神醒胃.海老 – 勁大隻海蝦, 肉身爽口彈牙, 蝦頭重有蝦膏.鹽味上牛舌 –廚師好有心, 有薄切, 厚切2款, 可以試下唔同口感, 輕輕燒一燒入口都可以, 肉嫩彈牙, 加小小檸檬汁更加提昇味道. 蔥鹽味若雞精選2款 – 2款唔同雞肉口感, 一款肉質較實, 有一絲絲感覺. 另一款似平時食嘅雞肉, 雞肉肥美, 有肉汁.大判燒!黑毛和牛西冷 - 餐廳店員真係好細心, 值得一贊, 佢見到我地食得比較慢, 見到大判燒顏色開始變深, 就提醒我地要快D食. 亦有問到我地識唔識燒. 我地當然唔識啦, 店員就幫手幫我地燒2塊大判燒!黑毛和牛西冷.

飲品: 白桃乳酸梳打, 青森蘋果乳酸梳打.

海老 – 勁大隻海蝦, 肉身爽口彈牙, 蝦頭重有蝦膏.

大判燒!黑毛和牛西冷 - 餐廳店員真係好細心, 值得一贊, 佢見到我地食得比較慢, 見到大判燒顏色開始變深, 就提醒我地要快D食. 亦有問到我地識唔識燒. 我地當然唔識啦, 店員就幫手幫我地燒2塊大判燒!黑毛和牛西冷. 睇店員燒肉都係一種享受. 大判燒!黑毛和牛西冷配上流心蛋, 無得頂. 黑毛和牛西冷牛味香濃, 油脂豐富, 入口充滿和牛香氣, 非常好食.

和牛赤身 - 肉質較實, 有口感, 味道較濃.

黑毛和牛腹柳小排 - 嫩滑, 油份較重, 燒耐左都唔會硬.

最後食埋個靚靚甜品 - 杏仁奶凍, 雪米磁就完美結束.

很喜歡吃燒肉🥳 特別是靚牛 🫶🏻滑嫩香噴噴💗朋友推介我去這間YAKINIKU KAKURA ,有多款高質靚靚黑毛和牛,招牌大判燒更是每枱必點的喔。裝潢以深色簡約木系為主,高雅舒適。用餐枱闊落,燒得好舒服。我們點了一個燒肉套餐($498/位)💗包括有沙律丶泡菜三點盛丶塩味上牛舌丶蔥鹽味若雞精選2種丶海老丶大判焼!黒毛和牛西冷丶黒毛和牛特選2種丶野菜丶冷麵和甜品,好豐富🥳大判焼!黒毛和牛西冷果然超讚的🥳一來到,看到超大一片,油花好靚💗見到都開心~服務生還替我們燒呢。火候控制得超好,配以溫泉蛋蛋汁,入口嫩滑得很,柔嫩甘香,令人一吃難忘。而當天兩款黒毛和牛特選有同樣油花好靚嘅黑毛和牛腹柳小排,以及牛味香濃又柔嫩嘅和牛赤身,兩款都好正。海老也很不錯,大隻彈牙鮮甜美味。甜品有香濃滑彈嘅杏仁豆腐和軟糯冰凍的雪米糍🥳整體高質豐富👍🏼

如果食燒肉不想食放題,就一定會來「燒肉Kakura」,日本九州佐賀的過江龍燒肉店 ,食材質素有保證,注重服務,每次都有良好的體驗。這次來到銅鑼灣Tower 535 的分店食晚餐。有幾款套餐都幾抵食,不過還是選擇單點,可以選擇自己最喜歡的,除了必點的大判燒,還有上牛舌、雞爽肉和石頭鍋飯,都是每次必點的。🥩大判燒!黑毛和牛西冷 $178有職員專責代燒,不用自己動手。一整塊和牛西冷,沾上温泉蛋一起食,回味無窮。有豐富油香,肉質非常軟淋肉味香甜,一食上癮🤤🤤🥓黑毛和牛腹柳小排 $148油脂分佈均勻,豐富油香,肉質軟淋且鮮甜。🥓黑毛和牛内橫膈膜 $188比較厚身,肉質相對牛小排比較結實,但都算軟淋,而且肉味香濃,有口感。🥓牛板腱肉 $98雖然並非黑毛和牛,但厚切依然軟淋,肉汁豐盈,抵食推介👅鹽味上牛舌 $128超好味,選用了最嫩滑的部位,切得厚厚依然好夠淋,出色!🐔若鷄雞脛柳即雞爽肉/雞頸肉,使用了日本若雞,肉質更鮮嫩多汁,而口感又帶點爽彈,必點燒肉之一👍🏻🐷黑毛豚脛肉 $88 黑毛豬的豬頸肉,肉質特別甜,有5大片,非常不錯🥘石燒肉泡菜鍋飯 $88每次亦會必點這個石頭鍋飯,有多款配料再加上泡菜味
🥩大判燒!黑毛和牛西冷 $178
🥓黑毛和牛腹柳小排 $148
油脂分佈均勻,豐富油香,肉質軟淋且鮮甜。
🥓黑毛和牛内橫膈膜 $188
🥓牛板腱肉 $98
雖然並非黑毛和牛,但厚切依然軟淋,肉汁豐盈,抵食推介
👅鹽味上牛舌 $128
超好味,選用了最嫩滑的部位,切得厚厚依然好夠淋,出色!
🐔若鷄雞脛柳
🐷黑毛豚脛肉 $88
黑毛豬的豬頸肉,肉質特別甜,有5大片,非常不錯
🥘石燒肉泡菜鍋飯 $88
每次亦會必點這個石頭鍋飯,有多款配料再加上泡菜味道有層次,飯帶煙韌,加上熱辣辣的石鍋,能夠製造飯焦效果,非常出色!
最後免費送上甜品,有🍮杏仁豆腐,🧁雲呢拿雪糕糯米糍,兩樣都好好食🤤

總括而言,燒肉Kakura是一間提供高質素燒肉的日式燒肉店,價錢合理,值得推薦。
2023-08-30
2023-09-03 56 浏览
開心歡聚,選擇很喜愛的餐廳,實在是賞心樂事。 在銅鑼灣time square睇戲後, 來535商場非常方便, 品嚐我們最喜歡吃的烤肉。 常常會過來這間餐廳 ,當然是有特別的優點, 餐廳 座位舒適佈置優雅, 重點是烤肉餐廳環境非常清爽。我們都點了性價比很高的 omakase烤肉套餐每位498蚊, 配搭不同種類的肉類、蔬菜 、前菜、麵類和甜品。 重點是有我最喜歡的大判燒, 黑毛和牛西冷, 這個真的是好吃到極點, 油脂均勻 肉味香濃, 肉質柔軟 味道回甘, 配搭醬油雞蛋真的很滋味。 這個單叫已經要二百多元一片, 所以套餐是非常抵吃的。還有和牛赤身、黑毛和牛腹柳小排, 肉質較厚生, 較為有咬口,而且肉汁較多味道香濃。 鹽味上牛舌、 鹽味雞肉兩款、 大蝦、 蔬菜, 這些質量都不錯。泡菜份量很多有三款, 酸酸辣辣非常開胃解膩。冷麵清新爽口開胃, 酸酸辣辣重點是非常夠凍, 夏天真係好啱食。 最後當然有美味的甜品,杏仁豆腐布甸好滑捋捋, 仲有煙煙韌韌嘅樂天雪米糍。

2023-08-31 38 浏览
୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧日本九州佐賀NO.1超人氣燒肉店正式登陸香港,係銅鑼灣同埋黃埔都有分店,今次我就試咗銅鑼灣呢間分店,店面十分廣闊,座位嘅空間好大,而且抽氣做得好好,唔會有好大浸油煙味,格局都好高級!呢間過江龍提供日本直送九州產極上A5等級嘅和牛,如果去未去到日本旅行嘅朋友仔,不妨過嚟食下燒肉解下思鄉之苦。必叫招牌:大判燒!鹿兒島黑毛和牛西冷$178日本九州南端的鹿兒島和牛最大特色是乡肉質嫩紅, 脂肪分佈均勻、口感細膩、牛味濃郁。呢個大判燒賣相非常之吸引,簡直係可以用Mega Size嚟形容,擺上灼熱嘅鐵板上面燒一燒,好快就熟啦,撈埋溫泉蛋一齊食,和牛油脂同埋蛋液嘅濃厚感喺口入邊爆發,完全大滿足!TSUBAKI 椿(2人前) $698呢個二人前嘅份量絕對有驚喜,包括有特上牛胸腹肉,和牛腹柳小排,和牛赤身,大蝦(兩尾),牛腸,鹽味牛舌,若雞雞胸柳同若雞雞腿特上牛胸腹肉肉質柔軟,肥瘦度適中和牛赤身和牛中嘅瘦肉, 牛肉味十足,肉味喺口入邊久久不散。牛腸配上特調嘅醬汁,燒到外面焦濃香脆,一咬落去啲油脂滿溢,充滿嚼頭,白飯都可以食多幾碗!海老成隻手掌咁大嘅海老,一

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

必叫招牌:
大判燒!鹿兒島黑毛和牛西冷$178

TSUBAKI 椿(2人前) $698

特上牛胸腹肉
肉質柔軟,肥瘦度適中

和牛赤身
和牛中嘅瘦肉, 牛肉味十足,肉味喺口入邊久久不散。

牛腸

海老
成隻手掌咁大嘅海老,一路燒一路聞到好香嘅蝦味,最驚喜嘅係蝦頭有好多蝦膏,肉質都算彈牙。

紫菜溫泉蛋飯$48

每枱都免費送贈甜品🍮,有雲呢拿糯米糍同埋杏仁豆腐。

天山梅酒(佐賀)$68 配冰/梳打
以佐賀賞梅名所「牛尾梅林」出產嘅南高梅、白加賀梅釀製!

梅乃宿 梅𠂊酒造乳酪酒(含果肉) $58 配冰/梳打
嚴選和歌山的白桃,粹取40%的原汁 ,與梅乃宿清酒調和成瓶,桃汁及果肉的甜美,水果的清香酸甜,搭配上日本清酒。

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

YAKINIKU KAKURA (Tower 535) (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道535號Tower 535 1樓101-102號舖

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
之前到過YAKINIKU KAKURA的黃埔分店,覺得燒肉高質而且性價比高!今天剛做完gym特別肚餓,於是去銅鑼灣分店大吃一頓!😈.首先我們叫了餐廳的招牌大判燒!黑毛和牛西冷($178)🥩 店員幫忙把和牛燒至半熟,配搭溫泉蛋醬汁,超高質超幸福🥰然後我們也點了響盛合 ($998),這套餐有十款不同美食,份量十足,絕對是物超所值!當中有幾款想重點推介給大家!.壼漬無骨牛小排牛小排長達成隻手臂,超誇張的!壼漬似帶微甜的味噌,味道富層次又juicy ~.和牛背末脊肉油花靚絕均勻,入口即溶🤤-.和牛赤身稍為有咬口,肉味香濃,點上燒汁一試難忘!-.宮崎黑毛豚香腸口感出乎意料地爽口,外皮燒至金黃香脆✨最後更送上杏仁豆腐和雪米糍,豆腐又香又滑,而雪米糍外皮煙煙韌韌口感十足,完滿結束這一餐🫶🏻

.壼漬無骨牛小排

.和牛背末脊肉
油花靚絕均勻,入口即溶🤤
.和牛赤身
稍為有咬口,肉味香濃,點上燒汁一試難忘!
.宮崎黑毛豚香腸
口感出乎意料地爽口,外皮燒至金黃香脆✨

之前食過黃埔分店, 今次再去銅鑼灣分店食, 呢間餐廳食燒肉無論環境同食物質素都係一樣咁好, 值得去食❣️omakase course $498/位Omakase包括有沙律、泡菜三點盛、鹽味盛、燒肉汁盛、每人一碗冷麵, 最後仲有甜品, 好豐富燒肉方面, 呢個餐入面已經有大判燒!黑毛和牛西冷, 店員會幫手燒呢塊咁正嘅肉, 配埋蛋漿一齊食勁嫩滑, 一試難忘, 必食, 單點一塊都唔平, 呢個餐就已經有塊, 套餐款式多又抵食除咗牛肉之外, 仲有2隻大蝦同雞肉, 前者鮮甜後者嫩滑, 甜品方面一盤入面有齊杏仁豆腐同雪米糍, 杏仁豆腐係好滑溜, 好香杏仁味, 食埋甜品超滿足

❣️omakase course $498/位

2023-08-27 25 浏览
🐽 泡菜三點每種泡菜都有其獨特嘅口感,酸辣得恰到好處,令人食欲大增。🐽 燒牛油雜菇雜菇嘅鮮味同牛油嘅香氣完美融合,令人回味無窮🐽 黑毛和牛,包括西冷、上肋骨中肉同腹前小排每一款肉質都非常鮮嫩,而且燒得恰到好處,肉汁豐富。特別係腹前小排,肉質鮮嫩,肥瘦相間,燒烤後的香味十足🐽 燒雞脛柳口感非常好。雞肉嫩滑,燒烤後嘅香氣係真係無法用言語形容🐽 紫菜雞蛋湯一個很好嘅配菜。湯底清甜,紫菜嘅口感幼滑,而雞蛋則是絲絲入口🐽 杏仁豆腐豆腐質地幼滑,杏仁味道清香,真係一個完美嘅甜品結束一個美好嘅用餐體驗
🐽 泡菜三點
每種泡菜都有其獨特嘅口感,酸辣得恰到好處,令人食欲大增。

🐽 燒牛油雜菇
雜菇嘅鮮味同牛油嘅香氣完美融合,令人回味無窮

🐽 黑毛和牛,包括西冷、上肋骨中肉同腹前小排

🐽 燒雞脛柳
口感非常好。雞肉嫩滑,燒烤後嘅香氣係真係無法用言語形容

🐽 紫菜雞蛋湯

🐽 杏仁豆腐
2023-08-26 36 浏览
呢間位於銅鑼灣既日本過江龍燒肉店,之前係黃埔分店食過一次,一直想回訪,呢日同朋友約食飯,難得不約而同想食燒肉,二話不說一定係食呢間🙈-A5黑毛和牛三角短骨柳 (鹽燒) $328💰呢碟係銅鑼灣店限定,賣相非常粉嫩,大概燒到7成熟入口即溶,油脂豐富,唔需要沾任何燒肉汁都已經勁好食💓-大判燒!黑毛和牛西冷 $178💰呢碟會由餐廳店員幫我地燒,確保燒既時間拿捏得啱啱好,由於係汁燒既關係所以係非常入味,再配搭埋溫泉蛋食,真係勁嫩滑,肉質勁軟腍,大推👍🏻😋-黑毛豚脛肉 $88💰每次食燒肉都一定會叫,燒到外層焦香,入口肉質有嚼勁,沾啲燒肉汁勁好食😋-塩味上牛舌 $128💰厚切既牛舌,食落非常鮮甜爽口,再沾埋燒肉汁同檸檬汁令味道更昇華😋-牛腸 $58💰牛腸控必叫,燒到金黃微微焦香就食得,入口有嚼勁又軟棉,油香充滿成個口腔,大滿足💓💓-辣牛肉湯 (2-3人) $88💰味道非常鮮甜,而且配料極豐富,有大量既菇菌同豆芽,牛肉既分量都唔少,每一塊都完整大大塊,而且肉質都軟腍, 誠意之作😋👍🏻-白桃乳酸梳打 $42💰-巨峰提子乳酸梳打 $42💰兩杯飲品都好香甜,味道非常濃郁💓最後,餐廳仲為每位顧客提供是日甜品係

-A5黑毛和牛三角短骨柳 (鹽燒) $328💰

-大判燒!黑毛和牛西冷 $178💰

-黑毛豚脛肉 $88💰

-塩味上牛舌 $128💰

-牛腸 $58💰

-辣牛肉湯 (2-3人) $88💰

-白桃乳酸梳打 $42💰
-巨峰提子乳酸梳打 $42💰
兩杯飲品都好香甜,味道非常濃郁💓

最後,餐廳仲為每位顧客提供是日甜品
係杏仁布丁同雪米糍, 作為飯後甜品一流❣️
2023-08-23 22 浏览
我同朋友都係牛控,想起食燒肉,一定去YAKINIKU KAKURA朝聖啦😆。銅鑼灣店嘅YAKINIKU KAKURA係以燒烤料理為主題嘅日式餐廳,餐廳裝修以木材和石材為主,營造出一種溫暖而自然的氛圍。廳內仲提供唔同風格嘅用餐區,無論係單獨用餐、情侶約會或者同家人朋友聚餐,都會搵倒適合的席位;餐廳仲有私人包廂,私隱度極高。YAKINIKU KAKURA的菜單非常豐富多樣,除左和牛、豬肉、雞肉同海鮮等各種高品質的肉類外,仲有新鮮蔬菜、炒飯、湯品和傳統的日式小吃等供選擇。先黎一個沙律🥗前菜,KAKURA沙律🥗,大量吞拿魚溶鋪面,側面有韓色泡菜,底部大量新鮮沙律菜;泡菜同吞拿魚溶原來係好夾配,非常開胃嘅前菜。🥩黑毛和牛西冷大判燒,呢個唔洗講每次必點,大約每邊燒至微微金黃,嘩!肉質鮮嫩多汁,入口即化,每一口都充滿了濃郁油花香味,蘸點蛋漿入口更加一絕!🥢黑毛和牛内横膈膜,呢個預先有醃過,兩邊燒至金黃色,入口外脆內軟,肉質非常細嫩,帶丁點微微嘅油花,呢個口感較豐富。🥢黑毛和牛特上嫩肩里肉,呢個比起橫膈膜,油花更勝一籌,肉質厚實,入口溶化,口腔充滿甘香油花。🥢蔥塩味上牛舌,呢個都係每次必點🥩真係會食上

🥢蔥塩味上牛舌,呢個都係每次必點🥩真係會食上引嘅部位,牛舌厚切,預先係中間介開幾條坑紋,令牛舌容易燒熟,入口非常軟嫩,又有口感。

🥢石燒肉泡菜鍋飯,將雞蛋同其他伴菜一併攪拌,石鍋熱度令周邊嘅飯同伴菜燒至支支聲,非常過引😆,飯底係珍珠米,圓潤軟嫩,記得要多留些飯係個鍋入邊,等熱力將周邊嘅飯燒至變飯焦,真係又香又脆,回味無窮😋

🍹橙汁Ginger Ale

🥢甜品
  • 大判燒!黑毛和牛西冷
🇭🇰✨銅鑼灣日本過江龍🐉超高質和牛燒肉店🐮佐賀人氣燒肉店登陸香港啦!🤩即刻帶媽咪去試下先,一路食佢不斷一路話好好食!😋我哋最鍾意大判燒-鹿兒島A4和牛西冷、黑毛和牛小排,而且環境舒適、座位闊落,好適合帶屋企人嚟~① 大判燒!鹿兒島A4和牛西冷 🐮 $178🔹黑毛和牛大判燒超大塊,顏色鮮紅粉嫩,油脂分佈均勻,上面塗滿特製醃料燒後散發濃郁肉香,肉質嫩滑沾蛋漿一齊食更香滑🤤🔹如果驚自己燒得唔好,可以叫店員幫手燒🤫② 椿 盛合 2人前 ( $698 )🔹2 人盛合套餐包括以下:特上牛胸腹肉、黑毛和牛小排、和牛赤身、海老、牛腸、鹽味牛舌、若雞雞胸柳、若雞雞腿🔹最推薦黑毛和牛小排👍🏻三款牛肉中最具牛脂香,油脂豐富,比較食多幾塊會比較膩🔹和牛赤身嘅油脂係最少,相對較瘦🔹特上牛胸腹肉啖啖肉,帶牛味🔹牛腸好肥美,燒完油脂好香,唔怕食肥膏嘅話,都好推薦😽🔹每一張枱都會提供一塊豬皮俾客人燒肉起鍋用③ Kakura 牛肉飯 🐮🍚 $98🔹牛肉帶少少更具咬口,淋上秘製醬汁、撈埋溫泉蛋一齊食好好味😋④ 自家制日式杏仁豆腐奶凍及雪米糍🔹晚市每位客人獲贈甜品一客,豆腐奶凍充滿杏仁香,口感滑嫩、雪米糍雲呢拿奶味香濃😋📍
🇭🇰
✨銅鑼灣日本過江龍🐉超高質和牛燒肉店🐮

① 大判燒!鹿兒島A4和牛西冷 🐮 $178
大判燒!鹿兒島A4和牛西冷
燒後散發濃郁肉香,肉質嫩滑
沾蛋漿一齊食更香滑🤤
大判燒!鹿兒島A4和牛西冷

🔹如果驚自己燒得唔好,可以叫店員幫手燒🤫

② 椿 盛合 2人前 ( $698 )
椿 盛合 2人前

黑毛和牛小排

🔹和牛赤身嘅油脂係最少,相對較瘦
和牛赤身

🔹特上牛胸腹肉啖啖肉,帶牛味
🔹牛腸好肥美,燒完油脂好香,唔怕食肥膏嘅話,都好推薦😽
🔹每一張枱都會提供一塊豬皮俾客人燒肉起鍋用

③ Kakura 牛肉飯 🐮🍚 $98
Kakura 牛肉飯

④ 自家制日式杏仁豆腐奶凍及雪米糍
自家制日式杏仁豆腐奶凍及雪米糍

📍 YAKINIKU KAKURA (Tower 535)
椿 盛合 2人前
黑毛和牛小排
Kakura 牛肉飯
自家制日式杏仁豆腐奶凍及雪米糍
  • 黑毛和牛腹柳小排
  • KAKURA牛肉飯
  • 大判燒! 黑毛和牛西冷
最近愛上左食日式烤肉,高質嘅牛肉,經熊熊烈火燒熱了的鐵板烤炙後,微焦嘅蛋白質同埋豐富油脂散發嘅香氣,真係令人想食完再食,而今次同朋友黎yakiniku kakura食烤肉,除左食物質素好,環境同服都好滿意。今次我地兩個人點了,椿set,大判燒,kakura 沙律,冷麵,日本蠔,人均消費約500幾。椿set當中食材十分豐富,包括有鹽味牛舌,和牛腹柳小排,和牛赤身,特上牛胸腹肉,若雞雞胸柳,牛腸,若雞雞腿,海老兩隻。牛肉新鮮,沒有筋,烤完配上烤肉醬十分美味。海老經烤炙後,十分香口。牛腸油脂豐富,很有嚼勁,另外此set還附上不少高質蔬菜,cp值極高。大判燒今晚最滿意的一道菜式,大大塊和牛,配上甜甜的烤肉醬,再蘸上日本蛋,和牛的香氣,豐富的口感,一試難忘。Yakiniku kakura沙律菜,泡菜,吞拿魚,配上偏香甜的沙律醬,味道很夾,十分清爽,分量不小,適合兩人share作為前菜,推薦。

椿set

大判燒