2023-09-22
YAKINIKU KAKURA 位於銅鑼灣主打食燒肉 餐廳內氛圍好好 帶日式風格 座位寬闊 而且好乾淨點左兩個Omakase course 好處就係唔使諗 而且每一樣都可以試到沙律沙律菜新鮮 內裏仲有銀魚仔 加上大量木魚絲 充滿日式嘅前菜泡菜三點盛泡菜蘿蔔青瓜 三款都好好食 為食肉獸做足準備鹽味上牛舌 爽口 嫩滑 蔥鹽味若雞雞件上放上大量蔥 入口幼嫩 唔會乾淨淨海老 大隻 蝦身上已經加上調味料 燒烤後 蝦肉仍然彈牙 無梅的 大判燒(必食)黑毛和牛西冷非常期待 職員會協助燒烤 時間拿捏得更好 等待時已經流口水 放入蛋汁 滑一滑不在下話 牛味更特別 每一啖都好滿足黑毛黃牛精選和牛赤身+黑毛和牛有種感覺 就好似 無論用咩方法燒 都一定會好食 不出所料 黑毛和牛 脂肪分布平均 入口都唔需要咬 就食了 至於和牛赤身 我就更愛 脂肪分布更多 牛油味更重 帶爽口冷麵 比起熱飯 熱湯麵 冷麵真係至好不過 麵質有點點似芋絲 湯汁又唔會過淡 十分消暑又冇咁熱氣甜品杏仁豆腐 雪米糍真係為愉快晚餐畫上句號 個人覺得性價比高 每樣食物 都放上心意職員細心👍🏻
點左兩個Omakase course
好處就係唔使諗 而且每一樣都可以試到