2021-07-02 147 浏览
朋友成功升職又係完美食好野既時間啦🥳好多黃埔之友都大力推介呢間新開無耐既牛肉,本身以為以大家既食量單點會好貴,點知計返仲抵過出面既任食同質數高好多!有選擇困難既我地睇左一輪手機點餐餐單後決定點響同宴既套餐,除左齊晒牛肉款式之外仲可以試到牛腸,香腸,雞肉等唔洗心思思。雖然每一款每一啖牛肉都係入口即溶同完美配合左唔同既醬料,最令我印象深刻同會再encore既一定係和牛赤身,明明脂肪唔多但係柔軟既口感同埋更濃郁既牛味令我係食左一大埋肉後都感受到佢既出眾。見到每枱都加大判燒黑毛和牛我地緊係要跟,重點係要睇職員表演燒肉既高超技術同對熟火喉既掌握,一燒完剪完加蛋汁一齊食又係非常幸福既味道!

2021-06-30 154 浏览
There was always a queue outside this place so I was curious to go. So as I passed by at 5:50pm I took a ticket, it was next ticket to be called. I eventually had my ticket called at 7:15pm! It's always a long wait so you'd need to get a ticket very early to have an early-ish dinner. All in all, I was pleasantly surprised by this place. We ordered the omakase set (HK$378 per person) which had salad starter, cold pickled vegetables, soup, giant prawns, marinated chicken and then the beef of

All in all, I was pleasantly surprised by this place. We ordered the omakase set (HK$378 per person) which had salad starter, cold pickled vegetables, soup, giant prawns, marinated chicken and then the beef of varying types including tongue, skirt and rib.

It was all pretty good to be honest. The only things which were so so were the soup, as it came out lukewarm and not boiling hot, and the giant prawns, which were rather bland. The skin stuck to the meat so quite hard to eat also. Some of the beef cuts were very nice. Maybe a bit sweet for my liking but I can see why people would like it.

The service was typical of that of a HK fast food restaurant and didn't really reflect the price you're paying. But it's OK, we didn't expect anything more really.

Was it worth the wait? I guess if you want good value yakiniku then this is a good choice.
2021-06-21
2021-06-29 6160 浏览
首先從座位十分舒適,  地方夠大, 放野方便, 坐得舒服爐比較易焦, 但店員都好熱心, 見到d爐比較焦已經自動即刻幫客人換!大判燒-黑毛和牛西冷(178$)呢隻牛係薄切, 會有店員專人幫手燒, 燒得非常熟手, 仲會起大火, 場面壯觀, 之後會撈埋隻蛋食, 感覺口感會比較滑, 牛味本身就重,味道算係唔錯! 油花味唔算重.黑毛和牛腹柳小排(148$)呢款我覺得非常抵食, 油花味十分重, 脂肪分佈均勻, 所以會有小小入口即溶既感覺.價錢都唔算貴, 牛味重, 油花味重, 配埋飯食會更好味. 可以中和小小太油的感覺.黑毛和牛上助骨中肉(198$)這款牛的份量是十分多的, 所以肉量來說是很抵食,肉本身比較大件, 需要剪開食, 剪開後可以見到周圍會比較多肥小小肉, 但內裹會有小小瘦肉,半肥瘦的燒肉咁食, 口感會硬返小小, 但外層又會帶小小油花味. 晚餐後仲有小小甜品送, 整體黎講和牛靚, 油花味都十分之重, 建議必需要配飯來食, 才無咁易濟, 飲品我建議飲佢本身的茶已經好夠, 可以消消油味.整體價錢合理, 服務好, 環境好!

首先從座位十分舒適,  地方夠大, 放野方便, 坐得舒服

大判燒-黑毛和牛西冷(178$)
味道算係唔錯! 油花味唔算重.
黑毛和牛腹柳小排(148$)

黑毛和牛上助骨中肉(198$)
這款牛的份量是十分多的, 所以肉量來說是很抵食,

整體價錢合理, 服務好, 環境好!
2021-06-24
2021-06-29 3844 浏览
呢間日本過江龍燒肉已經係第二次到訪,呢度標榜用九州產直送黑毛和牛,之前食過lunch set念念不忘🥰一於再黎多次食下呢度嘅晚餐,真係一間值得一食再食嘅和牛燒肉店🤤🤤6點幾餐廳已經接近80%滿座😳order完之後店員會比一舊牛油我地,教埋我地點樣燒d牛🥰◾️大判燒!黑毛和牛西冷 • $178可以選擇自己燒或者店員幫手燒,塊牛本身薄切所以都好快燒好,要同溫泉蛋汁一齊食,牛同蛋濃郁嘅味道加埋一齊提升左口感之餘,令到和牛味道更升一個層次😍💕◾️黑毛和牛上肋骨中肉 • $198用特製醬汁醃製過嘅牛肋肉燒完食肉質十分嫩滑,特製醬汁亦都風味十足🤩🤩◾️黑毛和牛橫隔膜 • $188呢款肉油花比較少,但燒完食肉質都好juicy,牛味十足😍😍◾️黑毛和牛腹柳小排 • $148油花分佈平均,每片和牛顏色都非常鮮豔,燒至五成熟放入口,牛脂十分香,肉質都好嫩滑🤤🤤◾️KAKURA salad • $78除左有沙律菜,仲加埋有吞拿魚同埋泡菜,而且調味汁亦偏向清新,都幾開胃,同和牛食仲可以中和油膩感😋😋◾️白桃乳酸燒酒蘇打 • $58清新嘅果味加上乳酸同埋燒酒,酒嘅味道唔算好濃,適合一d想飲酒但怕酒精味嘅人試,都幾refre

order完之後店員會比一舊牛油我地,教埋我地點樣燒d牛🥰

◾️大判燒!黑毛和牛西冷 • $178

◾️黑毛和牛上肋骨中肉 • $198

◾️黑毛和牛橫隔膜 • $188
呢款肉油花比較少,但燒完食肉質都好juicy,牛味十足😍😍
黑毛和牛橫隔膜
黑毛和牛橫隔膜

◾️黑毛和牛腹柳小排 • $148

◾️KAKURA salad • $78
KAKURA salad

◾️白桃乳酸燒酒蘇打 • $58
清新嘅果味加上乳酸同埋燒酒,酒嘅味道唔算好濃,適合一d想飲酒但怕酒精味嘅人試,都幾refresh😋😋
白桃乳酸燒酒蘇打
KAKURA salad
白桃乳酸燒酒蘇打
  • 壺漬KAKURA牛胸腹肉
2021-06-29 148 浏览
< YAKINIKU KAKURA >📍紅磡二訪呢間日本燒肉店 佢地嘅晚市保持到質素 環境同食物都一流😋🥩宴 燒肉拼盤「宴」燒肉拼盤包括特上牛胸腹肉、腹柳小排、牛板腱肉、鹽味牛舌、若雞雞腿同若雞雞脛柳🥰 特上牛胸腹肉肉質嫩滑 腹柳小排肥瘦適中😛 牛板腱重牛味😋 鹽味牛舌爽口唔韌 唔錯👍🏻🐮火炙黑毛和牛海膽壽司 和牛好嫩滑 海膽份量算多 好鮮甜😋 輕輕燒香和牛就食得 海膽同和牛融為一體好特別😆🥩黑毛和牛大判燒 黑毛和牛大判燒好大塊 店員輕輕燒香和牛嘅表面 好快就食得🥰 點溫泉蛋嘅蛋汁食一流👍🏻👍🏻最後有兩款甜品 分別係杏仁豆腐同雪米糍😛 杏仁豆腐好濃杏仁味 豆腐滑不溜口 雪米糍皮薄包住雪糕 食完透心涼😛
< YAKINIKU KAKURA >📍紅磡

🥩宴 燒肉拼盤

🐮火炙黑毛和牛海膽壽司

🥩黑毛和牛大判燒

🥩肉肉肉肉肉🥩全部都係肉😍仲要係勁靚又多油花又香口嘅黑毛和牛🐮以和牛燒肉來講價錢唔算貴,幾乎食和牛食到滯🤤埋單都係600幾蚊一位🤩除咗致肥之外冇其他缺點🐽間中對自己好啲,冇所謂啦🥰🎋雅—黑毛和牛盛合二人前$998有幾個set選擇,牛魔王不用考慮直接揀「雅」吧,全部都係牛肉😍🥩鹽味牛舌每次燒肉必選,薄薄的很有嚼勁😬🥩和牛腹前小排稍厚,剪細一點會比較容易燒🔥 口感柔軟,油脂香也很重,這款個人喜歡燒熟一點吃😋🥩黑毛和牛內橫膈膜識食一定要食橫隔膜🤩明明是內臟但毫無腥味,很嫩口🤤🥩和牛西冷雪花紋路均勻,油脂豐富,食完齒頰留香🥰🥩特上牛胸腹肉牛味很濃😌 肉質結實💪🏻🥩黑毛和牛上肋骨中肉也是肉質比較結實的部位,烤起來惹味香甜🤤🐮🥩大判燒!黑毛和牛西冷 $178海外店限定😎女仔最容易被「限定」字眼吸引,非點不可😂黑毛和牛西冷薄薄一片,卻是油香滿溢❤️店員好好人咁幫我哋燒,等我可以錄低啲油多到搶火嘅一幕😍配埋溫泉蛋一齊食♨️更增滑溜口感🥚送飯一流👍🏻.附送的甜品也很喜歡🍮杏仁豆腐很香甜呢🥰

🥩肉肉肉肉肉🥩全部都係肉😍
仲要係勁靚又多油花又香口嘅黑毛和牛🐮
除咗致肥之外冇其他缺點🐽
間中對自己好啲,冇所謂啦🥰

🎋雅—黑毛和牛盛合二人前$998

🥩鹽味牛舌
每次燒肉必選,薄薄的很有嚼勁😬
🥩和牛腹前小排
🥩黑毛和牛內橫膈膜
識食一定要食橫隔膜🤩明明是內臟但毫無腥味,很嫩口🤤
🥩和牛西冷
雪花紋路均勻,油脂豐富,食完齒頰留香🥰
🥩特上牛胸腹肉
牛味很濃😌 肉質結實💪🏻
🥩黑毛和牛上肋骨中肉
也是肉質比較結實的部位,烤起來惹味香甜🤤

🐮🥩大判燒!黑毛和牛西冷 $178
海外店限定😎女仔最容易被「限定」字眼吸引,非點不可😂
配埋溫泉蛋一齊食♨️更增滑溜口感🥚送飯一流👍🏻

附送的甜品也很喜歡🍮杏仁豆腐很香甜呢🥰
2021-06-21
2021-06-29 142 浏览
📆 27 ᴶᵘⁿ 21呢個6月來食左兩次😅,真心好食😋,鍾意食🔥🥩嘅朋友真係要來試下🥩🍗🍖🐮 腹前小排 💰98@2真心推薦🌟必食。燒完熱辣辣照放入口唔怕燙親😂,入口果陣牛脂喺口腔內四散,肉質鮮嫩,可能係我地燒到火喉剛好🤪,一碟唔夠喉,食夠兩碟😋🐮 黑毛和牛腹柳小排 💰148呢碟都係必食😉⋯⋯呢款牛切得較腹前小排厚身及大塊少少,但油脂更豐富,配一啖冷麵食剛剛好平衡返果陣油膩感。所以叫得呢碟牛最好有沙律或者冷麵中和下,唔係好難再品嚐多幾碟🐮😄🐷 宮崎黑毛豚香腸 💰68今次來再encore😉. 火喉要控制好,因為燒🐮自然火喉較猛,可將香腸擺側邊慢慢燒,因為好易燶🥲🐷 黑毛豚無骨小排 💰88最好開慢火燒,薄切好易熟,咬落好煙韌啖啖肉🍜 冷麵(大)二人前 💰72麵條幼細,同平時食開嘅唔同。一樣咁彈牙,配以青瓜,泡菜…開胃又中和到🥩嘅油膩,食燒肉必點😃🍮 餐後甜品糯米糍+杏仁豆腐✨✨✨✨✨✨✨✨✨食埋個甜品真心飽到深夜😂🔈記得提前一個鐘親身攞位呀,每晚都係9點鐘LO。我兩次來都係假期晚餐時段,輪候時間大概一個鐘
📆 27 ᴶᵘⁿ 21

🐮 腹前小排 💰98@2

🐮 黑毛和牛腹柳小排 💰148

🐷 宮崎黑毛豚香腸 💰68

🐷 黑毛豚無骨小排 💰88
最好開慢火燒,薄切好易熟,咬落好煙韌啖啖肉

🍜 冷麵(大)二人前 💰72

🍮 餐後甜品糯米糍+杏仁豆腐

✨✨✨✨✨✨✨✨✨
食埋個甜品真心飽到深夜😂

2021-06-27
2021-06-26 152 浏览
今日朋友帶我食好好西,佢話黃埔呢間燒肉好正就帶左我黎試我地大概六點黎到,估唔到都已經好多人係餐廳首先就梗係要叫一個限定嘅大判燒 黑毛和牛西冷睇到個紋理已經好靚, 再加上秘製嘅醬汁喺面店員會幫手燒, 之後沾蛋漿食就可以,牛脂香加上蛋香味道豐富黑毛和牛上嫩肩里肉,已經加左醬汁入口好嫩滑,有入口即溶既感覺黑毛和牛腹前小排,賣相已經攞滿分了呢款就肉味較香塩味上牛舌食落去好爽口,加埋少少檸檬汁令味道更有層次主食我哋叫咗個KAKURA牛肉飯同 冷麵牛肉飯仲有溫泉蛋同埋洋蔥,份量都幾足拉麵都幾抵食, $38就有一碗細份量嘅女仔食就啱啱好,酸酸甜甜,開胃又解膩最後每位仲會奉送甜品,今日嘅甜品係杏仁布甸同埋雪糕糯米糍朋友的確冇介紹錯
今日朋友帶我食好好西,佢話黃埔呢間燒肉好正就帶左我黎試
我地大概六點黎到,估唔到都已經好多人係餐廳

首先就梗係要叫一個限定嘅大判燒 黑毛和牛西冷
睇到個紋理已經好靚, 再加上秘製嘅醬汁喺面

店員會幫手燒, 之後沾蛋漿食就可以,牛脂香加上蛋香味道豐富

黑毛和牛上嫩肩里肉,已經加左醬汁
入口好嫩滑,有入口即溶既感覺

黑毛和牛腹前小排,賣相已經攞滿分了
呢款就肉味較香

塩味上牛舌
食落去好爽口,加埋少少檸檬汁令味道更有層次

主食我哋叫咗個KAKURA牛肉飯同 冷麵
牛肉飯仲有溫泉蛋同埋洋蔥,份量都幾足
拉麵都幾抵食, $38就有一碗細份量嘅
女仔食就啱啱好,酸酸甜甜,開胃又解膩

最後每位仲會奉送甜品,今日嘅甜品係杏仁布甸同埋雪糕糯米糍
朋友的確冇介紹錯
要食有質數嘅晚餐,黃埔呢間日式燒肉,完全可以滿足到飛唔到去日本嘅慾望。餐廳環境坐得舒適。揀咗Omakase Course款式多,一個價錢可以試哂咁多款式「沙律菜」新鮮爽口,面層佈滿木魚,味道好夾前菜「泡菜三點盛」白蘿蔔.青瓜.泡菜,醃完依然爽脆惹味「大判燒 黑毛和牛西冷」店員好好,主動幫我地燒,5成熟嘅肉質超嫩,加埋滑蛋超正。「塩味上牛舌.蔥塩味若鷄雞脛柳.海老」海老 大大隻,新鮮爽口,薄薄嘅牛舌口感一流。「特上牛胸腹肉.黑毛和牛特選小排.牛板腱肉.黑毛和牛赤身.野菜」試齊4款不同部位嘅肉質,嫩滑又唔靭,的確有質數。「石燒雞肉泡菜鍋飯」熱辣辣,加入泡菜,每啖飯都好惹味,底層飯焦又香又脆,店員仲幫我地搞拌好,服務非常週到👍🏻「海澡湯」足料海澡,唔太鹹又唔味精「甜品」好睇又好食嘅甜品,有我最愛嘅雪糕糯米馳,加埋滑嘟嘟嘅杏仁味奶凍,為今個晚餐劃上完美句號。

餐廳環境坐得舒適。

「沙律菜」新鮮爽口,面層佈滿木魚,味道好夾

前菜「泡菜三點盛」
白蘿蔔.青瓜.泡菜,醃完依然爽脆惹味

「大判燒 黑毛和牛西冷」
店員好好,主動幫我地燒,5成熟嘅肉質超嫩,加埋滑蛋超正。

「塩味上牛舌.蔥塩味若鷄雞脛柳.海老」
海老 大大隻,新鮮爽口,薄薄嘅牛舌口感一流。

試齊4款不同部位嘅肉質,嫩滑又唔靭,的確有質數。

「石燒雞肉泡菜鍋飯」

「海澡湯」
足料海澡,唔太鹹又唔味精

2021-06-25
庆祝纪念
生日
  • 甜品
  • 黑毛和牛大判燒
  • Omakase course
2021-06-21 2761 浏览
這間YAKINIKU KAKURA我記得開了已經有半年了吧,雖然在工作的附近,但知道它的時候還是WFH的狀態,所以一直也沒有吃過,直到上個月吧,跟同事吃過一次午餐,本來還覺得$100多有點小貴,但真的是性價比高到不得了,所以決定也試一次它的晚餐,發覺原來也不是想像中的貴呀,而且有高質甜品送!-宴 $498我們看到大家都說「宴」的燒肉套拼盤最抵吃,單看$498可能會覺得有點貴,但每款肉都有差不多5片,算一算6款便有30片了,真的好誇張!我覺得這2人份的拼盤3人吃也絕對可以。-「宴」燒肉拼盤包括特上牛胸腹肉、腹柳小排、牛板腱肉、鹽味牛舌、若雞雞腿和及若雞雞脛柳。特上牛胸腹肉是最軟綿綿的,口感很好;腹柳小排肥瘦是最適中,醃料跟其他有點不一樣,味道甜甜的,吃下去感覺很Juicy;牛板腱肉的牛味最重;鹽味牛舌厚度剛好,不太厚也不太薄,有咬口;若雞雞腿和雞脛柳肉質脆爽很特別。-大判燒黑毛和牛西冷 $178這片大判燒黑毛和牛西冷雖然單價有點貴,但吃完真的會有幸福的感覺,特別是我這個特愛生雞蛋的人類!黑毛和牛西冷是一大片薄薄的,肉的紋理特別賞心悅目,油脂的花紋很綿密,有一種高級的感覺。-店員親自幫我們
宴 $498

大判燒黑毛和牛西冷 $178
大判燒黑毛和牛西冷

店員親自幫我們燒,可能是油脂也比較多吧,燒的時候火焰真的好誇張,我們在旁邊看也覺得怕怕,店員說已練成鐵手(笑),是小兒科。

關於味道,其實有點正宗壽喜燒的感覺,肉燒完後會沾上滿滿的蛋汁,味道是真的很難忘,肉比想像中來得綿密,沒有記憶中和牛「一口油」的油膩感。記得要快點吃,因間沾了蛋漿冷卻得很快呀!

黑毛豚無骨小排 $88
平常不太愛好豬的我們,因上次午餐吃了黑毛豚無骨小排,覺得場超有驚喜,所以也忍不往點了。黑毛豚無骨小排肥瘦適中,口感帶點爽爽的,豬的味道也很討好。

佐賀紫菜飯 $48
上次吃午餐已覺得它的米飯好好吃,今次晚餐我們點了佐賀紫菜飯,分別就是在於多了紫菜和生雞蛋!而且想說飯真的很大一碗,我重喜歡吃肉的時候,把肉包著飯一起吃。如果不想吃飯的,也有菜可以選擇!
佐賀紫菜飯

餐牌
2021-06-17
佐賀紫菜飯
2021-06-17 134 浏览
—覺得自己唔係燒肉高手可以麻煩店員幫手燒既可觀賞到絢爛嘅燒肉手法又唔會驚燒燶咗塊靚肉 大判燒! 黑毛和牛西冷($178)交俾專業嘅果然唔同 眼明手快反幾反捲起嚟燒 幾下手勢 便可以蘸上蛋汁 肉質份外柔軟椿(2人前) ($698)和牛腹柳小排/ 和牛赤身/ 特上牛胸腹肉塩味牛舌/ 牛腸/ 若鷄雞脛柳/ 若鷄雞腿/黑毛豚無骨小排每款肉都好吸引 於是嗌咗個拼盤和牛油花細緻豐腴 入口即溶赤身都軟腍 肉味頗濃郁牛腸彈牙有嚼勁 牛舌有厚度口感幾好白肉可以蘸醬料盤 最左嘅檸檬汁辣冷麵($38/小)食完燒肉 嗌咗個透心涼嘅冷麵清爽微辣 可以緩解食肉嘅膩意最後上埋甜品 杏仁豆腐同雪米糍———————————————YAKINIKU KAKURA紅磡黃埔天地聚寶坊(第11期)地下G1及G3號舖

覺得自己唔係燒肉高手
可以麻煩店員幫手燒
既可觀賞到絢爛嘅燒肉手法
又唔會驚燒燶咗塊靚肉
大判燒! 黑毛和牛西冷($178)
交俾專業嘅果然唔同 眼明手快
反幾反捲起嚟燒 幾下手勢
便可以蘸上蛋汁 肉質份外柔軟
椿(2人前) ($698)
和牛腹柳小排/ 和牛赤身/ 特上牛胸腹肉
塩味牛舌/ 牛腸/ 若鷄雞脛柳/ 若鷄雞腿/
每款肉都好吸引 於是嗌咗個拼盤
和牛油花細緻豐腴 入口即溶
赤身都軟腍 肉味頗濃郁
牛腸彈牙有嚼勁 牛舌有厚度口感幾好
白肉可以蘸醬料盤 最左嘅檸檬汁
辣冷麵($38/小)
食完燒肉 嗌咗個透心涼嘅冷麵
清爽微辣 可以緩解食肉嘅膩意
最後上埋甜品 杏仁豆腐同雪米糍
———————————————
YAKINIKU KAKURA
紅磡黃埔天地聚寶坊(第11期)地下G1及G3號舖
太久沒法去旅行 真的超想念日本美食只能在香港吃吃人氣過江龍 一解鄉愁看上這間好評如潮 佐賀第一人氣燒肉標榜日本直送的 九州產極上黑毛和牛黃埔地鐵站附近位置不難找 環境舒服座位闊落檯大隱私度高 服務主動貼心奉上牛脂肪抹網 燒肉更香亦不易沾網食材高質 牛肉一流其他食物亦有水準簡直有回鄉的感覺 極力推介給日本控 -◆大判燒!黑毛和牛西冷◆海外店限定kakura名物 個人覺得必叫黑毛和牛西冷 比想像中薄但超級好吃店員主動幫忙 熟練地摺疊攤開再翻面和牛那肥美豐富的油花 撩起片片火光很快網紋漸現香氣瀰漫 看著口水直流拌進溫泉蛋汁裡食用 肉香油脂香蛋香人間美味 幸福到有天使在頭頂轉圈圈-◆Omakase course $398◆ /head  (2人起)-第一次來甚麼都想試 這個最方便多款超過十道菜 黑毛和牛豬雞前菜飯甜品-⧫⧫Omakase沙律⧫⧫生菜加入鰹魚碎魚仔配柚子醋 頗開胃-⧫⧫泡菜三點盛⧫⧫分別是泡菜蘿蔔青瓜 與肉同吃很解膩-⧫⧫塩味盛⧫⧫·塩味上牛舌·薄切輕燒兩面便可 鋪上蔥絲香氣倍增又嫩又爽口牛肉味突出 自己非常喜歡-·蔥塩味若雞雞脛柳·這部位是肉黏著軟骨 美味爽滑有嚼頭-·黑毛豚無
太久沒法去旅行 真的超想念日本美食

Omakase course
塩味盛
燒肉汁盛
2021-06-08 182 浏览
真係好掛住🇯🇵,每次去親日本都會食返2,3餐燒肉🔥,就算經過燒肉店都會起勢嗡起👃🏻聞下😂😂⋯⋯今日同老公排隊等入座都起勢👃🏻,佢嘅燒肉味真係好有日本feel, 話晒呢間燒肉店來自日本,或者又可能真係太過思鄉喇🥺😂入座睇到所有套餐都有🐮👅,我地兩條友都唔食,又唔可以改,所以我地散叫🥳🌟大判燒!黑毛和牛西冷 💰178大大塊西冷,雪花油脂分佈分明,店員又會主動幫手燒,秘訣係開大🔥快速來回燒,內外卷起快速地🔥⋯⋯燒完放落溫泉🥚度。即刻你一塊我一塊,餓鬼咁10秒KO😂🌟黑毛和牛腹柳小排 💰148入口非常好味,濃郁嘅肉味,入口即溶。兩公婆重複講左幾次好食,所以encore左一次😆🌟黑毛豚無骨小排 💰88每塊切得好均勻,厚薄適中。我地又燒到好鬼香脆,豬油香出晒來,好正呀😋🌟宮崎黑毛豚香腸 💰68燒到油香滲晒出來,好味🌟冷麵(大)二人前 💰72甜甜酸酸,正好解一解燒肉嘅油膩感有泡菜,青瓜,豆芽菜.....實屬清涼之選👍🏻🌟牛腸就係去過日本食過,所以食親燒肉必點。如果嫌肥膩未必鍾意😆⋯⋯因爲口感真係好似食油咁😂🌟飯後甜品(免費😍)一口糯米糍+杏仁豆奶 👍🏻➖真心好似去左轉日本🥺😂➖

🌟大判燒!黑毛和牛西冷 💰178

🌟黑毛和牛腹柳小排 💰148

🌟黑毛豚無骨小排 💰88

🌟宮崎黑毛豚香腸 💰68
燒到油香滲晒出來,好味

🌟冷麵(大)二人前 💰72
甜甜酸酸,正好解一解燒肉嘅油膩感
有泡菜,青瓜,豆芽菜.....實屬清涼之選👍🏻

🌟牛腸

🌟飯後甜品(免費😍)
一口糯米糍+杏仁豆奶 👍🏻

➖真心好似去左轉日本🥺😂➖

2021-06-06
呢間食店食物質素及環境都好好!唯獨是一名年青職員,制服與其他職員不同的疑似經理,其所戴口罩情況欠佳,長期露出個鼻,疫情下實際需要大家自律戴好口罩,食客才會食得安心!
2021-06-07 213 浏览
After shopping at Aeon, we went here for lunch. The lunch set ranged from $100-$500 with quite many variety.We ordered undo and Wagyu+ US beef set. The Wagyu was a thin one, just put it on fire for few seconds then into the mixed egg, you would taste the soft taste easily. It’s very match with the egg.The desert here was made with heart. Both of them were good and you could not miss it.We will back again for dinner and try the Omakase.

2021-05-08