2025-08-20 122 浏览
為慶祝朋友生日特意選這店,肉食愛好者一定會喜歡。餐廳採用頂級黑毛和牛,非常高質,而且價錢合理。餐廳環境寧靜,提供足夠的私人空間,可以慢慢享受燒肉的樂趣,店內抽煙幾好,食完出來都沒有一身燒烤味,值得一讚。黑毛和牛二人燒肉套餐 皇盛 $896套餐有野菜沙律、前菜、和牛西冷、六款燒肉、白飯和甜品。野菜沙律沙律菜新鮮爽脆,搭配酸甜的醬汁,開胃又美味。前菜盛韓式三小碟,包括泡菜、大豆芽菠菜和醃青瓜蘿蔔,開胃好味。大判燒!黑毛和牛西冷先來最好味的鹿兒島黑毛和牛西冷,由店員幫忙燒製,確保最最佳口感。和牛薄切大塊,口感軟嫩,入口即溶,油脂甘香,牛味濃郁,充滿肉汁,配以溫泉蛋。高質到呢,真係令人回味!鰻魚魚肉肥厚彈牙多汁,油脂豐富,魚皮燒至脆口,塗上鰻魚醬汁,味道極佳。鹽味上牛舌牛舌薄切,爽口彈牙,鹽燒惹味。黑毛豚脛肉豬頸肉爽脆多汁,味道濃郁,十分美味。若鷄雞脛柳雞肉質地細嫩彈牙,保留了濃郁的雞味。黑毛和牛裹腹小排和牛厚切,油脂不多,肉味濃郁,口感柔軟多汁,令人滿足。封門柳肉質軟嫩,牛味濃郁,油脂甘香,十分好食。佐賀米飯這樣好食的燒肉,白飯也很重要。米飯粒粒分明且韌性十足,搭配燒肉汁和蛋汁,讓人感到無比
為慶祝朋友生日特意選這店,肉食愛好者一定會喜歡。
黑毛和牛二人燒肉套餐 皇盛 $896
套餐有野菜沙律、前菜、和牛西冷、六款燒肉、白飯和甜品
野菜沙律
沙律菜新鮮爽脆,搭配酸甜的醬汁,開胃又美味。
前菜盛
韓式三小碟,包括泡菜、大豆芽菠菜和醃青瓜蘿蔔,開胃好味。
鰻魚

鹽味上牛舌
牛舌薄切,爽口彈牙,鹽燒惹味。

黑毛豚脛肉
豬頸肉爽脆多汁,味道濃郁,十分美味。

若鷄雞脛柳
雞肉質地細嫩彈牙,保留了濃郁的雞味。

黑毛和牛裹腹小排
和牛厚切,油脂不多,肉味濃郁,口感柔軟多汁,令人滿足。

封門柳
肉質軟嫩,牛味濃郁,油脂甘香,十分好食。
黑毛和牛二人燒肉套餐
佐賀米飯
這樣好食的燒肉,白飯也很重要。米飯粒粒分明且韌性十足,搭配燒肉汁和蛋汁,讓人感到無比滿足。

甜品
雲呢拿雪米糍和杏仁豆腐,前者軟糯香甜,後者滑嫩入口即溶,濃郁的杏仁味,為晚餐劃上完美句號。
雲呢拿雪米糍和杏仁豆腐
巨峰提子乳酸梳打 +$48
白桃乳酸梳打 +$48
乳酸梳打酸甜開胃,清爽解膩,巨峰提子味道較甜,而白桃則更加清香,兩者都好飲。
乳酸梳打
  • 鹽味上牛舌
  • 封門柳
  • 杏仁豆腐
2025-08-23 0 浏览
黑毛和牛大判燒盛合🥩呢款和牛肉質鮮嫩,油花分佈均勻,烤熟後散發出迷人嘅肉香。每一片肉都烤得剛剛好,外脆內嫩,咬落去肉汁四溢,真係令人陶醉!搭配一啲鹽同檸檬,味道更加突出,簡直係味蕾嘅享受。食完之後,令人唔自覺想再來多一盤!😍黑毛和牛大判燒拼US牛板腱肉🍖呢款拼盤將和牛同US牛板腱肉完美結合。和牛嘅鮮嫩與US牛板腱肉嘅彈牙形成對比,每一口都充滿不同層次嘅口感。特別係US牛板腱肉,咬落去有一種嚼勁,味道濃郁,搭配上和牛嘅滑嫩,實在令人驚喜!🥳
黑毛和牛大判燒盛合🥩

黑毛和牛大判燒拼US牛板腱肉🍖

心血來潮想食日式燒肉唔洗飛日本.喺香港都食到高質食材日本過江龍嚟到香港一樣高水準✨黑毛和牛大判燒係呢度必點嘅菜式巨型一大片嘅黑毛和牛西冷油脂分佈均勻輕輕喺爐上燒十幾秒就食得肉質軟腍.入口即化沾上溫泉蛋口感更香滑✨燒肉海鮮盛合牛油帶子.烏賊.海老.雞腿.特上牛胸腹肉同時滿足對燒肉.海鮮嘅愛好✨KAKURA牛肉飯牛肉舖滿飯面.醬汁香甜均勻沾滿每粒珍珠米飯✨辣冷麵辣/唔辣兩款選擇,加入泡菜、雞蛋、青瓜份量恰好.口感Q彈.清新開胃最後送上精緻甜品滿足滿意.一定有下次
心血來潮想食日式燒肉

✨KAKURA牛肉飯
牛肉舖滿飯面.醬汁香甜
均勻沾滿每粒珍珠米飯

✨辣冷麵
辣/唔辣兩款選擇,加入泡菜、雞蛋、青瓜
份量恰好.口感Q彈.清新開胃

最後送上精緻甜品
滿足滿意.一定有下次
2025-08-21
午餐
2025-08-20 0 浏览
跟朋友都想吃燒肉,就決定要吃這家,黑毛和牛二人燒肉套餐皇盛 ($896)很豐富,吃完很清足。開胃野菜沙律前菜盛有五款前菜,包括爽脆的醃蘿蔔、涼拌青瓜、涼拌芽菜、涼拌菠菜及泡菜,單吃很清爽,配燒肉很開胃。佐賀米飯二人餐六款燒肉六款燒肉有爽彈的塩味上牛舌、油香與肉香兼備的嫩滑黑毛和牛、肉香突出的封門柳、香滑帶脂香的黑毛豚脛肉、嫩滑多汁的若鷄雞脛柳與彈牙脆皮的饅魚。大判燒!黑毛和牛西冷大大片的黑毛和牛西冷好好吃,有漂亮的油花,店員會幫忙燒烤,燒烤後嫩滑多汁,香氣撲鼻,沾上溫泉蛋蛋液,真的好幸福🤤🤤🤤🤤飲品選擇了帶有果香的巨峰堤子乳酸梳打 ($48)及白桃乳酸梳打($48)。甜品是滑溜的杏仁豆腐及香甜的雲呢拿糯米糍,完美收結!

開胃野菜沙律

佐賀米飯

二人餐六款燒肉

大判燒!黑毛和牛西冷

甜品是滑溜的杏仁豆腐及香甜的雲呢拿糯米糍,完美收結!
2025-08-14 0 浏览
超正嘅燒肉!大判燒!日本黑毛和牛牛西冷呢款 日本黑毛和牛牛西冷 真係值得一試,牛肉本身嘅濃郁味道,油脂喺口腔慢慢化開,帶嚟一種滑順嘅感覺。每一片都食得出係用心挑選同處理嘅高質牛肉,佢係餐廳嘅招牌之一。「黑毛和牛」喺日本出名以優質油花分佈聞名,呢度用嘅係西冷部位,呢部分牛肉既有瘦肉嘅香濃,又帶啲適量嘅油脂平衡口感。餐廳將牛肉切成非常薄嘅片,燒烤時可以快速鎖住肉汁,燒完唔會韌,入口即溶。黑毛和牛嘅油花分佈均勻,食落一啲都唔膩,反而越食越香。----------塩味牛舌:牛舌鹽味剛剛好,咬落好有層次,開胃一流!-活鰻魚海鮮盛:呢個海鮮盛盤真係抵讚,入面有帶子、魷魚、日本蠔、大蝦同鰻魚,每款都超新鮮,尤其係鰻魚,燒完滑溜溜,好有口感彈牙。帶子就鮮甜,日本蠔配埋牛油一齊煮,蠔肉鮮甜又香濃!-白桃乳酸梳打:桃嘅香甜加埋乳酸嘅酸甜,好解膩!-------最欣賞嘅係餐廳嘅服務,佢哋主動幫我哋燒埋,仲會逐樣介紹每款食材點樣燒至最好食,服務貼心又細緻!
超正嘅燒肉!大判燒!日本黑毛和牛牛西冷
---------
-塩味牛舌:牛舌鹽味剛剛好,咬落好有層次,開胃一流!
-白桃乳酸梳打:桃嘅香甜加埋乳酸嘅酸甜,好解膩!
-------
2025-08-14 0 浏览
今日約咗個friend去黃埔食日式燒肉。佢哋有個set,二人餐900蚊,都幾多嘢食,包括有大判燒,燒肉拼盤同埋甜品。不過我哋就揀咗散嗌。我哋嗌咗橫隔膜,牛腹肉,牛腸,厚燒燒牛脷,烏賊,同埋系日本海外店先有嘅大判燒。大判燒其實就係一塊薄切西冷,配一隻溫泉蛋。燒落去油脂十分豐富,配合埋個溫泉蛋食,食落係有啲似關西風嘅sukiyaki咁。而另外點嘅燒肉,都十分唔錯。尤其要讚一讚, 佢哋解凍得好好,唔似平時任食燒肉嗰啲肉咁,硬到石頭咁。而佢哋既牛腸,都值得一推,如果你係鍾意食內臟嘅建議試一試。另外,佢哋餐廳亦有D日式酒精飲品,包括high ball,日式燒酌等等。如果去開黃埔又想食燒肉既話,十分推薦食呢間
今日約咗個friend去黃埔食日式燒肉。

如果去開黃埔又想食燒肉既話,十分推薦食呢間
2025-08-12 0 浏览
*🥩*大判燒!黑毛和牛西冷 $178** • A4和牛薄切,油花如霜降 • 建議烤5秒捲埋,伴醬油蛋,入口即化 **🔪 黑毛和牛胸腹牛柳(120g)$248** • 自己剪,可按喜好剪成厚d薄d牛味夠重 **💎 黑毛和牛內橫膈膜 $188** • 牛肉超香,肉質帶彈性 • 不肥 **🍖 黑毛和牛腹柳小排 $148** • 油花均勻,適合包生菜蒜片 • 入口即融**⚡ 黑毛和牛上嫩肩里肉 $198** • 運動部位,肉味濃郁 • 可走鹽走黑椒,原味品嚐 **🍳 月見玉子湯** • 雞蛋拌入牛骨湯,撒蔥花 • 烤肉後可當茶漬飯吃 Free dessert !!📍人均$300#和牛專家 #部位食法 #港女打卡
*🥩*大判燒!黑毛和牛西冷 $178**
• A4和牛薄切,油花如霜降

• 建議烤5秒捲埋,伴醬油蛋,入口即化

**🔪 黑毛和牛胸腹牛柳(120g)
$248**

• 自己剪,可按喜好剪成厚d薄d
牛味夠重

**💎 黑毛和牛內橫膈膜 $188**
• 牛肉超香,肉質帶彈性
• 不肥

**🍖 黑毛和牛腹柳小排 $148**
• 油花均勻,適合包生菜蒜片
• 入口即融

**⚡ 黑毛和牛上嫩肩里肉 $198**
• 運動部位,肉味濃郁
• 可走鹽走黑椒,原味品嚐

**🍳 月見玉子湯**

• 雞蛋拌入牛骨湯,撒蔥花
• 烤肉後可當茶漬飯吃
Free dessert !!

📍人均$300
#和牛專家 #部位食法 #港女打卡
2025-08-11 0 浏览
今天午飯去了吃燒肉一如既往有午餐,所以先點了2個午餐吉列豬扒蛋包飯很香,所以吃了一半才記得拍照大判燒加牛小排(?)大判燒很好吃今日有點肚餓,所以加了一碟牛舌服務很好,店員經常巡視需要並收走已吃完的碗碟整體不錯,會再回頭最後食左642蚊
今天午飯去了吃燒肉

一如既往有午餐,所以先點了2個午餐

吉列豬扒蛋包飯
很香,所以吃了一半才記得拍照

大判燒加牛小排(?)
大判燒很好吃

今日有點肚餓,所以加了一碟牛舌

服務很好,店員經常巡視需要並收走已吃完的碗碟
整體不錯,會再回頭

最後食左642蚊
2025-08-03
午餐
2025-08-06 236 浏览
今次嚟左黃埔《Yakiniku Kakura》,呢度格局,同其他分店都係差不多,以黑色為主。✨️厚切黑毛和牛肉眼扒 (25Og) $598牛肉好多雪花,肥瘦相間,牛味香濃。食落覺得係好高質肉類,夠哂飽肚。附有雜菜,予以解膩。✨️大判燒!黑毛和牛西冷薄切嘅大判燒,紋理清晰,入口融化,連附有嘅生雞蛋一齊食,滑溜非常。✨️鹿兒岛和牛他他$128肉質有嚼勁 ,又冇渣,果然不錯。 伴有生蛋,增添口感。✨️雜菜沙律 $58雜菜翠綠,十分新鮮。✨️ 涼伴菠菜 $38菠菜冇渣,上面有芝麻,開胃好味。

✨️厚切黑毛和牛肉眼扒 (25Og) $598

✨️大判燒!黑毛和牛西冷

✨️鹿兒岛和牛他他$128
肉質有嚼勁 ,又冇渣,果然不錯。 伴有生蛋,增添口感。

✨️雜菜沙律 $58
雜菜翠綠,十分新鮮。

✨️ 涼伴菠菜 $38
菠菜冇渣,上面有芝麻,開胃好味。

2025-07-29 415 浏览
最近又去咗一次Yakiniku Kakura,佢哋嘅燒肉質量一如既往咁高,無論係和牛定雞肉,今日中午食咗佢哋嘅lunch set~- 黑毛和牛腹柳小排 - 呢道菜嘅肉質真係非常柔嫩,油脂分布好均勻,食上一口就感受到入口即化嘅快感!燒烤後嘅香氣好香,根本停唔到口,真係燒肉愛好者嘅最愛!- 大判燒!黑毛和牛西冷 - 每次嚟到我都必定要點呢道。超大塊牛肉片,薄薄一層油脂,燒完之後搭埋生蛋漿食,簡直係完美組合!肉質鮮嫩,第一口就令我愛上。- 牛板腱肉 - 呢部分牛肉相對少油脂,但出奇柔軟,口感非常好。燒出嚟嘅風味獨特,真係令我對呢道菜印象深刻。- 雞腿 - 雞肉質地好嫩滑,燒烤後外面微微焦脆,內裡卻保持住多汁,即使燒久啲都唔怕變乾- Kakura 辣冷麵 - 食落酸酸甜甜超開胃,幼細嘅麵條爽口彈牙,配埋燒肉食一流

- 黑毛和牛腹柳小排 -

- 大判燒!黑毛和牛西冷 -

- 牛板腱肉 -

- 雞腿 -

- Kakura 辣冷麵 -
食落酸酸甜甜超開胃,幼細嘅麵條爽口彈牙,配埋燒肉食一流

• 大判燒!黑毛和牛西冷
2025-07-22 479 浏览
今次嚟到黃埔嘅燒肉店!佢哋午餐都幾高質性價比幾高,每人包沙律、湯、嘢飲、飯,仲有兩款小甜品!我哋叫咗兩個午餐set,黑毛和牛大判燒盛合、KAKURA燒肉盛合,仲叫咗一個冷麵~大判燒果然係必點嘅招牌!表面油花已經好靚,薄薄哋好大塊,入口即化,配埋附上嘅溫泉蛋撈埋食簡直一流!冷麵亦都好推薦,酸酸甜甜嘅冷麵唔單只開胃,加埋酸酸辣辣哋嘅配菜,好好食啊~跟餐嘅嘢飲我會推介白桃乳酸梳打,甜甜哋,仲有果粒添,唔錯~
跟餐嘅嘢飲我會推介白桃乳酸梳打,甜甜哋,仲有果粒添,唔錯~
2025-07-20 424 浏览
呢間日式燒肉店真係好正,價錢相宜,質素高,喺香港都可以食到正宗日本A5黑毛和牛。我哋首先叫咗大判燒黑毛和牛西冷,店員好好服務,會幫你燒埋,香到不得了,油脂分布靚到流口水。黑毛和牛腹前小排同上肋骨中肉都係必試,入口即溶,唔使點醬油都已經好味。火炙黑毛和牛壽司都好正,牛香配埋壽司飯一流。唔食牛都唔怕,佢哋啲雞胸柳都好嫩滑。另外仲有啲麵同飯都唔錯。飲品方面,熱麥茶任飲,三得利啤酒同柚子酒都正。整體來講,呢到環境闊落坐得舒服,啱晒一家大細或者成班朋友聚會。

飲品方面,熱麥茶任飲,三得利啤酒同柚子酒都正。

燒肉店是日本九州佐賀人氣燒肉店,主打多款日本直送九州產極上A5黑毛和牛,質素高而價錢貼地.最重要環境雅致,抽氣系統好毫無油煙.試過兩間分店整體一樣的優質,回頭率高~▪️大判燒!黑毛和牛西冷($178)是海外店限定項目!!網狀的西冷雪花紋超美,員工會細心幫手輕烤,入口即溶,油脂豐富.沾上蛋汁更添滋味!▪️壼潰 KAKURA牛胸腹肉($138)▪️黑毛和牛腹柳小排($148)壺中和牛份量多又厚身,調味充足入味.有醬汁下容易燒得焦香,入口有外焦脆內軟熟口感.對比下黑毛和牛腹柳小排,更是柔軟,啖啖肉汁!▪️Mix 燒肉盛合($98)這午市套餐性價比極高!已包括沙律、餐湯及甜品.而且塩味牛舌彈牙有肉汁,很高質!牛板腱肉肉味濃厚,大大件的鷄腿肉也很幼嫩.物超所值一定是最佳的形容詞!▪️冷麵($38)冷麵配料多,有泡菜、青瓜、雞蛋等,食落清爽微酸,平衡燒肉油膩感▪️甜品最後登場的杏仁布甸和雪米糍擺放得精緻有誠意.杏仁愛好者必定喜歡布甸綿滑及充滿杏仁香濃味道

▪️大判燒!黑毛和牛西冷($178)

▪️壼潰 KAKURA牛胸腹肉($138)
▪️黑毛和牛腹柳小排($148)

▪️Mix 燒肉盛合($98)

▪️冷麵($38)

▪️甜品

2025-07-16 325 浏览
📍YAKINIKU KAKURA😍紅磡超高質素燒肉👍🏻~大判燒黑毛和牛西冷😍非常正嘅和牛☺️入口即溶👍勁好食☺️仲有專業嘅服務員代燒😍服務勁好😛~黑毛和牛腹前小排😍沉迷油脂同埋入口即溶嘅朋友一定要叫呢款😛真係入口即溶🥳肉質細嫩🤪食完回味無窮👍🏻~極上厚切牛舌😍好耐冇食過咁正嘅牛舌❤️爽口彈牙😛應該係牛舌芯部位👍🏻~黑毛和牛上肋骨中肉❤️勁好食😍入口即溶😘勁大嚿😘調味做得勁好🤭食到勁滿足👍🏻~順帶一提😛餐廳環境靚😍食物質素高🥳店員服務態度好👍下次一定再嚟食😎📍YAKINIKU KAKURA (紅磡)紅磡黃埔天地聚寶坊(第11期)地下G1及G3號舖
📍YAKINIKU KAKURA😍
紅磡超高質素燒肉👍🏻

~大判燒黑毛和牛西冷😍

~黑毛和牛腹前小排😍

~極上厚切牛舌😍

好耐冇食過咁正嘅牛舌❤️爽口彈牙😛應該係牛舌芯部位👍🏻

~黑毛和牛上肋骨中肉❤️

勁好食😍入口即溶😘勁大嚿😘調味做得勁好🤭食到勁滿足👍🏻

📍YAKINIKU KAKURA (紅磡)

紅磡黃埔天地聚寶坊(第11期)地下G1及G3號舖
2025-07-12 413 浏览
日式燒肉店,滿滿黑毛和牛盛宴,隱藏鬧市日式燒肉店日本黑毛和牛,匠心獨運環境設計,店子細節驚艷,彷彿瞬間穿越日本。店內座位設計,盡顯奢華。前菜小吃,主吃和甜品,滿滿選擇高水準要讚揚店子排煙系統!是日本新「無炭火」技術,抽風裝置高水準,吃完後依然清新,顛覆傳統燒肉店之油煙感一場關於和牛華麗交響曲野菜沙律時令野菜,清香新鮮,增添奢華感,特調醬汁酸甜開胃,非常好幻之牛舌和牛的舌根,烤至表面微焦時,內面粉紅色澤。黑毛和牛西冷大理石紋極致,油花分布完美,入口瞬間化開油脂香滿滿大判燒!火焰表演秀,重頭戲登場!和牛大判燒肉片香濃,炙燒香濃,視覺之震撼,肉香混合醬香撲鼻而來,打上卵黃,終極快樂。 佐賀海苔飯放上牛肉和燒肉,吃法味道令人驚喜喔! 甜品餐點完結濃郁杏仁布丁,甜而不膩。雪糕雪米糍奶香口味,外皮彈,內餡冰涼綿密,為這頓大餐畫上完美總結無可挑剔燒肉體驗,進門那刻起不斷被驚喜轟炸,環境,服務,食物品質也達高級水準。
日式燒肉店,滿滿黑毛和牛盛宴,隱藏鬧市日式燒肉店
前菜小吃,主吃和甜品,滿滿選擇高水準
一場關於和牛華麗交響曲
野菜沙律
時令野菜,清香新鮮,增添奢華感,特調醬汁酸甜開胃,非常好

幻之牛舌

和牛的舌根,烤至表面微焦時,內面粉紅色澤。
黑毛和牛西冷
大理石紋極致,油花分布完美,入口瞬間化開油脂香滿滿
大判燒!

佐賀海苔飯
放上牛肉和燒肉,吃法味道令人驚喜喔!

甜品
餐點完結