2022-11-02
💛好味指數:4.7/5💛💜回頭指數:4.7/5💜原來呢間超人氣燒肉店沙田有分店😍咁啱係附近做嘢,約咗朋友一起食燒肉傾下計😋✅大判燒!黑毛和牛西冷$178有專人可以幫忙燒,服務態度友善☺️之前食過覺得好好食,要再encore😜西冷油脂分佈平均,入口即溶,配咗蛋汁更加香!充滿住幸福感🥰✅黑毛和牛腹柳小排$148黑毛和牛系列嘅牛肉質素都好好👍🏻牛肉多汁,而且肉味濃🤪✅特上牛胸腹肉$128呢款牛肉會有小小筋位,油脂多小小,雖然呢款平啲但牛肉的質素都決定唔差😙✅黑毛豚脛肉$88豚肉比較有嚼勁,肥瘦均勻🐖✅若鷄雞脛柳$80見到寫住人氣推薦,真係好唔錯!雞肉好嫩滑,入面有啲軟骨位有嚼口😋✅佐賀紫菜飯$48呢個紫菜飯真係必點吖😍滿滿嘅紫菜舖面,睇到都覺得好足料,但原來仲有溫泉蛋同埋特製醬汁😱✅辣牛肉湯$88牛肉湯唔算好辣,味道不過不失,但配料好多😆有牛肉、蛋花、菇🍄而且用石鍋裝著,每人飲到2碗✅甜品🍮甜品係杏仁奶凍和雪米糍🍮每位客人都有一客,好開心😆✅飲品東一山田錦純米酒&薩摩寶山芋燒酎 各$58米酒適合女士飲,相對易入口,而且甜小小,燒酎會比較濃,可配梳打水/冰🧊🐻總結必點大判燒!黑毛和牛西冷&佐賀紫
💜回頭指數:4.7/5💜
✅大判燒!黑毛和牛西冷$178
✅黑毛和牛腹柳小排$148
黑毛和牛系列嘅牛肉質素都好好👍🏻牛肉多汁,而且肉味濃🤪
✅特上牛胸腹肉$128
✅黑毛豚脛肉$88
豚肉比較有嚼勁,肥瘦均勻🐖
✅若鷄雞脛柳$80
✅佐賀紫菜飯$48
✅辣牛肉湯$88
✅甜品🍮
甜品係杏仁奶凍和雪米糍🍮每位客人都有一客,好開心😆
✅飲品
東一山田錦純米酒&薩摩寶山芋燒酎 各$58
🐻總結
必點大判燒!黑毛和牛西冷&佐賀紫菜飯👍🏻
📍 YAKINIKU KAKURA (新城市廣場一期) (沙田)
沙田沙田正街18號新城市廣場一期7樓701號舖