2022-07-30 97 浏览
日本九州佐賀no.1超人氣嘅燒肉店係沙田都有分店喇環境舒服抽風系統又好 食完無乜油煙味👍🏻而lunch set 性價比好高配有🍚 🥗,餐湯,小食,甜品同飲品鍾意食燒肉嘅唔可以錯過🙌🏻🌟黑毛和牛大判燒盛盒和牛西冷油脂分布平均 油花好靚而技巧純熟退店員會幫忙代燒肉質鬆軟帶油香 且有牛脂香氣肉味濃郁兼有層次再蘸埋蛋漿 入口更滑溜😋另外仲有軟嫩有嚼勁既和牛裹腹小排同肉質柔軟既和牛背末脊肉三種唔同口感嘅和牛 各有特色👍🏻🌟牛舌盛盒鐘意食牛舌既必嗌 厚薄度適中牛舌經煎烤後 味道焦香脆嫩食落柔軟帶嚼勁 香氣四溢 💯🌟甜品杏仁豆腐同雲呢拿糯米糍
日本九州佐賀no.1超人氣嘅燒肉店
係沙田都有分店喇
環境舒服抽風系統又好 食完無乜油煙味👍🏻
而lunch set 性價比好高
配有🍚 🥗,餐湯,小食,甜品同飲品
鍾意食燒肉嘅唔可以錯過🙌🏻

食落柔軟帶嚼勁 香氣四溢 💯

🌟甜品
杏仁豆腐同雲呢拿糯米糍
2022-07-28 128 浏览
✨黑毛和牛大判燒盛合大判燒!鹿兒島A4和牛西冷店員主動問要唔要幫手燒 我地當然選擇乖乖等食和牛西冷 大大片 油花幾靚 肉質軟嫩 滿滿油脂甘香 調味帶甜跟左隻溫泉蛋 沾上蛋汁後 口感更滑但個人覺得溫泉蛋可以再生啲 會更正 食完牛牛 淨左啲蛋汁 攞黎撈飯食一流😆鹿兒島和牛裹腹小排和牛裹腹小排 肉質軟腍相對另外兩款 比較有咬口肉味亦較濃 有油香肉汁 鹿兒島和牛背末脊肉和牛背末脊肉 油花都唔錯肉質軟嫩 帶油香 有淡淡肉味 ✨黑毛和牛大判燒拼US牛板腱肉大判燒!鹿兒島A4和牛西冷油花分佈一樣唔錯 肉質軟嫩腍滑 油香十足US牛板腱肉牛板腱肉 肉質結實 口感都好軟腍 肉味幾香濃 比想像中更好午市定食 都會包左白飯 沙律 餐湯 甜品同餐飲✨白飯白飯 用上日本佐賀米粒粒飽滿 口感軟糯帶黏✨沙律沙律菜 新鮮爽脆 味道正常✨餐湯湯 夠清澈 加左麻油 味道帶麻油清香✨小食牛舌粒 口感軟腍 又帶少少咬口味道帶微辣 幾惹味開胃✨甜品甜品有兩款 杏仁豆腐同雪米糍杏仁豆腐 杏仁味香濃突出 口感軟滑雪米糍 用上日本雪見品牌 皮薄 雪糕香滑肉品幾高質 味道唔錯午市套餐都幾抵食 性價比幾高選擇夠多 除左燒肉定食 仲有其他午
✨黑毛和牛大判燒盛合

環境唔錯 座位闊落 坐得舒服
服務態度良好 店員工作都好主動
就算午市滿客好忙 都會主動幫忙開爐燒肉
價錢都合理 可以一試
日本九州佐賀NO.1超人氣燒肉店YAKINIKU KAKURA係沙田都開咗分店啦!今日就帶埋爸爸一齊去歎返個LUNCH~午市套餐都幾抵食,燒肉又多選擇,卡位夠哂闊落,梳化位坐得舒適。侍應友善又有禮,而且換鐵板速度快,成餐飯都食得好開心呢~用QR code落單,環保又方便快捷,而且圖文並荗,界面清晰易用。Lunch Set包沙律、餐湯、白飯、小食、甜品同餐飲,夠哂豐富,真係好抵食!!美國穀飼牛盛合有齊牛板腱肉、腹前小排,可以試齊兩款牛~牛板腱肉牛味濃厚,口感軟嫩又帶點嚼勁,腹前小排帶有細緻油脂,入口Q彈滑順~追加US牛腹柳小排肉質細嫩,油脂豐富,口感非常柔嫩。澳洲和牛胸腹柳大理石油花分布均勻,肉味濃郁,入口滑嫩多汁,勁JUICY!!鐵板豚肉生薑燒用鐵板上可以保持熱度,大量香甜、微微焦脆既豚肉片,配以滿滿洋蔥同鹹甜醬汁,甜甜地好討喜,拌飯一流~豆腐沙律沙律新鮮又爽脆,四大片滑嫩豆腐好有豆香。涼拌菠草菠草新鮮翠綠,淋上胡麻醬特別開胃。Lunch Set甜品有兩款,雪糕糯米糍,煙韌香甜;杏仁奶凍香氣濃郁,口感順滑,正~
日本九州佐賀NO.1超人氣燒肉店
YAKINIKU KAKURA係沙田都開咗分店啦!
今日就帶埋爸爸一齊去歎返個LUNCH~

午市套餐都幾抵食,燒肉又多選擇,
卡位夠哂闊落,梳化位坐得舒適。
侍應友善又有禮,而且換鐵板速度快,
成餐飯都食得好開心呢~

用QR code落單,環保又方便快捷,
而且圖文並荗,界面清晰易用。

Lunch Set包沙律、餐湯、白飯、小食、甜品同餐飲,
夠哂豐富,真係好抵食!!

美國穀飼牛盛合
有齊牛板腱肉、腹前小排,可以試齊兩款牛~
牛板腱肉牛味濃厚,口感軟嫩又帶點嚼勁,
腹前小排帶有細緻油脂,入口Q彈滑順~

追加US牛腹柳小排
肉質細嫩,油脂豐富,口感非常柔嫩。

澳洲和牛胸腹柳
大理石油花分布均勻,肉味濃郁,
入口滑嫩多汁,勁JUICY!!

鐵板豚肉生薑燒
用鐵板上可以保持熱度,
大量香甜、微微焦脆既豚肉片,
配以滿滿洋蔥同鹹甜醬汁,
甜甜地好討喜,拌飯一流~

豆腐沙律
沙律新鮮又爽脆,
四大片滑嫩豆腐好有豆香。

涼拌菠草
菠草新鮮翠綠,淋上胡麻醬特別開胃。

Lunch Set甜品有兩款,
雪糕糯米糍,煙韌香甜;
杏仁奶凍香氣濃郁,口感順滑,正~

2022-07-25
2022-07-27 3828 浏览
九州過江龍 黑毛和牛大滿足早在剛登陸銅鑼灣時已經一訪,和牛超高質好難忘,幾次想book都預約困難,新開沙田店一樣咁人氣,晚市walk-in建議7:00前到達,晚市的omakase套餐$398/位,精明的港女計過後,發現比單點划算不少,已包括前菜、黑毛和牛、牛吞、海鮮、雞肉和泡菜石鍋飯(11品)。一直吃沒有停下來的情況下,吃了2個多小時,每一樣都咁好食,感動🥲比起人均$1000的yakiniku竟然沒有太大分別。必點💯黑毛和牛大判燒$178真正入口即溶,而且有專人代燒,手法純熟,輕輕沾上蛋汁,就是幸福的味道,必點招牌菜當然好吃。黑毛和牛特選小排,一睇雲石紋雪花就知道高質,脂肪分佈均勻,肉質細緻軟滑。總括而言幾款牛肉的質素也是上佳,其中兩款是和牛當然更加好吃。和牛牛舌,爽口且牛味香濃,調味沒過多,有黑椒點綴,喜歡吃牛舌的不會失望。作為日本過江龍燒肉,烤爐的火候很足夠,火力集中易控制,燒至邊緣微焦,鎖住肉汁更美味。甜品(跟餐)雲呢拿雪米糍&杏仁布丁,外皮煙韌,軟硬適中,雪糕餡好足皮薄餡靚,杏仁布丁的杏仁味很濃郁,很想encore。盡情吃肉必需來一杯whisky soda ($58 )夠冰凍清
九州過江龍 黑毛和牛大滿足

必點💯黑毛和牛大判燒$178

甜品(跟餐)

盡情吃肉必需來一杯whisky soda ($58 )夠冰凍清爽,配烤肉一絕~

店內環境日系和風,卡座隱私度高,店員服務友善細心,各方面非常高質,絕對值得試試!
—————————————————

YAKINIKU KAKURA (新城市廣場一期) (沙田)
沙田沙田正街18號新城市廣場一期7樓701號舖

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfoodie #hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodphotography #foodgasm #lunch #dinner #foodstagram #沙田美食#日式燒肉#yakiniku
___
🥇Follow @eathkgirls
#eathkgirls
  • 黑毛和牛大判燒
🇯🇵日本九州佐賀No.1️⃣超人氣燒肉店🌟Yakiniku Kakura🌟,開到嚟沙田喇!Yakiniku Kakura提供🎌日本直送嘅九州產黑毛和牛🥩,當中包括稀少部位,食材質素極高!👍🏻🥩大判燒!黑毛和牛西冷 $178Yakiniku Kakura嘅Signature Dish之一!塊黑毛和牛西冷啲紋理靚到我心花放!🥰店員會幫忙將大判燒燒至最佳狀態,半生熟黑毛和牛再點埋濃厚嘅蛋漿🥚,脂香肉香蛋香都好出,真係好好味!必點item!😘🥩黑毛和牛腹柳小排 $148醬汁甜美可口,肉質軟嫩帶脂香!😍🥩壺漬KAKURA牛胸腹肉 $138牛胸腹肉𠝹花再醃到入晒味,油花紋路十分細緻,勁爆多肉汁,不愧為KAKURA嘅名物之一!🦐海鮮拼盤 $178三隻巨型大紅蝦🦐肉質爽彈甜美,仲有蝦膏,好味到要吮埋個殼!🦑魷魚鮮甜軟糯,以鹽醬調味!帶子浸沒咗喺啲牛油入面,份外滋味!💕👅鹽味上牛舌 $118香口爽身,牛味濃厚!😋🥓牛腸 $58半溶嘅牛脂索滿晒醬汁,一燒香氣四溢,好邪惡!😈🥘石燒肉泡菜鍋飯 $88石鍋飯熱辣辣,輕鬆做到少少飯焦嘅效果,質素都唔錯!三得利生啤 350ml $48巨蜂提子乳酸梳打 $42兩杯飲品都

🥩大判燒!黑毛和牛西冷 $178

🥩黑毛和牛腹柳小排 $148

醬汁甜美可口,肉質軟嫩帶脂香!😍

🥩壺漬KAKURA牛胸腹肉 $138

🦐海鮮拼盤 $178

👅鹽味上牛舌 $118

香口爽身,牛味濃厚!😋

🥓牛腸 $58

半溶嘅牛脂索滿晒醬汁,一燒香氣四溢,好邪惡!😈

🥘石燒肉泡菜鍋飯 $88

石鍋飯熱辣辣,輕鬆做到少少飯焦嘅效果,質素都唔錯!

三得利生啤 350ml $48
巨蜂提子乳酸梳打 $42

兩杯飲品都好爽,同燒肉係絕配!

杏仁奶凍(送)
雪米糍(送)
2022-07-25 2417 浏览
嚟自日本九州佐賀既過江龍燒肉店✨ 最近新分店進駐沙田,環境寬敞舒適,午市套餐選擇多又質素高,食完已經想再encore🥰✨ Lunch Set ✧配埋白飯、沙律、餐湯、小食、甜品及飲品✧ ❀ 黑毛和牛大判燒盛合 🐮 ($368)依款盛合有三款牛,分別係鹿兒島A4和牛西冷、和牛裹腹小排及和牛背末脊肉😍 店員會先幫忙燒大大塊既和牛西冷,雪花紋理好靚,燒熟後更可配埋溫泉蛋食,肉質軟嫩多汁,入口即化👍🏻 另外兩款和牛都係油香滿溢,食得好滋味☺️❀ 燒肉海鮮盛合 🦐 ($168)除咗食和牛,仲叫咗依款有齊牛、雞及海鮮既套餐~牛胸腹肉牛味濃郁,雞腿質感嫩滑☺️ 而海鮮都好新鮮,有大蝦、帶子及魷魚三款海鮮,大蝦肉質鮮美又juicy帶子配埋牛油一齊燒,又香又滑,而魷魚食落鮮甜彈牙✨ 另外跟餐加購咗牛舌($48),一碟四塊,口感爽滑又帶牛香,簡單調味已經唔錯~❀ 甜品 🍨食完燒肉最啱食埋甜品🥰 杏仁奶凍口感軟滑又重杏仁香,雪米糍係雲呢拿味,皮薄軟糯❀ 巨峰提子乳酸梳打 🍹 (跟餐+$20)❀ 青森蘋果乳酸梳打 🍹(跟餐+$20)梳打果味香濃,清爽又解膩,大大杯仲好解渴

✨ Lunch Set
✧配埋白飯、沙律、餐湯、小食、甜品及飲品✧

❀ 黑毛和牛大判燒盛合 🐮 ($368)

❀ 燒肉海鮮盛合 🦐 ($168)

甜品 🍨

❀ 巨峰提子乳酸梳打 🍹 (跟餐+$20)
❀ 青森蘋果乳酸梳打 🍹(跟餐+$20)
梳打果味香濃,清爽又解膩,大大杯仲好解渴
2022-07-25 165 浏览
見到沙田新開左間烤肉,緊係要試一試佢😍星期六諗住好多人,所以6:00就去左食唔洗等,即時入座90分鐘第一次黎食,所以叫左2人餐既Omakase ,$398-1位再加1。首先黎左個沙律先+前菜4款牛肉(板腱牛排,黑毛和牛(呢2款超好食),特上牛胸腹肉,和牛赤身)大蝦2隻(唔爽口,有啲梅)+牛舌+豬石頭鍋飯最後甜品(杏仁布甸(因為本身唔鐘意杏仁味,所以麻麻地+雲呢拿糯米糍)開始上菜果時心諗2人餐點解得咁小既,好似好唔抵咁🥲其實黑毛和牛肉食落去真係好好食😋2位埋單$875因為90分鍾用餐,個飯唔夠時間食,個工作人員問都冇問過仲要唔要就將其他垃圾放入個飯到收走左🥲
唔洗等,即時入座90分鐘

首先黎左個沙律先+前菜

大蝦2隻(唔爽口,有啲梅)+牛舌+豬

石頭鍋飯

2位埋單$875

2022-07-23
2022-07-23 142 浏览
為食妹👧🏻五訪黎自九州佐賀燒肉🔥。上個月進駐沙田新城市。👀望住個綠草如茵的公園。坐定定慢慢燒好梳乎😮‍💨。午市定食選擇有22款。燒肉定食有12款甘多。真係可以食足三個禮拜都唔同款🤩。燒肉定食配埋沙律。餐湯。小食。白飯🍚。飲品。甜品🍧。非常豐富😎。🐮大判燒黑毛和牛西冷店員主動幫忙燒。蘸上蛋汁一齊食真係好夾❣️。食落更香更滑。肉肉入口即溶。感覺好幸福❤️。💥燒肉海鮮盛合盛合有大蝦。魷魚🦑。雞肉。帶子。牛肉。一次過滿足五個願望🫶🏻。最鍾意食大蝦。新鮮彈牙冇得頂。魷魚當然係我第二至愛❣️。其餘三款都冇挑剔🤌🏻。加配牛舌👅為食妹👧🏻自製牛舌丼。牛舌厚身有口感😋。甜品有驚喜🥣糯米糍X杏仁味奶凍奶凍入口順滑。散發陣陣杏仁香。大愛🥰。

🐮大判燒黑毛和牛西冷

💥燒肉海鮮盛合

加配牛舌👅
為食妹👧🏻自製牛舌丼。牛舌厚身有口感😋。
甜品有驚喜🥣
糯米糍X杏仁味奶凍
奶凍入口順滑。散發陣陣杏仁香。大愛🥰。

2022-07-22 145 浏览
餐廳佈置簡約, 以淺色木系傢俬 為主調, 配上柔和的燈光 , 環境相當舒適,主打高質日本燒肉。燒肉 omakase $ 398/每位 (兩人起)鹽味盛 :▪鹽味上牛舌▪蔥鹽味若雞雞脛柳▪海老兩隻薄切牛舌,燒至油光亮澤, 口感 嚼勁,慢慢滲出肉香, 讓人回味。 雞脛柳, 肉質不但軟嫩, 還充滿肉汁,令人食指大動。燒烤後的大蝦,陣陣香烤的香氣撲鼻而來,鮮味彈牙, 甘醇鮮蝦味停留在口腔。燒肉汁盛 :▪特上牛胸腹肉 ▪黑毛和牛精選兩款 * 上肋骨中肉 * 內橫隔膜 ▪牛板腱肉▪野菜每款牛肉, 用上紙牌介紹, 每件雲石紋均勻滿佈,十分吸引, 燒烤時, 香氣十足, 肥油滴在爐端中,令火光更旺盛, 燒到肉身微微彎曲, 不理會熱燙,咬入時 ,口感綿化,肉質軟嫰,咀嚼幾口,油香及牛肉汁在口腔迴盪,滋味滿分。燒烤後的鮮菇、雞髀菇及南瓜, 仍然滿水份,香甜軟嫩。石燒泡菜鍋飯石鍋飯配料豐富,表面鋪滿惹味泡菜、 爽脆豆芽、 紫菜絲、流心蛋及菠菜, 先叉差開流心蛋, 再拌匀所有材料一起吃, 每口米飯濕潤及有豐富的配料, 十分飽肚滿足。海藻湯熱呼呼的海藻湯, 湯底清甜, 還有一片片的海藻及香蔥粒, 美味可口

燒肉 omakase $ 398/每位 (兩人起)

鹽味盛 :

▪牛板腱肉
▪野菜

石燒泡菜鍋飯

海藻湯
熱呼呼的海藻湯, 湯底清甜, 還有一片片的海藻及香蔥粒, 美味可口。

甜品
杏仁奶凍,用香甜杏汁和牛奶製成,吃一口, 既有濃郁杏汁香氣,又有迷人的奶香, 口感滑溜, 甜度適中,是我最喜歡的甜品。 雪白 的糯米糍, 外皮堅韌, 中間填滿 雲呢拿雪糕, 香甜滑溜, 雪糕慢慢在口中溶化, 令人都溶化了的飯後甜品

kakura 冷麵 (細) $38
口感煙韌的冷麵, 完全浸泡在冰涼酸汁之中, 炎炎夏日,夠曬開胃, 食完還帶來冰冰涼涼的感覺,十分爽。

來自日本九洲佐賀既燒肉名店繼黃埔及銅鑼灣店後,終於開到黎新界區😍選址係沙田地標商場新城市,令一眾燒肉愛好者唔使去到咁遠都食到高質既佐賀和牛,位於7樓美食層最靠邊位置,可以望住出面天台花園嘆燒肉別有一番風味🏕餐廳走型格黑路線,場內用燒烤爐加抽風機一體化設計,油煙味唔算好大🕋呢度直接用QR code落單,亦有實體餐牌睇,主打鹿兒島縣產既黑毛和牛、澳洲和牛同埋高質美國牛📔套餐由$698起,仲有靚少少既Omakase set,由廚房決定每日的心水燒肉🥓大判燒!黑毛和牛西冷 | $178 | 8.5/10呢款絕對係一試難忘,係餐廳既招牌肉品,和牛西冷仲長過我既小臂,雪花紋理好精緻店員主動黎幫手燒🔥燒好之後就放落配送既温泉蛋入面,係濃郁既肉脂香上增添滑溜口感,好快就融化係嘴內🍖黑毛和牛上肋骨中肉 | $198 | 7/10放入壺中進行醃漬,將油脂豐富既和牛多加了畫龍點睛既汁,不過融雪就差咗少少🧊要等多陣先可以完美咁將成條牛肋骨肉取出整條肉已經起骨,保留了骨邊肉帶筋的口感,但食落唔會覺得好韌,外層都帶住薄薄的筋膜同埋細緻的油花,豐腴肉嫩🤗🫓黑毛和牛裏腹牛柳 | $248 | 8/10一隻牛只有 3%

🥓大判燒!黑毛和牛西冷 | $178 | 8.5/10

🍖黑毛和牛上肋骨中肉 | $198 | 7/10

🫓黑毛和牛裏腹牛柳 | $248 | 8/10
一隻牛只有 3%係牛柳位,係最高級、軟嫩同比較瘦的部分,首先將厚身既原塊牛柳四面煎香,再將食既部份剪成牛柳再輕輕煎一煎,和牛牛柳既口感柔軟鮮美,肉汁超級豐富,和牛燒肉之中稱為極品😋

👅塩味上牛舌 | $118 | 8/10
上牛舌即係牛舌根,由日本仙台興起,係牛舌最靚既部位,燒完仲好Q彈嫩口👍咬落去有爆汁的肉感,香氣十足,油脂厚重亦多汁

🌊海鮮拼盤 | $178 | 7.5/10
三隻海老、四隻帆立貝同六件烏賊,性價比都算高,一次試埋幾款海鮮,唔使淨係食牛肉咁單調
🦐海老size都有幾大,個頭都幾多膏,食落好香,肉質算爽彈🦪帆立貝同牛油一齊煎熟,油香滲入其中,食落幾嫩🦑烏賊就失色咗,食落係偏軟熟而唔係我愛既彈牙

🥗KAKURA沙律 | $78 | 7/10
呢份招牌沙律既菜都幾新鮮有甜味,吞拿魚肉係入面多咗層次感,食下肉再食啖沙律好refresh😚
2022-07-20
2022-07-21 219 浏览
日本九州佐賀𝗡𝗼.𝟭人氣燒肉店🥩終於登陸到沙田啦‼️以後食日本牛又多左選擇啦佢d佐賀牛🐄真係非常好味😋午市套餐都相當抵食職員服務態度好好🤗仲會主動過嚟幫手燒肉👍🏼又會指導點樣燒係最好食🔸黑毛和牛大判燒盛合 $368🔸KAKURA 燒肉盛合 $128🔸牛舌 $48今次我哋係午餐時間去食,餐廳有Lunch menu提供,我哋分別叫咗黑毛和牛大判燒盛合同埋KAKURA 燒肉盛合,再加咗$48追加一份牛舌。每份Lunch Set都配有白飯、沙律、餐湯、小食、甜品同埋餐飲,真係非常豐富🤩講返主角先,就係海外店限定嘅鹿兒島A4和牛西冷,上菜時都俾佢個size嚇親,真係好大塊,而且油脂分布好靚,燒完後肉質好嫩滑,食落入口即溶,牛味亦好香濃,真係好正😍呢個餐仲有鹿兒島和牛裏腹小排同埋鹿兒島和牛背未脊肉,兩款牛都非常好味😋另一個燒肉盛盒set就有特上牛胸腹肉、黑毛豚無骨小排同埋雞腿。雞肉燒完後好嫩滑,豚肉肥瘦好均勻,牛胸腹肉亦都好鮮嫩,整體質素好高,追加嘅牛舌有四片,同樣好好味🤤
日本九州佐賀𝗡𝗼.𝟭人氣燒肉店🥩

🔸KAKURA 燒肉盛合 $128

🔸牛舌 $48

2022-07-16
2022-07-20 63 浏览
我同朋友都係食肉獸,特別鍾意食燒肉呀!所以今次就過咗嚟食好西啦🥳-大判燒!黑毛和牛西冷 $178呢款真係超級正!唔該大家一定要叫!會有職員幫我哋燒埋☺️睇住佢燒已經好興奮🤩-黑毛和牛腹柳小排 $148呢個係滿滿嘅油脂呀🥰-塩味上牛舌 $118厚切 正!-壺漬KAKURA牛胸腹肉 $138性價比高!呢款重牛味d☺️-特上牛胸腹肉 $128呢款同上一款都係偏重牛味多啲嘅☺️-辣冷麵(小) $38呢個我真係好鍾意!無論係面定係湯底!佢個湯底係酸酸甜甜好清新🤤麵質亦都好特別😍必食呀!🔥-鹿兒島和牛他他 $128食燒肉食到飽飽地嘅時候,就可以叫哩款換換新口味-甜品都好正!好重杏仁味
我同朋友都係食肉獸,特別鍾意食燒肉呀!
所以今次就過咗嚟食好西啦🥳
大判燒!黑毛和牛西冷 $178

呢款真係超級正!唔該大家一定要叫!
會有職員幫我哋燒埋☺️

性價比高!呢款重牛味d☺️
特上牛胸腹肉 $128

呢款同上一款都係偏重牛味多啲嘅☺️
辣冷麵(小) $38

呢個我真係好鍾意!無論係面定係湯底!
佢個湯底係酸酸甜甜好清新🤤
麵質亦都好特別😍
必食呀!🔥
鹿兒島和牛他他 $128

食燒肉食到飽飽地嘅時候,就可以叫哩款換換新口味

甜品都好正!好重杏仁味
2022-07-19 79 浏览
之前去過銅鑼灣分店食過,一試難忘,行街見到沙田有分店就緊係要試下😍侍應嘅Service 十分好,會主動過黎問需唔需要幫忙燒,同埋會話俾我地知道點樣燒會係最好💕 KAKURA沙律個沙律有吞拿魚,生菜,火箭菜➕️泡菜,撈埋一齊食,好新鮮好好味 石燒肉泡菜鍋飯呢個CP值好高,味道小辣,🈶️雞蛋,石燒肉,泡菜加其他前菜,個飯仲有飯蕉,好食 大判燒!黑毛和牛西冷呢個真係必試,燒到9分熟,加埋雞蛋一齊食,入口即溶融,超好味😋 烏賊個質感好軟腍,一啲都唔會韌,而且味道剛剛好 宮崎黑毛豚香腸之前見到都已經好想食,燒完之後,外脆內惹味,正👍🏻黑毛和牛上肋骨中肉油脂比較多,易搶火,侍應話我哋知,要放係爐邊慢慢燒,食落充滿油香及肉味 黑毛和牛腹柳小排呢個又係性價比極高,口感超正,超香滑,牛味十足❣️ 青森蘋果乳酸梳打揀咗走冰,滿滿嘅一杯,充滿蘋果乳酸味,好飲 三得利 優質麥芽啤酒食燒肉又點少得酒,呢杯生啤麥味重,啱晒男士們 甜品有呍呢嗱味嘅雪米糍,仲有杏仁味豆腐,好滑溜,yummy 💕

KAKURA沙律

石燒肉泡菜鍋飯

大判燒!黑毛和牛西冷

烏賊
個質感好軟腍,一啲都唔會韌,而且味道剛剛好

宮崎黑毛豚香腸
之前見到都已經好想食,燒完之後,外脆內惹味,正👍🏻

黑毛和牛上肋骨中肉

黑毛和牛腹柳小排
呢個又係性價比極高,口感超正,超香滑,牛味十足❣️

青森蘋果乳酸梳打
揀咗走冰,滿滿嘅一杯,充滿蘋果乳酸味,好飲

三得利 優質麥芽啤酒
食燒肉又點少得酒,呢杯生啤麥味重,啱晒男士們

🥩人氣日式燒肉 登陸沙田✨不經不覺人氣日式燒肉店@yakinikukakurahk過江龍香港2年,今次有新店開幕 新界區沙田友有口福😚 裝修環境入型入格,每張枱都有日式燒爐,今次去到要試吓set lunch 先,想唔到第三次回訪🤭✨黑毛和牛大判燒拼US牛腱肉 $258之前喺銅鑼灣店有食過真係諗起都覺得好好味,而今次我再encore😚和牛佈滿雪花❄️脂肪均勻,燒好和牛可以點上溫泉蛋,但執部門牛肉更加提升牛肉嘅鮮味,油花慢慢滲出好Juicy,今次再encore冇令我失望,極力推介🤩讚👍🏻細心位就係可以叫服務員幫你燒,味道更加好味另外配搭左牛腱肉,口感咁腍味道濃郁😋✨美國殼飼牛盛合 $188腹前小排好油脂滿佈有口感,牛肉好腍又唔會好油膩,好想再encore牛板腱肉肉質比較厚實,牛肉濃郁✨和牛腹柳小排 $98Lunch set真係唔夠喉追加多碟腹😛肉質比較腍點上燒汁更加濃味突出✨黑毛豚無骨小排 $58薄薄一層豚肉,油脂分布比較均勻,豚肉嘅味道特別濃郁,更加突出左豚肉嘅油脂,好香口點上柚子汁比較清新Lunch set我有前莱、湯、罐裝汽水、甜品最特別就係佢有一盒甜品一個細細的糯米糍另外仲有杏仁味
🥩人氣日式燒肉 登陸沙田✨

✨黑毛和牛大判燒拼US牛腱肉 $258
細心位就係可以叫服務員幫你燒,味道更加好味
另外配搭左牛腱肉,口感咁腍味道濃郁😋

✨美國殼飼牛盛合 $188
牛板腱肉肉質比較厚實,牛肉濃郁

✨和牛腹柳小排 $98

✨黑毛豚無骨小排 $58

Lunch set我有前莱、湯、罐裝汽水、甜品

最特別就係佢有一盒甜品一個細細的糯米糍另外仲有杏仁味嘅奶凍

2022-07-11
2022-07-18 75 浏览
最近沙田新開了一間日式燒肉店💓原來是來自於日本九州佐賀的過江龍!沙田店已是餐廳在香港的第三間分店,可見在香港🇭🇰的人氣亦十分不錯😍餐廳主打佐賀產的A5級黑毛和牛🐮而且設有牛肉Omakase🤪挑選了時令部位供客人食用~#大判燒黑毛和牛西冷 $178是海外店限定餐點的大判燒!來自鹿兒島的黑毛和牛🐮配上一隻日本溫泉蛋,可以由店員代為烹煮~剛燒好的黑毛和牛,口感軟滑而且豐盈,沾上了蛋汁更添風味,油脂分布在整個口腔內,過後仍帶有牛肉的香味🤤味道小評分:😋😋😋😋😋/5#燒肉Omakase $398/1 (二人起)Omakase包括了前菜、塩味盛、燒肉汁盛和熟食和甜品🍮,Omakase需要最少二人起點餐😛首先有沙律🥗和泡菜前菜~牛舌厚肉而且軟腍,蝦肉🦐結實,而經燒肉汁醃製的牛肉香味十足,牛胸腹肉油份重而且沒有筋🤤最後還有石鍋飯~泡菜味香濃,而且有鍋巴!味道小評分:😋😋😋😋😋/5🌟喜歡可以Like&Follow, 有你的支持是小編的動力🌟整體味道指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5性價比:💰💰💰/5環境:💕💕💕💕💕/5服務:✅✅✅✅✅/5打卡指數:📸📸📸/5

#大判燒黑毛和牛西冷 $178
味道小評分:😋😋😋😋😋/5

#燒肉Omakase $398/1 (二人起)
味道小評分:😋😋😋😋😋/5

整體味道指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5