2022-12-25
YAKINIKU KAKURA (新城市廣場一期) 聖誕節🎄,特別想同朋友食燒肉😋Omakase $398 每位沙律飯前沙律,酸酸甜甜,帶有柚子味,開胃😋泡菜三點盛辣泡菜,另一開胃精選!❤️塩味盛塩味上牛舌牛舌肉汁豐富,鹽味帶出牛味,正!⭐️蔥鹽味若雞精選2種雞胸肉同雞髀肉,各有千秋,雞胸肉實淨,雞髀肉嫩滑😘海老大大隻海蝦😍見到都吸引!多汁鮮嫩🫢燒肉汁盛特上牛胸腹肉油脂較少但極多肉汁,十分軟腍,香味濃郁黑毛和牛特選小排肉質柔軟,油脂味濃,入口即溶,十分香濃黑毛和牛赤身油花分布平均,肉味豐富,比小排更帶有彈性牛板腱肉口感最豐富,板腱有嚼勁,兩邊肉味豐厚黑毛和牛上肋骨中肉 $198另外加既和牛上肋骨😋入口即化!牛脂分佈均勻,又香又濃既和牛完全唔會覺得油膩,享受🥰野菜有雞髀菇、南瓜、冬菇🤤配燒肉,絕配!海澡湯海帶配淡淡麻油既香,係食完主食燒肉後,剛好停一停,飲個湯,就可以食鍋飯👍🏻石燒雞肉泡菜鍋飯即時有店員幫手拌勻,石燒碗熱辣辣,見住雞蛋拌勻時煮熟,好治癒😊而且好好味😁甜品好喜歡呢度既甜品😍精緻既盒,雲尼拿味雪米糍,冇得輸!仲加埋杏仁味奶凍🥰香滑🫢係一個完美既收尾👏🏻地址:沙田沙田正街18號新城
聖誕節🎄,特別想同朋友食燒肉😋
Omakase $398 每位
沙律
飯前沙律,酸酸甜甜,帶有柚子味,開胃😋
泡菜三點盛
辣泡菜,另一開胃精選!❤️
塩味盛
塩味上牛舌
牛舌肉汁豐富,鹽味帶出牛味,正!⭐️
蔥鹽味若雞精選2種
雞胸肉同雞髀肉,各有千秋,雞胸肉實淨,雞髀肉嫩滑😘
海老
大大隻海蝦😍見到都吸引!多汁鮮嫩🫢
燒肉汁盛
特上牛胸腹肉
油脂較少但極多肉汁,十分軟腍,香味濃郁
黑毛和牛特選小排
肉質柔軟,油脂味濃,入口即溶,十分香濃
黑毛和牛赤身
油花分布平均,肉味豐富,比小排更帶有彈性
牛板腱肉
口感最豐富,板腱有嚼勁,兩邊肉味豐厚
黑毛和牛上肋骨中肉 $198
野菜
有雞髀菇、南瓜、冬菇🤤配燒肉,絕配!
海澡湯
石燒雞肉泡菜鍋飯