2019-12-12 54 浏览
係中環有一間食鷄翼的樓上舖,地方不是很大,但看得出是花了不少心思在佈置方面,充份利用空間!新加坡辣蟹味不是太辣,食落口令我想起辣椒蟹,不過變為鷄翼。朋友話頗辣但我覺得是可以接受的!應該啱重口味人士呢!加州風味芝士同蒜蓉,蒜香味頗濃又因為有芝士的關係,又帶點咸香味,加上剛剛吃完辣蟹味,恰好中和了留在口腔裡的辣味添!甜薯薯條我們還嘗試了一個甜薯薯條,深黃色的甜薯薯條非常惹味,再蘸上醬汁一起食,簡直食到停唔到口!店鋪會提供黑色膠手套,比一般質地好,確保客人不會那麼容易弄髒自己雙手,非常貼心的服務。捧上枱面的鷄翼都是熱辣辣的,表皮都很香脆,但又能鎖住肉汁,又有咁多口味可以揀,鷄翼控不要放過「叫鷄」的機會!

新加坡辣蟹味

加州風味

甜薯薯條

2019-12-03
  • 新加坡辣蟹味
2019-12-10 465 浏览
燒雞翼是大部分人都很愛吃的食物,只是平時來說,雞翼其實只會是一間餐廳的小食,而不能當主菜,每次只有數隻,實在不是味兒🤔在openrice尋找到一間在中環閣麟街的雞翼專門店,還真感到驚訝竟然可以有店舖是專吃雞翼的?!可真的要試試了。何不一起「叫雞」?😏霓虹燈向來是現今的餐廳喜歡用的裝飾,裡面的洗手間還用了男士和女士一起共舞的圖案,別有趣味。雞翼專門店可不是說笑的,雞翼的種類超多,足足有十多款口味!絕對能滿足各個雞翼迷的喜好。飲品在這裡雖然昂貴,吃雞翼還是需要喝飲品的,於是點了一杯 Passionfruit Lemonade。裡面有一粒粒的熱情果種子,喝進口味道清新得來又濃郁。我們選擇了三種雞翼味道的咯咯拼盤,有side dish,我們選擇了黑松露醬薯條。不得不讚,黑松露醬的味道真的非常濃郁,對我這個黑松露迷來說完全是恩物,薯條則沒什麼特別,脆脆的口感還是有的。主角雞翼方面,我們選擇了黑椒檸檬、蒙古燒烤和黑芝麻蜂蜜海鮮味,看來都很好吃啊🤤先吃了蒙古燒烤味,蒙古燒烤味其實就像一些烤魚店的串燒,有很濃郁的孜然味,香口。黑椒檸檬味是店員推介的,沒想到會那麼好吃黑椒的味道其實不會很辣,反而給人的感
竟然可以有店舖是專吃雞翼的?!可真的要試試了。

何不一起「叫雞」?😏

黑椒檸檬味是店員推介的,沒想到會那麼好吃
黑椒的味道其實不會很辣,反而給人的感覺很香口,適合不太能吃辣又想讓味蕾刺激一下的人。檸檬味很是明顯,酸酸的挺開胃,未至於酸得會令人緊閉眼睛🤣

最後試了一款黑芝麻蜂蜜海鮮味的,聽了味道好像不錯,但沒想到竟然沒黑椒檸檬那款那麼好吃🤔外皮挺juicy的,醬汁味香濃四溢,蜂蜜味甜甜的很好吃。
2019-12-07
2019-12-04 87 浏览
今日去左中環諗住接朋友仔放工飲杯野朋友帶左我黎呢度 除左飲野仲可以食雞翼呢度可以話係麻雀雖小 但坐落感覺舒服 俾人覺得好chill 以下就係飲品同食品menu呢度主打雞翼 然後吊左好多雞喺度 好想禁佢地呢個就係揀左雞翼之後 可以揀唔同gei 醬呢啲醬係用黎點雞翼 可以mix and match 都可以問呢度店員邊隻醬同邊隻味gei 雞最襯我地要左一個係泡菜蛋黃醬 辣辣地 濃流口感田園沙律醬 佢濃稠得黎口味好清新最後一個就係甜辣醬 傳統得黎好惹味呢個係黑松露醬薯條 個醬味道香濃又剛剛好而且薯條又多又新鮮 好食又抵食檸檬黑椒雞翼未知檸檬汁之前呢黑椒味辣辣地好惹味加埋檸檬汁之後呢酸酸辣辣咁樣非常開胃令人有種星加坡風味嘅感覺 可以配埋清新嘅田園沙律醬又係另外一番風味水牛雞翼 呢個呢真係又辣又野味而且雞肉非常嫩滑 再點埋個泡菜沙律醬 簡直一流呢度除咗食雞翼之外呢 一定要叫番杯啤酒呢邊有好多香港嘅手工啤 我叫咗呢款少爺呢 飲落比較清新朋友仔呢就叫咗呢杯鬼佬 用嚟襯雞翼簡直係一流呀
今日去左中環諗住接朋友仔放工飲杯野

呢度除咗食雞翼之外呢 一定要叫番杯啤酒
呢邊有好多香港嘅手工啤
我叫咗呢款少爺呢 飲落比較清新

朋友仔呢就叫咗呢杯鬼佬 用嚟襯雞翼簡直係一流呀
I’ve never had this many chicken wings in mah lifeeeeeee! In total we had 60 wings, 2 Gin & tonic, 4 Lemon teas, 4 Prosecco, 2 Beer, 1 coleslaw, 1 sweet potato fries, 1 truffle fries, 2 spinach & kale salad, 1 edamame, 3 brocolini...!!! Can’t believe we killed it all! For the wings, we tried about 10 flavours, in my opinion, I would reorder buffalo wings, Singapore zing was sooooooo spciy! A bit too spicy for me, but the flavours are bomb! For the non-spicy ones, not much of a special, worth try

For the wings, we tried about 10 flavours, in my opinion, I would reorder buffalo wings, Singapore zing was sooooooo spciy! A bit too spicy for me, but the flavours are bomb! For the non-spicy ones, not much of a special, worth trying lemon & pepper. I’m a bit disappointed with cajun, maybe I’m too used too Five Guy’s cajun fries haha!

Fries are exceptional! As well as the salads, coleslaw was crunchy and fresh, edamame’s portion was slightly too big but flavourful, broccolini was our favourite! The waiter was kind enough to serve us our last broccolini order, till the very last minute when we paid our bill haha! Great service!

Would go back again for happy hour!

Tsing  Tao  Beer  +  Lemon  Tea
Gin  &  Tonic
Brocolini
Spiach  &  Kale  Salad  with  Yuzu  Dressing
Wings!  (Min.  6  wings/flavour)
Sweet  Potato  Fries
Truffle  Fries
Black sesame Edemame
Coleslaw
Buffalo  Wings

2019-11-27
Gin  &  Tonic
Brocolini
Sweet  Potato  Fries
Truffle  Fries
Black sesame Edemame
Coleslaw
Buffalo  Wings
2019-11-29 97 浏览
勁鍾意食雞翼既我成日都好想食雞翼放題 今次去呢間wingman係專食雞翼 我地無嗌放題 但都已經好夠食🤣一入面個霓虹燈牌勁奪目 個種玩味一睇就知係年輕人主理既餐廳😆揀雞翼喇!!勁多種味 全部都想試一次 不過我地嗌左netflix & chill 得三款味可以揀 幾經掙扎最後先揀到!分別有 黑芝麻蜂蜜海鮮、泰式甜辣醬同紐奧良香粉 再加左個黑松露薯條!咁樣既size兩個人都好夠食!三款醬入面最鍾意係泰式甜辣醬 因為食落唔dry😋黑芝麻蜂蜜海鮮既黑芝麻味係出過海鮮味 而紐奧良香粉都係調味料味 印象唔算好深刻食雞翼襯可樂真係一絕 餐廳用不鏽鋼飲管認真抵讚👍🏻

食雞翼襯可樂真係一絕 餐廳用不鏽鋼飲管認真抵讚👍🏻

2019-11-26 105 浏览
這天晚上和姐姐去了中環看展覽,之後來了這邊吃東西我和姐姐也超喜歡吃雞翼的啦!特別是我姐姐(笑)之前在網上看到介紹已經很想試,所以這次是慕名而來的我們點了Netflix &chill 這個套餐可以選三款口味的雞翼加一款小吃我們選了水牛城雞翼、黑椒檸檬雞翼和黑芝麻蜂蜜海鮮雞翼,另外加上松露薯條水牛城雞翼上面撒滿香蒽,醬汁均勻地鋪滿在整隻雞翼上面,賣相相當吸引討好呢味道方面是挺辣的,酸酸辣辣的味道刺激着味蕾,令人食慾大增雞肉還是嫰嫰的很Juicy很美味黑椒檸蜜雞翼這個沒有醬汁鋪面,雞翼炸得剛剛好外皮十分香脆可口口味方面比水牛城味酸度更高檸香味非常突出哦!喜歡吃酸一點的朋友會很喜歡呢!黑芝麻蜂蜜海鮮雞翼三種口味之中,這款最得我心芝麻香加上蜂蜜香香甜甜的味道和海鮮醬非常搭呢!因為加入了海鮮醬的關係,味道有點像片皮鴨的烤醬,個人相當喜歡!味道香濃惹味,很捧哦!松露薯條熱騰騰炸得金黃香脆的薯條沾上香滑的松露醬,怎麼可能不好吃呢!這裡不單止食物味道出色!而且還是家良心小店,下次一定要和朋友再來一起叫雞狠狠的懲罰他們
這天晚上和姐姐去了中環看展覽,之後來了這邊吃東西

我們點了Netflix &chill
這個套餐可以選三款口味的雞翼加一款小吃

水牛城雞翼

味道方面是挺辣的,酸酸辣辣的味道刺激着味蕾,令人食慾大增

雞肉還是嫰嫰的很Juicy很美味

黑椒檸蜜雞翼
這個沒有醬汁鋪面,雞翼炸得剛剛好

外皮十分香脆可口

口味方面比水牛城味酸度更高

檸香味非常突出哦!

喜歡吃酸一點的朋友會很喜歡呢!

黑芝麻蜂蜜海鮮雞翼
三種口味之中,這款最得我心

芝麻香加上蜂蜜香香甜甜的味道和海鮮醬非常搭呢!

味道香濃惹味,很捧哦!

松露薯條

• 芝麻蜂蜜海鮮雞翼
2019-11-23 519 浏览
作為雞翼又係時候出動搵雞食喇!今次要黎到中環呢間樓上鋪叫雞~ 呢間中環人氣雞翼店WINGMAN 啲雞翼有超多味選擇 我同朋有就點左 $258元套餐,有 18隻雞翼,可選三種不同口味,再加一款配菜餐廳雞翼口味眾多包括了較惹味的死神醬,新加坡辣蟹醬,水牛城醬,蒙古燒烤味,紐奧良香粉,除了以上惹味之選外,還有些較平和一點的包括了燒烤味,黑芝麻蜂蜜海鮮,田園風味,加州風味,泰式甜辣醬,黑椒檸檬等多款口味雞翼任君選擇,是次選了咖啡香味,加州風味和黑芝麻蜂蜜海鮮這三款口味。一場黎到就梗係要試啲特別啲既味啦!朋友鐘意似咖啡 佢就揀左呢個咖啡香味:在雞翼表面曬上滿滿的咖啡粉,使其在聞的時候都經已有陣陣濃香咖啡的味道飄入鼻腔中,而味道因咖啡粉所帶來點點的苦澀味,與雞翼本身的醃料異常配合,令人充滿驚喜。加洲風味:只看名字完全是沒有頭緒是一款怎樣的雞翼,而最終出現在眼前的是在雞翼上鋪滿了巴馬臣芝士和蒜粒,而每口雞翼均會吃到濃香蒜味外,還帶有芝士的咸香。呢款既味道係最濃既!黑芝麻蜂蜜海鮮:在雞翼表面上塗滿了香甜的海鮮醬,再加上清甜的蜂蜜,再曬上點點的黑芝麻作點綴,是款很甜蜜的口味。感覺啲醬好似中式BBq醬而配

而配菜方面店內有不同炸物沙律供人選擇,而這次選了松露薯條。香脆即炸的幼身薯條,配上濃郁幼滑的松露醬,令人一食上癮。
  • 加洲風味
2019-11-22 81 浏览
雞翼應該係個個人都中意食,近來嘅雞翼專門店越來越多,但依間吸引嘅係有埋類似刈包嘅嘢食。裝修特別,有冷光條做嘅字,成個地方都好舒服同放鬆。講明食雞翼,雞翼嘅款式都唔少,我哋點咗新加坡辣蟹口味同黑芝麻蜂蜜海鮮口味,一款六隻,唔算大隻,仲有肉汁唔會太乾。新加坡辣蟹都幾辣,配上乾蒜同鮮辣椒十分嘅惹味。黑芝麻蜂蜜就比較易入口,甜甜地加上少少鮮味。我地另外仲點咗越式手撕雞翼蒸包同甜薯薯條,蒸包好好食,軟軟地又香,手撕雞翼唔算突出,但兩者配合得好好,上面再灑上葱花同芝麻,加上少少香辣嘅醬汁,好有記憶點。甜薯薯條係我朋友食嘅,點嘅係同蒸包上一樣嘅醬汁,外脆內軟,香氣得宜。見佢lunch都好抵食,下次午餐可以一試。

裝修特別,有冷光條做嘅字,成個地方都好舒服同放鬆。

見佢lunch都好抵食,下次午餐可以一試。
2019-11-15 97 浏览
上星期同八婆團飯聚,有人想食雞亦所以就揀左呢間。入到場,好得book左枱,入面唔係多客,而係離奇地細,全場大約10枱客都冇,斷9估全場坐滿約30人。所有人都坐到好好好逼,我地八婆團三條友就坐左張2人枱,然後搭多張圓凳......猶如置身係市政大廈嘅大排檔🥵加洲雞亦係推介🥳不過所有辣嘅雞亦都辣麻麻地,唔係因為辣而唔好食,而係個辣,係似偏墨西哥個種帶酸味嘅辣。叫左一個dip係cheese口味嘅,可惜淨係食到cream cheese嘅味,亦冇其他醬調配過,係失望架,因為咁樣唔叫dip囉,只係一pat單純地融化左嘅cream cheese...冇意思冇誠意囉,㗩。仲有,呢個價錢係呢個環境+食物質素,完.全.唔.值.囉。
上星期同八婆團飯聚,
有人想食雞亦所以就揀左呢間。

入到場,好得book左枱,入面唔係多客,
而係離奇地細,全場大約10枱客都冇,
斷9估全場坐滿約30人。
所有人都坐到好好好逼,
我地八婆團三條友就坐左張2人枱,
然後搭多張圓凳......
猶如置身係市政大廈嘅大排檔🥵

加洲雞亦係推介🥳
不過所有辣嘅雞亦都辣麻麻地,
唔係因為辣而唔好食,
而係個辣,係似偏墨西哥個種帶酸味嘅辣。

叫左一個dip係cheese口味嘅,
可惜淨係食到cream cheese嘅味,
亦冇其他醬調配過,
係失望架,
因為咁樣唔叫dip囉,
只係一pat單純地融化左嘅cream cheese...
冇意思冇誠意囉,㗩。

仲有,呢個價錢係呢個環境+食物質素,
完.全.唔.值.囉。

2019-11-01
2019-11-11 173 浏览
作為一個香港人,鐘意食雞翼係好基本,開胃起上嚟食一打完全唔係問題🤪但係一般餐廳通常只提供兩三種味道,好似呢間以雞翼為主角嘅餐廳真係相當罕見😆一入去已經見到呢塊充滿本土特色嘅霓虹招牌,好得意又好靚❤️雞翼調味嘅選擇可以話係琳瑯滿目,每種都好想試飲品menu嘅選擇都唔少我就要咗個熱情果檸檬水賣相幾靚,呢啲一睇就就relate到飲品味道嘅presentation簡單得來已經夠討好酸酸甜甜,好開胃Chipotleavo Wrap入面有手撕雞翼、蕃茄仔、牛油果、椰菜絲同是拉差醬食落好有墨西哥風情,少少辣,好惹味😍仲好飽肚添 店員問咗我地有無需要手套之後奉上主角出場!黑椒檸檬雞翼👏🏻👏🏻顏色睇落好靚,一上枱陣陣香氣湧上嚟,亦說明咗食物係新鮮煮好,夠晒熱🤪雞翼size屬於偏大,食落啖啖肉表面嘅檸檬鹽、黑椒同香料啱啱好雞翼嘅烹調方式係先慢煮再拎去炸,所以做到裡面多汁,外面脆皮帶焦香嘅完美食感😍洗手間外仲有另一霓虹燈,係來自電影pulp fiction 嘅其中一個名場面整體來講好滿意,雖然價錢唔係超級超級平,但食物質素真係幾好,坐得都舒服店員好好禮貌,環境有少少工業風格又帶點本土味鐘意食雞翼嘅我係一定會再

一入去已經見到呢塊充滿本土特色嘅霓虹招牌,好得意又好靚❤️

雞翼調味嘅選擇可以話係琳瑯滿目,每種都好想試

飲品menu嘅選擇都唔少

我就要咗個熱情果檸檬水
Passion  fruit  lemonade

酸酸甜甜,好開胃

Chipotleavo  Wrap

食落好有墨西哥風情,少少辣,好惹味😍仲好飽肚添

店員問咗我地有無需要手套之後奉上

主角出場!黑椒檸檬雞翼👏🏻👏🏻
黑椒檸檬雞翼

雞翼size屬於偏大,食落啖啖肉
表面嘅檸檬鹽、黑椒同香料啱啱好
黑椒檸檬雞翼

店員好好禮貌,環境有少少工業風格又帶點本土味
鐘意食雞翼嘅我係一定會再嚟幫襯🤤

2019-10-28
Passion  fruit  lemonade
2019-11-10 65 浏览
放工後與友人在中環飯聚,樓上店Wingman店員都是外籍人士,服務親切親情,會主動介紹食物。有提供膠手套,食雞翼乾淨方便我們二人點了Netflix & Chill, 有18隻雞翼,可自由配搭3款口味。黑椒檸檬(有檸檬置上的)、紐奧良香粉(撒上炸蒜的)和泰式甜辣醬雞翼屬中等大小雞翼餣得入味,雞肉也滲著檸檬微酸紐奧良香粉頗有辣勁泰式甜酸醬口味最juicy套餐可任選一款小食,我們也很喜歡這道火燒牛油果,火灸的表面以黑椒調味,牛油果腍熟清新。

有提供膠手套,食雞翼乾淨方便

雞翼餣得入味,雞肉也滲著檸檬微酸

紐奧良香粉頗有辣勁

泰式甜酸醬口味最juicy

2019-11-10 81 浏览
今日係去大館嘅路上已經有點肚餓,🤤所以就去左電梯附近食。可能因為係週末,地鋪有好多都冇開,🤩好彩一抬起頭就見到個水牌,WingMan 6/F,🐔😎仲有隻雞公仔。去到見到九龍皇帝嘅一幅壁畫,呢到裝修都幾特別,📸有啲位都幾啱打卡。👍🏼呢度真係雞翼嘅專家,但係雞翼嘅味道就已經有14種❗️每叫一種味道就會有六隻雞翼,所以越多人嚟食就可以試得越多味!😋今次得我同Mary,所以只係試咗兩種。⭐️墨西哥辣椒牛油果卷本身已經好鐘意食墨西哥卷🌮️,加上又有牛油果🥑,完全難以抗拒!一黎到見到相當有分量。好在share 食,女仔食半份應該都飽左8成。入面嘅雞肉調左味,香香辣辣又夠熱。再同凍嘅菜一齊卷埋食,好正啊!🤤⭐️燒烤味呢個係保守之選,冇得輸嘅味道!😎⭐️加州風味呢個加州風味有好多芝士係上面,整體食落就有食pizza 嘅感覺!鐘意食芝士嘅就唔好錯過!😋下次要叫一大班人黎食先,因為好想試埋其他味道啊!

⭐️墨西哥辣椒牛油果卷

⭐️燒烤味
呢個係保守之選,冇得輸嘅味道!😎

⭐️加州風味

😋下次要叫一大班人黎食先,因為好想試埋其他味道啊!
午餐
2019-11-07 70 浏览
After hearing from one of my friends that there is a restaurant that sell mainly chicken wings and was hugely popular, I decided to pester my wife to join me for dinner tonight. Wingman was located at Cochrane Street, beside the mid level escalator. For their main, they only sell chicken wings, offering several flavours. Beside that, they offered light snacks, wraps and drinks as well. Passion fruit lemonade - It was cooling and refreshing, with strong passion fruit taste. It was interesting tha

Passion fruit lemonade - It was cooling and refreshing, with strong passion fruit taste. It was interesting that the staff placed a slice of onion on top of the drink.

Truffle fries - It was placed in a big tray, and was fried till soft and crispy. Truffle sauce was flavourful, going well with the fries.

We ordered 2 flavours, Singapore "Zing" and Mongolian BBQ. True to the description, Singapore wings were spicy and juicy, which satisfied me. Mongolian BBQ was crispy and smooth, and the peanut satay helped to compliment it.
年幾前已經同雞翼狂好友約定一齊食雞翼放題,可惜綜觀眾多雞翼專門店,一係被迫立食,一係獨沽一味只售雞翼,想好好地安坐傾計又有其他小食冇咁悶,似乎冇乜得揀。  以我地食力散叫實在唔化算,咁岩俾我見到有優惠劵$198雞翼任食放題,任食11款雞翼+6款小食+墨西哥卷,即時同好友狗衝買左。本來以為放題可以不限數目隨意叫,仲想全部口味各兩隻試試先,原來就算係雞翼放題都限左每款6隻起,惟有精選幾款試味。先叫左最受歡迎既黑芝麻蜂蜜海鮮味同新加坡辣蟹味,前者甜甜地似平時食開既ribs燒烤味好香口,後者就乾身d、微辣惹味。 雖然我唔算偏好甜味既雞翼,今晚最愛居然係黑芝麻蜂蜜海鮮味,好鐘意汁煮方式夠哂juicy入味,同時雞皮依然酥脆香口,好有層次。紐奧良香粉味(右)同燒烤味(左)就近似譚仔土匪雞翼個種烤焗後灑上味粉既做法,個人偏好紐奧良香粉味,似返平時食開港式串燒既孜然粉味,燒得岩岩好唔會太乾,簡簡單單已經食唔停口。隨意追加左近乎冇人提及既加州風味,估唔到好有驚喜。  蒜香味濃得黎面頭灑左滿滿既Parmesan Cheese,味道好豐富又有奶香,個肚仲有位既話真心想encore。值得一讚雞翼全部熱辣辣新鮮出
值得一讚雞翼全部熱辣辣新鮮出爐,咬落嫩滑有肉汁,完全冇任何雪味腥味,不同調味都做到香脆效果,先唔計岩唔岩口味已經做足本份有突。
松露醬薯條同樣新鮮炸起,加左少少幼鹽同黑椒,點埋松露醬真係完美,輕鬆清碟。
橙香填鴨卷平心而論係好味既,鴨翼肉嫩滑、沙律菜爽脆、醬汁酸甜開胃,可惜唔係熱食,比起其他食物吸引力大減,留肚全力食雞翼好過。
兩個人一下子食左幾十隻雞翼,完全滿足雞翼胃。 不過大家都同意,絕對唔可以同仔仔黎食,咁先食得盡興。
用餐优惠
優惠券
  • 黑芝麻蜂蜜海鮮味雞翼
  • 加州風味雞翼
  • 松露醬薯條
Wingman 顧名思義就喺食雞翅啦!不過都有其他side dishes. 一入到餐廳好chill. 個外籍侍應好chill.會好有耐性解釋每種雞翼個口味,令你簡到啱自己口味既食。 我地叫左加州同黑椒檸檬🍋雞翼。 外脆内軟,好上癮啊!而且味道特別啲。送酒一流。哈哈。怪唔得咁多鬼佬喺度食。另外,我地好奇地叫左一碟杏仁麵包西蘭花苗。嘩,人生第一次見同食。都ok geh😂不過有點小貴。至於個chipotleavo wrap出奇地好食😋 好大件,好足料!望落以為好dry但實在喺用牛油果醬做黏合,好味!大推!

怪唔得咁多鬼佬喺度食。