2019-10-22 36 浏览
Wingman gives you wingsLet’s start with passion fruit jasmine tea (staff told there’s a typo in menu). Light and subtly sweet blend with passion fruit. I guess it will be great in soda base as well.Then the tomato with homemade ricotta cheese salad comes to table. Totally out of expectation! The salad is made of 3-4 types of tomatoes: red cherry, green, purple, yellow and red. Very fresh ingredients with all skin removed. The basic olive oil and vinegar dressing is delicious on every salad. What
Wingman gives you wings

Then the tomato with homemade ricotta cheese salad comes to table. Totally out of expectation! The salad is made of 3-4 types of tomatoes: red cherry, green, purple, yellow and red. Very fresh ingredients with all skin removed. The basic olive oil and vinegar dressing is delicious on every salad. What I like the most is the chopped dried black olives on top for a distinctive flavor. I hope the salad would come in a larger portion and I can have it for lunch.

Chicken wing is the star of the night. Wingman offered more than 10 flavours of wing, with or without dipping sauce. Fantastic dry rubbed buffalo chicken wings which are well seasoned. It is a bit spicy but not too hot. The wings are just perfectly cooked that have the perfect crunchiness.

Look out for the “Wing” day every Wednesday. Huge promo discount. A perfect place for happy hour. Very friendly and energetic staff.

Highly recommended.
2019-10-22 46 浏览
Happy Friday就梗係要同女友 食下炸野,燒野同飲下啤酒啦 ~我地就黎朋友成日講既專門雞翼店一試啦!Let's start eating!!店舖裝修十足玩味同有特色  2隻金雞係到十分吸睛~menu幾多樣化唔同既地方既特色醃料都應有盡有 好岩一大班人gathering! 唔同人可以點唔同口味  店主十分熱情親切 一入坐就已經同我地介紹餐廳既singnature dishes 鍾意食既我地當然問下有咩夠辣又過癮啦xd 店主就介紹左新加坡辣蟹味比我地,另外店主話salted egg yolk味都好特別 唔同一般既咸蛋黃醬 花左一星期去醃製 食落唔似一般街邊既蛋黃醬係一粒粒  Wingman係將咸蛋黃削絲 之後再灑上去雞翼到  咁我地就試下佢啦!先講講雞翼先 咸蛋黃雞翼好crispy 炸得好香脆 加埋佢地特製既蛋黃絲 食落好香好好味 新加坡辣蟹味雞翼 辣度夠過癮但唔會太辣 雞皮係似汁煮咁 雖然唔脆 但另有一番風味 十分香口惹味而飲品方邊我叫左支asahi 配雞翼一流~女友點左杯lemonade 十分清爽 酸酸甜甜 very good!小食我地點左燒牛油果 牛油果以鹽,黑椒 seaso
我地就黎朋友成日講既專門雞翼店一試啦!

Let's start eating!!
店舖裝修十足玩味同有特色  2隻金雞係到十分吸睛~

Wingman係將咸蛋黃削絲 之後再灑上去雞翼到

咁我地就試下佢啦!

先講講雞翼先

而飲品方邊

我叫左支asahi 配雞翼一流~

小食我地點左燒牛油果

牛油果以鹽,黑椒 seasoning 再用火槍燒脆外表層 配沙律醬同sasa醬

食落十分滿足 2個醬都好夾avocado

個人會加d lime juice 令到個dish更加清爽開胃

佢地一點完菜 就會為你送上手套 唔使令隻手dirty 食落開心又舒服!!

服務態度好 食物有質素 環境一流

下次happy hours 一定會帶埋同事/朋友黎relax~
2019-10-21 18 浏览
雞翼亦有專門店,食店真可愛,店名「一齊叫雞」,人人必點雞翼,13款味道選擇,梗有一款合味,水牛、紐奧良香粉、泰式甜辣醬、燒烤味常見,黑椒檸檬、死神醬、蒙古燒烤味、黑芝麻蜂蜜海鮮、田園風味、咖啡風味、新加坡辣蟹味創意十足,還有變奏,越式手撕雞翼蒸包、墨西哥辣椒牛油果卷、橙香填鴨卷。我鍾意甜又鍾意辣,揀了呢兩款,黑芝麻蜂蜜海鮮、蒙古燒烤味,蜂蜜又真的甜甜地,人食得開心,蒙古燒烤非常重孜然味,預算範圍內,雞翼燒得很有誠意,外脆內嫩,正!越式手撕雞翼蒸包又係有趣的食物,餡料多到滿瀉,味道好濃。一杯冰涼 Lemonade 飲料,剛好解喝。

越式手撕雞翼蒸包又係有趣的食物,餡料多到滿瀉,味道好濃。

一杯冰涼 Lemonade 飲料,剛好解喝。

中環閣麟街見招牌轉上, 一啲都唔明目張膽,唔驚畀人見到。巴打絲打,準備好叫雞味?食熱氣嘢之前先叫番d鬼佬涼茶。$50 有一支, 初頭以為是draft,原來是支裝。$258 有三種味道,有辣有唔辣,任君選擇, 連小食一款。頭兩味是黑椒檸檬和蒙古燒烤味, 雞翼燒得香口, 黑椒檸檬酸味味,很開胃, 蒙古燒烤味是加了孜然粉和芝麻, 十分惹味。第三味是加州風味,有蒜粒和巴馬臣芝士, 香氣撲鼻。小食是黑松露醬薯條, 薯條幼身,是用真薯仔做成。叫雞後感: 啲雞食過返尋味, 下次再幫襯。 不過原來有加一服務費,菜單講清楚會好啲。
中環閣麟街見招牌轉上, 一啲都唔明目張膽,唔驚畀人見到。

巴打絲打,準備好叫雞味?

食熱氣嘢之前先叫番d鬼佬涼茶
。$50 有一支, 初頭以為是draft,原來是支裝。

$258 有三種味道,有辣有唔辣,任君選擇, 連小食一款。

第三味是加州風味,有蒜粒和巴馬臣芝士, 香氣撲鼻。

小食是黑松露醬薯條, 薯條幼身,是用真薯仔做成。

叫雞後感: 啲雞食過返尋味, 下次再幫襯。
不過原來有加一服務費,菜單講清楚會好啲。

2019-10-19 36 浏览
作為雞翼控,一知道中環有家專門吃鷄翅的地方,就急不及待的來嚐嚐。Wingman 是家環境小小,卻五臟俱全的小店,看得出店主用心裝横過 (連洗手間也很整潔別緻),有著型格輕鬆的氣氛。這裡的雞翼味道一共有12 款之多,很想挑戰死神醬味,可惜友人只能吃輕辣程度,所以點了田園風味和新加坡辣蟹味,還有自家製瑞可達蕃茄沙律和火燒牛油果。週末來一個不太邪惡的健康鷄翼餐吧!田園風味:帶著微酸、洋蔥和香蔥味,外脆內嫩,挺開胃的一款。新加坡辣蟹味:吃下去真的好像炒辣蟹的味道,不會太辣,很惹味。自家製瑞可達蕃茄沙律:新鮮的自家製瑞可達起司,入口順滑,配上清甜爽口的蕃茄,拌著微酸的香草沙拉汁吃,舌尖上是滿滿的維他命C呢!火燒牛油果:熟透的牛油果口感綿密,輕炙後,去了草青味,配上特製的微辣千島醬汁,十分健康滋味。總括來說,Wingman的環境不錯、店員親切友善、食物味道超乎預期,雞翼控一定要來享受這身、心、靈平衡的心靈饗宴呢!

田園風味:帶著微酸、洋蔥和香蔥味,外脆內嫩,挺開胃的一款。

2019-10-19
  • 自家製瑞可達蕃茄沙律
  • 新加坡辣蟹味
2019-10-17 29 浏览
雞翼的吸引力在於其脆皮、帶著鮮嫩的肉,在骨與骨之間啜出肥美的皮肉,令人垂涎欲滴。像是間酒吧的Wingman,有個非常熱衷的大廚,介紹了黃金跟蛋黃給我們。店內有在賣酒,氣氛超熱烈!食物:黃金 當真有金粉!帶著微微薑的辛勁,好開胃!蛋黃 帶著咸鮮的蛋黃碎,走在潮流尖端的一道雞翼。三色雞翼$258+1 side dish 黑椒檸檬黑椒帶香不帶辛辣,檸檬遍佈整隻雞翼,有種話梅之感蒙古燒烤用了孜然粉跟辣粉調製,微辣中帶點孜然大漠香,有種大西北之感新加坡辣蟹辣醬味道突出,蒜香跟花生咬口隨之而來,非常有特色,而且比其他款色有更多驚喜!套餐(牛油果)附送檸檬辣汁美乃滋,非常開胃的醬汁加上烤過剛熟又順滑的牛油果,口感味道均十分出色!一整晚嬉嬉鬧鬧的,兩位侍應忙個不停還是超有禮貌笑臉迎人,很抵讚!
食物:

黃金 當真有金粉!帶著微微薑的辛勁,好開胃!
蛋黃 帶著咸鮮的蛋黃碎,走在潮流尖端的一道雞翼。
三色雞翼$258+1 side dish
黑椒檸檬
黑椒帶香不帶辛辣,檸檬遍佈整隻雞翼,有種話梅之感

蒙古燒烤
用了孜然粉跟辣粉調製,微辣中帶點孜然大漠香,有種大西北之感

新加坡辣蟹

套餐(牛油果)

2019-10-16 139 浏览
又使用了OPENRICE外賣自取的優惠碼及獨家優惠本身中午六隻雞翼(6 Wings, 1 Flavor)原價要$69特價已經$48.3再用上優惠碼減$20, 再用ALIPAY拎取$3優惠券及2%減免就可以做到最便宜的效果店家位置就在7-11旁邊坐直升機到6樓言歸正傳,店家顧名思意就是做雞翼做得非常出色雞翼的口味包羅萬有,包括水牛城醬(小辣)、黑椒檸檬、死神醬(大辣)、燒烤味、紐奧良香粉(小辣)、加州風味、黑芝麻蜂蜜海鮮、田園風味、咖啡香味、泰式甜辣醬、新加坡辣蟹味(中辣)看其他食評辣度非常受歡迎,但好像辣的程度都頗高,所以我試了其他黑芝麻蜂蜜海鮮味包裝上的黑超公雞是他們的LOGO入面再有一張厚厚的油紙盛著雞翼打開非常香的醬料味,醬料完全覆蓋整隻雞翼入面亦非常入味,很好吃口味比較像醬油味

又使用了OPENRICE外賣自取的優惠碼及獨家優惠
特價已經$48.3
就可以做到最便宜的效果

店家位置就在7-11旁邊坐直升機到6樓

言歸正傳,店家顧名思意就是做雞翼做得非常出色

黑芝麻蜂蜜海鮮味
包裝上的黑超公雞是他們的LOGO
入面再有一張厚厚的油紙盛著雞翼
打開非常香的醬料味,醬料完全覆蓋整隻雞翼
入面亦非常入味,很好吃
口味比較像醬油味
2019-10-15
2019-10-14 23 浏览
食物方面係吾錯。餐廳侍應Poor customer Service.態度非常差;感覺非常怪……只有廚師頭輪親自介紹,之後就無介紹食物。中英文又聽不明白;問佢拎一杯水也好似吾想比咁,找錢結帳又找得衰;可吃可不吃。
2019-10-13
用餐优惠
優惠券
2019-10-12 52 浏览
雞翼癮又起😂,呢間一直都想試,見佢幾多新奇味可以試,可惜兩個人試唔到咁多😩泰式甜辣醬 我食個三款雞翼都係冇包厚厚係粉漿,雞翼本身有幾大隻就幾大隻,感覺真材實料多d。最鐘意呢隻味,酸酸甜甜個汁非常開胃水牛城雞翼 酸味同辣味平衡得幾好,辣嘅程度岩曬送啤酒。餐廳仲貼心suggest 可以加叫blue chesse 醬,食落去會係perfect match 。BBQ 佢係表面乾身個種,有孜然粉嘅香氣,微微辣,呢個對於我黎講就普通黑松露薯條 薯條係幼身個種,輕鬆點到好多醬食,黑松露醬好濃好正啤酒 係少爺手工啤,本地手工啤值得支持,飲落麥味幾重

啤酒 係少爺手工啤,本地手工啤值得支持,飲落麥味幾重
2019-10-11 44 浏览
下班後來到這間特色小店與好友catch up一下,裝修很有happy hour感覺。店員普遍說英文,非常友好,一貫chill的風格。雞翼口味超過十款,有甜有鹹,在店員介紹下,我們點了黑芝麻蜂蜜海鮮和紐奧良香粉雞翼,另配松露醬薯條。賣相令人食指大動!黑芝麻蜂蜜海鮮雞翼以海鮮味最為突出,加上蜜糖吊味,面層再灑上黑芝麻。一甜一鹹竟意想不到地配合,是從未吃過的新奇味道,烤得剛好,外脆內滑。紐奧良香粉雞翼稍微有炸的感覺,面層的香粉份量控制得不錯,不會嗆喉,加上青檸汁實在可口。幼薯條上檯時熱辣辣,松露醬是杰身的,松露味道甚濃,一條接一條吃不停。另外加了BAHN BAO! 三件,是台灣刈包和越式法包的合體和變奏版,表層是帶有點點chewy感的蒸包,裡面是手撕雞翼和醃蘿蔔絲,再加上chipotle醬,有創意又成功的fusion。很滿足的一餐,除了撐檯腳外,也適合三五知己一起來喝啤酒吃雞翼。
店員普遍說英文,非常友好,一貫chill的風格。
2019-09-26
  • 黑芝麻蜂蜜海鮮雞翼
  • BAHN BAO!
2019-10-09 89 浏览
今次帶左個老友黎食wingman, wingman 原本就係解兄弟如手足個種bro。一齊拼搏之餘,今次都一齊食下好wing,做個wingman 吧😎12 wings 雞翼拼盤一打雞翼可以選擇2款口味,筆者揀左蜜糖黑芝麻(左邊個隻),另一隻係老友揀,係加州風味。Hoisin Honey glazed with black sesame黑芝麻雞翼加左一陣蜜糖,口感香脆得黎仲帶有一陣蜜糖味。雞翼肉質鮮嫩,惹味非常。Cali style wing加州風味雞翼表面帶有一陣芝士絲和葱粒,味道比較黑芝麻既咸Truffle fries除左wings, 仲會有d 小食,例如呢個fries,薯條較幼身,但完全能夠突顯薯條自身既味道,即使唔加其他醬汁都好好食食左咁多炸野當然要啤啤佢喇,呢支清涼既少爺薑啤就啱哂今次冇叫到辣味wings,老闆好似有d 失望,可能辣味wing 又會有另一番滋味,下次再試下吧。

12 wings 雞翼拼盤

Cali style wing

加州風味雞翼表面帶有一陣芝士絲和葱粒,味道比較黑芝麻既咸

Truffle fries

食左咁多炸野當然要啤啤佢喇,呢支清涼既少爺薑啤就啱哂

• Hoisin  Honey  glazed  with  black  seasme  wing
  • Truffle  fries
2019-10-08 51 浏览
呢間係主打食雞翼的,位置唔難搵,餐廳裝修係工業風,叫咗份24隻雞翼拼盤外加一份薯條和沙律,沙律裡面配菜好新鮮,酸酸地作為開胃菜啱啱好,薯條外脆裡嫩的,好濃薯仔味,趁熱食係最好吃的,雞翼口味揀咗新加坡辣蟹味道和蜂蜜海鮮味,仲有黑椒檸檬和燒烤味,雞翼燒得啱啱好,裡面仲會有肉汁先,味道上係比較鐘意的蜂蜜海鮮味,甜甜地味道唔錯。
2019-10-07 81 浏览
聽友人說中環有間專食雞翼的店,感覺新奇於是專程來一試一出門已經看到九龍皇帝的牆身店內播放著輕快音樂,有趣是牆上一齊叫雞的霓虹光管火燒牛油果 CHARRED WINGMAN AVO $75牛油果入口幼滑,有很香的煙燻味醬都頗辣的,牛油果的配搭感覺是頗特別的炸蓮藕片CRISPY LOTUS ROOT CHIPS $55蓮藕片切得很薄,炸得很脆,食時感覺很像薯片紐奧良香粉 CAJUN STYLE DRY RUB $69辣度比想像中高,是中辣程度由於沒有醬的搭配,味粉是較濃味所以食到內裡也不會覺得無味,而且雞肉都頗嫩的PALE ALE $70這是店員推薦的新啤酒,暫時沒有在MENU上味道很清新,入口順滑,不DRY,很適合女士AFTER TASTE會有一點啤酒的苦澀味總括而言,這裡很適合食辣人士HAPPY HOUR吹水大部分的小食和雞翼都是炸的,和啤酒也是很夾外國侍應很NICE,也會問食客質素味道如何喜歡雞的話便來一齊叫雞吧
聽友人說中環有間專食雞翼的店,感覺新奇
於是專程來一試

一出門已經看到九龍皇帝的牆身

店內播放著輕快音樂,有趣是牆上一齊叫雞的霓虹光管

火燒牛油果 CHARRED WINGMAN AVO $75
牛油果入口幼滑,有很香的煙燻味
醬都頗辣的,牛油果的配搭感覺是頗特別的
火燒牛油果 CHARRED WINGMAN AVO

蓮藕片切得很薄,炸得很脆,食時感覺很像薯片
炸蓮藕片CRISPY LOTUS ROOT CHIPS

紐奧良香粉 CAJUN STYLE DRY RUB $69
辣度比想像中高,是中辣程度
由於沒有醬的搭配,味粉是較濃味
所以食到內裡也不會覺得無味,而且雞肉都頗嫩的
紐奧良香粉 CAJUN STYLE DRY RUB

PALE ALE $70
這是店員推薦的新啤酒,暫時沒有在MENU上
味道很清新,入口順滑,不DRY,很適合女士
AFTER TASTE會有一點啤酒的苦澀味
PALE ALE

總括而言,這裡很適合食辣人士HAPPY HOUR吹水
大部分的小食和雞翼都是炸的,和啤酒也是很夾
外國侍應很NICE,也會問食客質素味道如何
喜歡雞的話便來一齊叫雞吧
2019-10-02 1103 浏览
昨天晚飯還沒吃便睡着了,在夢中大吃大喝,可憐的事實上肚子餓着便醒來了,夢中我開心的吃雞翼沙律,當然早餐無法可以吃到這樣的東西,唯有留待午餐吧,公司附近有一間雞翼專門店,在中環工作的大概都懂Set lunch +$10 Ice lemon tea我最愛的雞翼,當然需要最愛的飲品Salad of day沙律菜新鮮爽脆,不懂得怎樣去形容只知道很喜歡這個油醋汁+10 Coleslaw新鮮爽脆的紫椰菜絲,健康有益一向是我最愛,相信大家都知道紫色或藍色食物會有護眼作用雞翼我選擇了兩款口味Singapore Zing辣妹當然喜歡辣,大部份辣椒菜式都需要大量油去製作,這裏利用沒有煮過的辣椒作調味是我很喜歡的,可以吃到辣椒的天然原味,辣的層次感比較有次序的,喜歡吃辣就不要錯過Hoisin honey glazed sesame 雞翼上的糖有一點脆皮,不會太甜,不會太鹹,感覺是先吃到鹹味,蜜糖味再一點點滲出來,感覺很特別有層次平常放工之後才到這裏吃宵夜,今天中午只有一個人午餐,我相信有一天我會挑戰 California reaper chilli sauce死神醬

Set lunch
+$10 Ice lemon tea
我最愛的雞翼,當然需要最愛的飲品
Salad of day
沙律菜新鮮爽脆,不懂得怎樣去形容只知道很喜歡這個油醋汁
+10 Coleslaw

雞翼我選擇了兩款口味
Singapore Zing
Hoisin honey glazed sesame

2019-10-02
午餐
  • 新加坡辣蟹味
2019-09-24 85 浏览
話明送你一對翼,這一隻就是雞翼,這裏最特別的地方是有多款雞翼,總共有12款味道,每款需要吃6隻,吃完所有味道,總共要吃72隻。今日我們就試了4款味道,水牛城雞翼絕對是一貫的味道,沒有過辣,新加坡辣蟹味是今日之最,雖然真的非常辣,但是很惹味,我還食到一陣一陣的蟹香味,蒙古燒烤味加了大量我最喜愛的孜然粉,可用香而味美來形容,黑芝麻蜂蜜海鮮味,這個甜甜的味道正可中和辣的味道。杏仁麵包糠炒澳洲西蘭花苗,西蘭花很嫩而且甜美,配合杏仁有獨特風味。吃雞翼的最好伴侶永遠都是好口可樂。味道: 有驚喜衛生: 整整齊齊環境: 尚算寬敞服務: 尚可價錢: 食物質素跟價錢成正比例
話明送你一對翼,這一隻就是雞翼,
水牛城雞翼絕對是一貫的味道,沒有過辣,
蒙古燒烤味加了大量我最喜愛的孜然粉,可用香而味美來形容,
黑芝麻蜂蜜海鮮味,這個甜甜的味道正可中和辣的味道。
吃雞翼的最好伴侶永遠都是好口可樂。

味道: 有驚喜

衛生: 整整齊齊