2025-06-19
最近做嘢壓力大,收工想大吃大喝,最後揀咗呢間專食雞翼嘅Wingman, 入到去座位唔算多,但平日下午已經九成滿,好在朋友有book枱,坐到最後一張二人枱。我見佢嘅雞翼係用歐盟認證走地雞,不含抗生素,咁就嗌咗個「雞全部都係雞」嘅拼盤,包24隻雞翼四款口味+兩款配菜。($398)雞翼我哋就試咗兩款乾身+兩款濕身有醬的:泰式酸辣醬雞翼 (濕款)面頭放滿炸蒜加埋醬汁,酸甜味重,慢慢會少少辣。水牛城醬雞翼 (濕款)扁頭有紅紅嘅醬汁,入口滿佈Tabasco嘅酸辣味,啖啖肉加醬汁,重口味之選。黑椒檸檬雞翼 (乾款)乾款嘅雞翼,主要想食到雞翼皮的香脆。另外,在雞翼表面灑上檸檬汁,清新嘅檸檬同黑椒香走埋一齊,清新唔油膩。蜂蜜Wasabi雞翼(乾款)用蜜糖燒嘅雞翼,面頭再放上Wasabi,咬一啖食到Wasabi嘅攻鼻,同蜂蜜嘅香甜,唔會太辣唔會太甜。小食:爆谷雞除咗試佢哋嘅雞翼,我哋想試埋其他雞款,爆谷雞係穩陣之選,雞肉都係外脆內軟,再配埋甜酸醬,我同朋友勁快K.O.晒。小食:Halloumi 芝士咬落口香脆,亦食到芝士本身嘅鹹味,配上車厘茄同石榴粒,中和咗炸物的熱氣,值得一試。瘋狂食完一輪雞翼之後,我哋
雞翼我哋就試咗兩款乾身+兩款濕身有醬的:
泰式酸辣醬雞翼 (濕款)
面頭放滿炸蒜加埋醬汁,酸甜味重,慢慢會少少辣。
水牛城醬雞翼 (濕款)
黑椒檸檬雞翼 (乾款)
蜂蜜Wasabi雞翼(乾款)
小食:爆谷雞
小食:Halloumi 芝士
瘋狂食完一輪雞翼之後,我哋嗌咗兩杯清新解渴嘅凍飲,飲完感覺係爽~
Lemonade $50
蔓越莓青檸梳打 $60
我同朋友全程勁專注咁食雞翼,一隻接一隻,沒有太多交流。呢個餐嘅份量夠晒二人享用,雞翼除咗多款式之外,雞嘅肉質亦唔錯,食完大家都覺得好滿足。