中環食店價位高企就人之常情嘅,如果唔係食Fine dine只係想去食得casual d跟住去飲返兩杯嘅,wingman絕對係一個好選擇!樓上店的關係,食物價位親民好多。小店裝修走chic n fun ,小酒館嘅格局加上牆上嘅”一起叫雞”真係夠抵死,打咭一流!Wingman主打雞翼,不賣其他,只有幾款小食/配菜,正常酒水提供。雞翼做main course選擇有半張menu,心多嘅朋友一完會花多眼亂!兔子同朋友點了兩個不同味,分別係黑椒檸檬同泰式甜辣醬!怕太熱氣所以我地再order左個kale salad,外加啤酒同lemonade !kale salad 味道中規中矩,份量都合理,始終有少少菜落肚好似無咁有罪惡感。lemonade很新鮮,一洗油膩。主菜新鮮熱辣上場!隻隻雞翼都大大隻肥嘟嘟,仲感受到剛炸好嘅香味,望到都覺得好食!左邊嘅係黑椒檸檬味,味道偏咸,黑椒味濃,重口味選擇。右邊係泰式甜辣醬,加上脆口嘅蒜粒,口感提升有層次,甜甜地好好味。兩款雞翼都無過熟,肉質keep到juicy!如果下次多幾個朋友仔黎,就可以試埋佢其他味道啦!

如果下次多幾個朋友仔黎,就可以試埋佢其他味道啦!
2020-01-18
2020-01-18 36 浏览
After seeing piles of wings on my friends' Instagram stories, I decided I had to give this place a try. I had already made plans with an old colleague to have dinner on Friday so I suggested this place. She is not a big fan of chicken wings but after seeing that there were wraps as well, she agreed.When I arrived around 7:15, I saw that it was already quite packed. Luckily we were able to get the last 2 seats without having to wait.  The menu was quite simple and was used as place mats. Since my

When I arrived around 7:15, I saw that it was already quite packed. Luckily we were able to get the last 2 seats without having to wait.  The menu was quite simple and was used as place mats. Since my friend was more keen on the sides and wraps, we decided to only order 6 wings (Singapore "Zing"), and get the cauliflower saladia, sweet potato fries, and quack quack duck wrap.

The cauliflower saladia came first. It is slightly sour and quite refreshing.

Cauliflower  saladia

We were really excited for the wings at this point. Lucky they came soon after. I'm glad to say they are worth the hype. The Singapore "Zing" wings were packed with flavour and the taste was perfect for spicy food lovers like my friend and I.🔥
Singapore  “Zing”

Next came the wrap. God this was amazing! 🤩 It is like a peking duck wrap but much bigger. There was a generous amount of duck meat and the perfect amount of hoisin sauce. The wrap was also the perfect thickness and did not fall apart (I hate when wraps fall apart). I recommend this dish!

Quack  quack  duck  wrap

When I see sweet potato fries, I order sweet potato fries. These were not as crispy as I would have liked them but the mayo was quite good.
Sweet  potato  fries

As for drinks, I got the passionfruit lemonade and my friend got the iced lemon tea. I was told that they make their own passionfruit syrup. It was very refreshing and not too sweet. (I drank a bit of mine before I took this picture)

Passionfruit  lemonade
I heard that you can get free flow wings on a certain day of the night. I'd like to try the different wings flavours next time! 😬
2020-01-17
Singapore  “Zing”
Quack  quack  duck  wrap
Sweet  potato  fries
Passionfruit  lemonade
  • Singapore "Zing"
  • Quack Quack Duck Wrap
  • Passionfruit Lemonade
2020-01-18 31 浏览
Wingman呢間餐廳都hit左好耐👅雖然唔算得上係雞翼控,但都好想黎試下!入面唔算坐得好多人,好快就full晒!勁中意呢個霓虹燈呀🤣果然係雞翼專門店,單單係雞翼已經有12種唔同嘅味道!我哋今日就叫咗《咯咯拼盤》$258,加一個《甜薯薯條》$55先講一講個甜薯薯條先~我覺得呢度嘅甜薯薯條可能係我係香港食過最好食嘅!一啲都唔油,而且甜得黎又唔會太濟,一兜完全唔夠食🤪勁想encore食雞翼就梗係要用手食先至開心㗎啦~鋪頭就好貼心咁俾咗每人一隻膠手套!《加州風味》佢係有蒜同芝士,蒜味比較重,相對芝士味道冇咁突出,但係整體個味夾得好好!《黑椒檸檬》三隻味入面我最中意呢隻,黑椒同檸檬味唔會搶左大家風頭,酸酸地好開胃,食多幾隻都唔會脷!《紐奧良香粉》最後一隻味,朋友話想試下辣嘅,叫左呢款微辣既,辣味都算幾香,而且青檸令整體味道更有層次😋另外想讚下佢地雞翼煮得極好,外皮脆但仍然有肉汁!《Passionfruit lemonade》飲品我推薦呢個,酸酸甜甜又特別👍🏻整體我好推薦呢間野!仲見到人地有任食package,下次一定會黎食all you can eat😆😆
Wingman呢間餐廳都hit左好耐👅
雖然唔算得上係雞翼控,但都好想黎試下!

入面唔算坐得好多人,好快就full晒!

勁中意呢個霓虹燈呀🤣

果然係雞翼專門店,單單係雞翼已經有12種唔同嘅味道!

先講一講個甜薯薯條先~

食雞翼就梗係要用手食先至開心㗎啦~
鋪頭就好貼心咁俾咗每人一隻膠手套!

《加州風味》

《黑椒檸檬》

《紐奧良香粉》

另外想讚下佢地雞翼煮得極好,外皮脆但仍然有肉汁!

《Passionfruit lemonade》
飲品我推薦呢個,酸酸甜甜又特別👍🏻

2020-01-15 497 浏览
呢間wingman嘅招牌非常搶眼,一大片鮮黃色背景,中間一隻戴住黑超嘅雞,好盞鬼😆餐廳環境好chill好酒吧feel,霓虹燈裝飾、大大幅graffiti 同一路播住歌,好適合飲啤酒吹下水,不過今日仲係blue Monday狀態,費事叫酒飲了蒙古燒烤味雞翼 6 pcs $69名符其實,餐廳主打雞翼,menu至少有12款唔同口味選擇;我地想食d香口野所以揀左蒙古燒烤味;雞翼面頭灑左不少芝麻粒,籽然粉同辣椒籽;外皮燒得非常乾身香脆,而裡面嘅雞肉仲保持住嫩滑,唔錯唔錯👍🏻墨西哥辣椒牛油果卷 $138外皮厚薄剛好,唔會過厚食到成口粉,又唔會太薄被d濕嘅餡料整到腍曬;裡面有雞翼肉、牛油果、烤甜椒、車厘茄、椰菜等等,配士拉差蛋黃醬,足料之餘味道層次好豐富,份量亦比想像中大,2個人share都好夠飽😵

蒙古燒烤味雞翼 6 pcs $69

墨西哥辣椒牛油果卷 $138
2020-01-14 30 浏览
單憑餐廳名字就知道餐廳全打雞翼,我身為雞翼迷,當然要去拜訪一下抵達後發現不同時段日子的優惠都頗多,例如逢星期三晚上$5隻雞翼,每晚5-7:30 happy hour有38蚊杯的酒精飲品,有興趣到訪的人可以參考一圡點了店內新推薦-雞煲,以原本麻辣四川風味配搭肉質滑嫩的雞煲,我們兩人所以點了二人份,有八隻雞翼在內,辣度可按個人口味在下單時要求,我們點了小辣,覺得口味與傳統雞煲不相伯仲,而且雞翼肉質鮮嫩,配上洋蔥及蘿蔔,感覺上差一碗白飯一切就完美了此外我們亦點了一款新口味的雞翼,根據店員介紹是日式咖喱口味。外皮炸得非常香脆,配合日式咖喱醬又不會過於膩整體來說食物質素高,店員友善,很值得再次光顧

雞煲

整體來說食物質素高,店員友善,很值得再次光顧
Truffle  fries
2020-01-14
雞煲
2020-01-13 23 浏览
今日難得過海,就同朋友去試下依間位於上半山扶手電梯附近的雞翼專門店。一入到鋪頭內,就被寧靜的環境及「一齊叫雞」的霓虹燈吸引住,不得不打卡。先看看餐牌上雞翼的口味,足足有十多款口味,超多選擇,可選擇有醬、無醬,最後我地選了一款有醬及一款無醬試下。先試水牛城醬這款有醬口味,味道甜甜酸酸,十分開胃,而且帶點香辣但又不會太辣,恰到好處。雞翼辣,皮脆肉嫩,肉汁能保持住,不會炸得過乾,即使沒有芝士醬也夠味。而無醬口味則選了加州風味,雖然無醬,但吃起來不會太乾,雞翼上舖滿了蒜粒和巴馬臣芝士,口感豐富,相當不錯。而且雞翼即叫即煮,新鮮熱辣,炸得剛好,皮脆肉嫩。我們還試了甜薯薯條,深黃色的甜薯薯條非常惹味,再蘸上醬汁一起食,食到停唔到口!店鋪會提供黑色膠手套,非常貼心的服務。加埋飲品,十分滿足!

店鋪會提供黑色膠手套,非常貼心的服務。

加埋飲品,十分滿足!
2020-01-11
下午茶
2020-01-12 1050 浏览
今個週末來到中環一帶食午餐,來到這間雞翼專門店嚐新,店內裝潢設計充滿特色,門前有一個開放式酒吧檯,牆身放了搶眼的霓虹燈,印有玩味字句,絕對是打卡勝地。相信晚上搖身一變酒吧氣氛會更熱鬧。餐牌十分簡潔,主打設有多於十四款口味雞翼,其他配菜和飲品選擇。大夥兒來到建議可以點雞翼拼盤,可以同時點選多款口味和配菜。另外一點貼心之處,餐廳會提供手套給客人,方便用手食雞翼。黑芝麻蜂蜜海鮮雞翼 $69(半打)第一款點選了黑芝麻蜂蜜海鮮雞翼口味,第一口呷下的口感是甜甜的蜂蜜味道,接下來品嘗到芝麻的香到少少鹹香味。日式咖哩雞翼口味 $88(半打)第二款點選了餐廳最新推出的日式咖哩口味,而雞翼的煮法則裹上麵包糠炸,感覺像吃炸豬排一樣。很喜歡面層淋上日式咖哩醬汁,加上即點即炸雞翼,口感豐富。甜薯薯條 $55配菜方面點了一客甜薯薯條,用上新鮮鮮甜的蕃薯製成,配上雞翼吃,味道相當配合。香燒牛油果 $75另外我們點了一客香燒牛油果,意想不到這道配菜會帶點煙燻的味道。加上這道牛油果能中和膩的感覺,蘸上一點點青檸,味道會更清新。雞翼愛好者絕對不能錯過這間樓上特色雞翼餐廳,相信會為你帶來全新的味蕾體驗。

黑芝麻蜂蜜海鮮雞翼 $69(半打)

日式咖哩雞翼口味 $88(半打)

甜薯薯條 $55

香燒牛油果 $75

2020-01-11
午餐
尋日同律師開完會 搵黃店食點知收曬門 已經是但搵 撞咗兩次板先有間開😢果然係中環價位 (之前有仼食就抵啲)😭.🍗蒙古燒烤味雞翼$68 🍗本應得6隻 點知有7隻 (可能體諒有1隻係極細🤭)個味道好好嫁 濃香但唔會好咸 曬上芝麻更香口👍🏻雞皮脆脆地 但亦有彈性 唔算好肥雞肉好嫩滑有肉汁 👍🏻Erm 加埋環境 都合理嘅😂.仲加咗$20@3款醬🥘 (花生沙爹/Sriracha Mayo/Chipotle yogurt)花生沙爹啲花生極香 其餘兩款就酸酸甜甜又辣辣地 抵加🤩.🍟炸薯條 配黑松露醬$65🍟正常價錢 比坊間好食鐘意佢幼條 但兩段連薯片新鮮炸起好香脆黑松露醬調配得剛好.🍅Ricotta 芝士蕃茄沙律$75🥗極不推薦 超級唔抵食嘅蕃茄沙律雖然係香甜 但都唔知有冇兩舊蕃茄嘅份量中間啲芝士 唔食得慣 騷味重啲難怪冇一枱點😭😭
尋日同律師開完會 搵黃店食
點知收曬門 已經是但搵 撞咗兩次板先有間開😢
果然係中環價位 (之前有仼食就抵啲)😭
🍗蒙古燒烤味雞翼$68 🍗
本應得6隻 點知有7隻 (可能體諒有1隻係極細🤭)
個味道好好嫁 濃香但唔會好咸 曬上芝麻更香口👍🏻
雖然係香甜 但都唔知有冇兩舊蕃茄嘅份量
中間啲芝士 唔食得慣 騷味重啲
難怪冇一枱點😭😭
2019-12-27 1129 浏览
最近聽友人提起中環有間雞翼專門店,自問是雞翼控,於是相約友人專程一試。走到入店內就被「一齊叫雞」的霓虹燈吸引住。餐廳的環境寧靜、裝潢別具風格,是一個很適合跟三五知己聚會的地方。每張枱上放置小型垃圾桶和紙巾,點餐後亦為客人準備手套,感覺既細心又衛生。店員服務態度佳,有耐性地為我們介紹食物。雞翼的口味眾多,可選擇有醬、無醬,絕對能滿足不同雞翼控的要求。我們點了此店首創和獨創的雞翼雞煲,有不同辣度選擇,不喜歡吃辣的朋友亦可選擇走辣。我們點了二人份量 (共8隻雞翼) ,雞煲加入了蔥花、辣椒等來吊味,雞肉嫩滑,配菜蘿蔔亦十分香辣入味,值得一試。我們亦點了咯咯拼盤中的Netflix & Chill,可自由選擇3種口味的雞翼和一份小食。我們選擇了水牛城醬、加州風味以及新推出的咖哩口味,小食則點了火燒牛油果。所有雞翼都是即點即炸,確保香脆可口。水牛城醬有醬口味,每一啖肉夠juicy,味道又酸又辣,十分開胃。加州風味無醬口味但吃起來不會太乾,雞翼上舖滿了蒜粒和巴馬臣芝士,口感豐富,肉質嫩滑。咖哩口味雞翼大大隻入口啖啖肉,剛剛炸起外皮超脆,配搭埋濃郁的日本咖哩汁,辣得十分過癮!火燒牛油果牛油果外層加上少許
最近聽友人提起中環有間雞翼專門店,
自問是雞翼控,於是相約友人專程一試。

走到入店內就被「一齊叫雞」的霓虹燈吸引住。
餐廳的環境寧靜、裝潢別具風格,
是一個很適合跟三五知己聚會的地方。
每張枱上放置小型垃圾桶和紙巾,
點餐後亦為客人準備手套,
感覺既細心又衛生。

店員服務態度佳,有耐性地為我們介紹食物。
雞翼的口味眾多,可選擇有醬、無醬,
絕對能滿足不同雞翼控的要求。

我們點了此店首創和獨創的雞翼雞煲
有不同辣度選擇,
不喜歡吃辣的朋友亦可選擇走辣。
我們點了二人份量 (共8隻雞翼) ,
雞煲加入了蔥花、辣椒等來吊味,
雞肉嫩滑,配菜蘿蔔亦十分香辣入味,

值得一試。

我們亦點了咯咯拼盤中的Netflix & Chill,
可自由選擇3種口味的雞翼和一份小食。
我們選擇了水牛城醬、
加州風味以及新推出的咖哩口味,
小食則點了火燒牛油果。
所有雞翼都是即點即炸,確保香脆可口。

水牛城醬
有醬口味,每一啖肉夠juicy,
味道又酸又辣,十分開胃。

加州風味
無醬口味但吃起來不會太乾,
雞翼上舖滿了蒜粒和巴馬臣芝士,
口感豐富,肉質嫩滑。

咖哩口味
雞翼大大隻入口啖啖肉,
剛剛炸起外皮超脆,配搭埋濃郁的日本咖哩汁,
辣得十分過癮!

火燒牛油果
牛油果外層加上少許黑椒再經過火燒,
入口略帶煙燻味,口感清新幼滑,
配埋特製醬汁就perfect!

2019-12-21 93 浏览
作為雞翼控,嘗試過大大小小的雞翼專門店,這天在附近欣賞完聖誕燈飾,就在Openrice上看到好評如潮的Wing Specialist,一於就來試一試。「咯咯拼盤」共有三款大小,由於我們只有兩人,所以選擇最小的拼盤。 水牛城醬水牛城雞翼一般西餐廳都能吃得到,但據說是這裏的招牌口味,決定一試。雞翼味道香辣,帶點甜甜酸酸的感覺,恰到好處。雞翼的肉汁能保持住,不會炸得過乾,即使沒有芝士醬也夠味。有段小插曲,我們選了3款口味,但是店員下錯單給我們端來12隻水牛城雞翼,後來免費為我們補上漏掉的加州風味,非常大方。(幸好友人最愛這款水牛城雞翼,全部吃光光)新加坡辣蟹味以參巴醬、辣椒、蔥蒜調味,雞翼表面鋪上了香濃的炸蒜粒,非常惹味。嗜辣者一定雞翼要連辣椒一口吃下,香辣無比過癮。加州風味用上了大量的巴馬臣芝士和香芹鋪面,幾乎都看不到雞翼,味道鹹香更帶點濃濃的芝士香。黑松露薯條薯條偏細長,即叫即炸,上桌時即聞到濃濃的黑松露香。份量不少,雞翼薯條一定是絕配。吃雞翼當然少不了手工啤酒,下次一大班朋友一邊談天,一邊吃著雞翼暢飲啤酒,真是一大樂事。另外值得一讚的是,店鋪有提供厚實的黑手套給食客,吃雞翼要用手拿才有

水牛城醬

新加坡辣蟹味

加州風味

黑松露薯條

吃雞翼當然少不了手工啤酒,下次一大班朋友一邊談天,一邊吃著雞翼暢飲啤酒,真是一大樂事。另外值得一讚的是,店鋪有提供厚實的黑手套給食客,吃雞翼要用手拿才有風味,厚實手套不怕被燙穿,吃完不會滿手油膩。

店員和廚師都是外國人,態度友善,氣氛感覺很Chill。雖然如此,店裏的香港本地味很濃,有「一齊叫雞」的霓虹燈、「九龍皇帝」紅底白字的真跡,都是打卡的好地方。
2019-12-19 137 浏览
我不嬲都好中意食雞翼,之前在網上已經留意到這間雞翼為主菜的餐廳,今晚友人終於帶我來品嚐一下。餐廳位於上半山的扶手電梯附近,位置並唔難找。一入餐廳便有一幅用街頭大字寫滿的牆,很具香港特色。餐廳雞翼的味道有十多款,真的很想叫哂咁多種味道,可惜只有兩個人,唯有下次再試其他味道!另外這個外天季節還出了雞翼雞煲,十分有創意!Neteflix & Chill,這個套餐共有18隻雞翼,可以點3款味道,另外還有一款配菜。雞翼的味道揀選了水牛城醬、紐奧良香粉同埋一個新的口味-Katzu!新口味其實是吉列雞翼,上面有些咖哩醬,炸得脆口,如果可以多點咖哩醬會更惹味!水牛城醬味道酸酸辣辣,雞肉嫩滑,如果可以再多一點點醬汁會更美味!而紐奧良香粉是我最愛吃的一款,味道香濃香辣,吃得十分刺激!配菜揀選了火燒牛油果,用了一整個牛油果,面頭有稍稍燒過和加上了黑椒,再點上附有的秘製醬汁,酸酸辣辣十分惹味!我們因為還點了啤酒送雞翼,好正呀!下次有機會要再黎試下!
餐廳位於上半山的扶手電梯附近,位置並唔難找。
一入餐廳便有一幅用街頭大字寫滿的牆,很具香港特色。
另外這個外天季節還出了雞翼雞煲,十分有創意!
水牛城醬雞翼
紐奧良香粉雞翼
Katuz

火燒牛油果

我們因為還點了啤酒送雞翼,好正呀!

下次有機會要再黎試下!
2019-12-13
水牛城醬雞翼
紐奧良香粉雞翼
  • 火燒牛油果
2019-12-19 1033 浏览
週二晚老蘭有舞舞跳,因與女伴早咗成個幾鐘頭到,未有人打碟,所以兩口子就喺中環搵咗雞翼專家「Wingman」歡樂一番。真係要多謝爛飲群組送來只有店內螢光幕先顯示嘅優惠詳情,唔係都唔會搵到隱蔽小店,並飲咗幾輪歡樂啤酒。如相所示,每天黃昏五點半至七點半,指定紅酒、白酒、啤酒堂飲均為$38/杯。步出升降機門,即見到大大張「翼煲」海報,推廣緊香港第一及唯一嘅「雞翼雞煲」。正門幅牆身寫滿紅底白色嘅中文字,莫非隱藏著啲咩玄機?!店內右方為廚房,左方為用餐大堂。近窗一邊嘅合併式散座有張長長嘅厚墊梳化,估計最為舒適。眼見近洗手間嘅一邊寫上「一齊叫雞」嘅字句,心裡即笑出「呵呵呵」,咁當然係要影返幅相留念啦!裝潢另一搞笑位就係牆上極具超時空感嘅機械雞圖案。餐桌上有齊備嘅垃圾桶及紙巾,點好菜亦提供膠手套,感覺極之衛生。店子主打雞翼菜式,餐牌大多為中英對照,並附有彩圖,簡單易明。如要額外配料亦可續位另叫。飲品牌只有英文版,選擇都唔少。黑芝麻蜂蜜海鮮雞翼($69/半打):餐牌講明十二款調味不同嘅雞翼可以$69每半打咁叫。XO仔唔係咁食得辣就先揀咗個「黑芝麻蜂蜜海鮮雞翼」黎試。雞翼即叫即煮,新鮮熱辣辣,皮脆肉嫩,甜
真係要多謝爛飲群組送來只有店內螢光幕先顯示嘅優惠詳情
,唔係都唔會搵到隱蔽小店,並飲咗幾輪歡樂啤酒
朝日啤酒
正門幅牆身寫滿紅底白色嘅中文字,莫非隱藏著啲咩玄機?!
店內右方為廚房,左方為用餐大堂。
近窗一邊嘅合併式散座有張長長嘅厚墊梳化,估計最為舒適。
眼見近洗手間嘅一邊寫上「一齊叫雞」嘅字句
,心裡即笑出「呵呵呵」,咁當然係要影返幅相留念啦
裝潢另一搞笑位就係牆上極具超時空感嘅機械雞圖案。
如要額外配料亦可續位另叫。
飲品牌只有英文版,選擇都唔少。
黑芝麻蜂蜜海鮮雞翼($69/半打):餐牌講明十二款調味不同嘅雞翼可以$69每半打咁叫。XO仔唔係咁食得辣就先揀咗個「黑芝麻蜂蜜海鮮雞翼」黎試。雞翼即叫即煮,新鮮熱辣辣,皮脆肉嫩,甜甜嘅蜂蜜味十分芳香討好。
黑芝麻蜂蜜海鮮雞翼
加州風味雞翼($69/半打):而最愛食芝士嘅舞伴就應推介點咗個「加州風味雞翼」,當中嘅蒜香調味惹味香濃,相當不錯。
加州風味雞翼
位於中環橫街嘅樓上雞翼專門店「Wingman」格調輕鬆,服務生友善客套,雞翼菜式質高味佳。除咗週一至日可享歡樂時光酒品優惠之外,原來每逢星期三晚上七時至十時半,所有雞翼單售$5,亦即比半價更平
,咁抵玩喎,細佬真係要搵日冇夜馬跑時去試一試
2019-12-10
$202 (其他)
2019-12-19 480 浏览
放工之前行開中環蘭香園呢頭見到呢間Wingman已經覺得好吸引!今天晚上終於有時間和同事放工來試,時間夾得非常好,一上去就見到整間店已經full嗮!餐廳裝修好有活力,到處都是neon light,牆上有不同的graffiti 讓客人打卡!超吸睛!餐廳位於大廈的6樓,餐廳雞翼口味超多,包括較惹味的死神醬,新加坡辣蟹醬,水牛城醬,蒙古燒烤味,紐奧良香粉,除了以上惹味之選外,還有些較平和一點的,包括了燒烤味,黑芝麻蜂蜜海鮮,田園風味,加州風味,泰式甜辣醬,黑椒檸檬等多款口味雞翼,任君選擇。今次和同事選了幾款口味,冬天必試雞煲味(8隻$88),黑芝麻蜂蜜海鮮(6隻$69),日系Katsu(吉列)(6隻$88)這三款口味。雞煲味是店員推介的,我也很好奇雞翼做雞煲會是什麼效果呢?店員首先上爐,再點火,最後再上煲,等幾分鐘就可以食,一上檯就見到比我們平時食的雞翼大隻好多,而且非常厚肉,真的咬落啖啖肉,從外貌上面看,跟平常的雞煲真的沒有分別!鋪滿我最愛的芫茜,裡面也見到有洋蔥,蘿蔔,花椒粒和八角,十分足料!又香又新鮮,煎香了的雞翼連同湯料及香料放進煲焗一會兒,係用三個字去形容: 香,滑,鮮!值得推薦呢

雞煲味是店員推介的,我也很好奇雞翼做雞煲會是什麼效果呢?
店員首先上爐,再點火,最後再上煲,等幾分鐘就可以食,一上檯就見到比我們平時食的雞翼大隻好多,而且非常厚肉,真的咬落啖啖肉,從外貌上面看,跟平常的雞煲真的沒有分別!鋪滿我最愛的芫茜,裡面也見到有洋蔥,蘿蔔,花椒粒和八角,十分足料!又香又新鮮,煎香了的雞翼連同湯料及香料放進煲焗一會兒,係用三個字去形容: 香,滑,鮮!值得推薦呢!

日系Katsu(吉列),雞翼上面有好多紫菜,食落去吉列粉不會很厚,有滿滿的日式吉列醬,炸粉好脆,咬落去外脆內軟, 啖啖肉, 非常juicy,是三款雞翼裡邊味道無咁重的選擇。配酒一流!

黑芝麻蜂蜜海鮮, 雞翼同樣煎得好香脆可口, 雞翼面有滿滿的蔥花,醬汁酸酸地非常開胃, 我建議連埋蔥一齊食, 讓蜂蜜味道更出色!海鮮醬的味道不會太鹹蓋過蜂蜜的甜味,十分出色呢!

總結:2人最後埋單連加一,一共($245)雞翼嘅口味好多元化, 還會定期推出新口味! 值得一讚嘅是他們家雞翼的味道, 每一款口味都做得相當合宜,非常有誠意! 每一隻雞翼都大大隻,醬汁嘅份量亦一點都唔吝嗇。水準依然,而且cp值好高!下次一定會再來!
2019-12-17 405 浏览
話明係Wingman,當然係專食雞翼既食店啦!黎到梗係嗌特色雞翼先!.味道方面有好多選擇,我地揀左3款不同口味。1. California Style 加洲風味- Garlic & Cheese呢款有芝士碎係雞翼面,雞翼炸得剛好,外皮脆而肉嫩。.2. Hoisin Honey Glazed Sesame 黑芝麻蜂蜜海鮮 - 甜甜地又有芝麻香.3. Singapore “Zing” 新加坡辣蟹味 - 鍾意食辣既人必嗌,因為雞翼表面有層辣醬。.Chipotleavo Wrap $138呢係墨西哥卷餅,中間有大量椰菜絲、蕃茄牛油果,仲有嫩既雞翼肉,配以燒烤醬汁。.Truffle Fries 松露醬薯條 $65香炸粗薯條加埋松醬沙拉醬一齊食。.Tomato & Homemade Ricotta Saladia 自家製瑞可達蕃茄沙律 $75有三款不同蕃茄,最特別係有一款綠色蕃茄,配以芝士及特製沙律汁,酸酸地好開胃。.Cauliflower Saladia $75好特別既沙律,第一次食椰菜花沙律,加埋合核粒,既清新又有口感。.Lemonade $40食炸野最岩配有汽飲品,Lemonade岩晒!
味道方面有好多選擇,我地揀左3款不同口味。

呢款有芝士碎係雞翼面,雞翼炸得剛好,外皮脆而肉嫩。

Chipotleavo Wrap $138

Truffle Fries 松露醬薯條 $65

香炸粗薯條加埋松醬沙拉醬一齊食。

Cauliflower Saladia $75

Lemonade $40

食炸野最岩配有汽飲品,Lemonade岩晒!
2019-12-14
午餐
2019-12-17 232 浏览
星期日接左女朋友放工之後,齊齊去叫雞!中環有間主打雞翼的西餐廳,只賣雞翼,環境裝修趣味十足。我地二人行去到餐廳,星期日3:00左右都有不少外國人飲酒食雞啊!我地睇完menu決定叫兩款食物試下啦!我地先點雞煲。第一次食雞翼雞煲,四川口味,可以要求加辣啊!我鐘意食辣,所以叫左中度加辣。雞翼大大隻好入味,花椒川味好重口味,香辣過癮,好濃郁!雞翼好香嫩啊!女朋友叫左墨西哥香辣手撕雞翼卷。女朋友見到牛油果馬上叫左!蔬菜比例較多,外層烤到脆卜卜,中間雞翼份量好足夠,由頭食到最後都有雞翼。