2019-01-17 123 浏览
今日同同事去完大埔附近做嘢 決定要食番餐好嘅同時飲番兩杯 跟住大埔太和站附近嘅呢間the right Place Place 燈光暗暗地 但係室內用咗好多懷舊元素 同時係餐廳又係酒吧仔 影相打卡一流 情調十足鵝肝多士 鵝肝好厚身 食落好creamy 而且啖啖鵝油香喺口腔內爆發 配上多士 唔油膩西班牙烤乳豬脾 乳豬烤到外皮脆卜卜 啲肉仲係嫩滑 仲有淡淡嘅乳豬蘇香味 底下仲有薯菜做配料 夠曬飽 出色My cup of tea 外型超靚完全系少女心爆發 用上清酒造主要基調 再加上唔同嘅調味酒 用兩種做法一種熱一種凍 去營造唔同效果 好有心思Melon mashup 用上新鮮西瓜汁同梳打水做主打嘅飲品 飲落好清新 而且仲有粒粒西瓜肉
今日同同事去完大埔附近做嘢 決定要食番餐好嘅同時飲番兩杯

2019-01-01 143 浏览
之前去過尖沙咀店,覺得佢地啲野食吾錯。今次知道佢地係大埔開左分店,就同住係大埔既朋友一齊去食。Dinner Set餐湯.鮮鮑魚,靈芝菇,芥蘭苗,車厘茄,蒜片XO醬意大利粉 $178有好多配料,鮮鮑意粉有新意😂芥蘭苗好嫩🤤xo醬好惹味,意粉軟硬度適中,不過食到底,覺得油左少少🙈.美國安格斯西冷牛扒配黑椒忌廉燒汁 $188塊扒幾大塊👍🏻牛味幾濃,如果肉質再腍啲會更好 🙈薯條炸得剛好👍🏻薯菜味道較清淡,冇咩油咁,更健康😂.低溫慢煮燒西班牙黑毛豬五花腩拌芥茉籽蜜糖青蘋果 $88五花腩夾青蘋果係最佳拍檔😍通常我見到都會嗌,呢個五花腩幾厚身爽口,青蘋果酸酸的,好開胃,吾錯呀👌🏻.Chinese Reverse $118個杯好懷舊!!有宮廷feel,潮流興復古,所以呢個杯好吸睛🤩 味道就酒味好強烈,飲到少少莓味,如果女士飲應該吾易入口🤫.My Cup Of Tea $148呢個cocktail 既賣相都好得意!有中式茶道既感覺😂幾有創意👏🏻酒味都好濃,都係較難入口呀🙈

Dinner Set
餐湯

美國安格斯西冷牛扒配黑椒忌廉燒汁 $188

低溫慢煮燒西班牙黑毛豬五花腩拌芥茉籽蜜糖青蘋果 $88

Chinese Reverse $118

My Cup Of Tea $148

2019-01-01 171 浏览
The Right Place 開到嚟大埔, 裝修風格同菜式 同尖沙咀同出一轍。 晚市套餐$200樓下就有交易。套餐包括精選餐湯, 今日正好係我鐘意嘅甘筍濃湯。甘筍蓉夠細緻綿滑, 味道甘甜。烤鮮三文魚柳 撒丁尼亞珍珠麵 Salmon Fillet Frego la Sarda $168 新鮮三文魚柳, 烤起來油份充沛, 肉質保持嫩滑唔會太乾, 大蜆味道鮮甜, 細細粒嘅珍珠麵, 煙韌彈牙, 嚼感獨特, 而且吸收晒湯汁精華, 十分出色。烤羊扒 Lamp Chop $158 羊扒烤至微焦, 香味四溢, 羊騷味不會太重, 羊肉柔韌有緻, 配上薄荷啫喱一流!Banana Roll$68熱辣辣嘅香蕉酥皮卷, 外脆內軟, 配上冰凍雪糕球, 一冷一熱, 層次豐富。食完甜品意猶未盡, 加多個炸番薯條, 配呢度特有嘅 cocktail, 擺盤加多入中國元素, 很有心思, 唔講以為去咗飲茶。Sweet potato chips (left)$68 初嘗炸蕃薯條, 有大驚喜!蕃薯肉柔軟香甜, 外層酥脆無比, 邊食邊飲, 過足口癮。Chinese Reverse (right front) $118 酒中帶點花

套餐包括精選餐湯, 今日正好係我鐘意嘅甘筍濃湯。

甘筍蓉夠細緻綿滑, 味道甘甜。

烤鮮三文魚柳 撒丁尼亞珍珠麵

烤羊扒 Lamp Chop $158

烤羊扒 Lamp Chop $158

Banana Roll$68

Banana Roll$68

Sweet potato chips (left)$68 My Cup Of Tea (right back) $148Chinese Reverse (right front) $118

Sweet potato chips (left)$68

酒中帶點花香同蜜桃味, 很適合女士。

以Gin酒為主調, 味道偏甜, 有點烈度, 一杯冷一杯熱, 玩味十足。

由餐湯、晚餐、甜品、cocktail到小食, 都有水準, 全方位滿足胃口。
2018-12-27 121 浏览
原來喺大埔舊墟直街街角,開咗呢間好有 Feel 又夠 Chill 既 Bar & Restaurant,仲要原來餐廳同係屬於著名彌敦左岸既老細之一,所以質素都有啲保證架一入到餐廳,就會經過一個都幾大嘅 Bar Tender 位置,放滿晒唔同種類嘅酒,個感覺都幾 Professional餐廳嘅感覺,簡單得來,又帶有啲設計感,感覺有少少中西合璧,每張枱上面都有一盞迷你小枱燈射燈,感覺特別得來,又好似有啲高尚晚市除咗普通嘅菜單之外,餐廳都有提供 Set Dinner,選擇都算多,價錢由$118至$188不等,今晚我啲朋友就分別叫咗兩個唔同既 SetSet dinner 會包括餐湯,今晚嘅餐湯係黑松露蘑菇湯,配上一件小小的蒜蓉包,湯嘅味道香濃,飲落嗰陣,蘑菇粒增強口感,係一款常見,又唔錯嘅餐湯介紹嘢食之前,先介紹飲品,因為真係非常特別,都幾有驚喜!左上嗰杯係 Mango Tannin,佢係一杯無酒精既 Mocktail黎,由烏龍茶及自家製芒果醬等配料製成,味道唔會太甜,帶有少少甘香,都唔錯而用中式蒸籠裝住嘅呢 Set 飲品就係非常特別嘅 My Cup Of Tea ! 佢係一款 Cocktai

而用中式蒸籠裝住嘅呢 Set 飲品就係非常特別嘅 My Cup Of Tea ! 佢係一款 Cocktail 飲品嚟,入邊一杯啡色既係凍既酒,當中除左有 Gin 酒及蘋果汁既原素在內,重用上接骨木甜露酒及糖水,味道強烈得來又非常特別

另外重包括一壺熱既酒!係熱既酒!原來熱嘅酒係咁特別嘅,酒精濃度感覺亦比較高,因為當中包括Campari,係一款由意大利生產嘅著名開胃酒,同時都係一款烈酒嚟㗎,味道真係好特別

其實只係由個賣相黎睇,都已經夠晒呃like啦
真係好 Chill !

食物方面,呢間餐廳其中一個著名菜式,就係避風塘軟殼蟹,軟殼蟹用牛油紙隔住,用中式蒸籠盛載,係呢間 Bar & Restaurant 食,夠晒特別

炒到金黃色嘅軟殼蟹,口感夠脆,連同大量炸蒜及一 d 坑紋狀既薯片,軟殼蟹味道夠香,成個口感都好脆,一邊食一邊飲酒,加埋中西合璧嘅情況,難怪佢成為左餐廳其中一道著名菜式之一

Set dinner 之一,佢係我揀嘅 烤美國安格斯西冷牛扒配青胡椒忌廉燒汁,伴白飯,成個賣相都唔錯,單單睇見西冷牛扒嘅顏色就已經夠晒吸引啦!

切開塊牛扒,七成熟嘅佢,帶有少量血水,脂肪分布唔算多,肉感豐富,口感夠林唔韌,本身嘅味道都已經好夠,如果想在強烈一點,就可以見埋旁邊嘅燒汁 / 芥末醬,更加好食

另一 Set dinner,烤西班牙黑毛豬扒配砵酒洋蔥燒汁伴薯菜,可以見到黑毛豬扒嘅 size 都幾大塊,都佔左大半隻碟㗎,薯菜就用粗薯條嘅方式呈現,份量都幾多添

同樣切開豬扒睇睇,雪白色嘅肉,肉感比牛肉更豐富,感覺比較實在,外層烤至香口既口感更好味,點埋旁邊嘅燒汁,味道非常唔錯,感覺絕對比想像中好

總括而言,大埔舊墟來講,想搵間舒服又夠 Chill 既 Bar & Restaurant,大家真係不妨可以去呢間度試一試佢
2018-12-26 86 浏览
今晚聖誕節和朋友去太和飲野,需說太和有很多酒吧,但很多都是開天殺價,有一間竟然每人最低消費要$180,這是油尖旺嗎? 最後我們找到一間環境不錯的餐廳,The Right Place,我們剛吃飽,故我們只是飲酒談天,店員服務都不錯。餐牌上有很多特式酒,我們最後點了一杯白酒、紅酒、德國啤Arcobrau、美國啤Samuel Adams Rabel、巴馬臣芝士香蒜松露薯條。白酒和紅酒我也忘記了朋友點那一款,他們評語都不差。美國啤Samuel Adams Rabel 味道重果香、酒精偏重。巴馬臣芝士香蒜松露薯條 - 超咸,我想廚師不小心落了兩次鹽。總評:環境服務不錯,但食物有點失水準。

白酒和紅酒我也忘記了朋友點那一款,他們評語都不差。

總評:環境服務不錯,但食物有點失水準。
2018-12-25
$110 (宵夜)
2018-12-23 96 浏览
尖沙咀果間The Right Place試過都幾滿意今次即刻孖埋新界北朋友仔試一試大埔店間餐廳不太難搵,就係正舊墟天后廟後面餐廳裝修幾有格調,有吧枱同埋一個投射大銀幕,仲一路播住歐美流行樂,一樣好chill我地揀左吧枱坐,侍應送上菜牌,亦禮貌地為我們介紹餐廳招牌菜我地點了一份10安士烤美國牛扒配炒荷蘭豆同薯條,友人則點了一份店員推介的招牌菜--12小時慢燒乳豬,另外再點了一份避風塘軟殼蟹🤤🤤Mango tannin 茶味香濃,飲勝!烤牛排Medium rare 的牛肉肉味夠,仲有小小char grill感覺配菜的pepperoni炒荷蘭豆好好吃,有小小咸香,荷蘭豆亦好新鮮避風塘軟殼蟹,友人對這菜讚不絕口菜式用中式蒸籠上,好別緻。炸料有薯片,食落好香口,用黎送酒一流壓軸出場既係烤乳豬個人大愛這菜,乳豬烤得皮脆肉嫩,同中式乳豬相比油份較重,豬油被慢烤手法溶化入肉內,軟糯的豬肉加上烤得薄脆的豬皮,啖啖油香!伴碟的沙律菜中和了油膩感The Right Place果然無令我失望!
尖沙咀果間The Right Place試過都幾滿意
今次即刻孖埋新界北朋友仔試一試大埔店

間餐廳不太難搵,就係正舊墟天后廟後面

我地揀左吧枱坐,侍應送上菜牌,亦禮貌地為我們介紹餐廳招牌菜

Mango tannin 茶味香濃,飲勝!
烤牛排
避風塘軟殼蟹,友人對這菜讚不絕口
壓軸出場既係烤乳豬
伴碟的沙律菜中和了油膩感

The Right Place果然無令我失望!
2018-12-15
2018-12-18 68 浏览
好耐好耐冇見我既閨蜜,大家都好忙好忙,一有時間大家都會抽時間出黎食下飯。今日我地近近地去太和搵食,原來新開了一間西餐廳,估唔到太和都有高質有格調西餐。餐廳環境好舒適,悠閒,可以食下晚飯,飲下酒,同閨蜜、情侶、朋友吹下水,都係一個不錯的選擇。芝士蕃茄pizza ($128)入面材料有莫薩里拉芝士、巴馬臣芝士、蕃茄、鮮羅勒,餅底好薄好脆,看似簡單,其實好好味,因為可以無限加芝士,記住要襯熱食呀。烤香腸拼盤($168)可以食到5款不同味道香腸,配上酸菜一齊食,香而不膩。海鹽烤焗原條去骨時令鮮魚(限量發售)($188)餐廳每日會去魚市場挑選時令魚,今次以條係鱸魚,大大條,去左骨, 啖啖肉餐廳用海鹽鋪着全條 鱸魚去烤焗,可以將肉汁百分百鎖住落條魚,真係原汁原味,一D 都唔鹹,亦可保持到肉質嫩滑,還可以沾上餐廳自製的醬汁,更好味SCREAM AND SOUR顏色好靚,莓味的梳打,而且還有類似的蘆薈粒增加口感MANGO TANNIN 芒果烏龍茶,散發出芒果自然的香味,非常順口且香甜

芝士蕃茄pizza ($128)

烤香腸拼盤($168)
可以食到5款不同味道香腸,配上酸菜一齊食,香而不膩。

海鹽烤焗原條去骨時令鮮魚(限量發售)($188)

SCREAM AND SOUR
顏色好靚,莓味的梳打,而且還有類似的蘆薈粒增加口感

MANGO TANNIN
芒果烏龍茶,散發出芒果自然的香味,非常順口且香甜

2018-12-17 113 浏览
今日約咗 好 朋友 嚟呢間位於大埔舊墟直街 the right Place 餐廳食晚飯 兼聚舊 餐廳出面 也有 座位可供入座 不過我哋就入咗餐廳裏面 環境稍為黑暗 原來也不緊要因為檯面有兩盞小燈 光暗啱啱好 我們點了一個 蒜片辣椒白酒汁煮美國馬尼拉鮮蜆 食落真的很鮮甜不是 雪藏蜆 聽侍應講係廚師即日喺街市買新鮮料理返來的 Sucking pig 係用咗18 日大豬仔慢煮而成非常好食 皮脆肉嫩 入口即溶巴馬臣芝士香蒜松露油薯條 也非常香口prime Rib Eye 安格斯肉眼扒 肉質相當 軟淋 有兩款醬汁 點 兩款醬汁都好好味最後嚟一個 綠茶心太軟雪糕飲品亦很有特色 有一串小生果 喺 杯面

巴馬臣芝士香蒜松露油薯條 也非常香口

最後嚟一個 綠茶心太軟雪糕

飲品亦很有特色 有一串小生果 喺 杯面
2018-12-16 64 浏览
今晚肥妹仔去咗大埔食飯,因為一田大減價,掃完貨就梗係去附近嘅其中一間好鍾意嘅西餐廳到食晚餐啦。Spanish Cheese Tacos  $118呢一個spqnish cheese tacos入邊係菠菜餡同埋芝士,係超級多芝士,cheese lovers一定要叫。外皮焗到非常鬆化,有少少似酥皮嘅感覺, 每食一口都可以做得到拉絲嘅效果, 作為前菜嚟講非常出色。Linguine Scallops  $178呢一個北海道鮮帶子香蒜香辣蒜片鮑魚汁扁意粉真係世界級好食,先講佢嘅帶子非常厚肉,肉質鮮嫩,外表煎到香脆,超級好食。嘅醬汁亦都係世界級香,蒜片同白酒嘅味道好濃,每一條扁意粉都可以沾上個醬汁,食落去非常之惹味。Prime Rib Eye $328呢一個肉眼扒又係好好食,我哋叫咗五成熟,佢嘅牛扒肉質非常嫩滑,牛味好濃, 外表煎到微脆,切落去嘅時候肉質仲係粉紅色 ,一啲都冇渣同埋唔柴, 唔使點任何醬就咁食已經係完美。Angus Beef Cheese Burger  $128唔係講笑,呢一個安格斯牛肉芝士漢堡係肥妹仔心目中嘅頭三甲。因為佢個安格斯牛肉漢堡肉汁超級多,而且牛味好濃,係好純嘅牛味。另

Spanish Cheese Tacos  $118

Linguine Scallops  $178

Prime Rib Eye $328

唔係講笑,呢一個安格斯牛肉芝士漢堡係肥妹仔心目中嘅頭三甲。因為佢個安格斯牛肉漢堡肉汁超級多,而且牛味好濃,係好純嘅牛味。另外佢既芝士亦都非常cheesy,成個味配搭得天衣無縫,超級好食。

Sea salt fish  $188
海鹽焗鱸魚係肥媽每次呢都會食嘅一個菜式,因為肥媽好欣賞佢嘅鱸魚入面夾咗好多香料例如香草,檸檬等等,辟去腥味之餘仲可以添加另一種風味。佢嘅鱸魚肉質嫩滑,外層用咗一層好厚嘅海鹽焗住嚟煮熟, 好純粹感食佢本身魚嘅鮮味同海鹽嘅鹹味,非常出色。

My cup of tea $148
呢一位bar tender哥哥沖嘅my cup of tea真係超級出色,佢係分咗兩個杯上,一個係用茶壺裝住,一個就係用杯裝住,one is tea infused gin, the other is green tea syrup。 個bar tender哥哥教我哋先呷一口gin,再呷另一口syrup, 咁樣就可以飲到味一種mix and match嘅味道,非常有趣。

Mango Tannin  $140
Oolong tea, home made mango puree  sago

Scream and sour  $78
lemon juice, home made syrup, soda water
2018-11-25
2018-12-16 60 浏览
講番食物質素先😆正如肥雞所言,佢啲食物係有一定嘅保障😋 例如呢條鹽焗盲曹入面有香茅檸檬 辣椒 蒜啦唔同嘅香料去搵鹽去焗 所以成條魚食落去好有香料嘅味道而且一啲都唔腥😍在整咗個西班牙芝士菠菜蛋餅反而呢個肥雞有啲失望🤔芝士味係重😛但係個蛋餅本身冇咩味道 仲要係熱食先有拉絲嘅感覺 因為我出面嘅關係 所以好快凍咗 😫呢度有得少少扣分😯牛扒不嬲都係呢間餐廳最大嘅弱點 就係有渣同埋韌佢個蒜香帶子意粉超級無敵宇宙正😎肥雞覺得係食過以來最好食嘅意粉😁至於飲品方面 佢啲mocktail同埋cocktail都好有特色有呢試嗰日有個靚仔bartender同我哋keep住介紹
講番食物質素先😆正如肥雞所言,佢啲食物係有一定嘅保障😋
牛扒不嬲都係呢間餐廳最大嘅弱點 就係有渣同埋韌
2018-12-01
2018-12-13 54 浏览
After visiting my friends home at taipo, he brought me to this cute bar/ resto for dinner. The food quality really surprises me!The environment is quite chill and it can’t accommodate many people so you better reserve seats before. The appetiser er ordered is cheese beef taco. The taco is baked nicely and golden outside which is different from the traditional one. They also served with sour cream guacamole and salsa which add some freshness to the cheesy tacoThe main we ordered is bolognese and

The main we ordered is bolognese and it was my fav of the night. Using tender wagyu dice and homemade tomato paste , I would say it’s the
best bolognese I have ever had! The pasta is al dente too

Another one is suckling pig. After a wait of 20 min, the tender , Juicy pig was served. I was impressed by the crispy skin

The cocktail there is very creative too. We order two with Chinese features as it adds ingredients like red dates .
2018-12-13 68 浏览
之前幫襯過尖沙咀的分店,今日專程來到試下另一間分店又如何。這裏的裝修和尖沙咀很不同,這裏偏重比較簡約,感覺很舒服,不像在鬧市中的繁囂。Dr. Kitty$70,味道和賣相很像pussy foot,可能因為內裏有菠蘿汁,所以味道帶點酸甜,我很喜歡。Arcobräu$62,顏色看似黑啤,其實是普通啤酒味道,不覺得苦澀,反而入口容易入口。12個小時慢煮烤乳豬件伴椰菜仔及手指薯配芥末籽蘋果燒汁$228,原隻乳豬肶,採用慢煮的方法,令到外皮鬆脆,肉質嬌嫩,保持肉汁。配上黃色芥辣味道就更好。晚餐:海虎大蝦、北海道帶子、美國馬拉蜆、鮮魷魚、青口、龍蝦忌廉汁、手工貝殼粉$198,這個貝殼粉原來是廚師每日親自造的,口感比較有嚼勁,吃落煙煙韌韌。另外龍蝦忌廉汁,非常惹味配合貝殼粉,就更加好。
之前幫襯過尖沙咀的分店,今日專程來到試下另一間分店又如何。

配上黃色芥辣味道就更好。

另外龍蝦忌廉汁,非常惹味配合貝殼粉,就更加好。
2018-12-12 53 浏览
由細到大,都覺得大埔/太和只係食豆腐花或者大埔街市的熟食檔教為多嘢食。竟然無意中搵到呢間位於太和的西餐廳,有驚喜!1. Suckling Pig未見過咁大食嘅慢煮黑毛豬豬脾,皮薄又脆口,黑毛豬獨特的豬肉香味,嫩滑的肉質,加上慢煮獨有的鎖住肉汁的口感,成件事似係食緊雞肉,好易入口又唔油膩!必食呀!我地兩個人,份量剛剛好!2. Risotto Scallops廚師專門使用整個黑松露人手即磨,而不是用坊間的黑松露醬,味道額外吸引,令人胃口大開。 Risotto軟硬適中,算是大眾化口味!3. Apple Pie店員熱烈推薦之下,我地就試咗佢地嘅蘋果批,即叫即整,新鮮的蘋果味,配上玉桂的香味,簡直開啟第2個胃呀! 完美的聚餐終結!

1. Suckling Pig

2. Risotto Scallops

3. Apple Pie
最近聖誕勁忙,都無咩時間同女友食返餐好,見放假得閒,點都要同女友去食返餐好既!近近地就去左大埔 the right place! 我一向都喜歡M group集團既餐廳,環境好,質素有保證! 第一次嚟到大埔呢間分店,再次將中西式fusion在一起,呢個相信都係佢哋近年來既風格,餐廳地方唔大唔細,有大檯,有細檯,7 點幾嚟到都已經坐滿大半間餐廳!餐廳同其他分店一樣都係西餐入面會有融入左中式風格既嘢食,就算西餐都好!都會有少少特色!我哋今晚就叫左兩個set dinner食!今晚既餐湯係粟米蓉忌廉湯,粟米味濃郁,配上熱辣辣香脆十足既蒜蓉包,簡簡單單都好好味!飲完個湯,趁佢主菜未到,我去左同酒保傾下有咩好飲,酒保好有心機,問我哋鍾意飲d咩類型既cocktail, 佢諗左陣就調製左兩杯餐牌上無既飲品俾我哋,成個沖調過程完全係一個藝術表演!酒保沖左兩杯以 gin酒為主沖既cocktail俾我哋,呢杯係用香草為主,每啖都有好香既香料味,最令我驚喜既係連花椒都係其中既材料!另外呢杯以花茶為主,當中有茶烏龍玫瑰花茶等,呢杯女朋友非常喜歡,香味十足,勁易入口! 嘆左幾啖酒,主菜出場!呢個賣相吸引既烤羊扒配蜜

嘆左幾啖酒,主菜出場!呢個賣相吸引既烤羊扒配蜜糖無花果燒汁,5 成熟羊扒,肉汁豐富,羊味十足,配上香甜既無花果燒汁,比起薄荷汁更出色!又唔會好似芥辣咁重口味!

跟住呢個主菜個名真係有夠長!就係海虎大蝦,鮮魷魚,西班牙辣肉腸,烤南瓜,半乾車厘茄,嫩菠菜,鹹蛋黃汁手工貝殼! 我估睇完個名都知佢幾豐富,再睇埋張相就知有幾好食!蝦肉有咬口,啖啖肉,咸蛋黃汁真係完全係神來之筆,一d都唔會搶走左海鮮既甜味,仲令整個菜更惹味,更香!

今晚既主菜,真係睇見到興奮

嚟到m group點可以就咁食個晚餐就完事,雖然已經好飽!不過都要食埋佢個招牌既美國安格斯牛肉芝士煙肉煎蛋芝士漢堡配薯條! 同女友一人一半share埋,呢餐就啱啱好!

一劈開個包,入面既蛋汁,肉汁,芝士,蕃茄汁全部融埋一齊,漢堡肉汁十足,非常滋味! 隻雞蛋既生熟程度恰到好處,令到香甜蛋汁可以滲到唔同既位置,真係好味到手指都啜埋!

m group 既the right place 真係令我哋呢晚非常滿足,所以話去'對' 地方,就有好野食就係咁解
  • 招牌既美國安格斯牛肉芝士煙肉煎蛋芝士漢堡配薯條
  • 特色雞尾酒
2018-12-10 60 浏览
今次到大埔嘅The Right Place,喺大埔超級城附近,估唔到好旺場,好彩我地有book枱,依間分店比較細。而依到有set dinner,相對上較抵食。餐湯Suckling pig $228本身怕會肥膩,但食落都ok,加上有蘋果醋汁,可以解膩。外皮烤得香脆,內裏juicy,食到停唔到口。Spring Chicken set$118半隻雞已經好大份好夠食,不過雞胸位比較乾身。配菜都唔馬虎,有翠肉瓜、紅蘿蔔同薯條。Iberico pork loin steak$128咗七成熟,肉質彈牙唔會乾,都幾好食,不過之前喺另一分店用正價食就冇咁出色,因為上次係厚啲,肉味更濃郁,好似兩樣野咁。Melon Mashup $98店員推介嘅,好香甜嘅生果味,仲有幾粒西瓜嘅底。My cup of tea $148有兩杯,一凍一熱,賣相好靚,飲落好重酒味。

餐湯
Suckling pig $228

Spring Chicken set$118

Iberico pork loin steak$128

Melon Mashup $98
店員推介嘅,好香甜嘅生果味,仲有幾粒西瓜嘅底。

My cup of tea $148
有兩杯,一凍一熱,賣相好靚,飲落好重酒味。