The Pearl

2023-06-28 701 浏览
呢間喺尖沙咀嘅餐廳😍 bookmark 左好耐❤️ 佢哋嘅裝修係用黑色為主🥰 再加埋啲藝術嘅擺設😊 好有格調👍🏻覺得佢地整體食物質素都好好❤️ 好有驚喜👍🏻 相對來講價錢唔算貴🥰香煎北海道帶子($108)兩個前菜嘅擺款都好靚😍 帶子係刺身級,煎到半生熟狀態🥰 個底仲墊左牛油果蓉🥑 面頭有小小麵豉醬,味道好特別❤️ 我自己幾鍾意呢個配搭👍🏻煙三文魚芝士卷🧀 ($98)三文魚捲住海帶、青瓜🥒同埋忌廉喺入邊🥰 面頭仲有啲三文魚子😍 加咗海帶呢個配搭好特別❤️ 成個口感提升咗👍🏻 整體感覺幾清新🌿烤澳洲羊西冷🐏 ($158)羊西冷顏色粉嫩🥰 肉質好軟熟😍 配埋個燒汁😊 好食😋 側邊仲去咗好多配菜🥬 有個超細粒嘅茄子超可愛❤️ 仲有蕃茄仔🍅 同青豆😍燴澳洲牛面頰🐃 ($328)牛面頰超軟熟超入味👍🏻 紅酒燒汁味道濃郁❤️ 側邊仲去咗個炸著球🥔 外脆內creamy🥰First night ($88)係mocktail 黎🥰 熱情果加提子汁🍇 味道酸酸地,我自己幾鍾意,感覺好開胃❤️First kiss ($88)同樣都係mocktail😍 玫瑰花茶加蘋果汁🍎 蘋果汁比較濃加淡淡玫瑰香❤️

香煎北海道帶子($108)

煙三文魚芝士卷🧀 ($98)

烤澳洲羊西冷🐏 ($158)
烤澳洲羊西冷

燴澳洲牛面頰🐃 ($328)

First night ($88)

First kiss ($88)
2023-06-27 36 浏览
岩哂同朋友黎chill下🥂叫左兩個set 非常高質🥰.🔸香煎北海道帶子帶子煎得好靚,仲好香,調味足夠,底下仲有唔少醬汁,點埋一齊食又係另一個口感☺️.🔸煙三文魚芝士卷有4大卷,煙三文魚同芝士係無得輸既配搭,好食🤤.🔸烤澳洲羊西冷有2條切得好靚既西冷,完全無羊臊味,因為無煎得太熟,肉質更加嫩滑😆.🔸燴澳洲牛面頰牛面頰超軟淋,份量唔少,個汁唔會搶左牛味,配埋吉列牛肉餅,都幾飽肚🙈.🔸First Love幾fresh,淡淡既菠蘿味,幾解渴😛.🔸First Light 呢杯甜少少,但係可接受既程度,飲多2啖酸味會開始出d,不錯☺️
岩哂同朋友黎chill下🥂
叫左兩個set 非常高質🥰
🔸香煎北海道帶子
🔸煙三文魚芝士卷
有4大卷,煙三文魚同芝士係無得輸既配搭,好食🤤
🔸烤澳洲羊西冷
🔸燴澳洲牛面頰
🔸First Love
幾fresh,淡淡既菠蘿味,幾解渴😛
🔸First Light

2023-06-25 41 浏览
呢間餐廳喺尖沙咀都幾方便。一行四人,930pm入座坐到1130pm離開,可以坐兩小時。點左用這間餐廳嘅名字-the pearl 的同名飲品,混入咗檸檬和香檳嘅cocktail,几清新,酒味唔算太濃。($128)order 左嗰snack,番薯、薯仔mix嘅fires ($58)。熱辣辣,有黑松露醬,好好味,其實間餐廳食物質素唔錯,下次可以dinner試下佢哋嘅食物。朋友唔飲酒精嘅飲品,叫左mocktail,first kiss用玫瑰花茶加蘋果汁,出嚟嘅顏色橙橙哋,玫瑰味都幾濃郁。($88)另外兩杯cocktail飲品用咗一啲number 命名:1632: Gin+玄米茶的cocktail,上面有一層日本蛋白打成嘅泡沫,黃白配搭,好match晚上柔和的氣氛,酒精成分不算好重。($128)1642: 由氈酒+西班牙甜酒調配而成。加上薄荷葉點綴,顏色配搭好靚。不過呢個嘅酒精含量多啲😝。($148)總結: ☆食物好好食👍下次可以試下其他食物。☆飲品嘅配搭都幾得特別,唔會太重酒味,幾適合晚飯後吹水飲。☆ 室內的地方唔係太大,亦有室外嘅位置,但係夏天就可能會熱d🥵 如果坐室外。

另外兩杯cocktail飲品用咗一啲number 命名:

總結:
☆食物好好食👍下次可以試下其他食物。
☆飲品嘅配搭都幾得特別,唔會太重酒味,幾適合晚飯後吹水飲。
2023-06-17
$150 (宵夜)
  • The Pearl
2023-06-23 519 浏览
之前已經去過尖沙咀瑞新酒店食火鍋,今次就試吓佢哋另一間西餐廳。餐廳環境非常浪漫,暗中帶點光。而黑色型格風做主調,仲有露天範圍比客人選坐,因天氣太熱,我哋上返去室內進餐。北海道帶子 $108採用蟹麵豉牛油來煎香北海道帶子,再係帶子上加上少量kinsanji麵豉來陪襯,加上有機幼苗和用毛豆製成既醬料、好帶出帶子既鮮甜味道。三文魚芝士卷 $98用三文魚刺身包住芝士、露筍及裙帶菜,上面再加上飛魚魚子,咸香味十足。再將青瓜片卷成一卷卷,同三文魚卷構成非常美麗嘅構圖,配襯得很好吃。 旁邊嘅沙律菜非常新鮮爽口。烤澳洲羊外脊(西冷)$158羊肉煎到五至六成熟、有少少血𢇁、味道淡而吃不到羊肉嘅蘇味。配菜再配上迷你茄子、車厘茄同青豆,非常精致健康又好味。炖澳洲牛頰肉配鹹牛肉薯餅 $328以焦糖洋蔥去炖牛面上的肉,炖到十分淋身,十分入味,牛頰肉好夠牛肉味。旁邊配酥炸鹹牛肉製成可樂餅,非常特色好味。1632 $1281632 - 玄米茶配日本蛋清,玄味茶非常出再陪上濃烈既酒香型成強烈對比。 The Pearl $128橙配佛手柑,飲落有橙味嘅香檳。有陣陣水果味。
餐廳環境非常浪漫,暗中帶點光。
而黑色型格風做主調,仲有露天範圍比客人選坐,
因天氣太熱,我哋上返去室內進餐。

北海道帶子 $108

三文魚芝士卷 $98

烤澳洲羊外脊(西冷)$158

炖澳洲牛頰肉配鹹牛肉薯餅 $328

1632 $128

The Pearl $128
橙配佛手柑,飲落有橙味嘅香檳。有陣陣水果味。
2023-06-19
  • 燴澳洲牛面頰
2023-06-23 42 浏览
📍The Pearl (尖沙咀)尖沙咀加連威老道20-22號瑞生尖沙咀酒店4樓#eat5tung_尖沙咀 #eat5ting_西餐 想食酒店餐廳又價錢相宜?近日朋友就推介左呢間位於尖沙咀嘅西餐廳俾我 估唔到又真係幾高質又抵食👍🏻✔️鮮蝦煙肉意式多士 $68多士焗得好脆 鮮蝦加埋Mozzarella Cheese🧀好香口好開胃✔️自家製蟹肉餅 $128好鍾意呢道前菜 入面嘅蟹都好足料 鮮味十足👍🏻加埋紅菜頭醬汁 好fresh🤤Mains✔️慢煮伊比利亞黑豚肉 $198豚肉煎得夠香 又好厚切 好鍾意佢配呢個梨蓉做嘅醬 可以balance返唔會膩😋仲配左牛油味好香嘅薯蓉👍🏻✔️燴澳洲牛面頰 $328牛面頰非常軟熟 炆得好入味🥰而且份量好大 夠2-3個人分!✔️The pearl $128好鍾意佢地最signature嘅cocoktail - the pearl😚用Champagne做base 但又有d citrusy 好容易入口😚✔️1632 $128下面係玄米茶 上面就有厚厚嘅蛋白泡 有種飲緊奶蓋茶嘅感覺 好得意😯整體黎講 每樣食物質素都幾好 以酒店餐廳黎講 價錢比較相宜 環境都好舒適😍
📍The Pearl (尖沙咀)
尖沙咀加連威老道20-22號瑞生尖沙咀酒店4樓
#eat5tung_尖沙咀 #eat5ting_西餐

✔️鮮蝦煙肉意式多士 $68

✔️自家製蟹肉餅 $128

Mains
✔️慢煮伊比利亞黑豚肉 $198

✔️燴澳洲牛面頰 $328
牛面頰非常軟熟 炆得好入味🥰而且份量好大 夠2-3個人分!

✔️The pearl $128
✔️1632 $128

2023-06-23 46 浏览
厚福街多餐廳就大家都知,隔離街有間西餐都值得大家去試下,慶祝節日/同另一半嚟食一流。餐廳有室內同戶外區,室內主要都係食飯,而戶外大家都可以坐嘅—————————————————————🍴 香煎北海道帶子 ($108)帶子煎得好香好吸引,表面脆而入面係軟熟嘅,有加啲麵豉醬係帶子面,整體口味都好開胃😋 美味指數: 8.5/10—————————————————————🍴 煙三文魚芝士卷 ($98) 煙三文魚捲着蘆薈、海帶、cream cheese,岩岩好一口size,有一種好fresh嘅感覺😋 美味指數: 7/10—————————————————————🍴 烤澳洲羊西冷 ($158)上枱已經有驚喜,2大條煎到5成熟嘅羊西冷,食落冇臊味同埋唔會韌,而且羊嘅味道啱啱好,配菜有一串番茄同粒大蒜😋 美味指數: 8/10—————————————————————🍴 燴澳洲牛面頰 ($328)牛面頰份量非常多,口感軟熟,配一件和牛薯餅,即叫即炸,上到枱超級熱同脆,入面係和牛免治肉😋 美味指數: 7.5/10—————————————————————🍴 First Night ($88)Mocktai

—————————————————————
🍴 香煎北海道帶子 ($108)
😋 美味指數: 8.5/10

—————————————————————
🍴 煙三文魚芝士卷 ($98)
😋 美味指數: 7/10

—————————————————————
🍴 烤澳洲羊西冷 ($158)
😋 美味指數: 8/10

—————————————————————
🍴 燴澳洲牛面頰 ($328)
😋 美味指數: 7.5/10

—————————————————————
🍴 First Night ($88)
Mocktail同cooktail 相似不過冇酒精成份,呢杯係提子汁同百香果嘅混合,感覺好清新香甜,女仔一定鍾意
😋 美味指數: 8/10
—————————————————————
🍴 The Pearl ($128)
Th Pearl係餐廳嘅signature,香檳再加柚子味,杯有柚子皮做點綴,入口係好清新嘅柚子味,之後就會有強烈嘅酒味
😋 美味指數: 6.5/10
2023-06-20
2023-06-21 31 浏览
📍 The Pearl (尖沙咀)尖沙咀加連威老道20-22號瑞生尖沙咀酒店4樓-今天晚上來這家位於尖沙嘴瑞生酒店4樓的The Pearl 餐酒館吃飯 一進門就是一個吧檯有調酒師 餐廳裡也有戶外的座位 -🐟 Smoked salmon cheese roll $98煙燻三文魚裡面包了軟心cheese和海帶 上面有一些蝦卵增加口感 煙燻的味道很濃 很有層次🐚 Seared hokkaido scallops $108干貝外表煎的很脆 但裡面還是很嫩 搭配味噌醬和毛豆泥 味道很鮮甜很好吃🐑 Grilled Australian lamb striploin $158羊排煎的熟度剛剛好 很嫩但還是保有一點口感 完全沒有羊騷味很好吃 配菜的番茄很甜很好吃 搭配一起吃很解膩🐮 Braised Australian beef cheek $328這道是我的最愛 份量很大 牛頰肉煮的非常的嫩 入口即化 裡面有一些膠質的部分吃起來超級好吃 旁邊的牛肉可樂餅搭配醬汁一起吃也很好吃🍾️The Pearl $128這杯喝起來聞起來有很濃的橘子香 是以香檳為基底的調酒🍹1632 $128這杯是琴酒
📍 The Pearl (尖沙咀)
尖沙咀加連威老道20-22號瑞生尖沙咀酒店4樓

環境 ⭐️ 5/5
食物 ⭐️ 4/5
推薦指數⭐️ 4.2/5

2023-06-21 24 浏览
一間酒店入面嘅西餐廳,適合飲嘢傾下偈,雖然坐滿人但又唔會嘈,幾舒服,仲有室外位,涼涼地坐出面應該幾chill 食物西式為主,前菜,扒類,意粉都有,酒類款式都多,我哋叫左兩個前菜,兩個主菜,兩杯飲品🍣煙三文魚芝士卷煙三文魚包住海帶同Cream Cheese, 個卷卷得好實好靚,三文魚同Cream cheese 好夾好好食🧆香煎北海道帶子4粒大大粒嘅帶子,厚肉又鮮甜,煎得啱啱好又香口🥩燴澳洲牛面頰份量好多,煮得好淋又入味,配白飯一流🤣🥩烤澳洲羊西冷第一次食羊西冷,平時怕羊太羶,唔太喜歡食,但係呢個羊西冷幾好,口感似牛扒,唔羶,唔似食緊羊,幾好🍸The Pearl & First Kiss 一杯cocktail 一杯mocktail,The Pearl 酒味幾濃,First Kiss係蘋果伯爵茶,幾清新

🍣煙三文魚芝士卷

🧆香煎北海道帶子
4粒大大粒嘅帶子,厚肉又鮮甜,煎得啱啱好又香口

🥩燴澳洲牛面頰
份量好多,煮得好淋又入味,配白飯一流🤣

🥩烤澳洲羊西冷

🍸The Pearl & First Kiss
2023-06-18 38 浏览
餐廳既冷氣唔夠,有啲熱。食物分量非常少,好唔抵食,性價比好低。蟹肉長通粉好味。海鮮risotto 好似墨西哥飯咁,好乾,食緊飯蕉咁。蝦沙律一般般好食,有水喉水味。羊扒正常味道,但份量好少。
2023-06-16 33 浏览
今日去完TST掃貨 咁 shop完ping 就食晚飯, 朋友推介就嚟咗呢一間The Peral度食,估唔到有一間咁有特色嘅餐廳,所有嘢個規模酒店級嘅級數,我都覺得所有嘢都好精細,講多無謂咁我介紹下我食過啲乜:鮮蝦煙肉意式多士:今日試嘅鮮蝦煙肉意式多士,真係一個令人嘆為觀止嘅菜式。首先,金黃酥脆嘅外皮好吸引。內裡嘅鮮蝦同煙肉係一對絕配,味道互相襯托得好好。鮮蝦鮮甜彈牙,而煙肉帶嚟嘅煙燻味道更加提升咗整體風味。而多士方面,酥脆嘅外皮包裹住著軟熟嘅內餡,每一口都好有層次感。值得推薦!自家製焗蟹肉餅:自家製焗蟹肉餅餅皮金黃酥脆,一咬落去就可以感受到裡面嘅蟹肉豐富鮮甜。每一口都有滿滿嘅蟹肉碎,味道濃郁又滋味。焗爐烤過之後,蟹肉嘅香氣更加散發出嚟,令人食指大動。而且餅皮同蟹肉嘅比例恰到好處,令味道更加平衡。呢道菜絕對係我嘅 favorite。烤澳洲羊西冷:烤澳洲羊西冷,首先,烤得恰到好處,外面嘅外皮烤到香脆,內裡嘅肉質嫩滑多汁。每一口都可以感受到澳洲羊肉嘅特色,肉質鮮美而不膩口。烤得適中,保持到最佳嘅口感同質感。而且佢嘅烤製方法令到羊肉嘅天然風味更加突出,每一口都令我回味無窮。配上少許同調味醬,更

鮮蝦煙肉意式多士:

自家製焗蟹肉餅:

烤澳洲羊西冷:
烤澳洲羊西冷,首先,烤得恰到好處,外面嘅外皮烤到香脆,內裡嘅肉質嫩滑多汁。每一口都可以感受到澳洲羊肉嘅特色,肉質鮮美而不膩口。烤得適中,保持到最佳嘅口感同質感。而且佢嘅烤製方法令到羊肉嘅天然風味更加突出,每一口都令我回味無窮。配上少許同調味醬,更加提升咗味道層次。

慢煮伊比利亞黑豚肉:

今次試嘅係慢煮伊比利亞黑豚肉,真係一款值得推薦嘅菜式。嗰啲肉質真係好出色,食落去有一種即溶嘅感覺。用咗慢煮嘅方法,令到豬肉更加鬆軟多汁,好滋味。仲有佢嘅香味,真係令人難以抗拒。好明顯係高品質嘅豬肉,每一口都能夠感受到肉質嘅鮮甜。而且佢嘅烹調技巧真係一絕,令到豬肉保持到最佳嘅口感同質感。

最後飲埋杯first love and first night 就閃人, 如果大家想試下一啲有質素嘅food, 大家不妨試下呢間酒店餐廳,因為佢嘅食物質素及環境,我覺得都幾好,幾適合生日或者一啲慶祝活動。

• 慢煮伊比利亞黑豚肉
2023-06-16 72 浏览
襯生日就book咗瑞生酒店入面既Pearl 慶祝下,入到去個裝修環境好靚有好格調。我哋叫咗兩個前菜,Main都好飽,而且擺得好靚。#煙三文魚芝士卷 ($98) - 煙三文魚捲住蘆筍,海帶同埋cream cheese。咁多種材料既配搭都好夾而且好爽口,口感既層次好豐富。食完之後好清新作為Starter 十分開胃#香煎北海道帶子 ($108) – 碟帶子一上菜就非常之香,好吸引。墊底既係枝豆蓉,枝豆蓉好creamy 就咁食都已經好好味。帶子煎得好靚入面係半生熟,煎得啱啱好。帶子面有少少既麵豉醬,配埋帶子一齊食個味道超正,麵豉個鹹香味帶出咗帶子既鮮味。食完一粒就想繼續食#烤澳洲羊西冷 ($158) – 本物會以為係好似羊架/牛扒咁一大舊上碟,原來上碟係兩條長既羊扒條。方便我哋去食同埋唔會切到咁失禮XD羊肉煮得啱啱好,大約5~6成熟左右。食落冇乜羊羶味非常之嫩滑,有時仲覺得好似食緊牛。而且配菜一啲都冇偷懶,好好味由其黑蒜好出色。原來個底係配咗兩種汁,燒汁既味會比較出啲。#燴澳洲牛面頰 ($328) – 係街好少見到有牛面頰食,牛面頰既份量有好多食落去有好濃烈既牛肉味,煮到非常之嫩入口即溶咁。另

食落去有好濃烈既牛肉味,煮到非常之嫩入口即溶咁。
另外配咗一舊和牛薯餅,食落都軟滑牛味就相對牛面頰冇咁出但都有。而且一啲都唔油膩。

#The pearl ($128) – 用champagne 用底配上佛手柑既味道。飲落好香柑桔味而且比較清新。不過酒味比較勁會有少少既酒苦味

庆祝纪念
生日
烤澳洲羊西冷
呢晚想同👦🏻食好啲,就嚟咗呢排好多人推介,位於尖沙咀瑞生酒店嘅西餐廳🍽️餐廳係由擁有超過30年經驗嘅主廚Ryan主理,採用本地、日本時令海鮮,創作出一系列現代歐陸菜✨餐廳裝修結合17世紀巴洛克風格,配搭樹脂流體藝術品,成個環境好時尚同有藝術感🎨外面仲有露天位置,好有feel😎🌟香煎北海道帶子 $108帶子煎得好有誠意☺️帶子大大粒,食落好厚身,肉質嫩滑鮮甜🥰底下係枝豆蓉,味道好特別,而且好香牛油味😋最頂仲放咗少少麵豉醬,為帶子帶來一下鹹味嘅衝擊,味道層次好豐富💛🌟煙三文魚芝士卷 $98厚厚嘅煙三文魚卷住芝士,海帶同青瓜,最頂仲有好多飛魚籽🤤好欣賞佢嘅煙三文魚肉質好厚,而且唔會太鹹,入面嘅海帶同青瓜食落又好爽脆,中和芝士嘅漏🥰側邊仲有青瓜卷同沙律菜🥗,成道菜好清爽開胃😋🌟燴澳洲牛面頰 $328呢個牛面頰真係世一好食😭😭😭❤️可以話係我食過最好食嘅牛面頰🥹!牛面頰大大舊,切開咗四件,夾起嚟要小心,因為真係炆得超級淋身🥹❤️係你夾一夾都會散嘅程度🤣一擺落口,牛肉味好香,而且真係入口即溶,完全唔使咬咁滯🥹💕仲要每一啖都食到黏黏嘅膠質,會感覺漿住口腔,真係好正😭❤️再加上淋滿醬汁,食落好入味,每一啖都係享

🌟香煎北海道帶子 $108

🌟煙三文魚芝士卷 $98

🌟燴澳洲牛面頰 $328
呢個牛面頰真係世一好食😭😭😭❤️可以話係我食過最好食嘅牛面頰🥹!牛面頰大大舊,切開咗四件,夾起嚟要小心,因為真係炆得超級淋身🥹❤️係你夾一夾都會散嘅程度🤣一擺落口,牛肉味好香,而且真係入口即溶,完全唔使咬咁滯🥹💕仲要每一啖都食到黏黏嘅膠質,會感覺漿住口腔,真係好正😭❤️再加上淋滿醬汁,食落好入味,每一啖都係享受✨🫶🏻另外仲配上牛肉可樂餅,口感軟身,記得點醬汁食!

🌟烤澳洲羊西冷 $158
第一次食羊西冷😳首先擺盤好精緻💖兩大條羊西冷夾住蔬菜同串茄😌羊西冷煎到三成熟左右,望落色澤好粉嫩,食落肉質偏紥實,但肉味好濃,而且冇羊臊味,點芥末醬食好夾🥰蔬菜都煎得好香😋高質~

🌟𝐅𝐢𝐫𝐬𝐭 𝐋𝐨𝐯𝐞🍸 $88
我哋叫咗兩杯Mocktail🥰呢杯係菠蘿汁🍍、青瓜汁同梳打水調配而成,飲落好清爽,而且青瓜味好出,再有淡淡嘅菠蘿味,真係有初戀嘅感覺🤣不過就未必個個都接受到~

🌟𝐅𝐢𝐫𝐬𝐭 𝐍𝐢𝐠𝐡𝐭🍸 $88
呢杯係熱情果汁同提子汁🍇調配而成,望落已經有性感浪漫嘅感覺💕飲落提子味較出,女仔會鍾意嘅味道🤣

最後我哋兩個都食得好滿足🤤餐廳嘅四道菜式都好有誠意,擺盤靚之餘味道都好出色同好有層次,尤其係燴澳洲牛面頰!!真係必食🥹💖
  • 燴澳洲牛面頰
  • 香煎北海道帶子
  • 煙三文魚芝士卷
  • First Night
  • First Love
原來唔係間間酒店餐廳都咁貴,淨係會想特別日子去食架😋瑞生酒店4樓就有間食物質素頗高,價格亦相宜既靚靚餐廳✨香煎北海道帶子($108)帶子煎得啱啱好,肉質鮮甜彈牙,仲有微微焦香。加埋下面嘅枝豆蓉,口感滑順,味道清香😋煙三文魚芝士卷($98)除左cream cheese仲有菠菜架,好有層次感,菠菜同芝士嘅味道好夾,加上煙三文魚嘅鮮味,真係一流!配埋清爽嘅青瓜沙律,令味道更加平衡。燴澳洲牛面頰($328)和牛肉質細緻,煮得好嫩滑,味道香濃。配埋和牛薯餅,薯餅煎得香脆,入口軟糯,味道豐富😍烤澳洲羊西冷($158)肉質嫩滑,帶微微粉紅。肉汁鎖住曬,羊肉香融合埋炭燒嘅香味,唔錯😆First Night & The pearl($88/$128)First Night係mocktail,提子汁同百香果既mix,入口清新解膩;而the pearl就係cocktail,champagne加佛手柑,非常開胃🫶🏻推薦指數:💛💛💛💛🖤

香煎北海道帶子($108)

煙三文魚芝士卷($98)

燴澳洲牛面頰($328)

烤澳洲羊西冷($158)

推薦指數:
💛💛💛💛🖤
2023-06-13 19 浏览
呢間喺酒店入面嘅西餐廳幾有格調,又有藝術感🤍•煙三文魚芝士卷 ($98)呢道菜睇到滿滿嘅心機,煙三文魚包住青瓜,面頭仲有蟹籽,食落好有口感🤍而且包得好實,唔會鬆散👍🏻•香煎北海道帶子 ($108)北海道帶子夠大粒,外層微微煎香過,配埋日本金莎麵豉醬,充滿咸香,幾特別‼️•燴澳洲牛面頰 ($328)相當有驚喜,牛面頰燴到好淋好入味,而且有牛味,食落勁嫩滑🤍另外仲有個吉列和牛卷,炸得好香口,好食!•烤澳洲羊西冷 ($158)未食睇見已經好有食慾,肉質粉粉嫩嫩🤤羊西冷肉質細緻,香味濃郁,而且唔騷,推薦‼️🍸: First Kiss ($88) & First Night ($88)
呢間喺酒店入面嘅西餐廳幾有格調,又有藝術感🤍

•煙三文魚芝士卷 ($98)

•香煎北海道帶子 ($108)

•燴澳洲牛面頰 ($328)

•烤澳洲羊西冷 ($158)

• 烤澳洲羊西冷
The Pearl 位於尖沙咀一間精品酒店入面,位置好方便。餐廳環境有格調,有好多羅馬雕刻嘅擺設,好有藝術感。拱形嘅趟門之外係outdoor area,好適合放工放假過黎暢談一番。The Pearl性價比好高,會再回頭~----------------------------Starters▪️ 香煎北海道帶子 Seared Hokkaido Scallops $108呢道菜配搭好特別但好夾!醬汁由枝豆泥製成,滑溜而帶點空氣感,帶子上面仲有啲粗麵豉粒,味道鹹甜夾雜,為成道菜增添層次。帶子亦非常嫩滑。煙三文魚芝士卷 Smoked Salmon Cheese Rolls $98煙三文魚好厚切新鮮,捲住芝士粒、海帶同蟹子,夾雜住清新同飽腹感。青瓜沙律菜亦係正常嘅開胃前菜配搭。----------------------------Mains▪️ 燴澳洲牛面頰 Braised Australian Beef Cheek $328牛面頰燉得好腍,基本上唔使切就會散開,仲係好嫩滑,入口即化😍 牛面頰嘅份量都好大,可以四個人分!牛肉可樂餅嘅牛味都幾濃郁,炸皮酥脆。▪️ 烤澳洲羊西冷 Grilled Aus

Starters

香煎北海道帶子

煙三文魚芝士卷

Mains

燴澳洲牛面頰

▪️ 烤澳洲羊西冷 Grilled Australian Lamb Striploin $158

以呢個價錢食到擺盤精緻同高質嘅羊西冷真係好抵🥰 羊扒呈鮮甜粉嫩色,肉汁豐富,羊羶味竟然唔重,配上烤茄子沾醬好入味。伴菜嘅法邊豆、茄子同番茄都好鮮甜入味。

Mocktails
▪️ First Love - Fresh pineapple and cucumber juice with soda $88
▪️ First Kiss - Cold brew rose tea with fresh apple juice $88

兩杯mocktails都好清甜。
香煎北海道帶子
煙三文魚芝士卷