2019-12-04 155 浏览
今日喺附近經過呢間餐廳, 見到佢嘅餐牌上面食物選擇都幾多, 而且價錢上面都幾吸引, 對於一間高級餐廳嚟講, 價錢都算親民, 而且環境都好浪漫, 裏面暗暗地好有氣氛, 而且枱上面仲有蠟燭添, 啱晒我同女朋友一齊食燭光晚餐。我哋嗌咗都幾多嘢,每樣嘢都幾高質。 呢間餐廳嘅蠔係必食,我哋叫咗三款蠔,有美國,南非,同埋法國 ,我就最鍾意食法國蠔,食落去佢比較creamy啲 ,而且食完之後仲有中餘香,好想再食多幾隻呀,不過我哋決定留肚食咗其他嘢。我哋飲咗兩款湯分,別係黑松露蘑菇湯同埋蠔湯。黑松露味好重,蠔湯真係好好味,而且個蠔味配埋去個湯度真係好開胃,裏面仲有一隻大蠔添。另外我哋叫咗個蒜片辣椒炒蝦, 配埋蒜頭一齊食好惹味, 而且食到有啲酒味 ,蒜頭同酒味夾埋一齊好香濃可口 。呢個南瓜沙律好清新開胃,有藜麥喺上面好健康,仲有walnut增加口感添!主菜方便我哋叫咗個龍蝦尾扁意粉, 令我驚訝嘅係集龍蝦超大隻,超多肉,真係好少餐廳可以畀到咁高質素嘅龍蝦,肉質彈牙爽口, 意粉方面都煮得好好味,好有咬口,配埋啲汁一齊食真係一流。最後當然唔少得要叫埋個甜品啦,我哋叫咗個tiramisu ,最正嘅係份量都幾多,

最後當然唔少得要叫埋個甜品啦,我哋叫咗個tiramisu ,最正嘅係份量都幾多,適合兩個人share一齊食,食完可以為成個晚餐畫上完美嘅句號。