2020-06-04 108 浏览
想起很久沒有吃西餐,於是約了朋友來灣仔的這家生蠔專門店餐廳吃晚餐。餐廳地點都方便易找,環境昏暗有氣氛,是聊天聚會的好地方。生蠔拼盤先來一個生蠔拼盤,我們選了三款出名的生蠔,由頂開始順時針分別是Yellow stone, Rollex和Irish Rock. Yellow stone 質感較清爽滑溜,入口鮮甜,Rollex 和Irish Rock 則較為creamy 少許,質感更有咬口,不帶腥味,嫩滑多汁。Kale & pumpkin salad清甜爽脆,南瓜香甜,有藜麥,藍莓,核桃等,味道層次豐富,醬汁酸酸甜甜,是開胃之選。Sautted prawn香氣撲鼻,醬汁惹味,帶微辣,煮得入味,蝦肉鮮甜彈牙,蝦味濃郁。Truffle mushroom soup黑松露味香濃,熱騰騰,湯滑溜而香甜,蘑菇味道香甜。US pork chop煮得剛好熟,切開後肉汁緩緩流出,肉質一點也不韌,滑溜而軟稔,豬肉味香甜,兩面煎得香脆。Banoffee pie必點之選,賣相精美,有多層味道,奶油忌廉豐富滑溜,香甜可口,香蕉軟熟鮮甜,餅底香脆美味,一起食味道很配搭。

生蠔拼盤

Kale & pumpkin salad

Sautted prawn

Truffle mushroom soup
黑松露味香濃,熱騰騰,湯滑溜而香甜,蘑菇味道香甜。

US pork chop

Banoffee pie

2020-06-04 106 浏览
Seafood Platter $199(是日生蠔x2 磯煮鮑魚x2 青口x4 帶子刺身x2 黃金螺x2)全部都好新鮮👍🏻特別鮑魚鮮甜彈牙,生蠔肥美creamy😍.海膽阿根廷紅蝦刺身$89隻賣相好吸引,齋睇都覺得幸福🥰入口與想像一樣鮮甜無比❤️.South Africa- Rollex M $49隻重海水味,蠔鮮肉厚creamy.France- sentinelle $57 隻同樣濃海水味,after taste 更鮮甜,齒頰留香😋(8.5/10)———————————————.🔶lobster linguine $199 (8/10)原隻龍蝦尾爽口啖啖肉😋意粉沾滿龍蝦汁,味道濃郁,食指大動 ———————————————.🔶Crab cake $139 (6.5/10)同其他餐廳食嘅無咩分別,外皮香脆,但內裏不夠多汁,未能留下深刻印象———————————————.🔶松露野菌忌廉湯 $48 (8/10)本來只係嗌左一碟,後來侍應送多碟🧚🏻‍♀️湯底濃稠,松露與蘑菇味突出,確實好飲,但同時亦好飽肚😛* by C#sissyfoodie
Seafood Platter $199
全部都好新鮮👍🏻特別鮑魚鮮甜彈牙,生蠔肥美creamy😍
海膽阿根廷紅蝦刺身$89隻
賣相好吸引,齋睇都覺得幸福🥰
入口與想像一樣鮮甜無比❤️
South Africa- Rollex M $49隻
重海水味,蠔鮮肉厚creamy
France- sentinelle $57 隻
同樣濃海水味,after taste 更鮮甜,齒頰留香😋
(8.5/10)

———————————————
🔶lobster linguine $199 (8/10)
原隻龍蝦尾爽口啖啖肉😋
意粉沾滿龍蝦汁,味道濃郁,食指大動
———————————————
🔶Crab cake $139 (6.5/10)

———————————————
🔶松露野菌忌廉湯 $48 (8/10)
本來只係嗌左一碟,後來侍應送多碟🧚🏻‍♀️
湯底濃稠,松露與蘑菇味突出,確實好飲,但同時亦好飽肚😛

* by C
#sissyfoodie
  • 海鮮拼盤
  • Rollex
  • 海膽紅蝦
  • 黑松露野菌忌廉湯
2020-06-04 81 浏览
先點一個蘑菇湯,蘑菇湯打得說說的蘑菇,入口有一粒粒蘑菇蓉, 整個湯入口蘑菇味濃,最啱我鍾意食蘑菇的人餐廳名叫得oyster house, 當然要蠔試吓啦!就叫了兩隻美國蠔同法國蠔,從蠔嘅表面睇色澤新鮮,即叫即開,先食美國蠔,爽脆帶鮮甜, 蠔味濃郁,口腔一下子充滿短暫的濃濃蠔味法國蠔,入口感覺比較淡蠔味,海水味重,味道富有層次感,鮮甜中帶點礦物味,但餘韻悠去吃完蠔再來一個白酒煮蜆,蜆肉肥美,入口鮮甜,醬汁掛在蜆肉上,食落更美味食海鮮當然要配一杯美酒,白酒配海鮮,更能帶出海鮮鮮味朋友想吃白肉,於是主菜要了燒春雞,分量剛剛好,唔會太多,因為之前食咗前菜已經有點飽,春雞肉質鮮嫩,不太咸,味道剛剛好餐廳食物有水準,環境舒服,眼見在座不單止情侶,一家大細,朋友相聚也很適合,店員親切有禮, 午市還有四同行一人免費的優惠,很抵

食海鮮當然要配一杯美酒,白酒配海鮮,更能帶出海鮮鮮味

2020-06-03 66 浏览
黎到Oyster House梗係要食生蠔啦而且佢仲有promotion每人點兩杯酒就可以半價食生蠔睇相都知道好fresh 有海水味得黎又好creamy已經成為我同朋友食蠔chill下嘅不二之選
黎到Oyster House梗係要食生蠔啦
而且佢仲有promotion
每人點兩杯酒就可以半價食生蠔
睇相都知道好fresh
有海水味得黎又好creamy

已經成為我同朋友食蠔chill下嘅不二之選
2020-06-01 1026 浏览
見疫情稍為緩和,於是相約好友星期日晚外出用膳。六時半已抵達餐廳,當時並未有太多客人,但亦建議大家要預先訂位,因為七時半經已滿座。餐廳燈光昏暗,每枱均放上蠟燭,頗有情調,所以大部分食客都是情侶為主。點了兩款生蠔打頭陣,分別是來自南非的Rollex各愛爾蘭的Ostra Regal。兩款蠔都非常新鮮肥美。Rollex 肉質爽甜,帶有微微的海水味。Ostra Regal 蠔味濃郁,鮮甜味突出。吃過清新的蕃茄羅勒水牛芝士沙律後,品嘗了香脆可口的炸蟹餅。炸蟹餅切開內有乾坤,滿滿的蟹肉絲包裹著可拉絲的水牛芝士。點了兩款西湯:松露蘑菇湯和蠔湯。松露蘑菇湯香氣撲鼻,絕對是真材實料。不過本人較喜歡蠔湯,湯身同樣濃稠,而且多了蠔的獨有鮮味。兩款湯皆十分出色,伴隨的香草麵包根本不需要再添上欖油黑醋,一口湯一口麵包的吃法經已滋味無窮。吃過四道菜已有點兒飽,幸好我們只點了一客主菜。大大件厚切豬鞍,炭燒過後外脆內軟,火喉控制得恰到好處。意大利芝士餅份量頗多,足夠二人分享。芝士幼滑,甜度適中。

意大利芝士餅份量頗多,足夠二人分享。芝士幼滑,甜度適中。
2020-05-31
2020-05-30 97 浏览
今日好得閒一於落灣仔接朋友放工,跟住去飲嘢食飯,灣仔區我唔熟,所以由朋友發板揀地方,佢話想食蠔,於是就帶我去尼家情調優雅的餐廳點定兩隻美國蠔和法國蠔,店員介紹先吃美國蠔,望落比較肥美厚身, 入口蠔味濃郁,法國蠔,雖然入口比較淡,但很濃海水味,但回甘味濃,蠔味在口裏久久不散,兩者色澤非常新鮮,可以安心進食呢個炸薯片好食,淺啡色的是薯片,紫色的是番薯片,兩者都炸到脆卜卜,好食到食不停口蠔湯一入口一股濃郁蠔味充滿在口腔內,就好像用了一斤蠔煮出來的效果,喜歡吃濃味蠔的人就最啱主菜點了燒春雞,除咗蠔出色之外,估不到主菜也做得很出色,春雞肉質非常嫩滑,一點也不嚡不韌,醃得味道剛剛好,底部薯蓉也非常美味最後來一個甜品,店員推介香蕉批,非常吸引,拍完照,忍不住立即嘗一口,內裏夾著片片香蕉加上出色酥脆的批底,果然冇介紹錯,非常美味

2020-05-29 183 浏览
兩個birthday girl 約出來食好野!揾到這家餐廳,燈光柔和,氣氛好好,入座率都有八九成,相信係食物質素超好所以有很多人幫襯。我們要了兩款蠔,兩款都很鮮!Tomo 蠔味濃,而Irish Rock 海水味較濃。蟹肉牛油果醬黑魚子:擺碟有心意,滿滿的蟹肉加上魚子一齊食,魚子在口腔的口感,真的很回味!別忘了牛油果,跟他們也很夾。自製香辣雞翼:真係有點辣,但接受到的,仲好野味!黑松露野菌忌廉湯:黑松露好香,仲有一片松露浮面,真材實料!鮮蠔濃湯:好有蠔味,而且有隻蠔俾你食燒法國春雞:雞很嫩,而且入味,最鐘意它無骨,下面仲有薯蓉,超正!香蕉拖肥批:外表已經吸引,香蕉配上慕絲同脆脆,為整餐飯劃上完美句號。西餐廳來説,這家成為了我最喜愛的餐廳頭三位了。
兩個birthday girl 約出來食好野!
Tomo  &  Irish  Rock

蟹肉牛油果醬黑魚子

自製香辣雞翼:真係有點辣,但接受到的,仲好野味!
香辣雞翼

黑松露野菌忌廉湯:黑松露好香,仲有一片松露浮面,真材實料!
黑松露野菌忌廉湯

鮮蠔濃湯:好有蠔味,而且有隻蠔俾你食
鮮蠔濃湯

去骨法國春雞

香蕉拖肥批

西餐廳來説,這家成為了我最喜愛的餐廳頭三位了。
2020-05-18
Tomo  &  Irish  Rock
蟹肉牛油果醬黑魚子
香辣雞翼
黑松露野菌忌廉湯
鮮蠔濃湯
去骨法國春雞
  • 生蠔
入到餐廳,燈光柔和,好有情調的氣氛,枱與枱之間有間板,令人食得安心,見到Menu,有一版全是蠔及海鮮併盤,生蠔都有好多款,少食日本蠔,叫隻日本Tomo ,一心以為日本蠔會細隻啲,點知上枱都好大隻,食落仲好creamy添,有驚喜。另一款叫了法國蠔,通常都好穩陣,今日精選是法國生蠔~Krystale$55/隻,海水味較濃,肉質爽口。到頭盤,羽衣甘藍藜麥沙律,真係一份健康之選的沙律。太愛食蠔喇,當然要點蠔湯,好creamy,簡直係有質感的湯,用了蠔肉打製而成,好鮮蠔香味。再叫了黑松露蘑菇湯,好滑,蘑菇粒粒,飲之餘又有嚼口。頭盤點了焗帶子,帶子好彈牙,夠大粒,原來夾了木魚更帶出帶子的海鮮味,而且好多汁。見到有加拿大豬鞍$199,好正,厚切,中間肉質梗熟,肉質又淋,外皮煎至香脆,加了羅勒香草味,好夾,配菜有露荀。今晚好好胃口,叫埋甜品先,叫了Banoffee Pie,份量好大塊,有忌廉,新鮮香蕉 底層還有拖肥同餅底,好多層次,不同好感,好特別。

見到Menu,有一版全是蠔及海鮮併盤,生蠔都有好多款,

到頭盤,羽衣甘藍藜麥沙律,真係一份健康之選的沙律。

再叫了黑松露蘑菇湯,好滑,蘑菇粒粒,飲之餘又有嚼口。

今晚好好胃口,叫埋甜品先,叫了Banoffee Pie,
份量好大塊,有忌廉,新鮮香蕉 底層還有
拖肥同餅底,好多層次,不同好感,好特別。
2020-05-17
2020-05-20 96 浏览
餐廳環境非常浪漫,有唔少情侶會慶祝生日4隻生蠔都非常肥美 日本蠔味較重愛爾蘭海水味較重黑魚子蟹肉牛油果醬塔-先講賣相相當花心思,每一層都相營吸引,加上汁同橄欖油,黑魚子粒粒爆汁加上牛油果醬,口感豐富,蟹肉多,加埋一齊,好好味!自家製香辣雞翼-雞翼有小小辣非常惹味,雞翼單骨,食落更方便鮮蠔濃湯,初時都擔心會鯹,但其實一啲都唔鯹,仲有啖啖濃淳蠔味原隻去骨法國春雞-雞肉滑,加上墊底嘅薯蓉吸受雞汁,同廚師加入一粒粒薯粒係薯入面更有咬口西餐加上甜口先係完美,我地叫左香蕉拖肥批,好似食啲飯後果無咁有罪惡感
餐廳環境非常浪漫,有唔少情侶會慶祝生日

4隻生蠔都非常肥美 日本蠔味較重
愛爾蘭海水味較重

自家製香辣雞翼-雞翼有小小辣非常惹味,雞翼單骨,食落更方便

2020-05-18 88 浏览
餐廳名叫The Oyster House,當然餐廳主打係食生蠔啦,我們先品嚐兩款生蠔,上枱時,同樣好大隻,一款是Choice of today,法國生蠔,品種叫Krystale$55/隻,鹹味比較重,口感爽口,好Crispy;另一隻係日本Tomo $59,都好大隻夠creamy,海水味濃,吞左後還有after taste,味道清甜。果然係主打,口感好滑,味道又夠鮮。之後點了一份羽衣甘藍藜麥沙律,一份充滿superfood的沙律,加了柚子沙律醋,好開胃,藜麥又夠健康,還有一大塊南瓜好爽甜,食材十分新鮮。到餐湯。點了兩款,見到有蠔湯,當然要點啦,唔係間間餐廳都這款湯,而且這主打蠔店。相信必定好食,蠔湯上枱,已聞到陣陣蠔香,飲了非常濃郁的蠔鮮味,相信用了幾隻蠔攪拌而成,好足料,而且還有一隻熟蠔,超好飲。另一款湯係黑松露蘑菇湯,食到有粒粒蘑菇蓉,也是用鮮蘑菇打製而成,湯味香濃,有陣陣黑松露香沒口,口感好滑。點了焗帶子,面鋪了木魚絲令帶子更清甜,帶出帶子鮮甜味,有4隻,還有靈芝菇和牛油香味。主菜點了加拿大自然豬鞍$199,切落已感覺到肉質好淋,應該用了慢煮方法再煎香,切大塊好厚身,豬鞍連埋一條骨
另一隻係日本Tomo $59,都好大隻夠creamy,

主菜點了加拿大自然豬鞍$199,切落已感覺到肉質好淋,應該用了慢煮方法再煎香,切大塊好厚身,豬鞍連埋一條骨,肉質好嫩,唔會鞋口,而且保留肉汁,好鮮甜的豬肉香味,加上面鋪了basil ,一點點香草味,伴菜還有有口感的薯蓉和蔬菜,真係一道有份量的菜色。

甜品點了香蕉拖肥批,好獨特的甜品,側邊見到新鮮香蕉,面層有cream,中間係香蕉,底部係拖肥醬及餅底,口感好多層次,有香蕉令味道又唔算好甜,唔算溜喎。

店員友善,服務非常週到,而且滿面笑容,整頓飯都食得好舒服自在。
2020-05-17
2020-05-13 1275 浏览
之前在灣仔稅務大樓工作時,久不久經過謝斐道。那時已經被The Oyster House這間餐廳吸引。可是午膳時間經常也是全院滿座,等不到位。趁著今天早放工到銅鑼灣辦事,特別意早一點來到灣仔,希望試一試。皇天不負有心人,我們大約七點鐘去到,等了十分鐘左右便有位。我們一行人叫了以下幾款食物一起互相分享。 新鮮生蠔 (⭐⭐⭐⭐⭐)平時吃西餐一般較少吃生蠔。一方面因為價錢不便宜。另外,生蠔很多時會清洗不乾淨,有沙。但今天看到這麼多生蠔選擇,決定試一試。這裏的生蠔是逐隻點的,如果連餐酒一起點會有六折優惠。我們二人共點了四隻兩款試一試,分別是Yellow Stone 和 French Oyster。Yellow Stone 海水味較為重,反而French Oyster 較為有蠔味,各有千秋,都十分不錯。自家製蟹餅 (⭐⭐⭐⭐💢)這款蟹餅煎得十分香脆可口,用料十足,吃起來啖啖蟹肉。配上旁邊的特製醬汁,吃起來微酸,中和了油膩感。一份三件,兩個人分享剛剛好。黑松露野菌忌廉湯 / 鮮蠔濃湯 (⭐⭐⭐⭐⭐)西餐又怎會少得餐湯,我們分別叫了兩款不同的廚師推介 - 黑松露野菌忌廉湯和鮮蠔濃湯。蠔湯味道十分香濃,

新鮮生蠔 (⭐⭐⭐⭐⭐)

新鮮生蠔

自家製蟹餅 (⭐⭐⭐⭐💢)
自家製蟹餅

黑松露野菌忌廉湯 / 鮮蠔濃湯 (⭐⭐⭐⭐⭐)
黑松露野菌忌廉湯 / 鮮蠔濃湯

蠔湯味道十分香濃,帶著淡淡的鹹香味,味道十分新鮮。而且隨湯還有一隻蠔,大隻而且有鮮味。
黑松露野菌忌廉湯 / 鮮蠔濃湯

黑松露野菌忌廉湯的松露味十分香濃。要值得一讚的是忌廉湯喝起來沒有很多忌廉,感覺比較健康。

香烤原隻去骨法國春雞 (⭐⭐⭐⭐💢)
香草焗香雞時間掌握得十分好,雞肉吃起來幼嫩多汁,輕輕的配上香草和海鹽調味已經十分足夠。春雞不是十分大隻,一個女生也能輕易Handle。伴碟的薯蓉也不容忽視,吃起來十分Creamy,而且有一粒粒小薯塊,口感不錯。
香烤原隻去骨法國春雞

炸軟穀蟹香草茄蓉扁意粉 (⭐⭐⭐⭐⭐)
然後叫了個扁意粉,有點澱粉質才飽肚。軟殼蟹絕對是這意粉的一大亮點,大件,而且是即叫即炸,十分香脆可口 。配上酸酸的香草蕃茄扁意粉,十分開胃,令人停不了口。
炸軟穀蟹香草茄蓉扁意粉

意大利芝士蛋糕 (⭐⭐⭐⭐💢)
最後當然要叫個甜品這。個拖肥批吃起來質感香滑,忌廉不算太多,唔太甜。平日不愛吃甜品的朋友也讚不絕口。
意大利芝士蛋糕

總括而言,這間餐廳食物質素高,而且地點方便。下次有機會經過灣仔也必定會再來。

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
The Oyster House 灣仔謝斐道154號地下C號舖

推介菜式: 新鮮生蠔、鮮蠔濃湯、炸軟穀蟹香草茄蓉扁意粉

👍🏻食材高級
👍🏻地點方便
👍🏻價錢合理
2020-05-04
新鮮生蠔
香烤原隻去骨法國春雞
意大利芝士蛋糕
2020-05-10 103 浏览
最近疫情比較穩定,我和友人趁機會到外面餐廳進食晚餐。這間餐廳平時人流頗多,這晚應政府要求所有位置都砌起了隔離板。餐廳主打吃生蠔,我們簡單點了四隻淺嚐一下便好。點了兩款,一款是法國生蠔,鹹味比較重。另一款yellowstone比較淡味和爽口。炸蟹餅非常多蟹肉,厚厚的一塊,外層略嫌比較多粉,但吃下鮮味十足,過足口癮。這間餐廳的餐湯一直是我的最愛,必點黑松露蘑菇湯和蠔湯。蘑菇湯香濃,黑松露味十分突出,湯的味道偏淡。蠔湯則比較鹹,裏面會有一隻大大隻的蠔,各有特色,我都很喜愛。點了一盤炸薯片作為前菜,有芋頭片,薯片和香葉片。軟殼蟹番茄醬意粉,軟殼蟹很大隻 ,配上番茄意粉,香濃鮮甜又啖啖肉,十分好吃。燒春雞配薯蓉雜菜。雞肉份量很足 ,燒得香脆,但肉仍能保持嫩滑, 功夫不錯。薯蓉香滑好味,配有少少雜菜更開胃。最後甜品是terimisu,有少少酒精 ,但能中和這一餐吃了的肉類, 是不錯的選擇。

這間餐廳的餐湯一直是我的最愛,必點黑松露蘑菇湯和蠔湯。

點了一盤炸薯片作為前菜,有芋頭片,薯片和香葉片。

2020-04-28
2020-05-06 271 浏览
鑱咀萬萬歲!🙌🏻ChamZeoiLongLongLife🙌🏻🐭 The Oyster House萬歲萬歲萬萬歲!..🐭餐廳裝潢走歐洲小酒館風格,充滿浪漫情調。空間寬敞,清幽寫意。價錢非常親民,以食物質素及環境而言,絕對物超所值!..🐭主打海鮮,有多款生蠔選擇。星期一二海鮮拼盤只售$99 ,好抵!另有多款特色冷/熱前菜、Pizza 丶扒丶意粉、甜品,全部都相當有驚喜! 正宗風味,同時又能兼顧港人口味,又不失創意,優秀!..🐭2人份海鮮拼盤 $99賣相👅👅👅👅👅味道👅👅👅👅👅口感👅👅👅👅👅份量👅👅👅👅👅性價比👅👅👅👅👅係幸福嘅味道!生蠔、鮑魚、螺、青口丶帶子全部鮮甜肥美!最特別係鮑魚用咗磯煮嘅做法,唔會好似一般食鮮鮑魚咁冇味!..🐭黑魚子蟹肉牛油果醬塔 $149賣相👅👅👅👅👅味道👅👅👅👅👅口感👅👅👅👅👅份量👅👅👅👅👅性價比👅👅👅👅👅非常特別有心思!品嚐到濃郁嘅黑魚子之餘又不失蟹肉嘅鮮甜及牛油果嘅清新,伴碟嘅牛奶汁更將整體味道提升!..🐭鮮海膽米形意粉 $199賣相👅👅👅👅👅味道👅👅👅👅👅口感👅👅👅👅👅份量👅👅👅👅👅性價比👅👅👅👅👅佢唔係意大利飯,而係香港好少食到嘅米形意粉!口感滑溜彈口,有
鑱咀萬萬歲!🙌🏻
ChamZeoiLongLongLife🙌🏻
🐭 The Oyster House萬歲萬歲萬萬歲!

🐭2人份海鮮拼盤 $99
海鮮拼盤

🐭黑魚子蟹肉牛油果醬塔 $149
🐭黑魚子蟹肉牛油果醬塔

🐭鮮海膽米形意粉 $199
性價比👅👅👅👅👅
佢唔係意大利飯,而係香港好少食到嘅米形意粉!口感滑溜彈口,有啲似蒟蒻!海膽飽滿有光澤,而海膽醬汁亦豐厚鮮味。

🐭炭燒美國安格斯肉眼扒 $289
性價比👅👅👅👅👅
估唔到佢主打海鮮但牛扒都咁優秀!每咬一口都散發陣陣香濃碳烤味!肉質好軟滑,肉汁好濃郁!絕對係近期食過最優秀嘅扒!
🐭炭燒美國安格斯肉眼扒

🐭香蕉拖肥Pie
性價比👅👅👅👅👅
香蕉、cream丶拖肥醬、餅底,簡單嘅配搭,味道卻一點不簡單!香滑細緻,唔太甜唔會膩,為今餐畫上完美句號。
香蕉拖肥批

🐭補充一點:其中一位菲律賓侍應姐姐好有禮貌,好有耐性解釋食物,又講得一口流利廣東話。讚👍🏻👍🏻👍🏻
🐭 食神鼠到生蠔屋好滿充一遊,拜拜~👋🏻

2020-04-20
  • 炭燒美國安格斯肉眼扒
  • 黑魚子蟹肉牛油果醬塔
  • 鮮海膽米形意粉
  • Uni Orzetto
  • Char -grilled  US  Angus  Ribeye  Steak
  • King  Crab  Meat  Tian
2020-04-16 229 浏览
同朋友weekend食過無數次,機緣巧合今次改weekday 星期一黎食飯,先發現Big Promotion逢星期一至二,Seafood Platter $99 大特賣,仲要係for 2人OMG! 真心抵到爛$99 Seafood Platter 海鮮拼盤 (for 2 Person)法國黃金螺 x2新鮮空運生蠔 x2日式磯煮鮑魚 x2北海道帶子 x2紐西蘭青口 x4新鮮鮮甜,特別磯煮鮑魚,令人一食愛上鮮海膽阿根廷紅蝦刺身 $89 (1 件)新鮮紅蝦陪上海膽,魚子,紫菜,秘製醬汁,口感清新,尤其是紅蝦刺身,咬落啖啖肉,帶出鮮味廣島蠔脆巴馬火腿米型意粉 $169不是意大利飯,但口感似食意大利飯,好特別,驚喜 風乾巴馬火腿,香脆可口醬汁夠creamy 一流每次必點,安格斯肉眼扒因為用炭火燒會食出炭火既香味,真係唔係間間餐廳用炭火,識食一定分別到肉汁香濃,加上炭火燒烤既香味,帶出牛肉鮮味朋友喜歡Tramisu皇牌 香蕉拖肥批Banoffee Pie是這間餐廳每枱必點既甜品最愛原隻香蕉,口感一流,餅底係我至愛,餅底+焦糖一定要配上厚厚忌廉一齊放入口,不太膩不太甜,有一種難忘嘅感覺以前常常爆滿,
,仲要係for 2人OMG! 真心抵到爛

法國黃金螺 x2
新鮮空運生蠔 x2
日式磯煮鮑魚 x2
北海道帶子 x2
紐西蘭青口 x4

新鮮鮮甜,特別磯煮鮑魚,令人一食愛上

Seafod  platter

鮮海膽阿根廷紅蝦刺身 $89 (1 件)

廣島蠔脆巴馬火腿米型意粉 $169
不是意大利飯,但口感似食意大利飯,好特別,驚喜
風乾巴馬火腿,香脆可口

醬汁夠creamy
一流

每次必點,安格斯肉眼扒

因為用炭火燒
會食出炭火既香味,真係唔係間間餐廳用炭火,識食一定分別到
肉汁香濃,加上炭火燒烤既香味,帶出牛肉鮮味

朋友喜歡Tramisu

皇牌
香蕉拖肥批Banoffee Pie

是這間餐廳每枱必點既甜品

以前常常爆滿,由於疫情關係,生意都比較靜,小店形式,希望能夠捱過難關,我仲想繼續食我最愛既香蕉拖肥批

2020-04-13
Seafod  platter
  • 炭燒美國安格斯肉眼扒
  • 香蕉拖肥批
  • 翡翠螺
  • Tiramisu
2020-03-22 191 浏览
嗌嘅所有都好好食four cheese pizza 嘅blue cheese唔會太多 味道啱啱好crab cake嘅蟹肉不吝嗇seafood platter 同另外嗌嘅蠔新鮮scallops就係帶子 好食但無乜驚喜carbonara唔係岀面食好creamy個款 唔漏 食左第一啖接受左佢唔係勁cream後就好好buffalo wings唔太辣 單骨 食得爽banoffee pie & tiramisu好正正!!!!朋友生日本身以為只係碟上寫字…點知仲會畫公仔!好有心思呀
嗌嘅所有都好好食

crab cake嘅蟹肉不吝嗇