2019-09-10 23 浏览
喺朗豪坊既玻璃天幕下感受住日光、享受下午茶時光別有一番風味Texas Burger主打美國墨西哥菜式,比一般同類型美式漢堡調味上多左香辣,更香口。以羅馬生菜、牛油果、蕃茄、三色椒、杏仁片伴成,配以加入蜜糖既自調醬汁,辟去食材既草腥味,食落清甜醒胃。相信唔願食菜既小朋友都會中意墨西哥菜常見既香口伴酒炸物,每顆都圓潤金黃,表面灑上Parmesen,令芝味更豐富。外層炸得香脆,又似麻糬既軟糯又煙韌,包裹住香甜軟滑既cream cheese,更似一道甜點蘸上蕃茄醬又係另一種食法,帶茄蓉既蕃茄醬酸甜適中,平衡忌廉芝士既甜香,反而食到陣鹹香。正餐~特色飯第一次食,飯粒粒粒分明、有咬口,加入墨西哥香料拌炒,辣辣地幾過癮酸辣惹味既牛肉醬,好多牛肉粒,飽足感UP芝士醬無多餘鹹味,主要作用係令質感更稠密濃滑,送飯一流!留意到枱上既每日限量新菜式menu,第一次見五顏六色既Burger麵包層似係烘香既多士,幾crispy,唔中意食多士既可能會覺得有啲𠝹口。裡面夾住新鮮濕潤既玻璃生菜、燒牛肉片、芝士片同漢堡扒,漢堡厚身,加左洋蔥同蘑菇打成口感更豐富,如果再juicy啲會更出色
喺朗豪坊既玻璃天幕下感受住日光、享受下午茶時光別有一番風味

墨西哥雜錦沙律

相信唔願食菜既小朋友都會中意

墨西哥芝士燉牛肉  配  特色飯

墨西哥芝士燉牛肉  配  特色飯
酸辣惹味既牛肉醬,好多牛肉粒,飽足感UP
芝士醬無多餘鹹味,主要作用係令質感更稠密濃滑,送飯一流!

Brick  Burger

Brick  Burger
2019-09-08
墨西哥雜錦沙律
  • 墨西哥沙律
  • 炸忌廉芝士球配香草番茄醬
2019-09-09 21 浏览
#Texas Burger位於朗豪坊的美式餐廳,環境吾錯,有設計感,而小編一向都好鐘意食漢堡包,因為將吾同材料夾埋一起,就有吾同的感覺。今次叫左餐廳最近新出的lego漢堡包,色彩繽紛,而且特登設計了類似logo的形狀,小編係其他burger鋪冇見過,所以真係非常特別,依款漢堡包有吾同味道簡,小編今次試左芝士味burger, 牛肉勁厚,芝士都好濃厚,一啖咬下去,肉汁彈曬出來。小編另外叫左軟殼蟹burger, 炸得脆卜卜,軟殻蟹亦都好易咬,搭配埋生菜同芝士,感覺好清新,而且又吾會太內疚,因為食埋生菜,感覺上健康d。小食叫左炸雞翼,炸得脆卜卜,而且沙拉醬吾係普通沙拉醬,有酸酸甜甜的感覺,令到雞翼更加好食。
#Texas Burger

• 軟殼蟹牛油果牛肉漢堡
  • 薯條
-Texas BBQ 牛肉漢堡🍔($88)依個Texas BBQ 牛肉漢堡幾好食,牛肉漢堡排好厚身,仲有炸洋蔥圈😀,芝士🧀,煙肉🥓,生菜等等,煙肉煎得有d燶,食落太香脆,不過依個漢堡嘅BBQ醬汁好好味👍🏻-熱熔拉可雷特芝士漢堡🍔($108)依個漢堡食落不錯,個Burger有芝士🧀,香腸,薯餅,牛肉漢堡,口感幾豐富😆,不過芝士並不是即場加的,所以芝士係硬的😅,而牛肉漢堡排煎得有點燶,偏黑,不過牛肉漢堡排幾厚身😋,口感實在,整體而言,口感豐富,味道OK😋,漢堡麵包特別鬆軟,好味☺️-墨西哥芝士夾餅🌮❤️ ($88@ 2pcs)夾餅皮可以選軟皮/硬皮,有六款配料可以選擇,今次就揀左燒烤手撕豚肉🐷同軟殼蟹🦀(+$8),墨西哥芝士夾餅賣相好吸引🌮,材料配搭得不錯,五顏六色😍軟殼蟹好香脆,配埋牛油果蓉🥑,蕃茄🍅,洋蔥粒等等一齊食,真係好味!而燒烤手撕豚肉都好味!墨西哥芝士夾餅值得一試⭐️-金黃咸蛋黃薯條配雜莓甜酸醬🍟($58)薯條有咸蛋黃味,不過味道沒有太濃😅,如果薯條的咸蛋黃味更濃郁就好啦,薯條好軟熟☺️,配埋雜莓酸甜醬幾夾,好開胃😋-

Texas BBQ 牛肉漢堡🍔($88)
Texas BBQ 牛肉漢堡

熱熔拉可雷特芝士漢堡🍔($108)
熱熔拉可雷特芝士漢堡

墨西哥芝士夾餅🌮❤️ ($88@ 2pcs)
墨西哥芝士夾餅

金黃咸蛋黃薯條配雜莓甜酸醬🍟($58)
金黃咸蛋黃薯條配雜莓甜酸醬

Texas BBQ 牛肉漢堡
墨西哥芝士夾餅
金黃咸蛋黃薯條配雜莓甜酸醬
2019-09-06 21 浏览
呢間漢堡包店位於朗豪坊12樓 環境相當ok 剛巧今天的天空是藍色 天氣非常晴朗 在這裏用餐心情也特別好 有天然光透入 感覺相當開揚限時優惠餐牌 最鍾意試新嘢 推出咗新款漢堡包及特色奶昔飲品 光睇餐牌已經畀佢吸引住 賣相相當漂亮而且精緻磚塊芝士漢堡$88揀咗藍色襯返今日個天空 賣相非常可愛 大人和小朋友都一定喜歡餡料包括 漢堡扒 玉香燻牛肉 車打芝士及生菜 好豐富好豐盛 吃漢堡就是吃喜歡層層疊的感覺漢堡扒外面煎得焦脆 中間嘅肉碎還是粉紅色的 生熟程度拿捏得剛剛好 油脂相當豐富 仲好有肉味添燻過嘅牛肉片有一種獨特嘅香味 鹹鹹香香 令人食指大動 黃金鹹蛋黃薯條配野莓酸甜醬$58先品嚐原汁原味嘅炸薯條 確實食到有鹹蛋黃嘅香味 薯條係即叫即炸 熱辣辣好香口點野莓酸甜醬又別有一番風味 野莓嘅味道非常突出 味道真實一啲都唔假 個人比較這種食法 因為酸酸甜甜嘅醬汁可以去除油膩年飽滯感覺野莓梳打$33冰凍又可口嘅梳打頓時起了一種清新嘅效果 酸酸味味有氣 味道又不會太甜 配漢堡及薯條 簡直係一絕非常推介此餐廳 日頭有自然光滲入 感覺放鬆 舒適 應該晚上光顧又會有別一番風味食物方面全部都是即叫即製的 食

磚塊芝士漢堡$88

燻過嘅牛肉片有一種獨特嘅香味 鹹鹹香香 令人食指大動

黃金鹹蛋黃薯條配野莓酸甜醬$58

野莓梳打$33

食物方面全部都是即叫即製的 食物都是熱辣辣 而且賣相精緻有吸引 菜式一啲都唔死板 非常有趣

價錢合理 下次必定再來光顧
2019-09-06 29 浏览
今日係旺角行完街,就係朗豪坊食埋個晚餐。呢度主打漢堡,亦有好多墨西哥食物。我地就叫左個兩件墨西哥芝士夾餅($88),一個係手撕雞,一個係手撕豚肉。個餅可以揀脆皮或者軟皮,我地揀左軟皮。雞肉就唔係撕得咁碎,望落都係一舊舊。不過就幾嫩滑。手撕豚肉加上啲青豆醬同乳酪,口感都幾豐富,好有墨西哥風味。另外叫左個墨西哥特色沙律($88)。呢個略嫌配料少左啲,如果再多啲牛油果同蝦就好喇。然後今日既主打黎啦,就係德州BBQ牛肉漢堡($88)。牛肉都幾厚身,加埋啲脆煙肉好好味,而且洋蔥炸到好靚好似墨魚圈。我地另外仲叫咗杯蜜桃菠蘿蘇打($36),個味幾好飲,唔似藥水味。雖然已經食到飽飽地,但又點可以少咗個甜品呢。冰鎮朱古力雪糕新地($78),朱古力brownie同軟雪糕一齊食,一軟一硬,又幾好味。可惜今日無乾冰,如果唔係,視覺效果應該更好。

然後今日既主打黎啦,就係德州BBQ牛肉漢堡($88)。

2019-09-03
2019-09-06 26 浏览
又黎到朗豪坊我最愛食堂之一Texas burger! 已經唔係第一次食,呢間野一到7點都旺場。大家如果想食可以book位ga 好好彩我book左位又有卡位坐 lucky仔今次主力食新出burger 叫左個熱熔拉可雷特芝士漢堡 燒龍蝦芝士牛肉漢堡 加combo 72%冰鎮朱右力蛋糕新地熱熔拉可雷特芝士漢堡如果你係芝士愛好者一定唔好錯過 勁多芝士 一個橫切面就睇得好清楚啦 超級juicy 好正燒龍蝦芝士牛肉漢堡原隻龍蝦上 忍唔住影多幾張相真材實料 蝦肉彈牙好味道 牛肉就唔洗講啦好食薯條超得一定要加comboCombo mango milkshake好rich 好好飲 又唔太甜冰鎮朱古力新地出場好有氣派 內容物就不過失
又黎到朗豪坊我最愛食堂之一
Texas burger!

好好彩我book左位又有卡位坐 lucky仔

Combo mango milkshake
好rich 好好飲 又唔太甜

冰鎮朱古力新地
出場好有氣派 內容物就不過失
平時快餐就吃得多,原來朗豪坊都有高質漢堡吃呢~和朋友點了一份牛腹沙拉、手撕豬肉和香辣雞肉Taco、Beyond Meat 漢堡。牛腹沙拉牛肉份量很多,而且燒得不錯,大概7點熟,有肉汁。沙拉菜都很新鮮,配上甜酸醬汁很開胃。Taco有多款味可以自己揀,和朋友一人點了一款:手撕豬肉和香辣雞肉。兩者來講,個人比較喜歡香辣雞肉,肉質比豬嫩一點,而且味道相對濃點~Beyond Meat 漢堡是全素的漢堡,未試過Beyond Meat 的小編十分期待。原來Beyond Meat 真是有點肉味,但不重,覺得比較似是豆乾,而且質地挺散的,一切就碎開。整體都不錯~
平時快餐就吃得多,原來朗豪坊都有高質漢堡吃呢~

整體都不錯~
2019-09-04 27 浏览
Texas Burger估唔到朗豪坊有間咁經濟既漢堡包🍔#熱焙拉可雷特芝士漢堡 ($108) 漢堡包份量比想像中大,佢哋嘅漢堡包同出邊好唔同, 啲面包明顯有用牛油烘過,香脆又溫熱!而且配料多,💁🏻‍♀️打開個包見到有肉腸、薯餅同牛肉。牛肉十分多汁,好Juicy,漢堡上面,會將溶左既芝士鋪上漢堡,成個漢堡都被滿滿既芝士包圍,芝士溶到可以拉出泥非常吸引😋本身以為咁多芝士食落會好濟,但食落又唔覺,味道比我想像中好#是日奶昔+薯條+酸瓜 (跟餐價) ($66)食漢堡包配上奶昔簡直係一流享受🤤 今日嘅是日奶昔係芒果奶昔!飲落口酸酸甜甜好開胃 甜度適中 而且好大杯!配上一籃炸到熱辣辣既粗身薯條🍟,薯條夠熱亦夠脆!加埋酸青瓜一齊食,一啖漢堡包,一啖酸瓜,感覺唔會太濟,而且可以刺激下味蕾, 整個層次即刻豐富好多!
Texas Burger

估唔到朗豪坊有間咁經濟既漢堡包🍔

#熱焙拉可雷特芝士漢堡 ($108)

#是日奶昔+薯條+酸瓜 (跟餐價) ($66)

2019-09-02 124 浏览
今日出左旺角三叔到拎野,之後朋友黎一齊食飯,推介左呢間啲burger唔錯。黎到都排左近半個鐘,都好爆人。我地坐左bar枱位,如果撞正有live band就正了!叫Burger加左錢做餐,每人就要左支啤酒,好似係日本啤酒黎,入口唔算苦。軟殼蟹Tacos,炸到隻蟹好鬆化,加上少許蕃茄蓉同醬就無咁油膩。煎牛柳條Tacos,煎得剛剛好,一啲都唔乾。墨西哥雞肉菠蘿漢堡,手撕雞肉加少許辣汁都幾惹味,個包厚得黎又好軟熟。熱熔拉可雷特芝士漢堡,好厚既漢堡扒,鎖住左啲肉汁非常juicy!另外仲有開半左既豬肉腸。而芝士係即蓉芝士,仲可以拉絲~

黎到都排左近半個鐘,都好爆人。

我地坐左bar枱位,如果撞正有live band就正了!

Tacos

煎牛柳條Tacos,煎得剛剛好,一啲都唔乾。

墨西哥雞肉菠蘿漢堡

2019-08-26
墨西哥雞肉菠蘿漢堡
2019-09-02 35 浏览
旺角朗豪坊12樓的排隊店 - Texas Burger,必食juicy burger!德州燒烤牛肉漢堡($88),加$36有套餐,有薯條、酸青瓜及飲品(例如凍檸檬茶)。麵包烘過脆脆地又熱熱地,味道甜甜地,芝士半溶,漢堡扒夠厚,一咬落去肉汁在口腔內爆開,超juicy!餡料仲有洋蔥圈、脆煙肉、生菜,非常豐富!煙燻英國車打芝士漢堡($78),加$66套餐配是日奶昔、酸青瓜及薯條麵包一樣,餡料一樣豐富,仲多左陣煙燻芝士味道呢!是日精選奶昔:芒果奶昔迷你蟹餅配芒果莎莎($88)蟹肉餡滿滿,加芒果的酸甜味,好開胃!

餡料仲有洋蔥圈、脆煙肉、生菜,非常豐富!

麵包一樣,餡料一樣豐富,仲多左陣煙燻芝士味道呢!

是日精選奶昔:芒果奶昔

迷你蟹餅配芒果莎莎($88)

蟹肉餡滿滿,加芒果的酸甜味,好開胃!

• 迷你蟹餅配芒果莎莎
  • 德州燒烤牛肉漢堡
2019-09-01 32 浏览
經常嚟朗豪坊食嘢但係未試過呢間嘅burger,唔使等位一於試下啦我哋兩個人叫咗一個軟殼蟹牛油果牛肉漢堡,一份nachos同埋兩款墨西哥芝士夾餅先講座位,始終係朗豪坊商場呢啲舖頭入面,鋪租成本係一個考慮因素,所以枱與枱之間都好密,好似搭枱一樣,會聽到曬隔離枱講乜,如果想要好好地傾計嘅朋友就要留意一下啦。首先講番burger, 個麵包做得唔錯,唔會好乾身,軟殼蟹炸得唔會好油,牛肉漢堡就一般般啦唔算好有肉味, 個人就鍾意burger room多啲。可以進步嘅位係,可以主動問人客需唔需要cut開,或者預先cut開一半,方便客人進食。Nachos正正常常,幾開胃。最好食嘅會係個墨西哥芝士夾餅,我哋叫咗牛肉同埋雞肉餡,夾餅可以揀脆身或者軟身,我就覺得牛肉比雞肉好食,雖然食嘅時候有少少狼狽,啲饀好易跌出嚟,但係牛肉幾juicy,口感十分豐富,呢個整得幾好食如果再返轉頭食下一次嘅話,我會試下佢哋嘅甜品,見到好多枱都有嗌,有晒乾冰絕對係打卡呃like之選
  • 墨西哥芝士夾餅
2019-09-01 506 浏览
今日去開朗豪坊行街,晚飯時間就打算喺朗豪坊入面「覓食」,原來頂樓有一間食burger嘅,地方唔算好大,但係睇Menu覺得幾吸引,所以就入咗去食喇!我同朋友各自叫咗個burger,分別係Texas BBQ牛肉漢堡、煙燻英國車打芝士牛肉漢堡,另外仲叫咗香蒜黑松露薯條,一杯Berry Lover~🔸Texas BBQ 牛肉漢堡🔸牛肉好juicy! 厚嘅牛肉漢堡咬落去淡淡都有肉汁,唔會好乾。個BBQ醬尤其出色,令到成個漢堡生色不少!🔸 煙燻英國車打芝士牛肉漢堡 🔸呢個牛肉亦都好juicy,配車打芝士令到漢堡texture更豐富,如果鍾意食蕃茄嘅可以叫呢一個!🔸 香蒜黑松露薯條 🔸呢個薯條真係好好味!薯條炸到好脆、又香口之餘,個黑松露汁亦都好好味,未食晒啲薯條已經食完啲醬汁!🔸Berry Lover🔸佢都幾重士多啤梨味,如果少啲甜會更加好!最尾我同朋友亦都叫咗個甜品,就係香煎焦糖蘋果夾餅!蘋果嘅酸味同cream嘅甜味好match,令到overall唔會太甜!而個皮同埋焦糖亦都有少少嘅鹹味,可以中和返!總括來講,雖然間鋪唔係好大,但係啲食物都有驚喜!

🔸Texas BBQ 牛肉漢堡🔸

🔸 煙燻英國車打芝士牛肉漢堡 🔸

🔸 香蒜黑松露薯條 🔸

🔸Berry Lover🔸
佢都幾重士多啤梨味,如果少啲甜會更加好!

總括來講,雖然間鋪唔係好大,但係啲食物都有驚喜!
  • 德州燒烤牛肉漢堡
這間店位於朗豪坊12樓,景觀開揚,採用開放式設計,望上去非常寬敞舒適。點了好幾樣小菜,味道都十分不錯,而且上菜速度頗快👍🏻👍🏻♥️熱熔拉可雷特芝士漢堡Melting Raclette Cheese Beef Burger $108叫了兩個漢堡,其中一個是邪惡的芝士😱‼️芝士味好濃郁,漢堡排超厚肉味好濃好鮮甜👍🏻👍🏻未來素食牛肉漢堡 Beyond Burger $88有看過我的食評都知道我是Beyond meat的忠實粉絲😎😎見到beyond burger忍不住就叫了🥳牛油果熟度剛剛好,令我吃得好歡🤤🤤🤤beyondmeat不用説當然一如既往地高質素啊٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و金黄咸蛋黃薯條配雜莓酸甜醬 $58Salted Egg Fried w/Berries Dip咸蛋碎粒黏在薯條上,不算好多,但是剛好就不錯,不然會太膩啊,配上雜莓酸甜醬,竟然意外地夾😳😳炸忌廉芝士球配香草蕃茄醬 $58Fried Cream Cheese Balls中規中矩吧,炸得皮薄脆,cream cheese 味再濃點會更喜歡!手撕雞墨西哥芝士夾餅(軟皮)Tacos(Soft) $48店員推薦下選了軟皮,手撕雞的份量下得毫不手

未來素食牛肉漢堡 Beyond Burger $88

金黄咸蛋黃薯條配雜莓酸甜醬 $58

炸忌廉芝士球配香草蕃茄醬 $58
Fried Cream Cheese Balls

手撕雞墨西哥芝士夾餅(軟皮)Tacos(Soft) $48

店員推薦下選了軟皮,手撕雞的份量下得毫不手軟啊😍😍好喜歡手撕雞,嫩嫩的,帶點辣勁,加上上面有點牛油果蓉,雞+牛油果控表示幸福die,配搭太好了💕
  • 未來素食牛肉漢堡
  • 熱溶拉可雷特芝士漢堡
  • 薯條
  • 炸忌廉芝士球配香草番茄醬
2019-08-30 33 浏览
呢一間漢堡朋友話好食,所以我就去試。結果失望而回好想試吓佢哋嘅芝士漢堡,尤其係當店員係食客面前把半溶嘅芝士加到漢堡,實在非常期待呢個畫面。當落單嘅時候,就已經詢問左店員,店員亦都答會在食客面前加芝士。點知漢堡包嚟到嘅時候,芝士已經加在漢堡內,而且份量比起圖片實在相差太遠。然後我哋再向另一位店員查詢,佢不太禮貌嘅告訴我們,之前是不會再食下面次加到漢堡的,這樣的服務態度,實在不敢恭維。漢堡的賣相也不過不失,打開漢堡一看,最恐怖係漢堡牛肉煎得焦黑色,味道絕對談不上好吃,肉質有點鬆散。芝士的份量少得可憐,整個漢堡我覺得完全不值這個價錢。這間店舖無論食物質素和服務態度對我來說也是不達標的。
呢一間漢堡朋友話好食,所以我就去試。
結果失望而回

這間店舖無論食物質素和服務態度對我來說也是不達標的。
2019-08-29 30 浏览
之前叫網上介紹,見到個漢堡包好似好正咁,見到啲芝士多到流出嚟咁滯,今日嚟到朗豪坊緊係要試下啦吾試點對得住自己呢漢堡包差吾多等了40分鐘先上木枱,等到頸都長,真實版吾同menu張相既?!D芝士去左邊?OK啦~冇咁漏呀麻,上碟時凍,芝士已經硬左,因為依個漢堡嘅賣點係熱溶左既芝士,牛肉還可以,肉汁多,整體味道不過不失食完漢堡包🍔再等左半個鐘先上夾餅,成份夾飯都仲熱,薄薄既皮包住焦糖蘋果,餡料入面唔算好甜,最甜係忌廉同黑糖汁,忌廉軟滑,都幾好食整體上野食係可以,但睇得出店舖唔夠人手,香港地難請人可以理解明白體諒,但店員比到既感覺好Hea,好似唔想招呼客人咁,又係另一回事,客人都會難受我嘅位置唔夠舒適歡敞,朗豪坊頂層全部玻璃幕牆,喺夏天中午時間實在太熱,地下亦唔乾淨,枱櫈有油漬,老細話畢生難忘
吾試點對得住自己呢
Melting  Raclette  Cheese  Beef  Burger

Caramel  Apple  Quesadilla

2019-08-15