2019-09-01
今日去開朗豪坊行街,晚飯時間就打算喺朗豪坊入面「覓食」,原來頂樓有一間食burger嘅,地方唔算好大,但係睇Menu覺得幾吸引,所以就入咗去食喇!我同朋友各自叫咗個burger,分別係Texas BBQ牛肉漢堡、煙燻英國車打芝士牛肉漢堡,另外仲叫咗香蒜黑松露薯條,一杯Berry Lover~🔸Texas BBQ 牛肉漢堡🔸牛肉好juicy! 厚嘅牛肉漢堡咬落去淡淡都有肉汁,唔會好乾。個BBQ醬尤其出色,令到成個漢堡生色不少!🔸 煙燻英國車打芝士牛肉漢堡 🔸呢個牛肉亦都好juicy,配車打芝士令到漢堡texture更豐富,如果鍾意食蕃茄嘅可以叫呢一個!🔸 香蒜黑松露薯條 🔸呢個薯條真係好好味!薯條炸到好脆、又香口之餘,個黑松露汁亦都好好味,未食晒啲薯條已經食完啲醬汁!🔸Berry Lover🔸佢都幾重士多啤梨味,如果少啲甜會更加好!最尾我同朋友亦都叫咗個甜品,就係香煎焦糖蘋果夾餅!蘋果嘅酸味同cream嘅甜味好match,令到overall唔會太甜!而個皮同埋焦糖亦都有少少嘅鹹味,可以中和返!總括來講,雖然間鋪唔係好大,但係啲食物都有驚喜!
🔸Texas BBQ 牛肉漢堡🔸
🔸 煙燻英國車打芝士牛肉漢堡 🔸
🔸 香蒜黑松露薯條 🔸
🔸Berry Lover🔸
佢都幾重士多啤梨味,如果少啲甜會更加好!
總括來講,雖然間鋪唔係好大,但係啲食物都有驚喜!