2019-08-28 348 浏览
以前不時到天后的Texas Burger品嚐漢堡,比人頭更大的鵝肝牛肉漢堡向來是我心中首選,事隔多時原來已在朗豪坊頂層開設分店,後來天后亦無聲無息地結業了,於我而言朗豪坊店毋庸置疑是方便得多,卻仍有顧慮食物水準會否有所改變,終於找到機會與朋友到此共進午餐一探究竟。墨西哥風味雜錦沙律 ($88)沙律菜加上油醋、牛油果、奇異果、墨西哥香腸及大蝦,食材大多切成粒狀,不過配料份量甚少,而大蝦只得小小一隻之餘口感亦較韌實。迷你蟹餅配芒果莎莎 ($88)芒果莎莎香甜清新減低油膩感,蟹餅充斥絲絲鮮美蟹肉,真材實料,入口綿密香軟,如能將外皮煎至金黃焦脆,達至外脆內軟定必更上一層樓。墨西哥芝士夾餅 ($88)除了可選脆皮或軟皮外,餡料方面亦有手撕雞、炒菌燒甜椒、燒烤手撕豚肉、脆魚柳、煎牛柳條或軟殻蟹任均選擇,餅皮包裹滿滿當當的配料並加上雜菜、酸忌廉、牛油果醬、番茄莎莎及香料相當惹味,不過牛柳條肉質較韌而炸魚柳亦未夠酥脆。墨西哥雞肉菠蘿漢堡 ($68)麵包質感鬆軟,抹上牛油烘至表層微脆,手撕雞肉略微帶辣相當惹味,而且用上厚切新鮮菠蘿燒製,份外香甜多汁。手撕豚肉及煎腩肉漢堡 ($88)兩大件豬腩肉肥厚豐腴,

墨西哥風味雜錦沙律 ($88)
墨西哥風味雜錦沙律

迷你蟹餅配芒果莎莎 ($88)
迷你蟹餅配芒果莎莎

墨西哥芝士夾餅 ($88)
墨西哥芝士夾餅

墨西哥雞肉菠蘿漢堡 ($68)
墨西哥雞肉菠蘿漢堡

手撕豚肉及煎腩肉漢堡 ($88)
手撕豚肉及煎腩肉漢堡
兩大件豬腩肉肥厚豐腴,煎香達至油潤多汁,恰好彌補手撕豚肉較乾的質感,但美中不足的是溫度不足令芝士未能融化。

朗豪坊店比天后店的食物款式更加多元化,當然部分食物尚有進步空間,但整體水準令人滿意,美式漢堡配以墨西哥美食更是新鮮感十足。
墨西哥雞肉菠蘿漢堡
手撕豚肉及煎腩肉漢堡
2019-08-27 21 浏览
夏天熱辣辣,唔想叫食中菜?食burger 都好喎,要搵好食既burger,係朗豪坊就搵到!好,坐底睇下有咩好食先。迷你蟹餅配芒果莎莎,有甜甜芒果粒粒,莎莎食落有絲絲蟹肉,上有有香辣粉,食落微辣,唔錯!墨西哥雞肉菠蘿漢堡,好有驚喜,一條條雞肉絲,咬落有小小辣,加埋新鮮菠蘿酸酸甜甜,層次分明。煙燻英國車打芝士牛肉漢堡,麵包鬆軟,厚厚既漢堡有粗粒口感,加埋車打芝士,一啖咬落去,暖笠笠。今日廚師精選飯係番茄海鮮意大利飯,飯粒夠挺身,掛滿蕃茄汁,仲有兩隻青口,好味!
好,坐底睇下有咩好食先。

2019-08-26 43 浏览
牙仔過幾日就生日之前佢話想要LEGO,專登嚟到旺角朗豪坊嘅專門店買禮物!買禮物之前已經見到隔離呢間漢堡包餐廳坐滿晒人仲要等位,到我買完禮物出嚟剛好過咗食飯時間唔使等位梗係要試吓啦!咁多人食一定10分不錯吧!這裏嘅主要食漢堡包,價錢比出邊小店略貴左一點, 但係食完都覺得值得!因為他們份量好夠, 而且配埋薯條青瓜特色飲品!當然味道也很好軟殼蟹牛油果牛肉漢堡,原隻軟殼蟹放咗喺漢堡包裏面,脆脆的軟殼蟹,香軟嘅牛油果,多汁嘅牛扒,10分滿分的漢堡包!德州燒烤牛肉漢堡, 是他們主打菜式梗係要試吓啦!香濃嘅牛肉,非常多汁,每食一啖啲汁都標晒出嚟。但係唔好忽略嘅係佢哋個包亦都好好食!水牛城雞翼,平時食嘅水牛城雞翼全部都已經掛上醬汁,而他們提供嘅係分開上酸忌廉同辣汁!對於我只食得小小辣點小小汁就已經夠嘅,呢度好細心!因為可以隨自己喜愛!整體來說真的10分不錯的漢堡包店

整體來說真的10分不錯的漢堡包店
2019-08-26 15 浏览
今日同朋友過黎旺角睇新上影既戲 順住上到最高呢到食嘢 ,一直想系到食好耐 呢到氣氛好好 !! 藍天白雲 ,成個人好放鬆 !! 烤牛肉漢堡 - 幾大個 一啖都未必咬得哂呀🤣🤣 面包🥯焗到個面 脆脆地 入面材料又多 牛肉最正 烤得啱啱好仲鎖住哂肉汁 墨西哥卷 🌮️ - 五算太大件 好容易食 仲唔會跌到周圍都係 揀左牛柳條 牛肉好淋 包住連埋醬汁一齊食 好個食緊勁多肉既薄餅 !! 墨西哥芝士燉牛肉 - 一人份量 炒飯其實五洗加醬汁都已經10分夠味 ,個人食得清淡 覺得加左有啲太大味 不過牛肉粒都有幾多件下!!冰鎮牛奶朱古力蛋糕新地 - 呢個真系勁靚 煙燻多嗰陣影相打卡一流 又好食 入邊仲有布朗尼蛋糕添 夾埋雪糕一齊食口感一流 !!
今日同朋友過黎旺角睇新上影既戲

藍天白雲 ,成個人好放鬆 !!

又好食 入邊仲有布朗尼蛋糕添 夾埋雪糕一齊食口感一流 !!
2019-08-25 43 浏览
係山頂位睇演唱會就試得多,係山頂位食漢堡包就第一次。講的是在朗豪坊Texas Burger 食漢堡包,Texas Burger在朗豪坊12樓,靠單邊一列露天天窗,日間光線充足,很有陽光空息,另一邊是人造天幕,晚上營造優美夜色,日夜都可以係山頂位食漢堡包。至於Texas Burger就佈置簡潔,環境舒適,那個紅藍色Texas Burger光管招牌,很有老德州風味,依舊搶眼。Texas Burger主打漢堡包,除了漢堡包外,還有多款墨西哥風味的脆片、夾餅、煎餅,各式小食,飲品和甜品供應,食物精益求精,緊貼潮流。坐下叫了香煎牛腹扒沙律,主打的漢堡包就叫了煙燻英國車打芝士牛肉漢堡 ,小食叫了墨西哥芝士夾餅 (脆皮),飲品蜜桃菠蘿梳打和野莓梳打。牛腹扒先香煎,再切成小片,舖在沙律菜面,牛腹扒牛味鮮濃,帶有肉汁,沙律菜新鮮,配上醋汁,開胃好味。脆皮墨西哥芝士夾餅,材料共有 6 款可供選擇,包括手撕雞、炒菌燒甜椒、燒烤手撕豚肉、脆魚柳、煎牛柳條同軟殼蟹。餡料揀咗手撕豚肉和手撕雞,手撕豚肉和手撕雞肉都肉質嫩滑和烹調入味,再加埋芝士、牛油果醬、番茄 Salsa 等醬汁,連脆香夾餅入口,認真好味!至於煙燻

至於煙燻英國車打芝士牛肉漢堡,加錢轉做Combo,套餐包普通飲品、薯條同酸青瓜。麵包先烘過,微溫香軟,中間牛肉入口嫩滑多汁,牛味十足,加上中間一層香濃車打芝士、新鮮蕃茄和生菜,非常滋味。因為薯條售罄,改配薯餅,薯餅都炸得都鬆脆好味。

飲品蜜桃菠蘿梳打和野莓梳打,蜜桃菠蘿梳打味道清甜可口,野莓梳打則果味濃郁,冰凍解渴。
2019-08-25 26 浏览
還有不足一個星期就放完暑假,由於下個星期小鬼要去大阪,所以決定趁這個週末作最後衝刺,相約來朗豪坊吃頓午餐。小鬼一向是漢堡包的狂熱粉絲,所以今次就揀左位於 12 樓嘅「Texas Burger」。餐廳採半開放式設計,牆上以霓虹燈做裝飾,近門口設有三張 Caravan 風格的卡式座位,配上特高樓底,感覺開揚舒服!至於店內裝潢就以二至四人座位為主,盡頭設有一排對正 Live Stage 的高腳檯櫈,如果是夜晚到訪又遇上商場舉辦 Band Show 的話,邊食漢堡邊睇表演,應該會更加有氣氛。其實剛才進店前已經在門外細心研究過餐牌,所以入座後便可以直接點餐。先來一客烤焗芝士粟米脆片 ($88),店裡的 Nachos 共有兩款口味可供選擇,包括:香草菇菌同香辣肉醬,揀了前者。粟米片以鐵板盛載,上桌時仍熱燙燙,面頭鋪滿了牛油果醬、番茄沙沙、芝士、菇菌同橄欖等。粟米片食落脆卜卜,香口又唔油膩,拌以酸忌廉吃,芝味突出 。接著是一客未來素食牛肉漢堡 ($88),漢堡非常之有份量,大大個又高身。揭開包面看看,除了主角「肉扒」之外,包內還夾入了牛油果、炸洋蔥圈、素芝士、番茄片同生菜等,用料非常豐富,絕不欺場。
接著是一客未來素食牛肉漢堡 ($88),漢堡非常之有份量,大大個又高身。揭開包面看看,除了主角「肉扒」之外,包內還夾入了牛油果、炸洋蔥圈、素芝士、番茄片同生菜等,用料非常豐富,絕不欺場。最好吃當然是中間的素肉,不但外型與牛肉漢堡扒一模一樣,咬下去更是啖啖 Juicy,肉汁極濃,色香味猶勝傳統漢堡。另外肉層芝士的味道亦很像我們平時食的車打芝士,但製作過程中卻不含牛奶,反而是用豆來做的,所以係零膽固醇,可以食得放心。
見餐廳有 BBQ Baby Ribs 供應,反正已一段時間沒吃過,一於點來試試。卡萊羅納燒烤骨 ($148),豬肋骨以圓碟盛上,一客有 4 支骨,面層塗滿厚厚的 BBQ 醬汁,而底層就墊有洋蔥圈。豬肋骨做得幾有水準,肉質鬆化又唔嚡,而且醃得好入味,帶煙熏香氣。洋蔥圈食味亦不俗,外酥脆、內軟甜,不油不膩,
甜品點了黑朱古力香蕉夾餅 ($58),饀餅即叫即做,上桌時仍熱辣辣,外皮非常薄身,食落又脆又香,入面夾滿甜美嘅香蕉,面頭淋上朱古力醬,中間再伴以忌廉,食完簡直甜到入心。
2019-08-24
2019-08-24 25 浏览
在朗豪坊睇完早場電影,就直接去覓食,位于高層的Texas Burger主打美式和墨西哥食物,甚有特色,就跟朋友去吃吃。新menu都好吸引!香煎牛腹扒沙律 ($98),菜新鮮,牛腹扒帶點焦,感覺好美式!燒龍蝦溶岩芝士牛肉漢堡 ($168)升級套餐 (+$36)可樂 薯條 酸青瓜燒南非龍蝦肉lobster 是整隻,蠻大隻,肉很厚,煮到半熟,很Q彈,少少辣。自家製牛肉漢堡扒有炭香味,醃得入味,配美國岩漿芝士汁、醃紫洋蔥片、有機芝麻生菜,包也很酥脆鬆軟,令人非常滿足!可樂黑朱古力香蕉夾餅 ($58)呢個甜點好有風味,似pancake,即叫即做,夾餅薄脆,配完熟香蕉和鮮忌廉,唔太甜,好味道!

新menu都好吸引!

燒龍蝦溶岩芝士牛肉漢堡 ($168)
升級套餐 (+$36)可樂 薯條 酸青瓜

可樂

黑朱古力香蕉夾餅 ($58)
  • 燒龍蝦溶岩芝士牛肉漢堡
2019-08-24 47 浏览
仲記得好耐以前食過係天后既Texas Burger, 之後一試難忘,成日心思思想食,好可惜之後執左,但估唔到開左係旺角呢個咁就腳既地方!!!平日夜晚7:30到,都要等大約20分鐘先有位,d枱其實都幾細.... 叫左兩份burger都冇位放其他野,坐得都真係一般.... 不過食物搭救啦~我地叫左Grilled Lobster Molten Cheese Beef Burger, Texas BBQ Beef Burger同埋Buffalo Wings~~兩個burger我地都係跟餐要左橙汁、薯條同酸瓜~龍蝦Burger: 估唔到龍蝦係咁陣牙~一d都唔會overcook!仲配上火箭菜、紅洋蔥同漢堡,成個味道好豐富,都有好層次!食成大個包其實都幾飽,仲有薯條,酸瓜既作用就正正當你食到有d飽或者覺得滯個陣解解個油利感~~呢個burger都貴得有道理~真係啖啖龍蝦肉!感覺好奢侈~~招牌Texas Burger: 呢個招牌漢堡都唔駛多講啦,一定係冇得輸!有cheese, burger 入面亦都有bacon! 其實都真係極度邪惡,bacon仲要係整到好脆卜卜,唔會係好un 好難趙~~~ 真係好吸引~

兩個burger我地都係跟餐要左橙汁、薯條同酸瓜~

招牌Texas Burger: 呢個招牌漢堡都唔駛多講啦,一定係冇得輸!有cheese, burger 入面亦都有bacon! 其實都真係極度邪惡,bacon仲要係整到好脆卜卜,唔會係好un 好難趙~~~ 真係好吸引~!

Buffalo wings: 雞翼相信都係好多人既favourite,呢度既buffalo wings有4件,兩鎚兩翼,全部都炸到金黃同脆口,配上blue cheese 醬汁同埋辣汁! 有唔同既味覺享受!

食得咁邪惡飲番d橙汁中和下先~

2019-08-24 56 浏览
I saw many people recommend this restaurant, and already booked mark it long time ago! Me and my boyfriend was shopping nearby, and we felt a bit hungry, so we went this burger shop to grasp its burger 🍔! /The shop is located at the top level of Langham Place, 13/F, so we recommend went there by lift instead of escalator! /The setting was quite exposed instead of private compact area, it has no ceiling, so it’s like a booth instead of a formal restaurant, the environment is relatively chill, but
The setting was quite exposed instead of private compact area, it has no ceiling, so it’s like a booth instead of a formal restaurant, the environment is relatively chill, but if there are many customers, the sitting area are quite close to each other, the privacy is relatively low.
We order a burger set here which costs around $100, the set comes with a drink and fries. The burger has two big pieces of bread, seized meat, cheese, lettuce and some signature sauce. The overall combinations is fair. The fries are relatively thick in size.
One more thing to mention is that the burger set served with a large piece of pickle, which is sour in taste, I will recommend to consume it together with the burger instead of just pickle alone as it helps reduce the oily, fatness of burger! Just tasting it alone are a bit too sour!!
2019-08-24 24 浏览
難得放假,行街行到熱辣辣,所以逃來朗豪坊這間Texas Burger歎世界。雖然Burger好吸引,但太熱沒太多食慾,所以午餐主打沙律、甜品、小食加透心涼奶昔😆。香煎牛腹扒沙律,$98。小蕃茄很甜很juicy。沙律菜清爽鮮翠。牛腹扒原來有很多件,比較乾身,七成熟左右。水牛城炸雞翼及棒棒雞,$58。每樣兩件。香脆可口,雞肉鮮嫩熱辣辣,吃很滋味。有兩款醬可醮,一款芝士醬,味道似Caesar salad裏的芝士粒,有種香羶味。另一款辣醬,似食pizza時常用的辣椒汁。香煎焦糖蘋果夾餅,$58。夾餅似印度薄餅,夾著蘋果和少許朱古力醬,面頭是煎香的蕉糖,加上少少cream,味道恰到好處,清新而不甜。Berry Love: 雜莓雪糕、木莓、忌廉; Ocean Love: 香草雪糕、岩鹽、燕麥忌廉。 消暑解渴。置身於這個別緻優雅的地方,陽光穿透下來,歎著冷氣,喝著賣相味道都一流的奶昔,為這一餐劃上完美句點。

2019-08-22
2019-08-23 50 浏览
【滿足的午餐】 午餐又想食漢堡,今次就選擇了朗豪坊12樓的Texas burger。餐廳環境幾好,雖然座位不算多,但陽光透進窗戶令室內好光猛,讓人有種輕鬆relax的感覺。✔燒龍蝦溶芝士牛肉漢堡 $168賣相極佳,龍蝦肉質爽彈,牛肉多肉汁,麵包甜甜地幾好吃😋✔墨西哥雜錦沙律 $88好green,有番茄,生菜,洋蔥,醬汁甜甜酸酸地好開胃。✔墨西哥芝士煎餅-煎牛柳條 $88面頭有牛油果醬及番茄粒,煎餅脆卜卜,裡面的牛柳煎得好香。
【滿足的午餐】

✔燒龍蝦溶芝士牛肉漢堡 $168
賣相極佳,龍蝦肉質爽彈,牛肉多肉汁,麵包甜甜地幾好吃😋

✔墨西哥雜錦沙律 $88
好green,有番茄,生菜,洋蔥,醬汁甜甜酸酸地好開胃。

✔墨西哥芝士煎餅-煎牛柳條 $88
面頭有牛油果醬及番茄粒,煎餅脆卜卜,裡面的牛柳煎得好香。

2019-08-23 485 浏览
位於旺角「砵蘭街」大型購物商場樓上的美式漢堡包餐廳「Texas Burger」,「Texas Burger」裡面沒有任何與「午餐」、「晚餐」、「下午茶」有關的餐牌,想點任何食品、飲品、甜品都幾乎需要獨立選擇。「Texas Burger」唯一屬於套餐的選項,就只有點漢堡包配飲品、炸薯條和「酸青瓜」。所以我前後兩次光顧「Texas Burger」,享用了兩次「德州燒烤牛肉漢堡」包,還有其他的飲品甜品,結果換來價錢不便宜的賬單。但是為了可以在「Texas Burger」餐廳裡面一邊享用牛肉漢堡包,另一邊就可以同時試飲到「Texas Burger」裡面的手調牛奶奶昔飲品,我兩次都只能夠額外加錢。「Texas Burger」裡面的牛肉漢堡包裡面都有個共通點,就可以選擇另外加錢購買酸味的醃酸青瓜,把酸青瓜加插進入牛肉漢堡包裡面,漢堡包就能夠食到甜中帶酸的複雜滋味,亦是某連鎖店招牌牛肉漢堡包裡面的酸味。我上次選擇單品奶昔飲品配「德州燒烤牛肉漢堡」,今次則選擇了「Texas Burger」套餐裡面的追加「升級套餐」優惠,包括「Texas Burger」店內的是日指定口味奶昔飲品、炸薯條跟酸青瓜。「Te

「Texas Burger」這樣的「升級套餐」收了我港幣六十六元。讀者們看食評看到這裡,可想而知我兩次享用「Texas Burger」,上次賬單價錢需要百多元,今次都花了接近港幣二百多元的不菲價錢。

我今次之所以食了港幣二百多元,比第一次光顧「Texas Burger」的時候多花了一百元左右,皆因「Texas Burger」的「升級套餐」裡面,一次過提供了奶昔飲品、薯條跟酸青瓜。

然後我還食「Texas Burger」的「德州燒烤牛肉漢堡」包,食到意猶未盡的同時,最後還點了一客,在一般漢堡包店裡面都難以找到的甜品,以冰鎮方式上檯的朱古力蛋糕。

正正就是因為一客冰鎮朱古力蛋糕、一條酸青瓜、一杯餐廳是日指定奶昔飲品加一份炸薯條,令我今次在「Texas Burger」裡面的消費,比上次光顧時昂貴了很多。

「Texas Burger」當日「升級套餐」裡面的所謂「是日精選奶昔」飲品,我估計奶昔的味道,應該可能就是酸味的雜莓口味奶昔「Berry Love」,因為奶昔裡面的莓果酸味感覺有點複雜,不像一般藍莓的酸味那麼單純。

至於「Texas Burger」「升級套餐」裡面的炸薯條,則跟大部分美式餐廳裡面提供的幼身法式薯條有點不一樣,因為「Texas Burger」的炸薯條是粗身的炸薯條。

「Texas Burger」裡面的粗身美式炸薯條,美式炸薯條裡面的口感偏向比較粉,麵粉含量都比法式炸薯條高很多,但是沒有法式炸薯條那麼香脆。

是日精選奶昔

車打芝士牛肉漢堡

至於「Texas Burger」漢堡包裡面的主角,「德州燒烤牛肉漢堡」牛肉漢堡扒裡面的味道,有一陣非常強烈的脂肪味道,脂肪裡面的油份和油膩感覺,隨着享用牛肉漢堡扒,而一直徘徊逗留在我的喉嚨裡面。

由此可見,「Texas Burger」裡面的廚房師傅,在製造漢堡包裡面牛肉漢堡扒的時候,或多或少地需要在免治的牛肉裡面,加入一定份量的脂肪,令牛肉漢堡扒裡面的肉可以黏著在一起。

這樣製作而成的牛肉漢堡扒,肯定會有卡在食道裡面的油脂和油膩感覺。「德州燒烤牛肉漢堡」漢堡扒除了有脂肪感覺之外,還有中至軟腍口感。

至於「德州燒烤牛肉漢堡」牛肉漢堡扒裡面的實際味道,除了有脂肪的油膩感覺之外,還有基本牛肉漢堡扒裡面的鹽醃鹹味、燒烤過程製造出來的煙燻味道,以及蕃茄醬裡面的酸甜味道。

「德州燒烤牛肉漢堡」裡面還有一種味道,是來自於牛肉漢堡包夾層裡面的沙律醬甜味。在已經有脂肪味道,跟甜酸味蕃茄醬的牛肉漢堡包裡面加入甜味沙律醬,是美國人常見的飲食習慣。

「德州燒烤牛肉漢堡」裡面的口感,因為牛肉漢堡扒裡面加入了脂肪,來固定牛肉漢堡扒的實淨感,所以牛肉漢堡扒實際入口的時候,漢堡扒在撕咬和咀嚼下,很快就已經被牙齒嚼爛。

「Texas Burger」這樣製造出來的「德州燒烤牛肉漢堡」牛肉漢堡扒,口感肯定會是偏向比較軟腍的狀態,硬度多極有限。

至於把酸味酸青瓜夾進「德州燒烤牛肉漢堡」裡面之後,酸青瓜裡面的強勁酸味,立刻為本來甜中偏酸的「德州燒烤牛肉漢堡」甜味味道,加插了一陣濃厚的酸味。

至於我在點餐時已經預先「叫起」的甜品「冰鎮朱古力蛋糕新地」,我最初還以為「冰鎮朱古力蛋糕新地」裡面的本體,口感會有點像日本風的「梳乎厘班㦸」,但是事實證明我又看錯了。

因為「冰鎮朱古力蛋糕新地」裡面的朱古力蛋糕,實際上的而且確是一件甜味的朱古力蛋糕,如假包換。不過「冰鎮朱古力蛋糕新地」蛋糕的口感就沒有我估計那麼軟腍了,因為朱古力蛋糕的質感有點像由朱古力粒砌成。
冰鎮朱古力蛋糕新地

加上「冰鎮朱古力蛋糕新地」底層還有牛奶底,所以裡面的朱古力蛋糕味道是甜,加上甜味牛奶味道更甜。至於朱古力蛋糕口感也都偏向較硬和有嚼頭,需要咀嚼很多次,朱古力蛋糕才會被牙齒所完全嚼爛,然後才能吞嚥下去。

至於「冰鎮朱古力蛋糕新地」的上面位置,「Texas Burger」廚房裡面的人,還額外在朱古力蛋糕上面,加上了一層甜味的雲呢拿軟雪糕,底層加上疑似液態的乾冰氮氣。

所以在「Texas Burger」冰鎮的冰涼氮氣氣流襯托之下,朱古力蛋糕的濃厚甜味跟雲呢拿軟雪糕甜味,也變得比較清涼,冰鎮朱古力蛋糕即使直接放入口,朱古力感覺也不會變得很膩,可以不斷食到食完為止。

雖然「Texas Burger」裡面食品、飲品、甜品的價錢一點也不便宜,幸好所有食品、飲品、甜品應該有的味道也全部食到,令「Texas Burger」整餐的性價比不會很差,值得評為中上水平。
2019-07-09
是日精選奶昔
車打芝士牛肉漢堡
冰鎮朱古力蛋糕新地
2019-08-22 8 浏览
今日同細佬去朗豪坊買Lego~~見差唔多到食飯時間! 順便同佢一齊食埋先至返屋企啦細佬話好想食漢堡~就一於就下佢啦我哋入嚟就係專登為咗食漢堡呢個燒龍蝦熔岩芝士牛肉漢堡聽個名就知正呀 一上枱望住啲芝士真係流晒口水 細佬二話不說就拎咗嚟食啦 而且入邊個牛肉漢堡勁多汁!!yummy ~而我就嗌咗個廚師精選 哇哇哇一上枱而個真係勁香唷!! 呢個係雞肉意粉雞肉大大嚿之餘仲好滑身 好味好味!!迷你蟹餅配芒果莎莎 呢個入邊簡直係滿滿嘅蟹肉~ 其實配搭得幾好食! 但係一拮落去超級易散~~ 一定要用匙羹去食最後梗係要嗌埋個甜品做結尾啦 冰鎮朱古力蛋糕新地! 一上枱已經十分吸晴真係打卡呃like一流!!good~~
今日同細佬去朗豪坊買Lego~~
見差唔多到食飯時間! 順便同佢一齊食埋先至返屋企啦

細佬話好想食漢堡~就一於就下佢啦

我哋入嚟就係專登為咗食漢堡

呢個燒龍蝦熔岩芝士牛肉漢堡聽個名就知正呀
一上枱望住啲芝士真係流晒口水
細佬二話不說就拎咗嚟食啦
而且入邊個牛肉漢堡勁多汁!!yummy ~

而我就嗌咗個廚師精選
哇哇哇
一上枱而個真係勁香唷!! 呢個係雞肉意粉
雞肉大大嚿之餘仲好滑身
好味好味!!

最後梗係要嗌埋個甜品做結尾啦
冰鎮朱古力蛋糕新地! 一上枱已經十分吸晴
真係打卡呃like一流!!good~~
同兩個朋友一齊食晚飯,見open rice上面有咁多好評,滿心期待。先唔講服務,食物質素真係快餐店都不如,nachos醬料足,但因為冇另上,一早就放埋一齊,變得唔脆。朋友點嘅係豚肉漢堡,我點嘅係辣炸雞漢堡,佢嘅辣味,感覺只係加咗Tabasco,炸粉多過肉,炸皮仲要硬過我條命,完全切唔開嚿雞,冇乜其他配料,薯條仲要至少另加$36先有,所以嗌一個普通漢堡餐至少都要$114。位於朗豪坊高層嘅西餐廳,我們幾個人當然想享受呢餐飯,可以邊食邊傾,但大概入座75分鐘左右,就開始收走我地餐具,我地未食完就走黎問有咩可以先收走,未到90分鐘,就直接隊張單埋黎話時間差唔多,埋完單就唔理我地未飲完食完就收走哂枱上面嘅野。總括而言,非常不愉快嘅用餐體驗,唔會有下次,寧願食M記!
總括而言,非常不愉快嘅用餐體驗,唔會有下次,寧願食M記!
2019-08-21
2019-08-18 28 浏览
哥哥係一個#漢堡包控,今日同佢去朗豪坊行街咁啱買完野,想搵個地方坐下。就揀咗一間餐廳,餐廳樓底好高,光線感充足,但略嫌冷氣有少少不足(我諗可能系出邊太曬啦)餐廳座位尚算闊落,更有3張是卡位睇完餐牌之後,我哋決定order兩個burger #煙燻英國車打芝士牛肉漢堡 $78 漢堡包🍔都幾大個,對於一個女仔來講,食落仲有少少狼狽🤪牛肉漢堡都幾厚。幾欣賞佢哋嘅漢堡包用牛油烘過,食落麵包幾脆口,夾雜咗一層新鮮生菜及兩大塊蕃茄#藍芝士牛肉漢堡 $88牛肉漢堡十分多汁,好Juicy。略嫌藍芝士味不足,跟餐配上薯條🍟薯條即叫即炸熱辣辣。但其實食完一個burger之後已經覺得好飽#朱古力雪糕新地 $58容器下面放上了乾冰,視覺效果一流。朱古力蛋糕口感鬆軟,配上雪糕🍦更是味蕾的衝擊。
餐廳座位尚算闊落,更有3張是卡位

睇完餐牌之後,我哋決定order兩個burger

#煙燻英國車打芝士牛肉漢堡 $78

#藍芝士牛肉漢堡 $88
但其實食完一個burger之後已經覺得好飽

#朱古力雪糕新地 $58
容器下面放上了乾冰,視覺效果一流。
朱古力蛋糕口感鬆軟,配上雪糕🍦更是味蕾的衝擊。