2019-09-26
今日約飯腳在旺角行街食飯。雖然跟飯腳都食過唔少Burger, 但仍然有興趣再試,真係Burger 沒法擋。今次選了這間德州風味一試,連甜品都食埋。位置在Live stage 旁,如果可遇上唱Live 就好啦行街食飯睇戲,食飯都會有睇戲優惠,好正而且原來這間有啤酒飲,男士會喜歡!而這個Brick Burger好有趣,睇落用料都豐富,唔知個皮係咩味呢。跟朋友好奇好奇中。餐牌好吸引,飲品好靚好似蛋糕。Happy Hour 又得,食沙律、小食、漢堡、墨西哥菜都有好彩剛剛行快兩步,可以唔使等位直入。未睇食物,就睇中左杯奶昔,有香芋味及綠茶味,上面仲有一份雙層的生果窩夫。跟餐要了一杯熱洋甘菊茶,解一解天氣乾燥的口渴感。不飲凍野甜野的朋友可選。墨西哥芝士夾餅,我倆都要了軟餅,QQ的餅底好好味。 飯腳要手撕豚肉,我要了煎牛柳條。 這個墨西哥菜真是開胃之作,有番茄、牛油果醬、酸乳酪、還有微辣的辣椒Salsa 醬,好食又會令人更想食。而牛柳有水準,好有肉味,而手撕豚肉又估唔到好有BBQ風味我們都愛食芝士,所以選了這個藍芝士牛肉漢堡,融了的藍芝士別有一番風味,很喜歡。而且還有煙肉、洋蔥圈、生菜等去襯托漢堡
行街食飯睇戲,食飯都會有睇戲優惠,好正
而且原來這間有啤酒飲,男士會喜歡!
好彩剛剛行快兩步,可以唔使等位直入。
而牛柳有水準,好有肉味,而手撕豚肉又估唔到好有BBQ風味
我們都愛食芝士,所以選了這個藍芝士牛肉漢堡,融了的藍芝士別有一番風味,很喜歡。而且還有煙肉、洋蔥圈、生菜等去襯托漢堡,漢堡本身也不錯,是medium rare, juicy 又夠嫩,所以整體很夾。
加了薯條及酸青瓜是好選擇,因為薯條鬆脆,而酸青瓜爽脆開胃!
而今次好想試的飲品+甜品到啦! 賣相好吸引吧!
這個是招牌芋香奶昔拼窩夫。淡淡的芋香奶昔好滑,有點似我喜歡的芋香雪糕的味道,喜歡!
而窩夫,應該要襯熱食,所以記住一送到就要先試,否則過了氣就會好煙韌,所以要即食。 有cream有生果的窩夫就是甜美組合。
有德州風的美國菜ok啦! 有食、有飲、有甜品,坐得舒服的一晚。