2019-08-17 21 浏览
今日收工同女朋友想食漢堡飽,好耐無去過langham place,黎行下發現有間burger好似幾唔錯,就黎左12/F既依間分店。被安排坐卡位,好闊落舒適!見其他位其實都幾密😅好好彩~我地叫左幾樣野,招牌龍蝦芝士牛肉漢堡,個汁做得好出色,好似有陣香草🌿咪味,好香好香!當然龍蝦都好新鮮彈牙!除外,個牛肉雞肉taco都好好食!d sauce好refreshing感覺好似食緊salad咁!🤪🤪🤪Burger 推介,要再黎!
味,好香好香!當然龍蝦都好新鮮彈牙!
Burger 推介,要再黎!
2019-08-02 47 浏览
已訂座並準時到達但被拒絕入座 服務態度不佳 到達後職員叫等一會兒 但等了一會兒後說我們已過時 但其實時間是剛好 並要求重新排隊 而並不是立刻安排第一個安排就座 不太建議前往嘗試
2019-08-02 51 浏览
服務態度和食物仍需改善。服務態度差,店員黑面。叫左芝士牛肉漢堡加凍奶茶。食物,牛肉味道偏淡,完全無芝士味,薯條偏軟,凍奶茶淡而無味。不推薦!不推薦!寧願食m記!
服務態度和食物仍需改善。
服務態度差,店員黑面。
叫左芝士牛肉漢堡加凍奶茶。
不推薦!不推薦!寧願食m記!
2019-07-21 73 浏览
I went with a few friends, and we made our orders all at the same time. Everyone’s food arrived except mine. I had asked the waiter several times to follow up on my order and it only arrives after everyone else had finished eating. It was super slow and unacceptable. To make things worse, my order of the quesadilla was the most depressing looking dish i’ve ever seen in my life. 真係好離譜! It was 4 very small slices, and it was extremely thin! 細得好可憐! The filling inside was absolutely minimal, which was a complete rip off considering it costs the same as a burger.

We had also asked for a refill on our water jug, but the jug was not returned to us at all. 又唔係繁忙時間, 水都唔幫我地加.

Overall I am very disappointed in this restaurant for the food and service. 我一定唔會再返黎. My friends asked if I wanted to order more since it was obviously not filing at all, 一定唔夠飽. But I told them I’m not giving this restaurant any more of my money.
2019-07-21
2019-07-06 81 浏览
呢期愛上beyond burger, Texas 呢間做得算吾錯, 純burger 就78蚊, 加set 就加多3,40蚊。 整體做得吾錯, 味道同溫度, 服務都算過得去。 份量好包理, 位置又容易搵
Beyond  burger
Beyond  burger
2019-06-30 129 浏览
男朋友一直都好想食burger, 但我又對burger真係好一般, 好食既burger都唔係咁易揾到..佢話朗豪坊有間burger 店風評不錯, 咁就同佢一齊黎試下!上到12樓, 遠處就發現大招牌, 寫住Texas Burger, 仲唔係佢?!個裝修好有田園色彩, 感覺幾chill!我地去到果時都兩三點, 要等一張枱, 男朋友話算好彩, 平時好似都好多人排隊.第一次黎食, 叫左個墨西哥芝士夾餅同埋一個burger 升級套餐, 即係加$66, 有一杯milk shake+ 薯條+ 酸青瓜墨西哥芝士夾餅我地簡左雞肉, 好juicy, 個皮又好脆!Berry milk shake好Cream, 好甜, 下次可以飲其他牛肉漢堡個漢堡包睇得出有用心整, 啲面包明顯有烘過, 又熱又脆, 肉汁好juicy, 可以試下加埋個酸青瓜一齊食, 刺激下味蕾, 整個層次即刻豐富好多!個包睇落去好似好細個, 但對女仔黎講都會好飽, 我仲分左一半比男朋友薯條香脆, 攤凍左都仲係咁好味第一次食burger 食得好滿足,下次一定會再黎試下其他burger

墨西哥芝士夾餅

我地簡左雞肉, 好juicy, 個皮又好脆!

Berry milk shake

好Cream, 好甜, 下次可以飲其他

牛肉漢堡

薯條

香脆, 攤凍左都仲係咁好味

2019-06-30
2019-06-27 236 浏览
每次經過朗豪坊頂樓都想食呢間burger,但係因為佢座位比較少夜晚繁忙時間又訂唔到枱每次都會等等下就轉左去食第二間餐廳。🤣今次終於有機會試吓✌🏻軟殼蟹牛油果漢堡⭐️⭐️真心覺得麻麻地,呢間啲burger唔太大牛油果得好細塊,軟殼蟹就咬落多粉可能因為主角係軟殼蟹,舊牛肉漢堡都係得薄薄一塊跟埋餐差唔多$150 ,以呢個份量來講我覺得唔係好抵熱溶拉可雷特芝士漢堡⭐️⭐️⭐️⭐️我哋叫咗三個🍔之中呢個可以算係最好食最特別嗰個除咗牛肉漢堡之外仲有腸仔同埋薯餅芝士溶到可以拉出泥非常吸引😋藍芝士牛肉漢堡⭐️⭐️⭐️食落並沒有藍芝士味如果唔係叫藍芝士漢堡會以為只係普通牛肉漢堡😂睇落同佢最基本嗰隻德州燒烤牛肉漢堡冇咩大分別🙈Berry Love ⭐️⭐️⭐️⭐️叫Burger加$66可以跟是日奶昔同薯條酸瓜,再加$12就可以將是日奶昔轉做menu上奶昔呢杯Berry Love賣相💯飲落係甜甜嘅士多啤梨味係幾好飲,但係下次真係要考慮下係咪真係值得再加$12🤣冰鎮朱古力蛋糕新地⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️店員話因為已經就快收舖所以冇咗冰鎮效果非常鍾意佢嘅雪糕,加上有少少暖嘅朱古力蛋糕😍😍😍😍😋😋😋😋
每次經過朗豪坊頂樓都想食呢間burger,
但係因為佢座位比較少
夜晚繁忙時間又訂唔到枱
每次都會等等下就轉左去食第二間餐廳。🤣
今次終於有機會試吓✌🏻

軟殼蟹牛油果牛肉漢堡

軟殼蟹牛油果漢堡⭐️⭐️
真心覺得麻麻地,呢間啲burger唔太大
牛油果得好細塊,軟殼蟹就咬落多粉
可能因為主角係軟殼蟹,舊牛肉漢堡都係得薄薄一塊
跟埋餐差唔多$150 ,以呢個份量來講我覺得唔係好抵

係幾好飲,但係下次真係要考慮下係咪真係值得再加$12🤣
冰鎮朱古力蛋糕新地
冰鎮朱古力蛋糕新地⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
店員話因為已經就快收舖所以冇咗冰鎮效果
非常鍾意佢嘅雪糕,加上有少少暖嘅朱古力蛋糕😍😍😍😍😋😋😋😋

2019-06-19
熱熔拉可雷特芝士漢堡
Berry  Love
冰鎮朱古力蛋糕新地
  • Berry Love
  • 奶昔
  • 熱溶拉可雷特芝士漢堡
2019-06-25 82 浏览
環境舒服,可惜只是可以限坐1.5小時,人流不斷,走完一台客又一台。大部份人都是叫漢堡食,因為一個漢堡可以加錢轉做SET,多左個炸薯條同飲品,如果只是飲普通檸茶水可樂,加15元就可以。
環境舒服,可惜只是可以限坐1.5小時,

人流不斷,走完一台客又一台。

大部份人都是叫漢堡食,

因為一個漢堡可以加錢轉做SET,

多左個炸薯條同飲品,如果只是飲普通檸茶水可樂,

加15元就可以。
2019-06-21
2019-06-23 57 浏览
朗豪坊不過不失🍔朋友話一直都好想試呢間Burger 所以就拉左我過去同佢食🧝🏼‍♂️( Combo_ Soft Drink +Pickle +Fries $36 )▫️Texas BBQ Beef Burger $88 不過不失既burger 塊牛肉就唔係話特別juicy個種🐮不過入面就好充料 有洋蔥圈又有煙肉咁🥳▫️Soft Shell Crab Avocado & Beef Burger $108個burger 有小小大個 所以我食到好狼狽🙈不過入面有半個🥑 對於中意食🥑既人黎講都幾正☺️ 薯條都係我中意食個種脆卜卜 又熱辣辣🤤🍟不過如果可以轉酸青瓜做其他會更好🥒(>人<;)📍Texas Burger 旺角亞皆老街8號朗豪坊12樓1A號舖#eatwifcathy_旺角 #eatwifcathy_西餐#eatwifcathy_burger #旺角 #旺角美食
朗豪坊不過不失🍔
▫️Texas BBQ Beef Burger $88
不過不失既burger 塊牛肉就唔係話特別juicy個種🐮
不過入面就好充料 有洋蔥圈又有煙肉咁🥳

📍Texas Burger
旺角亞皆老街8號朗豪坊12樓1A號舖
#eatwifcathy_burger #旺角 #旺角美食
2019-06-19 111 浏览
Texas Burger 位於朗豪坊頂樓,係相約朋友食lunch 既好地方。睇到個burger menu,個個漢堡都好吸引。 蜜桃菠蘿梳打唔算太甜,熱辣辣既天氣飲番杯凍野零舍舒服!朋友嗌左杯白牛,忍唔住偷飲左幾啖,透心涼,雪糕🍦幾香滑。個漢堡包好巨型,用手食好定用刀切開好? 都要諗一諗。食住條剛炸好既薯條先,香脆微辣,好開胃。Beyond meat 素食牛肉而家好火,做到上哂市,一定要試下咩味道先得! 聽聞係用豆做既。 其實食落去,都真係同真漢堡口感一樣,只係冇左牛肉既腥味(食素既會形容係腥味,食葷既會形容係牛既香味)。塊素芝士都好似真芝士咁。我就傳統d,叫左英國香濃車打芝士牛肉漢堡。我覺得個包好好味,甜甜地,外脆內軟又不乏口感。 真既芝士牛肉食落去都係香d 既,哈哈. 好彩有配酸瓜,酸酸地消下滯,罪惡感冇咁重。

睇到個burger menu,個個漢堡都好吸引。

蜜桃菠蘿梳打唔算太甜,熱辣辣既天氣飲番杯凍野零舍舒服!

朋友嗌左杯白牛,忍唔住偷飲左幾啖,透心涼,雪糕🍦幾香滑。

2019-06-08
2019-06-18 59 浏览
呢間餐廳都開咗好耐,但都係第一次試! 唔想兩個人都食burger, 於是男朋友揀咗 Texas burger. 我揀咗Tacos。 Tacos 可揀脆皮或者軟皮,兩件的話可以揀兩個餡料。 我揀咗BBQ豬肉, 男朋友揀咗炸魚!炸魚我就冇乜興趣啦呢度上菜嘅時間比較慢但可以接受! 即係即叫即整,同埋心想慢工出細貨掛Burger係好食嘅,但未至於驚為天人嗰種, 但係質素都算係咁㗎啦! 男朋友嘅comment係以性價比來講始終都覺得 Triple O’s 嘅係最高我個 Tacos 差唔多男朋友食咗¾個burger先到! 但就睇得出係好有心去做! 個皮好脆!餡料好足!整體而言10分喜愛最好喺呢度有一件咁樣叫! 如果有時行過心思思想食 Tacos 一個人都可以嚟! 食晒成件都唔算太 heavy 之後心思思叫咗個甜品, 佢個賣相雖然係靚! 見到時候 wow 一聲,但就同個 grand Menu 幅相有D 落差!反而係另一個細細的牌上面就show 到呢個真實嘅樣! brownie 味道係OK嘅! 夠熱同埋夠香!從來與雲呢拿雪糕就最啱 key , 好難唔好食! 可惜是cream控嘅我就表示有啲失望,因為t
呢度上菜嘅時間比較慢
但可以接受! 即係即叫即整,同埋心想慢工出細貨掛

可惜是cream控嘅我就表示有啲失望,因為top 冇咗cream

會為咗 tacos 而再來! 或者會再試下其他食品
2019-06-17
2019-06-06 79 浏览
上網見人介紹「熱溶芝士漢堡」,搞到心郁郁好想試下,不過望左餐牌兩秒就已經改變左決定,點解?因為招牌菜「德洲漢堡」更加吸引,望到已經流曬口水!漢堡雖大,但仍然能夠一啖食得到,滿足感爆燈!雖然芝士不及「熱溶芝士漢堡」多,但仍然入口即溶,完全唔膩!飲品方面,建議大家揀「黑牛」,即係雪糕加可樂,剌激組合,衝擊味蕾!呢間餐廳係朗豪坊12樓,即係噴水池果層,餐廳佈局為半開放式,感覺開揚舒適,如果想搵間餐廳同朋友食下野傾下計,呢到絕對係你嘅明智之選!

德州漢堡
2019-06-03
德州漢堡
  • 德州燒烤牛肉漢堡
2019-06-04 114 浏览
由於皮膚敏感,所以戒掉牛肉廿多年了,難得近年出了植物肉的未來漢堡,對於十分嗜牛但又不能吃的我來說實在是一大喜訊當Green common的未來漢堡一推出我就已經是坐上客,但可惜漢堡不夠熱,影響味道,而且素芝士又始終做不出真正的芝士口感…後來再在Ruby Tuesday 嚐即叫即整,熱騰騰真的好味道得多,自己上額外添加了車打芝士就更完美,始終覺得漢堡包那片芝士太重要了😆今次特意同囡囡來朗豪坊品嚐這間好評如潮的Burger店,可能一直抱有期望…所以有點失望我叫一份了牛油果素食漢堡連combo set, 份漢堡其實都算豐富的,但牛油果較想中少,只有兩片,而素肉也不是防牛肉的植物肉,口感勉強似豬柳,可能有比較吧!總是覺得口感不及大型美式餐廳…當然我都明白半自助型式餐廳不能太高要求再說說薯條,我就覺得炸太過乾身,但阿囡試了幾條覺得美味,可能她就是喜歡乾身的薯條,加上灑上了辣椒粉,味道出奇配合另外阿囡叫了的墨西哥芝士夾餅(軟身)配豬柳,竟然比她意料中好吃,她說好野味😋她還叫了一份炸芝士忌廉球,這個反而令她失望……因為沒有想過芝士球入口會是甜的,但after taste又有芝士的鹹味,她覺得味道怪怪

另外阿囡叫了的墨西哥芝士夾餅(軟身)配豬柳,竟然比她意料中好吃,她說好野味😋她還叫了一份炸芝士忌廉球,這個反而令她失望……因為沒有想過芝士球入口會是甜的,但after taste又有芝士的鹹味,她覺得味道怪怪的,最後要由我ko所有😅

最後combo set飲品我點了Flat white, 味道不錯夠creamy, 是我喜歡的口味😋

2019-06-04
下午茶
  • 墨西哥芝士夾餅
在旺角逛累了找個地方吃下午茶,才發現頂層的餐廳轉手了,決定試試看。一進去就被侍應的態度留下了強烈的印象。面上總掛着不耐煩的表情配着粗聲粗氣(近乎呼喝)的語氣,即使食物好吃我想未必會回頭再光顧。點了黑松露薯條,本以為只是黑松露醬,但竟然驚喜的發現有黑松露粒灑在上面,點上濃郁的黑松露醬,薯條炸得外脆內軟,配搭完美。另外喜愛Brownie的緣故,點了70%朱古力布朗尼蛋糕配雪糕。上菜時竟然以乾冰的玻璃罐子盛着,為這道甜品加了幾分巧思。然而雪糕雖然融慢了,甜度卻大大覆蓋布朗尼的味道,加上布朗尼和雪糕一起吃,最後布朗尼的口感變得跟香口膠有點像,不知道是不是因乾冰的緣故,感覺好奇怪,我還是偏向沒有乾冰的布朗尼配雪糕。

2019-05-27 99 浏览
朗豪坊電梯一直上就會見到呢間Texas Burger,見佢環境都幾好,都坐得舒舒服服,諗住唔洗等位就揀呢間啦。雖然有檯,但職員唔執檯,一路叫我地等等,話未擺好位,但奇怪係佢地又唔係要送餐,又無人叫野食,但兩個員工行黎行去都唔執檯擺位。搞咗一輪先擺位俾我地入地。好啦。可能佢地做唔切野,唔怪佢地。諗住叫野食,又係叫極人都唔理,最後要截住佢先應人。同朋友一人叫咗一個漢堡包,叫左套餐,有薯條有飲品。食物質素一般,不過不失。個包散散地,有少少肉汁,唔係好夠juicy。性價比一般,但環境都算唔錯,坐得舒服,但服務態度就認真麻麻。

• 熱溶拉可雷特芝士漢堡