2018-08-26 145 浏览
是日慶祝同事的生日,兩個人買一個蛋糕又吃不完,所以就買了四小件,每人淺嚐半件。每一件蛋糕都有一個迷你蛋糕盒裝住,很細心。*Coffee Crème Brûlée tarte 法式咖啡忌廉布丁撻 ($45)這是我第二個最愛的撻;撻的中間有海綿蛋糕,再淋上了 Crème Brûlée和咖啡餡,很幼滑;表面燒了一層焦糖;比起想像中不算太甜。*Lemon Gianduja tarte 檸檬榛子朱古力撻 ($45)檸檬大概是普遍都會偏甜一點吧!之前吃過的檸檬撻個人覺得都會太甜;可能因為要中和檸檬的酸味,所以會落多了糖;同樣檸檬餡都很幼滑;這個撻是一層厚厚的餅底,和其他有點不同;上面的榛子朱古力不會太甜,很滑。*Baba Cranberries tarte 蔓越莓朱古力撻 ($45)這個咬落口有少少驚喜的感覺,因為中間的BABA浸了蔓越莓汁;很少可以用JUICY來形容一件蛋糕,哈哈!撻用上了朱古力味;周邊唧上了朱古力CREAM;中間的餡是蔓越莓醬和朱古力海綿蛋糕;這個蔓越莓味真的很濃。*Sesame Matcha tarte 黑芝麻抹茶撻 ($45)四款撻之中,我最愛是黑芝麻抹茶;這件真的超有日式

每一件蛋糕都有一個迷你蛋糕盒裝住,很細心。

這是我第二個最愛的撻;
表面燒了一層焦糖;
比起想像中不算太甜。

檸檬大概是普遍都會偏甜一點吧!
之前吃過的檸檬撻個人覺得都會太甜;
可能因為要中和檸檬的酸味,所以會落多了糖;
同樣檸檬餡都很幼滑;
Lemon Gianduja tarte 檸檬榛子朱古力撻

這個撻是一層厚厚的餅底,和其他有點不同;
上面的榛子朱古力不會太甜,很滑。
Lemon Gianduja tarte 檸檬榛子朱古力撻

很少可以用JUICY來形容一件蛋糕,哈哈!

撻用上了朱古力味;
周邊唧上了朱古力CREAM;
中間的餡是蔓越莓醬和朱古力海綿蛋糕;
這個蔓越莓味真的很濃。

四款撻之中,我最愛是黑芝麻抹茶;
這件真的超有日式的風味,而且有很多層次;
抹茶和黑芝麻的味很濃,而且不會太甜。
撻底用上了朱古力味;
上面有一層海綿蛋糕;
再來就是一層厚厚的黑芝麻MOUSSE;
再灑上抹茶粉;
上面有一件正方形的MOUSSE和一件迷你朱古力海綿蛋糕。
2018-08-25
2018-08-26 118 浏览
今日開會早咗放工,諗住行去搭車番屋企嘅時候見到呢間甜品鋪,一於入去試下佢啲嘢,慰勞吓爹哋媽咪都好呀!佢嘅裝飾其實都好搶眼,鮮橙色同白色,最重要係入到去就有個靚仔同你打招呼!哈哈!每一件都好靚好想食呀!有選擇困難症嘅我最後買咗五件($45 each)。。。佢每一件都有自己嘅號碼!1) 新鮮青檸撻 - 媽咪話最鍾意呢一隻,上面嘅白色立方體原來係青檸味嘅泡沫!食落去好清新,完全唔似食緊甜品咁!2)香橙伯爵茶 - 我自己就最鍾意呢一款,一來鍾意佢一啖啖嘅伯爵茶味,連上面嘅果肉都係甜甜地嘅,一啲都唔會流!3)法式咖啡忌廉布丁撻 - 咖啡味好濃,但係又唔會搶左本身布甸撻應該有嘅味,原來加埋咖啡都可以好夾咖喎!4) 覆盆子巧克力撻 - 呢個我都係好鍾意嘅!佢嘅朱古力味好濃!而且入面嘅覆盆子仲係流心架添!9)黑芝麻抹茶撻 - 呢個打卡程度係一百分!本身外貌已經好靚,所謂嘅黑芝麻係上面嘅四方形比較突出,唔會話有一粒粒嘅芝麻味,但係有好濃嘅芝麻味滲出來。絕對會想返嚟食!唔單止好味,而且個包裝都好靚,每一個會獨立包裝之餘,仲會係包裝上面逐個逐個貼貼紙話比你聽係邊一款蛋糕!

2018-08-21
  • 新鮮青檸撻,
  • 覆盆子巧克力撻
2018-08-26 94 浏览
今晚要番屋企食飯,所以就嚟係呢間小店訂左幾件tart拎上去happy share lar❤️ Matcha sesame tart❤️❤️❤️❤️🤤 係最鐘意嘅一款,抹茶味十足!每一啖都食到抹茶嘅甘苦味,又有芝麻嘅香👅👅 Cream burlee tart❤️❤️❤️❤️ 重咖啡味,入面嘅蛋非常滑👻👻tart底同邊就重牛油香👍🏻👍🏻 Lime Lemon tart❤️❤️❤️ 上面嘅白色泡泡係青檸味嘅,食落非常青新!又加上白朱古力嘅配撘就酸酸甜甜,食多啖都唔會膩🍓 最後一款係raspberry chocolate tart❤️❤️❤️朱古力味好足好濃,入面有raspberry 醬,酸酸地帶果香!層次十足👨🏻‍🍳

Matcha sesame tart❤️❤️❤️❤️🤤

Cream burlee tart❤️❤️❤️❤️

Lime Lemon tart❤️❤️❤️

2018-08-26 1201 浏览
年前同事派散水餅,是我第一次嚐過 Tartes & Pop 的法式甜點,一吃覺得非常岀色驚為天人~ 念念不忘之下特地去了他們在上環的門市再次回味一下。看介紹得知這裡是由兩名法國男生 Lou Campagna 和 Thibaut Carminho 主理,售的都是由他們新鮮製作的手工撻,這次特地早點來,因為試過一次黃昏來的時候很多款式都售罄了... 小店以簡單明亮的橙白色為主調,感覺非常有活力。法式撻除了100%手工製作務求口味正宗之外,原材料如忌廉麵粉牛油砂糖都是用法國貨,收銀那邊還放了一張宇治抹茶證明書,用料很巧究哩櫃內展示了九種精緻的法式撻,除了熱賣款之外其他口味會不定期更新,我這次就選了四款剛剛好可以放成一盒拿回家品嚐,圓圓波點的獨立包裝可愛之餘還很實用,搭完一程地鐵後仍可成功保護甜點完好無缺地回到家第一款是賣相奪目的黑芝麻抹茶撻,是這裡其中一個熱賣item~每款法式撻都充滿細節和層次感~最頂的是巧克力蛋糕和四四方方的抹茶慕絲,內饀是黑芝麻慕絲和杏仁蛋糕配鬆脆的巧克力撻底,甘香幼滑的抹茶和黑芝麻很是般配第二款是士多啤梨忌廉撻,頂層的士多啤梨果凍非常晶瑩剔透呢這款撻由士多啤梨的果肉果

第二款是士多啤梨忌廉撻,頂層的士多啤梨果凍非常晶瑩剔透呢

這款撻由士多啤梨的果肉果凍果醬構成,加上雲呢拿慕絲吃起來口味清新,上面的一抺青檸絲絕對是畫龍點睛之作

第三款是法式咖啡忌廉布丁撻,這個比起其他幾款外貌平實多了
就是簡簡單單 Creme Brulee 的樣子

頂層的焦糖微微烤過,內饀是滑嫩的 Creme Brulee 忌廉布丁加入咖啡豆原素,充滿咖啡香氣

壓軸之作是我最喜歡的香橙伯爵茶撻💖 賣相細緻高雅不在話下,味道還一級棒

沒想到香橙和伯爵茶味道是如此一拍即合,伯爵茶味濃郁加上清甜果香,吃起來不甜不膩,絕對會再 encore~
  • 香橙伯爵茶撻
2018-08-24 439 浏览
Tartes & Pop 每一件Tart 也是獨一無二, 所以每過一段時間我就會心思思買返幾件返屋企嘆。 今次一口氣選了四件, 除了我已經食了二次的Sesame Matcha 外, 還選了其他口味。 **Coffee Crème Brulee, Fresh Lime, Raspeberry Chocolate ** 每一小件也有獨立包裝, 隨盒有付上簡介及食法, 相當細心。 每打開一件Tart 時也令我感到興奮, 好像在打開禮物一樣, 充滿驚喜。 第一件打開是Coffee Crème Brulee甜品控一定喜歡的法式著名甜品,Tart面上薄薄一層焦糖脆脆與內在香濃幼滑的質感形成完美對比,咖啡香濃比例恰好, 撻皮鬆脆將每一款不同的主題甜品包圍著,令口感更豐富、更實在。 Fresh Lime口感如蛋撻般半流心, 其幼滑的口感是我所喜愛。讓檸檬味在咀巴內慢慢溶化, 味道天然真實,又酸又甜,令人感到相當refresh 。撻面上一粒燈白色的泡泡, 比棉花糖更軟,口感又香又滑 。 都唔使再講Sesame Matcha 是我超推薦的, 用上証書級, 出品抹茶令品道更有保證。想不到宇治

每一小件也有獨立包裝, 隨盒有付上簡介及食法, 相當細心。

第一件打開是Coffee Crème Brulee

主題甜品包圍著,令口感更豐富、更實在。

Fresh Lime

口感如蛋撻般半流心, 其幼滑的口感是我所喜愛。

撻面上一粒燈白色的泡泡, 比棉花糖更軟,口感又香又滑 。

想不到宇治抺茶和芝麻味可以如此配合嗎? 正正是我吃過最美味的黃金比例。

每一口也會品嚐到甘香的抺茶、芝麻味慢慢滲出來,口感也是軟棉棉的,

令人回味無窮!

最後一款撻亦是最甜美的Raspberry Chocolate

偶爾放縱一下我會推薦 Raspberry Chocolate

朱古力的甜美相信無人不愛,撻上封上一層朱古力,內裡一層Raspberry Jam 、半流心朱古力醬,一層一層漸進,朱古力夠香濃、Raspberry夠酸

又出,味道平衡出色;口感幼滑細膩,朱古力控必試。

每款撻也的的骰骰, 就算我一個人也可以吃掉所有, 不過美味的甜品還是分甘同味好!
2018-08-19
下午茶
  • Sesame Matcha
  • fresh lime
2018-08-23 99 浏览
位於上環西港城旁的(tarts and pop), 以法國人做西餅為宣言, 希望將法國人做甜品嘅精神帶到嚟香港,亦可以畀香港人品嚐到法式甜品嘅美饌美學。店內有不同歌手嘅親筆簽名。Almond Apricot杏仁杏桃撻,充滿杏仁香,杏脯醬夠濃味。Kaspberry Chocolate 覆盆子巧克力撻Baba Cranberries 蔓越莓莓朱古力撻, 最鍾意食朱古力嘅我,當然覺得特別好食,因為朱古力濃度特別高 ,特別香。Vanilla Strawberry 士多比梨忌廉撻, 忌廉香突出,配合士多啤梨的酸溜感覺,十分清新可口。 通常一次過買幾個,未必記得邊隻打邊隻,有張卡片可以話曬畀我哋知乜嘢味。

店內有不同歌手嘅親筆簽名。

Almond Apricot
杏仁杏桃撻,充滿杏仁香,杏脯醬夠濃味。

Kaspberry Chocolate
覆盆子巧克力撻

Baba Cranberries

Vanilla Strawberry

其他
2018-08-23 111 浏览
不太喜歡食甜品嘅我都忍唔住去買蛋糕食 ,話說嗰日行開上環西港城見到對面有間(tarts and pop),應該係由法國人開,法國人做既甜品當然有信心有品質保證啦。呢個係咪大廚呢? 自稱全城最好食嘅西餅, 沒有最好只有更好的,best tarts in Town。 成間舖頭有成 三四十種款式。Sesame Matcha🍵黑芝麻抹茶撻, 抹茶夠香濃奶滑。Lemon Gianduja🍋檸檬榛子朱古力撻, 檸檬撻當然充滿檸檬香,但入口較酸, 不過幾啱我口味。酸酸甜甜嘅朋友肯定最愛。Earl Gary Orange🍊香橙伯爵茶撻, 充滿伯爵茶香,又有少少橙味, 夠特別。Fresh Lime新鮮青檸撻, 青檸撻特別酸甜, 下晝食特別醒神個人。 其他款下次一定要再過嚟試🎉。 去買返屋企嘅途中,忍唔住喺巴士影咗張相,因為個包裝盒實在太靚✨。

呢個係咪大廚呢?

成間舖頭有成 三四十種款式。

Sesame Matcha🍵
黑芝麻抹茶撻, 抹茶夠香濃奶滑。

Lemon Gianduja🍋

Earl Gary Orange🍊
香橙伯爵茶撻, 充滿伯爵茶香,又有少少橙味, 夠特別。

Fresh Lime
新鮮青檸撻, 青檸撻特別酸甜, 下晝食特別醒神個人。

其他款下次一定要再過嚟試🎉。

其他
2018-08-22 284 浏览
見到舖名tartes & pop 嘅時候對tartes呢個串法有點疑惑:tart係加es架咩?原來呢間餅店係由法國人主理,tarte就係tart嘅法文。一個大盒可以裝四件tartes,而每件tarte就被迷你盒裝住,送畀人食大方得體。地方雖然唔大,但想慳返個盒亦可以堂食。店主會定期換新款tarte,呢一期就有9款,除咗Baba Cranberries tarte ($50),全部都係$45。先講講我哋成家一致讚好嘅Orange Earl Grey tarte~自製餅底比坊間唔少餅店輕盈,個底做得又薄又脆,富牛油香但食完指尖冇沾上半滴油。Earl Grey味道來自淡啡色嘅cream,cream入口即溶,奶味好出。但一啖食到底先係最好食!鮮橙夾心唔太酸同甜,但橙香四溢,配搭Earl Grey cream食唔會互搶,而係好match。Almond Apricot tarte 亦係清新之選。杏桃酸溜溜,cream部分軟滑富奶香,杏仁味冇期望咁濃,但一啖咬晒咁多層的話杏仁味會慢慢滲出。有趣嘅係,呢度大部分tartes 都係一啖到底先食到所有食材嘅味道,唔通係食材配搭嘅功勞?tarte面嘅方粒脆卜

Earl Grey Orange tarte

Almond Apricot tarte 亦係清新之選。
Almond Apricot tarte
有趣嘅係,呢度大部分tartes 都係一啖到底先食到所有食材嘅味道,唔通係食材配搭嘅功勞?tarte面嘅方粒脆卜卜好得意 。

Sesame Matcha tarte 出奇地係濃味出品。
Sesame Matcha tarte
用上宇治抹茶show 埋證書冇得魚目混珠,但呢個tarte 黑芝麻先係主角。
芝麻香濃到好似芝麻糊咁,但抹茶控可能會有啲失望。只食上層抹茶方磚其實係超濃抹茶味架,芝麻cream 上嘅茶粉甘香微澀亦相當出色,只係一咬到底的話芝麻嗰層太厚,味道有點霸道,食落抹茶只係為芝麻增香,令佢更出味,抹茶味相對失色。
可能同其他tartes一樣,加層抹茶醬夾心,味道會balance 啲。但單講味道、軟滑程度同餅底仍係十分出色。

最後就係稍貴$5嘅 Baba Cranberries tarte。
Baba Cranberries tarte
深啡色足證可可濃度,tarte上鑲住「紅寶石」。
上層蔓越莓蛋糕吸滿莓汁,夠晒酸,中層亦有果醬,莓味極之搶鏡。
黑朱古力蛋糕特濃,好難得只係sponge cake 都濃到唔會被莓搶味。圍邊喺蛋糕雖然唔多有朱古力味,但我覺得應該係刻意咁做?莓嘅酸同重可可粉嘅蛋糕都會令tarte 感覺較乾,cream 擔當起每個tarte 應有嘅角色:令整體更rich。不過我完全唔識整甜品,純粹覺得呢個配搭係好,大家不喜咪插囉😂我又唔係你條脷~
順帶一提,呢度食撻請用手。喺地價貴到喊嘅 HK仲有呢種真材實料嘅小店係奇蹟,價錢合理,值得試試。
Earl Grey Orange tarte
Almond Apricot tarte
Sesame Matcha tarte
Baba Cranberries tarte
2018-08-21 162 浏览
下星期就要派散水餅比同事,宜家已經開始頭痛緊要買咩由於東x堂,美x戈d,d同事已經食厭曬,所以要揾d唔會咁‘行‘,夠精緻又要好味既小西餅,真係考起我經過一輪苦苦思考之後,決定試下呢間響公司附近既餅店先,見佢咁多好評,值得一戰~結果果然無令我失望一行入餅店,已經聞到勁香噴噴既牛油味同甜味!原本飽肚既我,聞到陣味都即刻肚餓起黎,一d都無誇張而我望到餅櫃裡面有差不多10款色彩繽紛既tart,款款都好吸引,即刻選擇困難症發作!結果我買咗4個款試味,分別係黑芝麻抹茶撻,檸檬榛子朱古力撻,杏仁杏桃撻同士多啤梨忌廉撻~當中我最中意既係黑芝麻抹茶撻,因為個抹茶有好香既甘苦味,食得出d抹茶絕對唔係一般貨色,同黑芝麻配埋一齊個味道好夾,唔會太甜所以好岩我至於其他有水果既tart,味道都好清新,雖然偏甜但夾埋酸咪咪既水果口味所以好正,岩曬熱辣辣既夏天食啊~雖然依道既tart既價錢唔算平,$45 一個,但係質素幾高,食得出係dum本加心機之作,所以都值回票價如果想買d精緻d既散水餅,絕對係好好既選擇
下星期就要派散水餅比同事,宜家已經開始頭痛緊要買咩

如果想買d精緻d既散水餅,絕對係好好既選擇
2018-08-16
  • 黑芝麻抹茶撻
2018-08-18 110 浏览
店舖以橙色底白波點為主,十分可愛活潑。唔止得個樣,仲好有實力添!盒中又有盒有小小唔環保,不過獨立包裝就方便用黎派俾人食。呢件就係我最的最愛😍《Raspberry Chocolate-覆盆子巧克力撻》朱古力超香濃,面頭係跪皮朱古力配紅莓醬,中層係朱古力慕絲,底層係朱古力餅底。作為一個朱古力控,絶對不能錯過!微酸莓味融入特濃三重朱古力入面第二最愛!《Earl Grey Orange-香橙伯爵茶撻》好surprise ! 出奇地有chemistry,令人回味!香橙好fresh, earl grey味好出,好典雅《Lemon Gianduja-檸檬榛子朱古力撻》賣相一般,三粒裝飾未能突顯榛子及朱古力味,較普通。檸檬味重,較酸,配合餅底後還可以。《Baba Cranberries-蔓越莓朱古力撻》最eye catching 既紅球體唔知點形容,味道不特出。做配角既朱古力蛋糕及餅底有水準,整體還算不錯。

盒中又有盒有小小唔環保,不過獨立包裝就方便用黎派俾人食。

呢件就係我最的最愛😍
《Raspberry Chocolate-覆盆子巧克力撻》

第二最愛!
《Earl Grey Orange-香橙伯爵茶撻》
香橙好fresh, earl grey味好出,好典雅

《Lemon Gianduja-檸檬榛子朱古力撻》

《Baba Cranberries-蔓越莓朱古力撻》
做配角既朱古力蛋糕及餅底有水準,整體還算不錯。
2018-08-18 124 浏览
Last day, 請自己department同事當然可以豪爽一點! 在多間受歡迎的蛋糕店甜品店最終選了tartes & pop. 除了因爲多人like及個人喜歡吃撻外, 能網上預訂和免費送貨(滿$500)也是重點之一, 因聞說每天不同時間點會有新鮮岀爐的撻, 絕對可以保持撻的鬆脆和口感。每一個都有獨立小盒, 方便大家進食。附送一張卡片以作盒上號碼對應之用。另外多買了3個, 就用強力膠貼在盒蓋上。每一個同事都讚好, 撻皮鬆脆, mousse饀料部分有層次感還好預留了一個給自己! Coffee creme brulee tarte - 雖然當時完全沒有時間吃, 隔了數小時撻皮已經不脆了, 但cream的部分還是很幼滑, 沒有太甜, 很好吃!極度想嘗試其他款式, 希望下次有機會到門店吃吧!

9-Tartes  Gift  Box

還好預留了一個給自己!

極度想嘗試其他款式, 希望下次有機會到門店吃吧!
Lemon  Gianduja  Tarte
Lemon  Gianduja  Tarte
2018-08-16 289 浏览
今日食完lunch口痕 想食下甜品行到西港城附近見到對面有間賣法式甜品雖然鋪面唔算大但佈置設計時尚簡約牆上有少量deco睇落幾潮幾鐘意呢種簡單得黎又帶心思既設計大大既玻璃櫃可以display哂所有tarts出黎每一款都好靚好吸引人睇到都流哂口水4個人都有選擇困難症但目標係要選4款唔同既大家share試下大盒中仲有細盒咁就可以確保每件tart都唔會沾到另一件我揀既sesame matchaOMG! 呢個好正雖然平時我對抹茶冇咩特別既喜好但呢個有我鐘意既芝麻2種味道mix得好好上面係抹茶 食落好濃厚既茶香裡面既芝麻好滑餅底係曲奇口感十足Almond apricot tarteLemon gianduja同事話酸酸甜甜好好食Vanilla strawberry 上面既士多啤梨jelly味道唔會假真材實料係士多啤梨整老闆似乎係法國人整出黎既tarts果然夠哂精緻浪漫無論係餅底定係上面既裝飾都花盡心思讚!
今日食完lunch口痕 想食下甜品

無論係餅底定係上面既裝飾
都花盡心思
讚!
2018-08-15 72 浏览
Had this mini green tea tart given to me from a colleague. It has a very strong green tea taste, with just the right amount of sweetness yet it’s quite rich, even in a mini portion.
2018-08-12 171 浏览
呢個甜品真係唔係講笑,我諗係我食過最好味嘅撻抹茶味非常之濃郁,食落口有淡淡茶香,再加埋撻面上邊有沒茶口味嘅無Moses,食落口真係超重茶味完全滿足到抹茶撻嘅要求!再加埋佢個黑芝麻嘅邊,脆口得來增強口感,超級滿足呀!!
呢個甜品真係唔係講笑,我諗係我食過最好味嘅撻
再加埋佢個黑芝麻嘅邊,脆口得來增強口感,超級滿足呀!!
黑芝麻抹茶撻
黑芝麻抹茶撻
2018-08-05 147 浏览
我平時比較少去上環行,但我之前聽我妹妹個朋友好鐘意食呢間法國餅店D Tarts。我又咁啱去完永安shopping 行過去好近,餅店就喺西港城對面,一望就見到佢鮮色嘅招牌。入到去,店面不算太大但佢橙色嘅logo 同布置令人有一種開心着躣嘅感覺。店員係外國人,我咕佢就係法國人老闆。佢好nice咁同我介紹D Tarts嘅不同口味。花多眼亂,我揀咗五件,香橙伯爵茶撻🍊、法式咖啡忌廉撻☕️、士多啤梨忌廉撻🍓、曼越莓朱古力撻🍫同檸檬榛子朱古力撻🍋。我最喜歡就係香橙伯爵茶撻🍊,脆脆餅上有伯爵茶慕絲配上橙啫呢同一片新鮮橙片,我覺得伯爵茶同橙香味平衡得剛好,有一種好清新的感覺。士多啤梨忌廉撻🍓嘅外表不特出但味道好有驚喜,杏仁脆脆餅底上嘅雲呢拿慕絲有濃滑的雲呢拿籽香味,配上青檸皮嘅清香同士多啤梨果凍嘅酸酸甜甜,好fruity!檸檬榛子朱古力撻🍋同其他四件好唔一樣,好Stand out。因為一食落去酸酸嘅檸檬🍋味好開胃,完全可以清走晚飯嘅飽膩感。加上上面榛子朱古力,酸酸甜甜好balance,好清新開胃。法式咖啡忌廉撻☕️係完全冇得輸,一定唔會錯。因為呢件就好似焦糖布丁🍮咁,係唔會好甜加上香濃嘅咖啡味,好配合。曼

香橙伯爵茶撻🍊

士多啤梨忌廉撻🍓

檸檬榛子朱古力撻🍋

法式咖啡忌廉撻☕️

曼越莓朱古力撻🍫比其他有層次,朱古力脆餅上有濃郁既朱古力ganache加上用香料調配過嘅曼越汁,香濃又唔會覺得好膩。
曼越莓朱古力撻🍫

Overall,我覺得呢間餅店好有heart又好有新意,唔會好似一般法式甜點咁甜,佢哋嘅甜度好適合香港人口味,而且佢哋每個月都會有唔同嘅撻,配合不同嘅時令水果同食材而定,真係有心思!❤️我仲聽講話佢哋仲有迷你撻好買返公司請人食。

香橙伯爵茶撻🍊
士多啤梨忌廉撻🍓