Yum
2020-04-24 251 浏览
Possibly one of the best French patisserie. Although the shop is very tiny, the humble owners and chefs are a pair of brothers from France who surely do themselves proud by making the tarts irresistible then I will just come back for more, and more, and more.
2020-04-14 353 浏览
一班朋友系屋企开party 於是选择Tartes & Pop 做饭後甜品买够$500仲有得色费外卖送上门所以我地就拣左个9个box set ($400) 另外再单点3个一次过可以试晒佢咁多种味道,好满足
一班朋友系屋企开party
於是选择Tartes & Pop 做饭後甜品
买够$500仲有得色费外卖送上门

一次过可以试晒佢咁多种味道,好满足
2020-04-14
  • 法式咖啡忌廉布丁挞
2020-04-06 387 浏览
最近辛苦做完一个project,老细就慰劳下我哋买咗Tartes&Pop嘅挞大家一齐share😋😋太多选择唔知点拣,就由自己锺意嘅水果开始入手。热情果榛子挞好酸甜好开胃,食落去唔会有好腻嘅感觉,每一啖嘅texture都好rich,一定要试!另外都试咗好多人推荐嘅香橙伯爵茶挞,淡淡嘅伯爵茶味配着上面嘅香橙,有种不和谐中和谐嘅感觉,食落去比想像中夹,好有层次感,唔怪之得咁多人都推荐!

2020-04-01 269 浏览
用作散水饼不二之选啊 同事都话好食😋好有心思同多选择满足唔同人 order左两次 准时送到同新鲜 服务都周到 系在西港城附近好方便 希望之後有机会可以试咪其他味 唔会令人失望嘅甜点
  • 法式咖啡忌廉布丁挞
  • Sesame Matcha
2020-03-19 378 浏览
听讲上环有间法国两兄弟开既甜品店,佢地仲话自己可能系香港最好既法国甜品,既然今日黎到上环,就试试去。我买左个香橙伯爵茶挞,佢个包装好迷你同埋好令。就咁睇个卖相已经无得输,一食落去,幸福感觉满泻。佢最底个层系类似消化饼既饼底,但佢整得完全唔乾,仲要好结实,唔会食到d饼碎飞到周围都系。中间个层系超级浓既伯爵茶酱,有茶香之余完全唔甜,同上面层香橙超夹,一啖可以食到两个层次,真系想再安哥,超级好味,所以非常值呢个价钱。
我买左个香橙伯爵茶挞,佢个包装好迷你同埋好令。

2020-03-18 264 浏览
香港地真系好难搵到西式又有啲法国风情嘅挞,呢个真系数一数二。系某次机缘巧合有朋友请我食呢间嘢嘅挞,从此踏上成魔之路久唔久就要买啲返屋企食,食到想咗瘾添....不得不赞下啲包装好靓,一个一个挞咁包虽然好唔环保,啲挞唔会翻到屋企冧晒好样衰咁本人最最最最推介系香橙伯爵茶挞! 香浓嘅伯爵茶味mousse配酸酸甜甜嘅香橙jam,fresh到呢,简直食到停唔到! 食咗N次都唔厌真系太好食流晒口水! 仲有上面果个柠檬榛子朱古力挞都好好食,个底好脆,柠檬味好出呢个酸啲好开胃,都超好食
久唔久就要买啲返屋企食,食到想咗瘾添....

本人最最最最推介系香橙伯爵茶挞!
香橙伯爵茶挞
柠檬榛子朱古力挞
香橙伯爵茶挞
柠檬榛子朱古力挞
2020-03-17 213 浏览
想食tart又谂唔到去边到买?可以试下呢到呢间铺头既门面一啲都唔起眼😂😂 就开系上环Western Market对面 系专卖法式甜挞 但系啲味道既配搭全部都好新鲜吸引😍😍!-黑芝麻抺茶挞 $50挞皮超级脆!挞底主要系黑芝麻 第一口咬落个底到就觉得个黑芝麻味几浓🥰🥰 之後再咬埋上面个抺茶 抺茶味都好浓😭😭两只味一齐食 真系超级好食🥺好高质-佢仲有啲劲正既味 例如 无花果乌龙茶挞、香橙伯爵茶、法式咖啡焦糖布丁味都劲想试😭绝对会回头...老实讲佢价钱真系有啲贵😂不过食完又觉得佢真系值既😂😂
想食tart又谂唔到去边到买?可以试下呢到
系专卖法式甜挞 但系啲味道既配搭全部都好新鲜吸引😍😍!
黑芝麻抺茶挞 $50

两只味一齐食 真系超级好食🥺好高质
老实讲佢价钱真系有啲贵😂不过食完又觉得佢真系值既😂😂
2020-02-03 464 浏览
买了Tartes & Pop ge挞. 每一件都整得相当出色, 一共买左4个~Strawberry Vanilla tarte 饼底好香牛油味,咬下更松脆。忌廉属於实既口感,甜度适中。青柠皮好Fresh 又唔苦。中间有层好多士多啤梨果肉既果酱,好香酸酸地。。Passionfruit Hazelnut tarte 中间装满榛子酱,入口细腻。hazelnut甜甜,配上热情果味酸酸,酸酸甜甜夹得好好。好开胃同埋味道好fresh!好正呀!Pistachio Cherry tarte 开心果忌廉香浓软滑,车厘子酸酸甜甜,味道好出色。Lemon Gianduja tarte 甜中带酸的柠檬肉果蓉,有柠檬cream包住柠檬jam,够晒酸,加d朱古力,好酸既柠檬又食到甜甜朱古力味, 味道出众。

Strawberry Vanilla tarte

Passionfruit Hazelnut tarte

Pistachio Cherry tarte
开心果忌廉香浓软滑,车厘子酸酸甜甜,味道好出色。

Lemon Gianduja tarte
2020-01-21
2020-01-18 395 浏览
订咗一盒十六个嗰只嘅tart仔做散水饼送货准时 送货员有礼貎送到个盒重好冻嚟嘅时候 十一个盒用丝带绑得好靓好稳阵每个盒系厚纸 感觉高级橙白色盒 好sharp一大开 大家都哗一声各自有个凹位摆每个tart唔会走位 每个tart都好靓 好完整好似酒店蛋糕禁每个味都好食 唔太甜 食多几件都唔会觉得漏朱古力同士多啤梨味都好味size 啱午餐後先食 好受女士欢迎 送货只有中午打後因为系当日早上即刻整佢哋只接受网上预订 唔可以打电话订
订咗一盒十六个嗰只嘅tart仔做散水饼

• 士多啤梨忌廉挞
  • Yuzu Chocolate
  • mini  tartes  box
2020-01-17 280 浏览
今日有同事请食下午茶,从来未试过呢间饼铺,但之前已经听过,今次终於有机会试。佢所有挞都系甜味嘅,所以下午茶时间食呢个甜品都真系唔错。我地拣左几个味道一齐试,每款都好有特色,好好味呀!我地拣左几款,分别有(左至右,上到下):Raspberry chocolate, Vanilla strawberry, Passionfruit Hazelnut, Apple Caramel每个味都真系好特别,但如果话最特别嘅应该系Vanilla strawberry, 真系好有惊喜,佢上面嘅士多啤梨系啫喱,配合下面vanilla味甜甜地嘅filling真系好夹。呢个味值得试呀!另外,佢个包装都好靓同仔细,同事买得多,所以有个大盒,但佢每个仲会有独立包装,一定唔会整到隔离个个tart。

呢个味值得试呀!

• Vanilla Strawberry
2020-01-14 177 浏览
终於一嚐法式甜品Tartes & Pop的抹茶🍵芝麻挞!整个配搭好夹呀🥰🥰🥰————👉🏻顶层的抹茶🍵忌廉味好出,食落唔会太漏,又唔甜!几高质!🤗👉🏻中间一层可见浓厚的芝麻,好香、又系唔会过甜,同matcha 一齐夹到!撞埋一齐味道好出👍🏻👉🏻饼底重系一层朱古力味加一层薄薄的杏仁蛋糕!唔会太厚,有脆脆既口感🥰🥰整体是不错的!一改对法国🇫🇷甜品甜到漏的感觉————-$50件,(size几迷你,所以都有点贵)Tartes & pop Best seller

————

整体是不错的!一改对法国🇫🇷甜品甜到漏的感觉

————-
$50件,(size几迷你,所以都有点贵)
Tartes & pop Best seller
2020-01-04 223 浏览
今日老板请食散水饼, 一次大晒冷,试匀晒全店里全部味道, 真正超级无敌视觉味觉大享受!一班同事们坐埋一齐食,而我负责将每一件西饼🔪切开四份, 我一路切一路已经喺咁先吃为妙, 应该系食散水饼最开心喺我了!试晒全部挞後, 我觉得黑芝麻抹茶挞冇得顶,浓浓绿茶香,独一无二! 後来更了解到抹茶粉系有提供证书认可,简直信心保证!其次是亚军和季军之争! 会系香橙伯爵茶挞和法式咖啡忌廉布丁挞, 好清新,简直置身酒店High Tea 一样,无得输呀!

众里寻Tart
2020-01-03
纪念日
众里寻Tart
  • Sesame Matcha Tart
2019-12-30 196 浏览
小店在公司附近这天刚开完working lunch肚空空且脑空空於是决意放纵自己 以空虚的银包换取满满的口福银包空虚是由於一个比掌心还要小的挞便叫价五十大元正但满满的口福则是没有花假挞底是曲奇饼底结实但松脆形象化的形容是第一口咬下去不会粉碎但第二口在口内咀嚼则感到爽口对於一个接近2mm厚度的挞底来说确实不错然後抺茶的mosses及抹茶粉味道浓郁把苦味与甜味作出好好平衡中间的芝麻味流心香滑作为配角恰如其份衬托出抹茶的香味相较之下杏仁蛋糕完全给抺茶芝抹抢了风头只是默默扮演一个用作咀嚼的辅料总结这样一个甜点实在需要用半小时的时间才能嚐透其味如我只用了三分钟便把它吃个乾净委实不宜
小店在公司附近

委实不宜

黑芝麻抹茶挞
黑芝麻抹茶挞
2019-12-25 166 浏览
约了朋友上环食生日饭,谂住响上环附近随便搵间小店订生日蛋糕🎂,搵到呢间d comment好似唔错,价钱唔算贵又可以online order好方便,谂住一试无妨 (不过要 6:30前pick up,有少少赶)订咗原个抺茶蛋糕,个蛋糕同生日牌都整得好靓,抺茶好香浓好好味,饼底都好脆好好味,好有惊喜,不过唔食抺茶嘅朋友就顶唔顺太浓抺茶味,锺意抺茶朋友一定like爆 整体嚟讲 赞 我下次一定会去试下佢其他tart,超期待

整体嚟讲 赞
我下次一定会去试下佢其他tart,超期待
  • matcha sesame
  • Sesame Matcha tarte
  • Sesame Matcha
2019-12-08 195 浏览
行过公司附近一间铺头见到好似几吸引,就同同事冲左入去买咗几个tarts share食当下午茶 ,小小奖励自己咁辛苦做嘢🙈🙈🙈🍎Apple Caramel tarte $45味道偏甜,但系啲焦糖味又未至盖过个苹果,甜中大淡淡的果香🍊Orange Earl Grey tarte $45Orange 加earl grey 呢个配搭好特别而且佢真系有橙肉系上面,口感唔错🌰Passionfruit Hazelnut tarte $45热情果味重一d 不过同Hazelnut 几夹🤤🍵Sesame Matcha tarte $50呢个我超锺意😍绿茶同芝麻味配合得好好,啲芝麻味唔会太抢味,而且食落去唔会过甜或者太漏,个挞皮质地口感都唔错佢每一tart 会独立用盒仔装住,好适合散水饼😏原来呢间法式挞专门店由法国人开设😍唔怪得件件tart都好精致❤️啲口味都好独特,睇得出好用心做❤️

🍎Apple Caramel tarte $45
味道偏甜,但系啲焦糖味又未至盖过个苹果,甜中大淡淡的果香

🍊Orange Earl Grey tarte $45
热情果味重一d 不过同Hazelnut 几夹🤤
🍵Sesame Matcha tarte $50

佢每一tart 会独立用盒仔装住,好适合散水饼😏