2019-06-17 34 浏览
餐廳入面唔大,但都坐得舒服,叫左個set,有前菜胡麻豆腐,沙律,白飯配大量飯素,仲有主角牛。牛係幾好食,牛有牛味,不過中間條筋有d難搞,好難切開.......可能因為咁平dd
餐廳入面唔大,但都坐得舒服,

2019-06-17 29 浏览
今個星期日同朋友去咗這個銅鑼灣食午餐及下午茶。呢到D環境好舒適的,裝修精緻,座位也比較寬敞,非常適合聚餐的好地方。頂級板腱牛扒 195 7⃣依個都係板腱定食套,賣相好體,份量真係好足夠。適應介紹呢個部位係比較軟腍兼無咩筋, 牛肉油分岩岩好唔會太膩。肉汁都鎖住曬呢個板腱牛扒點,味道好正!同埋碗飯都好好味,脆脆既飯素配埋軟熟既珍珠米,令碗飯唔單止係配角咁簡單,惹味到連我呢個平時唔係好鍾意食白飯嘅人都食晒成碗飯!芝士薯條 新鮮炸起熱辣辣,入口香脆,岩岩好,味道不錯!味道:这里的菜式多样款式多,口感纯正喇。服務:服務態度好,店員臉上常有笑容。 環境ok,消費有比較親民。

頂級板腱牛扒 195 7⃣
芝士薯條 新鮮炸起熱辣辣,入口香脆,岩岩好,味道不錯!
味道:这里的菜式多样款式多,口感纯正喇。
2019-06-08
午餐
用餐优惠
現金券
2019-06-16 28 浏览
是晚跟友人選了一家牛店,不只是吃牛,也有羊的。因為我不吃羊,所以我選了西冷牛扒。侍應很細心地逐個解說,我個人喜愛較juicy, 嫩嫰的。一個餐包含了牛扒,一個日本麥米飯,一個沙拉,牛扒其中有醬汁提供,分別是海鹽較為特別。牛扒我點了是七成熟,肉汁鮮嫰,囗感非常。熟到建議是五至七成左右。
2019-06-05
  • 澳洲穀飼肉眼扒
2019-06-14 45 浏览
頂級肉眼牛扒🥩$258響銅鑼灣行行下🙈忽然落大雨🌧咁啱響登龍街個頭避雨😂眼見前面有間Steak Bar😮即刻牛魔王上身🐮結果入去食個下午茶先😛下午茶時段,原來會送飲品同小食😮咁真係幾抵喎😛起碼慳返幾十蚊😁小食我就揀左和風紫菜薯條🍟食落有D似Shake Shake粉個種😝紫菜味夠濃,食得好過癮👍飲品就叫左荔枝梳打🥤味道都幾好👌另外跟餐前菜有豆腐,沙律同飯😛主菜當然係頂級肉眼牛扒🐮叫左五成熟🤤生熟度啱啱好☺️牛味算重,肉質鮮嫩,味道唔錯👍Steak Bar (銅鑼灣)銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖
頂級肉眼牛扒🥩$258

響銅鑼灣行行下🙈
忽然落大雨🌧
咁啱響登龍街個頭避雨😂

眼見前面有間Steak Bar😮
即刻牛魔王上身🐮
結果入去食個下午茶先😛

下午茶時段,原來會送飲品同小食😮
咁真係幾抵喎😛
起碼慳返幾十蚊😁

小食我就揀左和風紫菜薯條🍟
食落有D似Shake Shake粉個種😝
紫菜味夠濃,食得好過癮👍

飲品就叫左荔枝梳打🥤
味道都幾好👌

另外跟餐前菜有豆腐,沙律同飯😛

主菜當然係頂級肉眼牛扒🐮
叫左五成熟🤤
生熟度啱啱好☺️
牛味算重,肉質鮮嫩,味道唔錯👍

Steak Bar (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖
星期五中午對自己好啲,決定去食牛扒。知道銅鑼灣食街有間專門食扒既餐廳,就黎呢度觀摩下。呢度午市套餐由8x到2xx都有,真係照顧到唔同荷包厚度既人哈哈。一坐低侍應哥哥就落力介紹餐牌,好有heart! 原來呢度有吉列牛扒,仲有個爐仔可以自己燒。我就叫左呢個咁吸引既餐($188),餐跟沙律、胡麻豆腐同埋一個加左飯素嘅白飯。首先比片牛油係火爐上面溶三分鐘左右,溶曬就可以放本身得三成熟嘅吉列牛肉上去燒㗎啦,燒到大概五六成熟就可以攞返落嚟浪下啲油,等多陣就食得㗎啦。食落非常重牛味,加埋個吉列脆皮,同埋點啲燒汁,口感非常豐富。午市免加一。加$25仲可以有埋飲品同埋小食一份。小食可以揀薯條或者雞翼兩隻。我就揀左蜜糖雞翼。飲品揀左椰青水。椰青水係罐裝架,夠曬質素保證。我見到餐牌有我最鍾意既炸蝦($58),決定叫埋呢樣。黎到足足有五條,配sour cream超好食,夠曬香脆。

2019-06-14
  • 炸蝦
  • 椰青水
2019-06-14 39 浏览
登龍街呢度有唔少好野食,今次就黎呢間Steak Bar試下吉列牛入座時間係2:15pm,岩岩過左繁忙既午市,職員安排咗四人座位俾我地兩個。坐低之後就有Waitress 過嚟同我哋講解個menu,咁我哋就揀咗一客吉列牛定食($188),一客頂級板腱牛扒($195),另每人加($25)有飲品及小食,我哋分別叫咗荔枝梳打配雞翼&熱柚子蜜配紫菜薯條好豐盛既午餐!!首先到既係吉列牛定食,配上車厘茄生菜沙律,一口芝麻豆腐,飯上面有好多飯素。板腱牛扒亦好快黎到,份量好大,店員推介咗五成熟,黎到切開都係五成熟兩者相比之下,我會比較喜歡板腱牛扒,由於係成塊上,客人可以自行決定厚切薄切,厚切口感十分之好,加上佢既牛味比吉列牛更重,肉質鮮嫩,yummy,難怪係每日限量,鍾意食牛既朋友可以試下。至於額外附加個兩款小食,雞翼個蜜糖醬汁做得非常好,好開胃,而紫菜薯條就有啲似麥當勞嘅shake shake薯條,紫菜十分足料,略嫌有啲偏鹹最後,值得一讚嘅係呢度嘅服務,見我哋食完嘅時候店員會主動幫我收起個爐,而且又會主動拎牙籤畀我哋,值得加分!

2019-06-10
午餐
2019-06-14 23 浏览
約咗朋友喺銅鑼灣食飯於是就見到呢一間專門食牛為主嘅餐廳就去試吓.店舖裝修唔算好大但係坐得非常之舒服而且店員嘅服務態度亦都好好,有卡位亦都有普通座位。店員一嚟到就細心講解唔同嘅餐嘅特色,然之後經篩選後,我同朋友各自揀咗兩個唔同嘅套餐:石燒薄切牛肉 178元個鐵板上面鋪左一小塊嘅牛油,令到燒牛肉嘅時候配上牛油嘅香味非常之惹味肉質嫩滑,油脂分佈均勻正啊!而且呢個套餐配上咗新鮮嘅沙律菜同埋一個一份芝麻豆腐一碗飯。飯上面充滿着日式飯素,連不太愛吃飯的我也吃足了一碗澳洲穀飼肉眼牛扒 258元軟腍無筋,牛香味重,配上調味簡直一流。朋友叫咗係三成熟,師傅個功力都好好,真係做到三成熟嘅效果裏面嘅肉都做到粉紅色嘅狀態非常好食

石燒薄切牛肉 178元

肉質嫩滑,油脂分佈均勻
正啊!

澳洲穀飼肉眼牛扒 258元
軟腍無筋,牛香味重,配上調味簡直一流。

2019-06-14 39 浏览
朋友知我鍾意食牛,介紹咗呢度俾我。昨晚跟朋友去了這裏吃牛扒,沒想到真的很好吃☺雖然選擇不多,只有六款套餐,每款都看似很豐富。外面太熱,首先點些飲料解解渴。誰說吃紅肉一定要配紅酒的?這餐有Asahi 陪我😎《吉列炸和牛》點了份吉列和牛,店員首先會解釋每款的分別,這份套餐有凍豆腐,沙律,和主食,但不包飲料。其實開初有點怕吉列會太油膩,但事實又不會喔~她說把和牛放到鐵板上每邊煎三十秒就可以。煎完之後,口感真的意想不到般的軟腍,加上有吉列過,層次上又多了份脆脆的感覺。至於飯方面,平常一般都是給白飯而已,但這裏的飯上面是方了味素,非常香👍🏻《澳洲黑毛安格斯西冷牛扒》朋友點了這份,我試了一口,肉質一樣很軟腍的😋
雖然選擇不多,只有六款套餐,每款都看似很豐富。

Asahi

《吉列炸和牛》

《澳洲黑毛安格斯西冷牛扒》
朋友點了這份,我試了一口,肉質一樣很軟腍的😋
澳洲黑安格斯西冷牛扒

2019-06-05
Asahi
  • 澳洲黑毛安格斯西冷
It’s not easy to find a delicious 😋 Wagyu in Hong Kong 🇭🇰 but I can control how to cook the Wagyu here. It never be over cooked with a very crispy outer layer 🤤Normally I like medium rare 🥩 as I can still taste the freshness of the steak 🥩. Likewise, they use the expensive Wagyu steak, they have excellent fat ration with nice pattern. You can taste the melt with the fats and it is really tasty =] Apart from the steak, their sides are quite nice as well. The set includes appetiser, salad and rice

You can taste the melt with the fats and it is really tasty =] Apart from the steak, their sides are quite nice as well. The set includes appetiser, salad and rice with #furikake =]

I feel impressed about my dinning experience here, that’s why I’m here again XDD
Deep  Fried  Wagyu  Cutlet
Deep  fried  Wagyu
Deep  Fried  Wagyu  Cutlet
Deep  fried  Wagyu
2019-06-08 37 浏览
今日出開去銅鑼灣睇戲,諗住去登龍街睇下有咩食,行行下見返試次喺中環食過幾好食果間吉列牛嘅餐廳,於是就入去回味多次。但係餐牌好似同中環嘅有小小唔同。職員勁好服務咁同我地介紹晒佢地餐廳有咩食,唔同牛唔同部位會有咩唔同嘅心感,非常詳細。因為我上次揀左吉列牛覺得好大份,於是今次試下個羊架。嗌左五成熟,好軟腍,一啲都唔騷,份量都岩岩好。至於男朋友今次就揀左個薄切牛,都係俾你自己燒嘅,我覺得呢個薄切牛真係不得了,因為我男朋友出名唔識整嘢食,打邊爐都一定會變左食老牛,但呢度就算俾佢煎到全熟都仍然係好腍,而且有牛味,送飯一流👍🏼而我地都嗌左個蜜桃梳打,清清地唔太甜,但如果可以多返小小糖漿咁就會非常好啦😂

2019-06-08
  • 石燒薄切牛肉
2019-06-08 19 浏览
我同朋友有都係牛魔王 係Open rice 見到呢間餐廳 所以去左呢間一試 我叫左個吉烈牛 之前係日本食過 係香港就真係第一次 好好味 好有牛味 同埋雖然係吉烈 但食完又唔覺得熱氣朋友就食牛扒(實質係咩 已經唔記得😂😂😂😂) 我試食左小小 覺得吉烈牛好味d 同埋特別d 難得連個白飯都好好味 😍😍😍 個前菜就普通我地加錢叫左個鵝肝 好似要$68 味道唔錯 但我覺得份量細左小小 😂😂 都可以一試 同埋 我覺得服務好好 唔怪得經過親都有8成滿座

難得連個白飯都好好味 😍😍😍 個前菜就普通

同埋 我覺得服務好好
唔怪得經過親都有8成滿座
2019-05-30
2019-06-08 32 浏览
之前有朋友講中環有間steak bar好好食,但覺得地點唔方便,所以冇食到;估唔到原來喺銅鑼灣登龍街都有間分店,所以就去咗試。店舖細細間,但坐嘅位置都幾舒適;嘢食嘅選擇就唔算多,得嗰幾款。本來睇餐牌,覺得佢嘅價錢都偏貴,但係一食完,就覺得超值。我哋聽侍應推介,叫咗個頂級版腱牛扒,5成熟。唔好見佢咁紅,入口勁juicy,肉身超滑,牛味好香。$195,物超所值。食咗個貴嘅,諗住叫個平嘅平衡下,所以叫咗個石燒薄切牛肉。雖然佢同Menu入面張相唔一樣,但估唔到薄薄一片,都好有口感,好好食。

2019-06-07 31 浏览
通常我愛上一間餐廳就會不斷去,呢期最愛的是steak bar 呢!!!!!!假日的下午時間也不太多人,可能夜晚才多人吧!出沒時間仍然是下午,自然醒然後出街已是下午茶時段,不用跟別人逼一餐,很chill的享受假日。吉列牛其實都HIT左一陣子,今次竟然是第一次食,因為男友常常也是點扒。上菜很快,落order後不用餓很久便有! 很好喔~吉列牛的做法其實是很難的吧? 因為內面未完全熟,但外面又要做到脆脆的。這裡的吉列牛有普通牛及和牛,男友選了和牛,他說要吃最好的。放吉列牛在鐵板上每邊燒大概30秒就可以吃呢~ 這裡的飯素真的很特別,跟在超市買現成的不同,配飯一流,不用一會兒飯也吃光光。小食點了蜜糖雞翼,雞軟骨餃子及香芋地瓜球。蜜糖雞翼一向都是我的最愛,雞翼一定要是配蜜糖才好吃!老實說這是我第一次吃地瓜球,之前去台灣也沒有吃過。一吃便上癮了,難怪這麼多人愛吃。但地瓜球不能一次吃太多,因為會太濟的。這裡一份地瓜球有6粒2人吃也剛剛好呢!雞軟骨餃子外皮脆脆,內面雞軟骨很爽口,這樣的配搭很佳。全部食物都令我們很滿意!!!!

假日的下午時間也不太多人,可能夜晚才多人吧!

上菜很快,落order後不用餓很久便有! 很好喔~

這裡的吉列牛有普通牛及和牛,男友選了和牛,他說要吃最好的。

放吉列牛在鐵板上每邊燒大概30秒就可以吃呢~

小食點了蜜糖雞翼,雞軟骨餃子及香芋地瓜球。

蜜糖雞翼一向都是我的最愛,雞翼一定要是配蜜糖才好吃!

雞軟骨餃子外皮脆脆,內面雞軟骨很爽口,這樣的配搭很佳。

全部食物都令我們很滿意!!!!
2019-06-07
2019-06-07 37 浏览
「端午食塊吉列牛,過節唔使愁🐱🐶」.端午節除咗扒龍舟應節外,我哋仲可以去銅鑼灣登龍街呢間「Steak Bar」食返餐好🤗.貓仔肚率先試咗:🥩吉列炸牛扒($188)- 先喺鐵板上熱熔牛油,輕輕將牛肉煎至半熟,牛肉蘸上牛油,牛味更濃郁,口感更嫩滑。👍🏻頂級板腱牛扒(每日限量供應)($215)- 「板腱」即係牛嘅膊頭位置,肉質酥香軟滑;雖然附近有筋,但一啲都唔韌。🐟香煎魚柳($195)-魚皮煎得較乾身酥脆、值得一讚👍🏻擠埋檸檬汁中和魚油脂肪比例,肥而不膩😊.呢個價錢喺銅鑼灣區有齊前菜、沙律及飯(含飯素),份量充足,誠意度爆燈🤩.總結評分:7.5/10番啅指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
「端午食塊吉列牛,過節唔使愁🐱🐶」
貓仔肚率先試咗:
總結
評分:7.5/10
番啅指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
2019-06-07
  • 頂級板腱牛扒
  • 香煎魚柳
2019-06-06 28 浏览
慕名而來,怕多人都打個電話去訂位先。早到,一個人來到。因一早上網睇過餐牌,所以都好快決定咗食乜。當然係招牌之一嘅吉列牛啦。上餐前都好期待,因睇過吓食評,啲牛扒相好吸引,大大塊咁。但係唔係歧視一人客呢?我竟然有三塊扒,但各自都細到無論。係,計g可能同一塊過嘅扒差唔多重。但有無諗過咁樣切頭切尾俾客係幾咁樣衰。好似食餸頭餸尾咁,見到都打個突同唔開胃啦。真係未試過去食扒,係咁樣分三嚿來上碟嘅雖然係一人客,但可唔可以尊重吓呢。
慕名而來,怕多人都打個電話去訂位先。
早到,一個人來到。
因一早上網睇過餐牌,所以都好快決定咗食乜。
當然係招牌之一嘅吉列牛啦。
上餐前都好期待,因睇過吓食評,啲牛扒相好吸引,大大塊咁。

但係唔係歧視一人客呢?
我竟然有三塊扒,但各自都細到無論。
係,計g可能同一塊過嘅扒差唔多重。
但有無諗過咁樣切頭切尾俾客係幾咁樣衰。
好似食餸頭餸尾咁,見到都打個突同唔開胃啦。

真係未試過去食扒,係咁樣分三嚿來上碟嘅
雖然係一人客,但可唔可以尊重吓呢。
吉列牛扒