2023-04-21 28 浏览
嚟到日式嘅居酒屋,一定要食嘅當然就係串燒,有幾款我哋都好鍾意,先有雞皮紫蘇蝦卷,新鮮嘅大蝦用紫蘇葉包住,最外面嗰層就係薄薄嘅雞皮包住,成串拎去炸完出嚟好脆,食到雞皮嘅鹹香,紫蘇葉嘅清香,仲有鮮蝦嘅鮮甜,正正的!呢個厚切牛脷芯就真係好厚,一片片嘅牛脷好有質感,牛脷又會好嫩,唔會燒到好硬,用少少椒鹽去調味,少少咸,好入味!豬肉卷呢度都有兩款,先試皮蛋芫茜豚肉卷,一串入邊有幾舊豬肉卷,每舊都係有皮蛋同芫茜喺入邊,用薄薄嘅豬肉去包住,豬肉好嫩,燒脆左都仲好腍身,加埋皮蛋同埋脆脆嘅芫茜,口感好好!另一款係荔枝豚肉卷,同樣都係薄薄一塊嘅豚肉,今次入邊包住係大粒鮮甜嘅荔枝,新鮮嘅荔枝好清甜,煎香左嘅豚肉同荔枝原來好夾,中和返豚肉嘅油膩感,爽爽的!

2023-04-19 47 浏览
成班朋友同我慶祝生日,☺️勁開心,黎到一間日式居酒屋🥰裡面既環境好舒服,好有特式,同埋有啲怖置好特別🤪有個朋友已經預先一早預約好,時間到就一齊入去坐底😃首先店員確認預約後😎便帶我地坐低好,呢度燈光柔和,確實令人好放鬆😁🫴🏻翠玉瓜好清甜,好大粒,食完又想追加🫴🏻西京燒銀雪魚燒得好香阿,燒到呈金黃色,外面脆脆地好香口,魚肉好食 🫴🏻鳥之提燈口感好特別,平時係香港好少食到,今次都係第一次試,唔錯唔錯🫴🏻綠茶蕨紅豆白玉呢個甜品整得好靚,綠茶同紅豆味道好夾,甜到心都溶埋,食完之後心情特別好 🫴🏻日本蕃薯味道好正宗,真係日本蕃薯,燒得好惹味,火侯上燒得好靚 🫴🏻厚切牛脷芯真係好大塊同厚切,口感煙煙韌韌,仲有陣牛香🫴🏻大漠燒羊皮以前細個好討厭食羊肉,人大左口味唔同,先知道羊肉咁好食,呢個羊皮好惹味,鹹鹹地加左啲調味粉,又唔會好大陣穌味,煙韌質感,食得好暢快

🫴🏻翠玉瓜
好清甜,好大粒,食完又想追加
🫴🏻西京燒銀雪魚
燒得好香阿,燒到呈金黃色,外面脆脆地好香口,魚肉好食
🫴🏻鳥之提燈
口感好特別,平時係香港好少食到,今次都係第一次試,唔錯唔錯

🫴🏻綠茶蕨紅豆白玉

🫴🏻日本蕃薯
味道好正宗,真係日本蕃薯,燒得好惹味,火侯上燒得好靚
🫴🏻厚切牛脷芯
真係好大塊同厚切,口感煙煙韌韌,仲有陣牛香

🫴🏻大漠燒羊皮
媽媽的生日是在12月中。那個時候我和弟弟也各有各忙,沒有正式吃一餐好的生日飯。於是今天特意嚟到尖沙咀,吃一頓好的日本菜。這間日本菜位於尖沙咀天文台圍,從地鐵站走大約十分鐘到,地點尚算方便。這間舖頭的裝修挺有特色,掛了好多日本特色擺設,十足十日本的居酒屋。而且背景播著不少日本音樂,十分有特色。為了和媽媽慶祝生日,我們特意叫清酒週末午餐放題。前菜 (⭐⭐⭐⭐💢)胡麻菠菜蟹肉沙律,清新開胃的前菜,蟹肉份量十足,菠菜配上芝麻醬,吃起來感覺清新。自家制安康魚肝吃起來質感幼嫩,起其他魚肝油脂感咁重,配醋汁、小蔥、蘿蔔泥,令人停不了口。清酒放題 (⭐⭐⭐⭐💢)我們選了加188元,享用這個清酒放題。今天這款是京姬純米大妗釀,飲起來有輕輕的果香,容易入口,配上串燒就最適合不過。燒物(⭐⭐⭐⭐💢)這個套餐包了5種串燒,我們一共帶了幾本不同互相分享。首先品嚐大蔥雞肉串。大蔥味道清新,和鮮嫩的雞肉味道匹配。日本雞皮燒得香脆可口,但不會太乾 ,配上日式清酒就最適合不過。雞腎吃起來爽口十足,又是伴酒佳餚。接著的是雞皮紫蘇葉蝦卷,款式新穎的串燒,海蝦大隻而且肉質結實,配上雞皮和紫蘇葉,味道層次豐富。自家製免治雞肉軟

為了和媽媽慶祝生日,我們特意叫清酒週末午餐放題

前菜 (⭐⭐⭐⭐💢)

清酒放題 (⭐⭐⭐⭐💢)

燒物(⭐⭐⭐⭐💢)
這個套餐包了5種串燒,我們一共帶了幾本不同互相分享。
首先品嚐大蔥雞肉串。大蔥味道清新,和鮮嫩的雞肉味道匹配。
雞腎吃起來爽口十足,又是伴酒佳餚。
自家製免治雞肉軟骨是十分考功夫的一道菜,味道吃起來層次豐富。免治雞肉鮮嫩,而且雞軟骨嚼口十足,配上溫泉蛋一起吃,感覺更為嫩滑。
汁燒牛肋可為今晚最令人驚喜的串燒,廚師烹調時間適中,吃起來肉質鮮嫩多汁。
白鱔肉質肥美,吃起來油脂感十足。鰻魚燒得較為乾身,吃起來十分脆口。
日本茄子也十分不錯,不會燒得太乾。
清雞湯茶漬飯 /稻庭烏冬(⭐⭐⭐⭐💢)
最後來點澱粉質才飽肚,稻庭烏冬吃起來軟硬適中,質感彈牙。朋友叫的茶漬也相當不錯,湯底味道鮮嫩。
甜品(⭐⭐⭐⭐💢)
甜品是紅豆白玉和日式蛋糕。日式蛋糕吃起來清新,不太甜,有濃濃的抹茶味。
白玉吃起來煙煙靭靭,配上軟綿綿的紅豆,為這天的午餐劃上完美句號。
總括而言,這間餐廳地點方便,而且食物質素高,價錢也不太貴,下次有機會也可以再來。
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sakeh 尖沙咀天文臺圍5-9號寶軒酒店地下及1樓
推介菜式:清酒放題

👍🏻地點方便
👍🏻性價比高
2023-04-19 33 浏览
海膽松葉蟹蓋甲羅燒😻呢個真係不得之了,係充滿蟹膏既甲羅燒,真係成個蟹蓋都有蟹膏,啲蟹膏好濃味,真係真材實料既日本松葉蟹蟹膏,加埋海膽,又係好綿好滑,好鮮甜,好食到爆!鳥腳根😸呢個雞腳根平時真係唔會食,原來燒完係咁好食,燒到少少焦香,但腳根就好爽脆,因為係筋位,但又唔會咬唔到,口感唔錯,少少咸咸地,爽!雞皮紫蘇蝦卷😽呢個整得好仔細,鮮蝦被新鮮既紫蘇葉包住,之後再被雞皮包住,炸得好脆,一啖食晒幾樣野,口感豐富,鮮蝦炸完都仲好彈牙,爽爽的!
海膽松葉蟹蓋甲羅燒😻
鳥腳根😸
雞皮紫蘇蝦卷😽
2023-04-17 42 浏览
一直都好想係度試吓🤭今日趁假期,同幾個朋友一齊睇姐妹衫,之後就來到呢度食吓試吓,我地六點半就到左🤭幸好我地早到,7點後都開始多人‼️入到去坐左個靚位,呢度都幾闊落,坐得好舒服,呢度選擇豐富🤭我地咩都想試,所以就叫左好多🤭我地邊食都係度講‼️💯日本銀杏呢度上餐速度都可接受,呢個真係好好食‼️💯翠玉瓜我地一次過點左好多,一黎就黎幾款,呢個都好好味,好香濃既燒,燒到剛剛好沒有過火,挺好‼️💯厚燒油揚好特別,我地都幾鍾意食‼️💯自家制清雞湯茶漬飯都幾大碗同埋好多湯,呢個飯好好食,加埋啲湯一齊食,絕對唔會食到口乾乾,好有清雞湯既味道‼️💯海膽松葉蟹蓋甲羅燒好誇張!成隻蟹蓋比埋我地,好有心思呢個配搭,裡面既醬就算唔加餅都一樣滋味‼️💯雞皮紫蘇蝦卷燒得好到位,聽聞話呢度既廚房都做左好多年好有經驗,唔怪得咁好食既,係抵讚‼️💯皮蛋芫茜豚肉卷一樣咁出色,真係好耐都未食過咁優質既食店,真係要比幾個讚‼️💯雞腎好食好食,好煙韌‼️💯大漠燒羊皮雖然皮係出名好肥,但都令我忍唔到口,如果係有心減肥既朋友,食完先減啦‼️

💯日本銀杏
呢度上餐速度都可接受,呢個真係好好食‼️

💯翠玉瓜

💯厚燒油揚
好特別,我地都幾鍾意食‼️
💯自家制清雞湯茶漬飯
💯海膽松葉蟹蓋甲羅燒
💯雞皮紫蘇蝦卷

💯皮蛋芫茜豚肉卷

💯雞腎
好食好食,好煙韌‼️

💯大漠燒羊皮
2023-04-17 27 浏览
我地先黎試呢個日本明太子,呢個完全係開胃菜黎,明太子充滿咸香,好鮮味,一大pat明太子係青瓜上面,青瓜會中和番明太子既咸,同時又更鮮味,唔錯🙂另一小食七味魚翅真係送酒一流,由鮮魚既魚鰭整出黎既魚翅,燒到有啲焦香,口感就煙煙韌韌咁,幾有咬口,點啲蛋黃醬食就仲好味😗呢度既西京燒銀鱈魚又係唔可以唔試既,銀鱈魚好肥美,啲魚肉又嫩喎,成件魚都燒到表面好焦香,啲魚油滲晒出黎,再點少少蛋黃醬黎食簡直飛天呀🫣仲有呢度既自家制免治雞肉軟骨絕對係招牌之一呀,免治雞肉同雞軟骨混合得岩岩好,燒完出黎口感食到又嫩又脆,雙重口感,加埋有生蛋既醬油,仲有蛋香添,真係人間美食😍

今次去咗呢間好靚嘅尖沙咀日本居酒屋,環境設計方面非常有日本風格🇯🇵,而且串燒方面都有好多特別少見嘅推介😘海膽松葉蟹蓋甲羅燒😍🌟推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻甲羅燒用左蟹蓋裝住海膽蟹肉同蟹膏,一啖接一啖味道真係不得了,海鮮嘅鮮味完全係精華,呢個真係唔試會後悔🥹。鳥之提燈😍🌟推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻鳥之提燈外形睇起嚟似燈籠一樣,非常特別,口感也咬嘅瞬間爆發的蛋黃香味與雞肉鮮香,超正。厚切牛脷芯😍🌟推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻串燒味道好入味,牛脷芯味道鮮甜,口感彈牙,仲要係厚切嫁,Omggggg 😍
海膽松葉蟹蓋甲羅燒😍
鳥之提燈😍
厚切牛脷芯😍
2023-04-14 42 浏览
閨蜜話想食一本嘢,於是去咗尖沙咀寶軒酒店的《Sakeh》,店員帶咗我哋上一樓楚,一路食可以一路望樓下嘅街景,好舒服好有氣氛!白鱔肥美的白膳,燒到外皮香脆,多餘油脂係燒的過程迫左出黎,令白膳肉好爽脆,多汁又好吃😋厚切牛脷芯燒烤牛脷,肉質柔軟,厚厚一塊咬落去好有口感,牛味非常濃郁,再加上又咸又辣的調味粉,味道一絕!雞皮紫蘇蝦卷呢個雞皮紫蘇蝦卷真係好好味呀!香脆的雞皮入面包住紫蘇葉和蝦,紫蘇葉好香,蝦肉又夠鮮甜爽口,味道層次非常豐富呀!皮蛋芫茜豚肉卷皮蛋配芫茜就食得多啦!配埋豚肉做成串燒就真係第一次食,好香嘅芫荽同皮蛋味!口感同味道都好出色!綠茶蕨紅豆白玉呢個甜品入邊有好多紅豆🫘,紅豆粒粒分明,大大粒,食落去軟綿綿,配上有少少甘口嘅綠茶蕨,同埋煙煙韌韌嘅白玉,非常之好味!
厚切牛脷芯
雞皮紫蘇蝦卷
皮蛋芫茜豚肉卷
綠茶蕨紅豆白玉
2023-04-14 26 浏览
今晚同同事兩個女仔放工黎談下心,呢度環境好舒服,又唔會好嘈,我地叫佐枝酒,飲住酒咁食飯都不知幾chill幾爽!七味魚翅👍🏻魚翅唔會太硬,烤完之後林咗少少,好有嚼勁,點啲有七味粉嘅蛋黃醬,香香辣辣,送酒真係啱晒!日本明太子👏🏻明太子真係好香,好鮮味,口感亦都好好,好綿滑,軟綿綿嘅口感,鹹鹹地再送埋青瓜一齊食,反而好清新,好開胃!海膽松葉蟹蓋甲羅燒🫶🏻蟹蓋鋪滿左蟹膏,蟹膏好鹹香,好有鹹鮮味,再加埋新鮮嘅海膽,好軟綿,好滑身,放落啲梳打餅度食,冇咁單調,仲要熱辣辣,非常之好!
七味魚翅👍🏻

日本明太子👏🏻
海膽松葉蟹蓋甲羅燒🫶🏻
2023-04-14 47 浏览
Goma ae salad with crab meat 胡麻菠菜蟹肉沙律 🥗 $78大大碟嘅菠菜蟹肉沙律性價比好高,菠菜夠fresh ,新鮮嘅蟹肉冇乜雪藏味,加入酸酸地嘅P胡麻醬汁令整體落去更開胃Japanese fresh oyster 日本生蠔 🦪 $118/ piece 生蠔望落去非常飽滿,食起上嚟口感creamy 😍,有別於其他餐廳會加入檸檬汁或者辣椒醬🌶️,而係用自家製酸酸甜甜嘅啫喱取代,特別得來幾加分啊Razor clam 馬刀貝 🐚 $96Abalone 南非鮑魚 $98來自南非嘅鮑魚大隻、鮮甜,加上香草🌿、孜然同辣椒粉來燒,好惹味,而燒馬刀貝有少少似聖子,爽口甜美而冇乜沙,加上蔥花令食落去更加香Japanese miso crab meat with uni paste 海膽松葉蟹蓋甲羅燒 🦀 $138用日本雞蛋🍳、矜貴嘅海膽、日本松葉蟹肉同蟹膏,加入自家製醬油混合一齊燒成嘅松葉蟹蓋充滿濃郁嘅蟹、蛋黃同海膽味,味道好夾層次感豐富,夾埋梳打餅一齊食,香脆可口😋,仲可以襯托甲羅燒本身嘅鮮甜味Shiitakes mushroom 🍄 冬菇 $28Courgette 翠玉瓜 $

Goma ae salad with crab meat
胡麻菠菜蟹肉沙律 🥗 $78

Razor clam 馬刀貝 🐚 $96
Abalone 南非鮑魚 $98

海膽松葉蟹蓋甲羅燒 🦀 $138

Shiitakes mushroom 🍄 冬菇 $28
Courgette 翠玉瓜 $28
Corn 粟米 🌽$28
Beef tongue centre cut 厚切牛脷心 👅 $78
Chicken heel🍗 雞腳筋 $48
Chicken tail 雞軟肉 $48
餐廳有多款嘅蔬菜、肉類同海鮮串燒🍢,翠玉瓜同冬菇燒完之後入面仍然夠Juicy😍,燒到少少焦地嘅粟米充滿牛油香🧈,散發天然清甜味,而厚切牛脷心口感爽口,牛肉味鮮嫩濃郁!

Chicken broth udon 自家製清雞湯熱稻庭烏冬 $78
口感彈牙嘅幼身稻庭烏冬🍜份量唔算太多,但係烏冬幼滑,homemade 清雞湯味道天然冇加添加劑🐓,好滋潤

Unagi don 鰻魚飯 🐟🍱 $118
日式鰻魚飯份量好多🐠,兩大塊好似手掌咁大嘅鰻魚外皮燒到少少脆,加入甜甜地嘅照燒鰻魚醬汁,撈埋日本珍珠米一齊食幾正🍚,值得推介呀🙌🏻

Mizu shingen mochi 水信玄餅 🍡 $68
影相出嚟好靚嘅水信玄餅係呢度嘅熱門甜品✨,中間有酸酸地櫻花梅子🌸,外面係透明滑脫脫jelly,味道都唔錯

2023-04-12 52 浏览
真實食評 真係有去食的!鋪頭地址喺尖沙咀同埋佐敦中間 最近終於有機會過嚟食一入到去有個園林造景 裝修都好靚一坐低我哋就開咗一支Sake🍶圖中呢款大口飲落去係先有甜味後勁有點辛口但唔太刺激好適合一班朋友有女仔飲酒傾偈😚前菜試左蟹膏豆腐🤍三款口味各有特色😚豆味香濃 值得一試!佢同好多日式串燒店一樣有雞嘅不同部位可以選擇🐥包括平時比較少見嘅雞腿筋、雞冠、雞提燈~每一款既串燒都好考師傅嘅經驗同功力👀個人私心推薦荔枝豬🐖估唔到甜甜的荔枝同豬肉係咁夾架😌解膩之餘非常開胃😗😗松葉蟹蓋海膽甲羅燒🦀呢個係必點~~海鮮嘅鮮味融入咗落蟹膏入面擺係餅乾上面有雙重口感😳記得趁熱食最好食🤍總結來講 呢間店舖位於市區中心地帶 約朋友過嚟開心飲飲食食就最適合~埋單都係合理嘅尖沙咀價錢~可以一試
真實食評 真係有去食的!

鋪頭地址喺尖沙咀同埋佐敦中間 最近終於有機會過嚟食
一入到去有個園林造景 裝修都好靚

一坐低我哋就開咗一支Sake🍶
圖中呢款大口飲落去係先有甜味
後勁有點辛口但唔太刺激
好適合一班朋友有女仔飲酒傾偈😚

前菜試左蟹膏豆腐🤍
三款口味各有特色😚豆味香濃 值得一試!

佢同好多日式串燒店一樣
有雞嘅不同部位可以選擇🐥
包括平時比較少見嘅雞腿筋、雞冠、雞提燈~
每一款既串燒都好考師傅嘅經驗同功力👀

個人私心推薦荔枝豬🐖
估唔到甜甜的荔枝同豬肉係咁夾架😌
解膩之餘非常開胃😗😗

松葉蟹蓋海膽甲羅燒🦀
呢個係必點~~海鮮嘅鮮味融入咗落蟹膏入面
擺係餅乾上面有雙重口感😳記得趁熱食最好食🤍

總結來講 呢間店舖位於市區中心地帶
約朋友過嚟開心飲飲食食就最適合~

埋單都係合理嘅尖沙咀價錢~可以一試

2023-04-12 30 浏览
尖沙咀Sakeh已經食咗幾次,試咗好多唔同嘅日式串燒、料理,以下就係我最推介大家一定要試吓嘅正嘢😍😍😍◾️鳥腳根☑️鳥腳根口感比一般雞軟骨更加爽脆,好有咬口。◾️雞皮紫蘇蝦卷☑️好特別咁用左雞皮包住蝦,雞皮煙韌,蝦肉又鮮甜彈牙,好夾。◾️海膽松葉蟹蓋甲羅燒☑️勁多海膽同蟹膏蟹肉,鮮甜味道真係太誘人。◾️封門柳飯☑️封門柳牛肉味濃,口感比較結實,粉嫩嘅顏色賣相非常吸引。◾️燒七味魚翅☑️好少試燒完嘅魚翅,估唔到又有另一番風味,燒完七味魚翅煙煙韌韌,配埋清酒就岩哂。
◾️鳥腳根☑️
鳥腳根口感比一般雞軟骨更加爽脆,好有咬口。

◾️雞皮紫蘇蝦卷☑️
好特別咁用左雞皮包住蝦,雞皮煙韌,蝦肉又鮮甜彈牙,好夾。
◾️海膽松葉蟹蓋甲羅燒☑️
勁多海膽同蟹膏蟹肉,鮮甜味道真係太誘人。
◾️封門柳飯☑️
封門柳牛肉味濃,口感比較結實,粉嫩嘅顏色賣相非常吸引。

◾️燒七味魚翅☑️
2023-04-12 31 浏览
💐價錢公道,用料係新鮮,呢個時間係Lunch之後的時間,人唔算多,入去後職員見我有BB車,協助我搵到個位置放好,認真細心 💐食物品質一流,坐位好闊落,黎到呢度既環境亦好好,下次試下二人世界 💐今日同先生一齊用餐,首先先來一個封門柳飯,裡面有勁多肉,肥瘦適中,唔會有過多脂肪,咬落去好香仲有好多肉汁,另外仲有茄子、翠玉瓜等等,用料十分豐富💐之後來到燒飯團,都好有驚喜無諗過係咁大舊,成舊都有醬汁,甜甜鹹鹹既汁再加上紫菜一齊食,味道十足 💐呢個自家制免治雞肉軟骨真係好食到爆炸,佢另外仲有一碟自家制醬汁,一串既雞肉軟骨有勁多料,而且最重要係好新鮮,又好食💐鮟鱇魚肝味道好濃郁,好大件,油份會有點多,但又好惹味,忍唔到口可以食晒成塊

2023-04-12 32 浏览
最近尖沙咀一帶真係開咗好多新餐廳,心血來潮想食吓串燒,最好係居酒屋既環境,居然比我搵到一間完全乎合到我心意的 行行下又比我遇到有一間居酒屋地址係尖沙咀天文臺圍5-9號寶軒酒店地下及1樓 ✨✨燒飯團✨✨成個晚餐都未食過野,等左一陣好似等好耐咁,先黎一個燒飯團,真估唔到咁好食,佢既飯團味道好入味,三兩下已經食完💓✨✨鳥之提燈✨✨都幾好食,聽聞係話居酒屋串燒店先會有,未食已經陣陣飄香,而佢既味道都好特別💓✨✨雞腎✨✨向來食開雞腎一向都係好爽口彈牙,但呢串燒得特別覺得好食💓✨✨大漠燒羊皮✨✨羊肉食得多,羊皮原來都咁好食,羊皮面上有佢既調味,確實能增加味道💓✨✨雞皮紫蘇蝦卷✨✨比較欣賞呢一串,雞皮裡面仲有紫蘇蝦?!真係多重口味食出來係如此滋味,好似一啖食緊幾串串燒咁💓✨✨荔枝豚肉卷✨✨啲肉好嫩同肥美,清清地得黎又幾好食既💓
行行下又比我遇到有一間居酒屋
地址係尖沙咀天文臺圍5-9號寶軒酒店地下及1樓
✨✨燒飯團✨✨
✨✨鳥之提燈✨✨
✨✨雞腎✨✨
向來食開雞腎一向都係好爽口彈牙,但呢串燒得特別覺得好食💓
✨✨大漠燒羊皮✨✨

✨✨雞皮紫蘇蝦卷✨✨

✨✨荔枝豚肉卷✨✨

啲肉好嫩同肥美,清清地得黎又幾好食既💓
2023-04-08 368 浏览
海膽松葉蟹蓋甲羅燒 $138推薦,味道十分鮮甜濃郁,可以配白飯吃一定很美味自家製免治雞肉軟骨 $55雞肉棒juicy,配上蛋黃汁味道濃厚紐西蘭羊架 $78羊架一咬下去有滿滿的肉汁,有些微羶味但可以接受白鱔 $78還保持了肉汁在內,帶點油脂香南非鮑魚 $98鮑魚燒得十分爽口,但偏向乾身厚切牛舌 $78牛舌真的很厚身,沒有燒得很熟,中間呈粉紅色澤汁燒牛肋 $68有點筋膜位所以有點韌蔥豬腩肉 $36比起荔枝豬肉卷,個人更愛這個,味道咸香荔枝豬肉卷 $36荔枝的鮮甜令整體更清新三文魚燒飯團 $48三文魚是放左外面的,飯糰已有調味鹽燒安格斯牛柳 $68肉質夠嫩酒盜芝士 $88推薦: 海膽松葉蟹蓋甲羅燒自家製免治雞肉軟骨紐西蘭羊架白鱔
sake
海膽松葉蟹蓋甲羅燒 $138

推薦,味道十分鮮甜濃郁,可以配白飯吃一定很美味
自家製免治雞肉軟骨 $55
雞肉棒juicy,配上蛋黃汁味道濃厚
紐西蘭羊架 $78
羊架一咬下去有滿滿的肉汁,有些微羶味但可以接受
紐西蘭羊架
白鱔 $78
還保持了肉汁在內,帶點油脂香
南非鮑魚 $98
鮑魚燒得十分爽口,但偏向乾身

厚切牛舌 $78
牛舌真的很厚身,沒有燒得很熟,中間呈粉紅色澤

汁燒牛肋 $68
有點筋膜位所以有點韌
汁燒牛肋
蔥豬腩肉 $36
比起荔枝豬肉卷,個人更愛這個,味道咸香

荔枝豬肉卷 $36
荔枝的鮮甜令整體更清新

三文魚燒飯團 $48
三文魚是放左外面的,飯糰已有調味

鹽燒安格斯牛柳 $68
肉質夠嫩