2023-04-08 42 浏览
我對日本料理真係食極都唔厭😂今日朋友帶我黎呢間位於尖沙咀既居酒屋,餐廳提供多款sake🍶選擇。裝廳裝潢以日本紙傘、燈籠為主題,食材均由日本直送。今日店員推薦「九平次 純米大吟釀」充滿花香,香氣突出,口感順滑,容易入口。飲酒配搭食串燒係最好不過選擇。燒物、串燒即叫即燒,火喉控制剛剛好👍🏻✦海膽松葉蟹蓋甲羅燒~海膽、蟹膏同松葉蟹肉混合在蟹蓋上,味道香濃,配埋梳打餅食減低油膩。✦燒油甘魚鮫~魚油香啖啖肉,肉質鮮嫰。✦ 白鱔~燒得啱啱好,白鱔皮燒得香脆,魚油豐富,肉質鮮嫩。✦南非鮑魚~爽口彈牙,鮮味十足。✦燒馬刀貝~即係蟶子,肉質鮮甜。✦荔枝豚肉卷~香脆嘅外層豚肉包住清甜嘅荔枝一齊食,荔枝超爆汁,鹹香中帶點清甜。✦雞皮~第一次食一片片嘅炸雞皮,好似炸魚皮口感好酥脆。✦自家製免治雞肉軟骨~免治雞肉混合雞軟骨,比例好平均,層次感豐富,撈埋蛋汁一齊食一流。✦厚切牛脷芯~厚切燒完全不靭,外邊係脆卜卜,咬落去仲有肉汁,肉質非常軟腍,即刻encore。✦雞腎~燒得爽脆,有咀嚼感。✦雞肝~鮮美爽口,香氣四溢,入口慢慢溶。✦青椒仔~青椒仔比一般青椒較細小,外皮更薄,爽脆清甜,有助減低食燒肉油膩感。✦自家製清雞

燒物、串燒即叫即燒,火喉控制剛剛好👍🏻

✦燒油甘魚鮫~魚油香啖啖肉,肉質鮮嫰。
✦ 白鱔~燒得啱啱好,白鱔皮燒得香脆,魚油豐富,肉質鮮嫩。
✦南非鮑魚~爽口彈牙,鮮味十足。
✦燒馬刀貝~即係蟶子,肉質鮮甜。
✦雞皮~第一次食一片片嘅炸雞皮,好似炸魚皮口感好酥脆。
✦雞腎~燒得爽脆,有咀嚼感。
✦雞肝~鮮美爽口,香氣四溢,入口慢慢溶。
✦自家製清雞湯熱稻庭~麵質幼滑,雞湯清甜。
✦tiramisu~店員推介呢個自家製甜品tiramisu,呢個甜品係隱藏式,餐牌並没有,師傅自家製,每一層師傅用手打方式,打到完全滑溜,口感幼滑帶有酒香及可可粉甘苦,今日有幸可以品嚐😋!
2023-04-03
  • 海膽松葉蟹蓋甲羅燒
  • 自家製免治雞肉軟骨
  • 白鱔
  • 荔枝豬肉卷
  • 燒雞皮
  • 厚切牛脷
2023-04-08 30 浏览
叫咗好多串燒,🐮有汁燒牛肋、厚切牛脷芯、紐西蘭羊架和多春魚等,👍勁好食。汁燒牛肋,🥩非常受歡迎的牛肉菜式,口感多汁juicy,嫩滑之餘,😙汁料濃郁。厚切牛脷芯,🤓厚切更凸顯肉質,層次豐富。紐西蘭羊架,愛羊肉必試!🥰鮮美誘人,香氣四溢。多春魚小魚,🐟脆口新鮮,十分適合香烤。鰻魚飯,🔥烤製之後的鰻魚,濃濃醬汁,🍚配上香糯日本飯飽肚滿足。鹽燒廣島蠔,🇯🇵以廣島産的新鮮蠔製作,經過鹽燒後,鹹香可口。

厚切牛脷芯,🤓厚切更凸顯肉質,層次豐富。

紐西蘭羊架,愛羊肉必試!🥰鮮美誘人,香氣四溢。

多春魚小魚,🐟脆口新鮮,十分適合香烤。

《前菜九宮格》入面九格有:甜蛋,合桃小魚,北寄貝,牛舌,鮑魚,蕎頭,海膽,蟹肉沙律,蒜子打卡靚 性價比超高 試哂九款小食 都只係$310 抵食😗《雞皮紫菜卷》店員介紹係必試🌟雞皮脆卜卜 好香口《燒羊皮》呢 燒過後將油脂迫了出來 不會太油膩 孜然粉調味 令騷味減低 惹味!《網燒鹿兒島A5和牛西冷》入口即溶 牛油味香 高質✨《南非鮑魚串》口感柔軟 一D都韌 夠哂鮮味💓《日本生蠔 》推介! 蠔味十足 鮮甜肥美上面嘅抽子啫喱 散發淡淡清香🌟《白鱔串》厚肉 而且肉質和調味不錯✨南非鮑魚串口感柔軟 一D都韌 夠哂鮮味💓《日本蕃薯》好香甜 蜜味一樣 有甜像甜品感覺💓

《前菜九宮格》

南非鮑魚串
口感柔軟 一D都韌 夠哂鮮味💓
《日本蕃薯》
好香甜 蜜味一樣 有甜像甜品感覺💓
日本生蠔 $118有兩隻都幾抵食,蠔味好清新好新鮮,海水味淡,口感細膩燒馬刀貝 $96即係大蟶子,真係夠哂大隻,肉厚鮮甜燒獅魚鮫 $108燒到表皮香脆,魚脂豐富,油香滿溢,啱哂愛魚一族蟹膏豆腐 $58精緻嘅豆腐,上面有蟹肉,仲有唔同色嘅蟹籽燒雞軟肉 $48食過一次真係返唔到轉頭,皮香飽滿多汁汁燒牛肋 $68牛味濃郁,不過我就鍾意食生少少嘅牛自家制免治雞肉軟骨 $55好juicy,味道口感都好rich茄子$28燒到好惹味南非鮑魚 $98大隻鮮味爽口荔枝豬肉卷 $36清新嘅配搭芫荽豬肉卷 $36塞滿咗芫茜,啱哂我呢個芫荽控自家制清雞湯茶漬飯 $78味道濃而不膩三文魚燒飯團 $48又香口又飽肚一次過試哂呢度嘅甜品🥳菠蘿雪葩 $98原隻菠蘿仔咁上,雪葩口感好綿密,好濃菠蘿味綠茶蕨餅紅豆白玉 $68賣相好似貝殼同珍珠,脆餅皮加紅豆白玉,口感同味道都好好水順玄餅 $68好晶瑩通透,好靚,口感煙韌安藝虎 x 潦 虎年限定純米吟釀 720ml $588入口順滑温和,好啱配魚同雞肉餐廳環境好有特色,日本風得嚟又帶啲modern感
日本生蠔 $118
有兩隻都幾抵食,蠔味好清新好新鮮,海水味淡,口感細膩

燒馬刀貝 $96
即係大蟶子,真係夠哂大隻,肉厚鮮甜

燒獅魚鮫 $108
燒到表皮香脆,魚脂豐富,油香滿溢,啱哂愛魚一族

蟹膏豆腐 $58
精緻嘅豆腐,上面有蟹肉,仲有唔同色嘅蟹籽

燒雞軟肉 $48
食過一次真係返唔到轉頭,皮香飽滿多汁

汁燒牛肋 $68
牛味濃郁,不過我就鍾意食生少少嘅牛

自家制免治雞肉軟骨 $55
好juicy,味道口感都好rich

茄子$28
燒到好惹味

南非鮑魚 $98
大隻鮮味爽口

荔枝豬肉卷 $36
清新嘅配搭

芫荽豬肉卷 $36
塞滿咗芫茜,啱哂我呢個芫荽控

自家制清雞湯茶漬飯 $78
味道濃而不膩

三文魚燒飯團 $48
又香口又飽肚

一次過試哂呢度嘅甜品🥳
菠蘿雪葩 $98
原隻菠蘿仔咁上,雪葩口感好綿密,好濃菠蘿味

綠茶蕨餅紅豆白玉 $68
賣相好似貝殼同珍珠,脆餅皮加紅豆白玉,口感同味道都好好

水順玄餅 $68
好晶瑩通透,好靚,口感煙韌

安藝虎 x 潦 虎年限定純米吟釀 720ml $588
入口順滑温和,好啱配魚同雞肉
餐廳環境好有特色,日本風得嚟又帶啲modern感
  • 日本生蠔
  • 燒馬刀貝
  • 燒雞軟肉
  • 燒獅魚鮫
  • 菠蘿雪葩
  • 綠茶蕨餅紅豆白玉
2023-04-05 1488 浏览
一入門口就見到日式庭園設計既打卡位,行樓梯上一樓就係型格和風裝潢既餐廳,樓底高有空間感,座位寬敞,坐 bar 枱可以望住廚師整串燒,算係幾好 chill 嘅居酒屋。雖然位置隱世,但平日放工去到都滿座,想試記得要 openrice 訂枱,仲有全單 88 折.ᐟ.ᐟ○ 海 膽 松 葉 蟹 蓋 甲 羅 燒 // $138一定要趁熱食!攪拌時香氣十足!其他地方既甲羅燒有時燒得太乾,縮水又過鹹。依度既火候控制得好,燒完依然口感綿滑,同埋唔使慳住D餅乾配黎食 ٩(ˊᗜˋ*)و濃郁甘香蟹膏 + 鮮甜海膽鋪滿成個蟹蓋,食到一絲絲松葉蟹肉,再搭配鬆脆紫菜梳打餅,口感層次秒 up .ᐟ.ᐟ ○ 自 家 製 免 治 雞 肉 軟 骨 // $55之前試過南亭既超好食 ♡⸝⸝嫩滑雞肉混合咗雞軟骨有脆脆口感,濃郁甜醬油汁好惹味,加埋蛋黃食落更滑溜 juicy。○ 𝐋𝐲𝐜𝐡𝐞𝐞 𝐏𝐨𝐫𝐤 𝐑𝐨𝐥𝐥 荔 枝 豚 肉 卷 // $36水果+肉類一向係我最鍾意既串燒組合 ·͜·♡清甜荔枝配搭滿溢嘅豚肉既鹹香味道,豚肉鮮嫩,荔枝溫和清甜,吊返起豚肉既鮮味,清新得黎又有油香。○ 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐓𝐨𝐧𝐠𝐮𝐞 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐂𝐮𝐭

○ 海 膽 松 葉 蟹 蓋 甲 羅 燒 // $138
一定要趁熱食!攪拌時香氣十足!
其他地方既甲羅燒有時燒得太乾,縮水又過鹹。
依度既火候控制得好,燒完依然口感綿滑,
同埋唔使慳住D餅乾配黎食 ٩(ˊᗜˋ*)و
濃郁甘香蟹膏 + 鮮甜海膽鋪滿成個蟹蓋,
食到一絲絲松葉蟹肉,再搭配鬆脆紫菜梳打餅,
口感層次秒 up .ᐟ.ᐟ

○ 自 家 製 免 治 雞 肉 軟 骨 // $55
之前試過南亭既超好食 ♡⸝⸝
嫩滑雞肉混合咗雞軟骨有脆脆口感,
濃郁甜醬油汁好惹味,加埋蛋黃食落更滑溜 juicy。

水果+肉類一向係我最鍾意既串燒組合 ·͜·♡
清甜荔枝配搭滿溢嘅豚肉既鹹香味道,
豚肉鮮嫩,荔枝溫和清甜,吊返起豚肉既鮮味,
清新得黎又有油香。

○ 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐓𝐨𝐧𝐠𝐮𝐞 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐂𝐮𝐭 厚 切 牛 脷 芯 // $78
牛脷芯燒至3-4成熟,keep 到 juicy 爽口有嚼勁。

○ 安藝虎 土佐錦 無濾過純米吟釀 300ml // $338
清酒 menu 有好多款揀,仲有嗮每款清酒既簡短介紹,唔洗遂支問店員 °-° 開酒之前,店員比左一盤酒杯我地揀,之後倒落用冰水坐住既清酒瓶,飲左一個鐘都 keep 到冰涼口感 ☃☃
依款清酒既特點係刻意調配酵母強化生酒既乳酸香氣+果香,易入口又唔會過甜,有陣陣蜜瓜香氣,酒味香醇微辛口,平衡度唔錯。

○ 磯 燒 日 本 鮑 魚
星期日至四 Openrice 訂座會送,鮑魚好貼心切開小件,
鮮嫩爽口,配埋甜醬油,突出鮮味。

○ 𝐎𝐤𝐫𝐚 鹽 燒 秋 葵 // $28
燒過嘅秋葵難得收左水都冇過鹹,滑潺潺既口感少左D,
平時唔中意秋葵既可以一試~

○ 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐧𝐚𝐭𝐞𝐝 𝐉𝐞𝐥𝐥𝐲𝐟𝐢𝐬𝐡 醋 漬 水 母 // $58
好中意水母嗰種冰涼又爽脆既口感,
加埋清新柚子,好開胃 (°∀°)

○ 𝐌𝐨𝐧𝐤𝐟𝐢𝐬𝐡 𝐋𝐢𝐯𝐞𝐫 鮟 鱇 魚 肝 // $98
魚肝口感綿密,酸汁以辣蘿蔔蓉+蔥花作調味
可惜味道太重,蓋過咗魚肝既醇香。
原本為左佢個提燈而來可惜當日賣嗮。打開餐牌,樣樣都想想試,雞湯茶漬飯、燒羊皮,仲有好多特別部位既雞串燒 e.g. 鳥腳筋、雞冠、雞頸肉。睇黎又要再黎過了~
- - - - - - - - - ‎-- - - - - -
  • 海膽松葉蟹蓋甲羅燒
  • 自家製免治雞肉軟骨
  • 荔枝豬肉卷
2023-04-04 41 浏览
男朋友話去尖沙咀寶軒酒店的➿Sakeh➿食宵夜飲酒。先來一支清酒🍶,叫做《翠玉》,主要都係男朋友飲嘅,我飲咗一小杯。叫咗個自家制清雞湯茶漬飯,天氣涼涼地食咗落去好暖胃,清雞湯味道清香,有鮮雞味,配合珍珠米做茶漬飯,非常夾!日本銀杏,一口一粒嘅銀杏食得好過癮,甜甜地非常之有咬口日本明太子,呢個明太子味道好濃郁,配上青瓜又有好清爽嘅感覺,又辣有鮮味有清爽!厚燒油揚,油揚味道好香,外皮香脆入邊豆腐味濃郁,配上七味粉味道更豐富!大漠燒羊皮,羊皮帶有啲羊肉,燒過之後,羊皮脆卜卜,羊肉燒到焦香,鍾意羊肉嘅朋友一定要試呀!
男朋友話去尖沙咀寶軒酒店的➿Sakeh➿食宵夜飲酒。
日本銀杏,一口一粒嘅銀杏食得好過癮,甜甜地非常之有咬口

前日媽咪生日去咗食日本嘢慶祝,估唔到呢間日本嘢嘅食物質素都幾唔錯,主打日式高質串燒。🟠⚪️🟠白膳🟠⚪️🟠燒得岩岩好,而且又大串,抵食。🟡⚪️🟡燒飯團🟡⚪️🟡飯糰燒完表皮脆脆地,微微焦香,中間正正係軟糯米飯,大滿足🥰🔴⚪️🔴自家制免治雞肉軟骨🔴⚪️🔴免治雞肉軟骨口感煙韌得嚟雞肉又嫩,加埋個蛋黃撈埋一齊食,好出色!🟢⚪️🟢雞皮紫蘇蝦卷🟢⚪️🟢雞皮有嚼勁,蝦肉彈牙又鮮甜味十足。🟣⚪️🟣荔枝豚肉卷🟣⚪️🟣荔枝甜甜嘅味道加上肉汁juicy 嘅豚肉,確實好食。🔵⚪️🔵日本明太子🔵⚪️🔵明太子簡單又美味,鹹鹹辣辣配個燒飯團一齊食都幾正。
🟠⚪️🟠白膳🟠⚪️🟠
燒得岩岩好,而且又大串,抵食。
🟡⚪️🟡燒飯團🟡⚪️🟡
飯糰燒完表皮脆脆地,微微焦香,中間正正係軟糯米飯,大滿足🥰
🔴⚪️🔴自家制免治雞肉軟骨🔴⚪️🔴

🟢⚪️🟢雞皮紫蘇蝦卷🟢⚪️🟢
雞皮有嚼勁,蝦肉彈牙又鮮甜味十足。

🟣⚪️🟣荔枝豚肉卷🟣⚪️🟣
荔枝甜甜嘅味道加上肉汁juicy 嘅豚肉,確實好食。

🔵⚪️🔵日本明太子🔵⚪️🔵
明太子簡單又美味,鹹鹹辣辣配個燒飯團一齊食都幾正。
2023-04-04 22 浏览
同姊妹去尖沙咀行街,行到有啲肚餓,見到有間叫《Sakeh》居酒屋,居酒屋喺寶軒酒店地下及1樓,佢有兩層嘅!佢哋嘅串燒好有特色,配搭亦都意料之外,但係非常好食。🔷自家制清雞湯茶漬飯,最近又涼番於是叫咗個清雞湯茶漬飯食,一上枱,就見茶漬飯冒煙。珍珠米同青雞湯好搭,加咗香蔥同芝麻,清香好味😋🔶荔枝豚肉卷,荔枝同豚肉非常夾,清甜嘅荔枝令豚肉更甜,燒過之後荔枝水份出咗黎,豚肉亦都燒到香脆!🔷大漠燒羊皮羊皮燒到脆卜卜,食到好香嘅羊肉味,再加上秘製嘅調味粉,有啲似七味粉加孜然粉嘅味道,所以非常好食!🔶雞腎好鍾意食雞腎㗎,雞腎好有咬口,味道濃郁,去咗椒鹽調味粉,鍾意食雞腎嘅朋友必食!🔷皮蛋芫茜豚肉卷好夾嘅皮蛋芫荽豚肉卷串燒,皮蛋同芫荽味濃郁清香,令豚肉卷更加滋味!

佢哋嘅串燒好有特色,配搭亦都意料之外,但係非常好食。
珍珠米同青雞湯好搭,加咗香蔥同芝麻,清香好味😋

🔷大漠燒羊皮

🔶雞腎

🔷皮蛋芫茜豚肉卷
2023-04-03 26 浏览
〰️Sakeh〰️同朋友嚟到尖沙咀寶軒酒店的《Sakeh》,主要係你飲酒嘅,我哋又帶咗一個飯同兩個小食,今日真係不醉無歸呀〰️封門柳飯〰️封門柳飯豐富又大份,封門柳入口溶化,好兩面充滿牛肉味同油脂香味,珍珠飯吸晒封門柳嘅精華,真係一粒飯都唔可以放過呀!〰️西京燒銀雪魚〰️雪白的銀鱈魚爽口,油脂豐富,外皮燒到香脆,好好味!〰️燒七味魚翅〰️燒魚翅真係好少地方有㗎!魚翅燒乾,帶有少少濕潤嘅口感,加埋七味粉,又香又辣,認真好味,如果覺得單調,仲可以點埋蛋黃醬仲有蛋黃嘅香味添!叫左一支釀酒,酒入口好清爽,好香,酒精濃度適中,幾好飲!
〰️Sakeh〰️
〰️封門柳飯〰️
〰️西京燒銀雪魚〰️
雪白的銀鱈魚爽口,油脂豐富,外皮燒到香脆,好好味!
〰️燒七味魚翅〰️
叫左一支釀酒,酒入口好清爽,好香,酒精濃度適中,幾好飲!
2023-03-31 38 浏览
SAKEH (尖沙咀)尖沙咀天文臺圍5-9號寶軒酒店地下及1樓今晚飲左少少清酒🍶,12浦霞,清甜爽口,入口即化,店員推介之選。荔枝豚肉卷🫔:紅白相間,肉質鮮嫩多汁,荔枝香氣撲鼻。雞肝:香氣四溢,鮮美爽口,入口慢慢溶。雞腎:厚實爽硬,有嚼勁,雞味濃郁雞皮紫蘇蝦卷:皮脆肉香,蝦肉鮮美,紫蘇香氣獨特,刺激清新味蕾白鱔:高推!鮮美爽口,外面脆卜卜,魚油香濃。馬刀貝(聖子王):最鍾意食蟶子,鮮味濃郁,口感彈牙。鹽燒野生馬友:骨相對少,魚油多,鹹香味獨特。青瓜明太子:明太子味道濃郁,青瓜清新怡人,配搭起來唔會咸。綠茶蕨紅豆白玉:口感綿密細膩,綠茶香氣濃郁,紅豆甜度適中。日本原隻水果雪葩:清新怡人,菠蘿🍍造型勁可愛,甜味濃郁,口感冰涼爽。
SAKEH (尖沙咀)

尖沙咀天文臺圍5-9號寶軒酒店地下及1樓

荔枝豚肉卷🫔:紅白相間,肉質鮮嫩多汁,荔枝香氣撲鼻。

雞肝:香氣四溢,鮮美爽口,入口慢慢溶。

雞腎:厚實爽硬,有嚼勁,雞味濃郁

白鱔:高推!鮮美爽口,外面脆卜卜,魚油香濃。

馬刀貝(聖子王):最鍾意食蟶子,鮮味濃郁,口感彈牙。

鹽燒野生馬友:骨相對少,魚油多,鹹香味獨特。

青瓜明太子:明太子味道濃郁,青瓜清新怡人,配搭起來唔會咸。

綠茶蕨紅豆白玉:口感綿密細膩,綠茶香氣濃郁,紅豆甜度適中。

2023-03-30 29 浏览
我地先食個小食燒七味魚翅,呢個係魔鬼魚翅,係真係日本運過嚟,好新鮮,燒完之後煙煙韌韌,好有口感,再點埋啲有有七味粉嘅蛋黃醬,更加好食😋😋跟住試埋日本居酒屋傳統會有既西京燒銀鱈魚,銀鱈魚有兩大塊,同樣由日本直送過嚟,每塊都好厚,啲魚肉好肥美,充滿油香🤤🤤呢個雞腎串燒既雞腎係由日本黎,本身已經夠新鮮,燒到岩岩熟,好爽脆,咬落索索聲,少少鹽都好夠啦,唔會太咸😗😗呢個烏腳根第一次食,真係新鮮雞既腳根,仲見到雞腳既紋路,好彈牙,燒完都唔會好難咬,反而口感幾得意,又有骨膠原🤪🤪

2023-03-29 87 浏览
星期六的下午,老友興致勃勃的約我去嘆下周末午餐,原來係為了祝我生日😘。佢book左呢間位於尖沙咀的#Sakeh居酒屋🏮,餐廳環境乾淨整潔舒適,裝修充滿日式風,令人感覺如在日本居酒屋般🤭。周末午餐原來可以加$188有120分鐘的清酒🍶, 紅白酒🍷🥂 , 啤酒🍻放題,啱晒我地喜歡飲下酒的人士。清酒🍶分別是赤武同越後櫻,2款都是清甜的,飲到原酒米香,很捧啊。首先上的前菜是胡麻菠菜蟹肉沙律🥗,有菠菜、蟹肉、三文魚籽和腐皮,加上芝麻醬,美味可口。另一款是酢漬水母,有淡淡的檸檬🍋味,新鮮爽口,送清酒🍶一流。串燒 - 我哋各選了五串,燒白鱔,魚皮燒得香脆,肉質爽嫩多汁。汁燒牛肋肉,蔥豬腩肉,雞腎,雞皮紫蘇葉蝦卷&免治雞肉軟骨,調味適中,燒得剛好很惹味。主食分別要了滑嘟嘟的稻庭烏冬同埋飽肚又解油膩的茶漬飯。甜品🍮要了甜度適中的日東卷蛋和紅豆白玉。

串燒 - 我哋各選了五串,

主食分別要了滑嘟嘟的稻庭烏冬同埋飽肚又解油膩的茶漬飯。

甜品🍮要了甜度適中的日東卷蛋和紅豆白玉。
2023-03-25
午餐
2023-03-27 27 浏览
黎到居酒屋緊係咩都要試下,先試呢度既封門柳飯,一個飯盒入邊有成八件封門柳,仲有茄子翠玉瓜,加埋啲醃製嘅蘿蔔絲,好豐富嘅一個飯盒😄牛柳好嫩,煎到好香脆,茄子同翠玉瓜都有煎過,食晒成個飯盒會超滿足😚之後叫佐西京燒銀鱈魚,一碟有兩件嘅銀鱈魚,兩件都好厚好大件😃魚肉好實,唔會一夾就散,煎得好香脆,好肥美,點啲沙律醬食就啱啱好🤓最後係主角串燒sss,我地叫佐雞腎、鳥腳根、雞皮紫蘇蝦卷,真係唔夠喉呀😆雞腎好爽好有口感;鳥腳根好彈牙好得意;雞皮紙蘇蝦卷就係原隻既蝦用紫蘇葉包住再用雞皮包住去炸,食到雞皮嘅油香,又食到蝦嘅鮮味同埋紫蘇葉嘅清香,超正😎
2023-03-27 28 浏览
太耐冇食日本嘢,琴日就同朋友去咗呢間尖沙咀Sakeh,餐廳環境舒適價錢合理,食物質素仲相當之高質💯。⏺️海膽松葉蟹蓋甲羅⏺️甲羅燒真係太吸引,仲要係有滿滿嘅海膽同蟹膏,味道都好鮮甜,我仲會連埋梳打餅食,口感更加香脆。⏺️白膳⏺️白膳燒完之後更加香,而且肉質都好嫩,啖啖魚肉好正😋⏺️鮟鱇魚肝⏺️鮟鱇魚肝,口感滑嫩細滑、入口即化。⏺️燒飯團⏺️飯團燒到表面焦香內部米粒軟熟,正!總括而言,其實各方面我都覺得好滿意,所以一定會再回訪呢間咁高質嘅日本餐廳❤️

⏺️海膽松葉蟹蓋甲羅⏺️

⏺️白膳⏺️

白膳燒完之後更加香,而且肉質都好嫩,啖啖魚肉好正😋

⏺️鮟鱇魚肝⏺️

鮟鱇魚肝,口感滑嫩細滑、入口即化。

⏺️燒飯團⏺️

飯團燒到表面焦香內部米粒軟熟,正!

🥋日本明太子🥋岩岩去完日本旅行,晚晚食明太子食上癮,真係真係好鍾意食,咸咸香香,口感粒粒卜卜脆,正到不得了,再加上清甜既青瓜,YUMMY YUMMY!!!!!!🥋自家制免治雞肉軟骨🥋免治雞肉軟骨既醬汁甜甜咸咸,超級岩晒女仔口味,加上軟骨既口感又係好正,撈埋蛋蛋,香到不得了呢!!!!!!!🥋燒飯團🥋最鍾意嘅燒飯團,加紫菜香噴噴,平時好少地方食到,今次一齊食已經知道自己會番頭食!!!!!!!
🥋日本明太子🥋

🥋自家制免治雞肉軟骨🥋