2018-11-13
又辛苦做野成個星期,一定要食好d先對得住自己,所以就黎到佐敦呢間鐵板燒。依道有唔同既set,因為想試多d野,我地就嗌左兩個唔同既set試下。首先有個燒燻鴨胸肉沙津,開開胃先,之後就有刺身,食完呢個前菜令我對之後既食物更加期待!!北海道松葉蟹腳,師傅係我地面前燒個時已經流晒口水,終於有得食啦。蟹腳感覺冇用好多調味,令大家食到佢本身既觧味之後就係蠔啦,蠔燒得岩岩好,保持到好juice,上面用上唔同既配料同醬汁,好夠味之餘又唔會完全食唔到蠔既鮮味厚切黑豚肉肉質厚身,但食落好'淋'身同入味,牛肉味濃,食落每一舊都好多肉汁黃金炒飯差唔多食到尾都已經好飽,但見到呢個炒飯都係忍唔住要食,飯粒分明,蛋同蔥花既香味已經好吸引鐵板紙包蜆湯第一次見呢種煮法,個湯係連膠袋係鐵板燒熱直接送上,店員會幫手剪開膠袋,湯都幾清甜,仲加左d海鮮增加鮮味tim
厚切黑豚肉
黃金炒飯
鐵板紙包蜆湯
第一次見呢種煮法,個湯係連膠袋係鐵板燒