2018-12-01
之前食過呢間日式鐵板燒一直念念不忘,最近發現餐廳推出左海膽盛宴,海膽同鐵板燒兩樣都係我至愛,能夠一次過滿足哂兩個願望,點可以錯過!立即狗衝來食餐好!海膽杯盛宴套餐非常豐富,有齊前菜沙律、刺身、招牌菜式、海鮮、肉類、食事、吸物、甜品,足足十多道菜,而且差唔多樣樣都有海膽,超級滿足,物超所值!蟹肉黑醋沙律杯,蟹肉好鮮,索左甜甜酸酸既黑醋好好味,令人大開胃口。北海道三點盛合有三文魚、北寄貝同大蝦刺身,新鮮嫩滑,唔會有雪藏味,尤其大大隻的蝦刺身好鮮甜爽滑。樂師傅十層海膽杯賣相精緻,層層都好有驚喜,有塞到滿滿既北海道海膽、藍鰭吞拿魚拖羅蓉、三文魚籽、松葉蟹肉、沖繩海葡萄、白蝦等,全部真材實料,多重口感。特別係海膽味道極鮮甜濃郁,每一啖都滋味無窮!面頭仲有塊用白飯魚炸成既脆片,非常香脆,好有口感。蟹粉甲羅燒同樣有大大舊鮮甜海膽,下面有極大量蟹膏蟹粉蟹肉同魚籽,蟹膏同海膽味道好夾,兩者味道超濃郁,但又取得平衡,好出色。北海道海膽流沙松茸大蝦多士,大蝦好大件厚肉,肉質非常彈牙,蝦味濃厚,蝦身沾滿海膽松茸流沙,味道富有層次,十級惹味,多士索滿蝦味同海膽汁好好味!!海膽焗原條海參,海參軟腍入味,吸滿濃郁稠
海膽焗原條海參,海參軟腍入味,吸滿濃郁稠身既海膽汁,正到無得彈,調味好出色,仲夾雜好多滑滑的海膽肉,正!
海膽醬芝士焗原隻龍蝦香噴噴,份量十足,龍蝦啖啖肉,超級彈牙爽口,面層有大量香濃芝士,滲出海膽味,比一般既芝士焗龍蝦更美味,好有水準!
A5和牛松茸海膽卷,牛肉好嫩滑,油香豐富,包住滿滿既松茸同海膽,配搭好正,又有入口即溶既感覺,下面塊面包吸哂和牛既油香都已經夠好味。
蟹粉海膽黑松露炒飯用料上乘,炒飯夠乾身粒粒分明,好有鑊氣,夾雜超多蟹粉海膽黑松露,入味非常,味道好濃郁。
燒野菜雜菌份量好多,啲菇腍身濕潤,散發出啖啖牛油香,好有風味。
S2特色松茸蜆湯用膠袋裝住燒好特別既煮法,一剪開膠袋香氣撲鼻,湯料豐富,湯質好清,味道非常濃郁,蜆肉大大隻,非常鮮味!