2020-10-19
星期六同男朋友慶祝周年紀念,佢請我食餐好嘅西餐,朋友介紹過呢到唔錯,就book 左星期六嚟食。嚟到成個環境都好好,燈光唔會太光,好有情調,岩哂嚟同男友談心,好滿意個環境。一坐低waiter 就幫我地斟水,問我地要咩餐酒,呢到唔算大,但就有幾個waiter,所以有咩要求都好快幫到手,服務唔錯。頭盤先上西班牙辣肉腸田園沙律,辣肉腸味道岩岩好,唔會太辣,配埋D 菜個感覺都清新。湯就叫左兩款,一款蘑菇湯,另一款就係蟹肉龍蝦湯。蘑菇湯係將唔同既菇打出嚟,仲加埋食到黑松露既味道,聞落去陣陣香味,食落去好厚身,啱晒鐘意菇既我。女朋友既蟹肉龍蝦湯,最正就係已經將D蟹 折左肉,食到一絲絲的蟹肉。第二道菜就係香煎帶子配青蘋果蓉。帶子煎得唔錯,唔會好似其他餐廳咁煎得好老,仲係好滑,一定要試下配埋青蘋果蓉嚟食,好夾。 仲有道菜就係香煎鴨肝都係煎得唔錯,雖然明知鴨肝好多油,但真係次次都忍唔住食哂。果陣鴨油香,唔識點形容。係嚟之前仲有一個檸檬雪吧比你清一清個口嚟食主菜終於要食主菜,我地分別叫左香煎鱸魚同鴨髀。鱸魚好滑,個皮脆脆地咸咸地連埋d 魚肉一齊食。肉質鮮甜仲有個鴨髀,個面好脆,好似D燒腩仔既皮咁,一咬cho
第二道菜就係香煎帶子配青蘋果蓉
仲有道菜就係香煎鴨肝
係嚟之前仲有一個檸檬雪吧比你清一清個口嚟食主菜
終於要食主菜,我地分別叫左香煎鱸魚同鴨髀。
鱸魚好滑,個皮脆脆地咸咸地
連埋d 魚肉一齊食。肉質鮮甜
仲有個鴨髀,個面好脆,好似D燒腩仔既皮咁,一咬chok chok 聲。個鴨肉岩岩熟唔會太老同um。
最後嚟埋個靚靚既法式焦糖燉蛋同心太軟就完左今晚。
同女朋友都食到好飽。下次都會介紹朋友嚟試下